Δίκη Λ. Μπέτση στην Ξάνθη

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τη δίκη του φοιτητή της Πολυτεχνικής Ξάνθης Λ. Μπέτση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΚΕ(μ-λ)

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

 

Στις 8 και 13 Νοέμβρη δικάζεται ο φοιτητής Λ. Μπέτσης, ύστερα από αγωγή και μήνυση που άσκησε εναντίον του ο αντιπρύτανης του ΔΠΘ Καραμπίνης. Η κατηγορία είναι συκοφαντική δυσφήμιση, στην ουσία όμως ο φοιτητής διώκεται διότι κατά την περίοδο των μακρών αγώνων για τη μη ιδιωτικοποίηση της Φοιτητικής Λέσχης το 2005, εξέφρασε δημόσια με σαφή και αγωνιστικό τρόπο τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, του ανώτατου δηλαδή συλλογικού οργάνου των φοιτητών. Αποφάσεις παρμένες με συντριπτικές πλειοψηφίες, που υπερασπιζόταν το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν σίτιση, διεκδικούσαν την μη παράδοση της Λέσχης σε ιδιώτη, κατήγγειλαν μη σύννομες διαδικασίες και απαιτούσαν πλήρη διαφάνεια.

Το σύρσιμο του Λ. Μπέτση στα δικαστήρια και η εξοντωτική απαίτηση αποζημίωσης ύψους 200.000 ? (!!), η μήνυση για το ίδιο θέμα εναντίον του φοιτητικού συλλόγου και η μήνυση και άλλων φοιτητών της Πολυτεχνικής για συνδικαλιστική δράση, αποτελούν απευθείας χτύπημα στο φοιτητικό συνδικαλισμό της πόλης μας, στο φοιτητικό κίνημα γενικά, αλλά και σε κάθε συνδικαλιστική και πολιτική δράση, που κινδυνεύει να θεωρείται παράνομη σε κάθε περίπτωση που παίρνει μαζικά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Δεν λείπουν άλλωστε παραδείγματα. Η απαγγελία κατηγοριών κακουγηματικής φύσης (!) σε μαθητές για τις περσινές καταλήψεις, οι πρόσφατες απειλές μηνύσεων για το ίδιο θέμα, μαζί με τόσες άλλες περιπτώσεις εργαζομένων, αγροτών και νεολαίων, καταδεικνύουν την ανάγκη της ανάπτυξης ενός κινήματος υπεράσπισης των αγώνων και απόκρουσης της προσπάθειας τρομοκράτησής τους.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της ακαδημαϊκής ζωής, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δικαζόμενο φοιτητή και ζητά την αθώωσή του.

 

Ξάνθη 7-11-2007

ΚΚΕ(μ-λ)

από @ 08/11/2007 1:51 πμ.


Η δημόσια δωρεάν σίτιση έχει ήδη καταργηθεί σε πολλά περιφερειακά ΑΕΙ.

...

από ... 08/11/2007 8:09 πμ.


Stin xanthi exakolouthoun kai einai dwrean oxi dimosia omws.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License