Έναυσμα 2007 Φυσικό ΑΠΘ 9_10_11_Νοέμβρη

Την παρασκευή 9 Νοέμβρη ξεκινάει στο Φυσικό Θεσσαλονίκης το 3ήμερο Πολιτικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ ΤΕΙ.Ακολουθεί το πρόγραμμα

post image

Την παρασκευή 9 Νοέμβρη ξεκινάει στο Φυσικό Θεσσαλονίκης το 3ήμερο Πολιτικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ ΤΕΙ.Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Παρασκευή 9 Νοέμβρη

“Η μόλυνση του περιβάλλοντος και το οικολογικό ζήτημα, απο τη σκοπιά του λαϊκού παράγοντα”

Το καλοκαίρι που μας πέρασε γίναμε όλοι μάρτυρες μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής. Τεράστιες περιοχές δάσους καμένες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αμέτρητα ζώα απανθρακωμένα , δεκάδες χωριά σβήνονται από το χάρτη, περισσότεροι από 60 νεκροί.

Αυτή η ιστορία δεν είναι καινούρια. Τα τελευταία χρόνια λίμνες αποξηραίνονται, βουνά αποψιλώνονται, ποτάμια μπαζώνονται είτε μολύνονται από λύματα εργοστασίων.

Συμπέρασμα ; Μπροστά στη παραγωγή κέρδους, το κεφάλαιο και οι αστικές τάξεις όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως είναι διατεθειμένες να κάψουν, να μολύνουν, να καταστρέψουν.

Με βάση αυτή την κατάσταση πολλοί έχουν βαλθεί να ¨σώσουν ¨ τον πλανήτη. ΜΚΟ, οικολογικές οργανώσεις και περιβαλλοντικές ομάδες ήρθαν με ΄΄προτάσεις΄΄ να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ;

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργανώνουν θέλουν να εξηγήσουν και να προσπαθήσουν να απαντήσουν στο ζήτημα, από τη πλευρά της αριστεράς, του κινήματος των αγώνων και της συλλογικής διεκδίκησης.

Σάββατο 10 Νοέμβρη

«Ελαστικές σχέσεις, γενιά των 700 ?, αντιασφαλιστικά μέτρα… Το εργασιακό παρόν και μέλλον της νεολαίας»

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με πολύ πιο έντονο τρόπο το τελευταίο διάστημα το σύστημα και οι εκφραστές του ξεδιπλώνουν λυσσαλέα επίθεση απέναντι στα δικαιώματα της νεολαίας.

Θέλουν ανθρώπους χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, περίθαλψη και σύνταξη. Θέλουν εργαζόμενους στην επισφαλή εργασία, με μισθούς ακόμη και λιγότερο των 700?. Θέλουν νέους χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μερική και προσωρινή απασχόληση. Θέλουν να καταργήσουν το 8ωρο και να εντάξουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στο στόχαστρο αυτής της επίθεσης δεν μπαίνουν μόνο οι γονείς μας , αλλά και εμείς, η νεολαία όπου αργά ή γρήγορα θα μπούμε στο χορό της εργασίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να απαντήσουμε, θα επιτρέψουμε την κατάργηση των δικαιωμάτων μας ή θα συμβάλουμε στη δημιουργία μαζικού κινήματος για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών μέτρων ;

Κυριακή 11 Νοέμβρη

«Οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης και η προοπτική του Φ.Κ»

Το τελευταίο ενάμιση χρόνο η σπουδάζουσα νεολαία βρέθηκε στο δρόμο, ξεσηκώθηκε και κατάφερε να αντισταθεί στα σχέδια της κυβέρνησης. Το Μάη-Ιούνη σταμάτησε το ψήφισμα του ν.ν.πλαίσιο, στη συνέχεια έβαλε φραγμό στην αναθεώρηση του άρθρου 16, καθυστέρησε το προχώρημα της επίθεσης συνολικότερα, ενώ θέλησε να ανατρέψει την ψήφιση του ν.ν.πλαίσιο το Μάρτη του 2007.

Σε αυτό το σημείο κάποιοι είχαν άλλη άποψη. Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση που δείχνονται τα δόντια της ψήφισε το νόμο, όπως επίσης και μεγάλο κομμάτι των οργανωμένων δυνάμεων του κινήματος, ακούγοντας το κάλεσμα της κυβέρνησης για εκτόνωση, βοήθησε στο κλείσιμο των κινητοποιήσεων.

Από την αρχή της φετινής χρονιάς μια νέα φάση ξεκινά, είτε από την πλευρά της κυβέρνησης με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου, είτε από την πλευρά της νεολαίας με την ανάγκη ανασυγκρότησης κινήματος ανατροπής του ν.ν.πλαίσιο.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση έχουν επιλέξει να κινηθούν και μέσω της εκδήλωσης –συζήτησης προτρέπουν να ανοίξει το ζήτημα άμεσα μέσα στις σχολές.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License