Μαθητική πορεία-συναυλία στη Σπάρτη

Πορεία-συναυλία έκαναν σήμερα στη Σπάρτη, οι μαθητές του μουσικού σχολείου

Πορεία έκανε σήμερα το πρωί το μουσικό σχολείο της Σπάρτης. Οι μαθητές ξεκίνησαν απ' το σχολείο που βρίσκεται περίπου 1χλμ. έξω απ' την πόλη στην εθνική οδό Σπάρτης-Γυθείου.  Αφού έκαναν μια στάση στη νομαρχία όπου παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά  τους και έλαβαν δέσμευση απ' το νομάρχη για την επίλυση των προβλημάτων τους, συνέχισαν μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης γύρω στις 12μ.μ.. Εκεί έκαναν συναυλία για περίπου μισή ώρα με διασκευές γνωστών τραγουδιών που είχαν συμπεριλάβει στίχους με τα αιτήματά τους..

Τα βασικά αιτήματα των μαθητών ήταν η επίλυση του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολείο τους και η έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών για τα μουσικά μαθήματα.

Κατά την παραμονή τους στην πλατεία σύντροφοι έκαναν παρέμβαση μοιράζοντας κείμενο με αφορμή τις καταλήψεις που αυτό τον καιρό γίνονται στην πόλη. Υπήρξε αντίδραση όμως από 2 γονείς(ή καθηγητές) που προσπάθησαν να την αποτρέψουν. Οι σύντροφοι όμως επέμειναν κ η παρέμβαση συνεχίστηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Παραφωνία κατά τη γνώμη μας στην όλη εκδήλωση των μαθητών, ήταν η «μερικότητα» των αιτημάτων τους και ότι η όλη εκδήλωση ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο και την καθοδήγηση των γονιών/καθηγητών τους.

Να σημειωθεί ότι το μουσικό λύκειο ενώ ήταν απ’ τα πρώτα που έκαναν κατάληψη, μετά από παρέμβαση όμως των γονιών/καθηγητών την έληξαν και στράφηκαν σε άλλες «μορφές αγώνα».

 

Τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη τώρα στην πόλη είναι τα εξής:

1ο-2ο-3ο Γενικό Λύκειο

Τ.Ε.Ε.(ημερήσιο-νυχτερινό)

Γενικό Λύκειο (νυχτερινό).

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ
Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

από ?/? 09/11/2007 10:31 μμ.


To 2o και το 3ο Γυμνάσιο άνοιξαν? Πότε?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License