Γ.Σ. Συλλόγου Εστίας Παν/μίου Πάτρας

Για ένα αμεσοδημοκρατικό αίτημα που κρίθηκε αντικαταστατικό.

Σχετικά με την σημερινή Γ.Σ.
Θα αναφερθώ στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Οικοτρόφων Εστίας. Τελικά ψηφίστηκε το πλαίσιο της ΠΚΣ με 26 (!) ψήφους αν δεν κάνω λάθος με πρόταση να συνεχιστεί η κατάληψη στα γραφεία της Εστίας, οπότε μάλλον θα συνεχίσει και ο Διευθυντής της Εστίας τα αντίποινα με το κλειστό εστιατόριο. Κατέβηκαν και κάποια άλλα πλαίσια με μη ξεκάθαρο (τουλάχιστον για εμένα) περιεχόμενο τα οποία ομως μάζεψαν συνολικά το πολύ 10 ψήφους. Αν κάποιος μπορεί να συμπληρώσει κάτι ως προς το αποτέλεσμα ας το πράξει.

Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ σε μια πρόταση πλαισίου που κατέβηκε αλλά κρίθηκε ως αντικαταστατική από το προεδρείο. Η πρόταση είχε ως εξής: Ο Σύλλογος Εστίας να πάρει την πρωτοβουλία να οργανώσει μια διευρυμένη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή το μεσημέρι όπου θα μπορούσαν να συμμετέχουν με ψήφο και δικαίωμα λόγου όλοι όσοι φοιτητές έχουν δικαίωμα δωρεάν σίτισης με την επίδειξη της σχετικής κάρτας ώστε να αποφασίσουν αν συνεχίσουν οι κινητοποιήσεις, ποιος ο τρόπος δράσης κλπ, ώστε να μην παίρνει ο Σύλλογος Εστίας αποφάσεις για τα στομάχια των φοιτητών όλου του Πανεπιστημίου μιας και τέθηκε ζήτημα από αρκετούς παρευρισκόμενους στην Γ.Σ. κατά πόσο είναι δημοκρατικό και δίκαιο 30 άτομα να αποφασίζουν για 1000.

Όπως ανέφερα και παραπάνω η παραπάνω πρόταση δεν πέρασε ούτε σε ψηφοφορία με την δικαιολογία (της ΠΚΣ κυρίως γιατί πολλά μέλη του συλλόγου τάχθηκαν φανερά υπέρ μιας τέτοιας λογικής) πως ήταν αντικαταστατική αν και πιστεύω πως το μόνο που θα προσέφερε θα ήταν μια πιο δίκαιη διαδικασία απόφασης χωρίς να επηρεάζεται ο Σύλλογος Εστίας μια και δε θα ήταν αναγκασμένος να υοθετήσει την απόφαση της διευρυμένης Γ.Σ. σφραγίζοντας την. Το ΄βαρος της ευθύνης της εν λόγω συνέλευσης θα την είχαν όσοι την έπαιρναν ενδεχομένως με κάποιες υπογραφές στο τελικό πλαίσιο. Κατ' εμέ ο σύλλογος από τη μια αρνήθηκε να δεχθεί ακόμα και ως πρόταση ένα αμεσοδημοκρατικό αίτημα και από την άλλη έδειξε πως δεν ενδιαφέρεται για την άποψη των υπόλοιπων ενδιαφερομένων σιτιζόμενων από το εστιατόριο της Εστίας.

Πιστεύω πως θα ήταν ωφέλιμο για όλους μας να αντιδράσουμε σε αυτή τη στάση που δεν επικρατεί μόνο στο Σύλλογο της Εστίας αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους όπου οι φωνές που έχουν δικαίωμα να ακούγονται είναι μόνο αυτές που από πίσω τους κρύβονται κόμματα και συμφέροντα.

ΥΓ. Για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις η πρόταση που κρίθηκε ως αντικαταστατική δεν έγινε από κρυφοΔΑΠίτες ή κρυφοΠΑΣΠίτες αλλά από μέλη του συλλόγου. Τους λεγόμενους "ανένταχτους" που προσπαθούν να μολύνουν το περιβάλλον με δημοκρατίες, ελευθερίες, δημοκρατικές διαδικασίες και λογικές μη χρήσης του Συλλόγου για παραταξιακά συμφεροντάκια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License