ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ

Στις 3 Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ πραγματοποιήθηκε το πανελλαδικό συντονιστικό των Αγωνιστικών Κινήσεων σε ΑΕΙ ΤΕΙ. Ακολουθεί η ανακοίνωση που προέκυψε από τη διαδικασία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις χαιρετίζουν το νέο γύρο κινητοποιήσεων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλογών. Χαιρετίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις των μαθητών. Οι Γενικές Συνελεύσεις και οι διαδηλώσεις της τελευταίας περιόδου αποδεικνύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις της σπουδάζουσας και μαθητικής νεολαίας, φανερώνουν ότι η εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, δεν θα μείνει αναπάντητη. Αποδεικνύουν ότι Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ, ότι επιμένει να βαδίζει στο δρόμο του αγώνα, για την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης, κόντρα στις δυνάμεις του συστήματος αλλά και στους ψεύτικους φίλους που επιδιώκουν να τη χωρέσουν στην πολιτική της υποταγής και της χειραγώγησης. Α

Αντιιιμπεριαλιστική πάλη

Τα Βαλκάνια βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, στο επίκεντρο των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων των ισχυρών του πλανήτη. Οι ιμπεριαλιστές, με προεξέχοντα τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, προθερμαίνουν τις πολεμικές τους μηχανές, καταστρώνουν τα αιματηρά τους σχέδια, βάζοντας τους λαούς της περιοχής σε νέους κίνδυνους.

Προωθούν το σχέδιο της απόσχισης του Κοσόβου, την επαναχάραξη των συνόρων. Σπέρνουν το μίσος, το σοβινισμό και τον εθνικισμό.

Πιο επιτακτικά από ποτέ αποτελεί καθήκον η οικοδόμηση αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού μετώπου των λαών της περιοχής για να ηττηθεί ο ιμπεριαλισμός. Για να ζουν οι λαοί ειρηνικά και αδελφωμένα. Η νεολαία στο πλευρό των επαναστατημένων και αγωνιζόμενων λαών του κόσμου πρέπει να αποτελέσει τη δύναμη κρούσης στη πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό!

Αντικυβερνητική πάλη

Λαός και νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη επίθεση που εξαπολύει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του. Επίθεση που:

Προωθείται σε αυτή τη φάση, στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από τη εφαρμογή των νομών 3549 (νόμος-πλαίσιο) και 3374 (αξιολόγηση, πιστωτικές μονάδες συμπλήρωμα διπλώματος), την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας 36/05 (αναγνώριση των ΚΕΣ)και την αναθεώρηση του αρ.16.

Επεκτείνεται στα σχολεία της δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τη βάση του 10, το νόμο για τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ για τους μαθητές. Με την αξιολόγηση και το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας για τους εκπαιδευτικούς. Ενώ στη πρώτη βαθμίδα με τα νέα βιβλία στο δημοτικό και τα υπερεντατικοποιημένα προγράμματα σπουδών, την επέκταση του ωραρίου για τους νηπιαγωγούς.

Κλιμακώνεται στον εργαζόμενο λαό με την κατάργηση του δικαιώματος στην ασφάλιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη σύνταξη. Με τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η επίθεση, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας, που προωθείται από τη κυβέρνηση ΝΔ με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ σε εναρμόνιση με τις οδηγίες-ντιρεκτίβες της ΕΕ, θα συνεχιστεί, θα κλιμακωθεί. Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να την μπλοκάρει ακόμα και να την ανατρέψει είναι ο παράγοντας ΚΙΝΗΜΑ.

Προκειμένου να χτυπήσουν και να υπονομεύσουν τις νέες αντιστάσεις που γεννιούνται, να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού και της νεολαίας, επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας, καταργούν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθέριες. Το σύστημα θωρακίζεται νομικά με τους τρομονόμους, την κατάργηση του Ασύλου, τα μαθητοδικεία (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου). Κηρύσσει παράνομους τους αγώνες της νεολαίας και τις απεργίες των εργαζομένων, προχωράει σε συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών. Εξοπλίζεται με δυνάμεις καταστολής, κάμερες, συρματοπλέγματα και χρωμόσφαιρες.

Στο πλευρό του λαού

Απάντηση στην αντιδραστική επίθεση και τη τρομοκρατία θα δώσει το μαζικό αγωνιστικό κίνημα της νεολαίας. Η σπουδάζουσα νεολαία θα κατακτήσει το δικαίωμα στην ΕΙΡΗΝΗ, στις ΣΠΟΥΔΕΣ, στη ΔΟΥΛΕΙΑ, στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μέσα από τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Μέσα από αυτή τη πάλη και στο πλευρό του λαού και των εργαζομένων θα κερδίσει το μέλλον, τη ζωή της. Για να ανοίξει ο δρόμος αυτός σήμερα απαιτείται η οικοδόμηση ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ- ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που θα ανατρέψει την αντιδραστική επίθεση, τα αντιλαϊκά μέτρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ- ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Αυτή την κατεύθυνση υπερασπίζονται και θα ενισχύσουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις μέσα στους Συλλόγους, με όλες τους τις δυνάμεις. Θέτοντας πιο επιτακτικά την αναγκαιότητα για ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΑ των φοιτητικών και σπουδαστικών Συλλόγων κόντρα στις μικροπαραταξιακές λογικές που υπονομεύουν το κίνημα. Κόντρα επίσης στις λογικές της «συνδιοίκησης», του διαλόγου και του κρατικού συνδικαλισμού που το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα ακύρωσε μέσα από την πολύμηνη πάλη του την προηγούμενη περίοδο.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν κάθε νεολαίο, φοιτητή, σπουδαστή, μαθητή, να βαδίσει ξανά το δρόμο της ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Καλούν τη σπουδάζουσα νεολαία να συσπειρωθεί στους συλλόγους, να απομονώσει της δυνάμεις της αντίδρασης ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, να προετοιμάσει τον ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ και ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ και συνολικά της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.

Όλοι στις γενικές συνελεύσεις

Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

nΠαλεύουμε για τη μη εφαρμογή και Ανατροπή του νόμου Πλαίσιο 3549!

nΚάτω ο νόμος της Αξιολόγησης!

nΌχι στην ευρωπαϊκή οδηγία 36/2005!

nΜε συλλογικούς αγώνες υπερασπίζουμε το Άσυλο!

nΜαζί με το λαό παλεύουμε ενάντια στα προωθούμενα αντιασφαλιστικά μέτρα!

Αγώνας για Σπουδές Δουλειά Ελευθερίες

Αγώνας για την υπεράσπιση και τη Διεύρυνση των Δικαιωμάτων μας!

· 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

· 15-17 ΣΤΟΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

· 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ 3/11/07

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License