Αθώα τα χημικά στην Ευελπίδων

Τον δρόμο προς το αρχείο «ελλείψει στοιχείων» παίρνουν τρεις δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί πριν από περίπου 10 μήνες με αφορμή τις κινητοποιήσεις στον χώρο της παιδείας, τη στάση της Αστυνομίας, αλλά και καταγγελίες για δράση εξωθεσμικών σε χώρους του Πολυτεχνείου.

* Η πρώτη δικογραφία αφορά τη ρίψη χημικών από αστυνομικό στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων κατά τη διάρκεια της δίκης των 49 συλληφθέντων (που αθωώθηκαν ακολούθως) στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου 2007. Η εισαγγελία που ερεύνησε την υπόθεση έπειτα από δημοσιεύματα του Τύπου συνέπλευσε απολύτως(!) με το διά ταύτα της ΕΔΕ, την οποία διενήργησε η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία «έγινε χρήση μόνο ενός χημικού», η οποία ήταν επιβεβλημένη «για να αντιμετωπιστεί το πλήθος των συγκεντρωμένων ατόμων». Η απόφαση της Δικαιοσύνης, διά του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου, ανοίγει την πόρτα στην Αστυνομία να βάζει ανεμπόδιστη το πόδι της και να αποκαθιστά την τάξη κατά βούληση στους χώρους απονομής δικαιοσύνης. Οσο για το πλήθος που δημιουργούσε «κίνδυνο», αποτελείτο από τους γονείς που περίμεναν να δουν τα παιδιά τους.

* Οι άλλες δύο δικογραφίες (που δεν είχε γίνει γνωστό από τις Αρχές ότι ερευνώνται) αφορούσαν καταγγελίες του πρύτανη και ενός καθηγητή του Πολυτεχνείου στις «τηλε-μαχίες» οι οποίες είχαν διεξαχθεί ύστερα από επεισόδια που είχαν γίνει έξω από το Ιδρυμα στις αρχές του χρόνου. «Φόντο» των αντιπαραθέσεων ήταν το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου και ακούγονταν εκατέρωθεν επιχειρήματα για δράση εξωθεσμικών στους χώρους του Πολυτεχνείου αλλά και δράση παρακρατικών που δημιουργούν επεισόδια. Ετσι, η πρώτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη δήλωση του πρύτανη του ΕΜΠ, Κ. Μουτζούρη, ότι εντός του Πολυτεχνείου υπάρχει ένας χώρος στον οποίο πάνω από 10 χρόνια έχει δημιουργηθεί στέκι εξωπολυτεχνειακών. Ο πρύτανης εννοούσε πως ουσιαστικά ο χώρος τελεί υπό κατάληψη, όμως η καταγγελία δεν αποδείχτηκε σύμφωνα με τον ερευνώντα εισαγγελέα, Παν. Αθανασίου.


ΠΑΝ.ΣΤ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/11/2007

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License