- Οι μαθητικές πορείες να γίνονται μαζί με αυτές των φοιτητών και των εκπαιδευτικών, χωρίς ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις σχολείων. Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη 1 Νοέμβρη πολλά τοπικά συντονιστικά, με πρόταση του ΣΑΣΑ, έκαναν τοπικές κινητοποιήσεις και δεν συμμετείχαν. Οι τοπικές κινητοποιήσεις είναι σημαντικές αλλά θα μπορούσαν να γίνουν σε διαφορετική ημερομηνία από τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Διαφορετικά λειτουργούν διασπαστικά για το μέτωπο της εκπαίδευσης που θέλουμε να φτιάξουμε. Μόνο αν μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και δάσκαλοι λειτουργούμε ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε και όχι όταν παλεύουν μόνοι τους οι μαθητές. Άλλωστε αυτό μας δίδαξε και το μεγαλειώδες περσινόκίνημα της παιδείας που κατάφερε να ανατρέψει την αναθεώρηση του άρθρου 16.
- Στις συσκέψεις του Συντονιστικού των μαθητών να παρευρίσκονται μόνο μαθητές και αυτοί να παίρνουν τις αποφάσεις. Εκπρόσωποι των φοιτητών και των εκπαιδευτικών να μπορούν να απευθύνουν χαιρετισμό στην αρχή της συνεδρίασης.
- Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των μαθητών να συμμετέχουν σε διασυντονιστικό, που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Συντονιστικού των φοιτητών και εκπροσώπους των δασκάλων και των. Με αυτόν τον τρόπο θα συντονιστούν καλύτερα οι διάφοροι κλάδοι της παιδείας και θα δημιουργηθεί ένα πραγματικό πανεκπαιδευτικό μέτωπο αγώνα.
- Οι αποφάσεις για την πορεία του κινήματος να παίρνονται δημοκρατικά. Η πορεία στις 9 Νοέμβρη ανακοινώθηκε πρώτα από το Ριζοσπάστη 3 εβδομάδες πριν και ενώ δεν υπήρχε καμιά απόφαση συντονιστικού. Μετά άρχισαν τα μέλη της ΚΝΕ να το βάζουν σε διάφορα σχολεία και τώρα έρχεται το συντονιστικό να συζητήσει αποφάσεις που έχουν ληφθεί προ πολλού από την ηγεσία της ΚΝΕ.
- Να γίνονται ψηφοφορίες για την εκλογή του προεδρείου, για τους εκπροσώπους του συντονιστικού και για τη λήψη των αποφάσεων. Θέλουμε, φεύγοντας από το συντονιστικό, να ξέρουμε πως προχωράμε και να μην το μαθαίνουμε την επόμενη από τις εφημερίδες. Πρέπει σήμερα να μπουν προτάσεις για το πώς προχωράμε και στο τέλος να γίνει ψηφοφορία με βάση τις προτάσεις αυτές.
- Συνέχιση και επέκταση των καταλήψεων
- Οργάνωση μαζικών γενικών συνελεύσεων σε κάθε σχολείο, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν στην κατάληψη. Δράσεις που θα κρατούν τις καταλήψεις ζωντανές (εκδηλώσεις, βιντεοπροβολές, συζητήσεις), εξωστρεφείς κινήσεις στις γειτονιές (εξορμήσεις ) που θα ενημερώνουν την τοπική κοινωνία για τα αιτήματα μας.
- Έμφαση σε κάποια αιτήματα που θα λειτουργούν ως αιχμή για το μαθητικό κίνημα. Για παράδειγμα το αίτημα για αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού, ενώνει τους μαθητές, τους φοιτητές και τους καθηγητέςπου παλεύουν για καλύτερη παιδεία.
- Να γίνει αίτημα των μαθητικών καταλήψεων η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών συμμαθητών μας, που κινδυνεύουν να απελαθούν στα 18 γιατί θεωρούνται παράνομοι.
- Κοινές πανεκπαιδευτικέςσυγκεντρώσεις και πορείες. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη: μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί
- Συμμετοχή στην πορεία στις 9 Νοέμβρη. Κάλεσμα και στους υπόλοιπους φορείς της εκπαίδευσης να συμμετέχουν (φοιτητές, καθηγητές, δάσκαλοι).
- Νέο συντονιστικό την άλλη Κυριακή, στην Γκράβα, που θα συζητήσουμε την πορεία του αγώνα μας μετά την πορεία της ερχόμενης Παρασκευής
- Συμμετοχή στην πορεία στις 17 Νοέμβρη, με προσυγκέντρωση στον ίδιο χώρο που θα είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι (πλατεία Κλαυθμώνος)
- Τοπικές πορείες διαμαρτυρίας και κλεισίματα δρόμων, ενάντια στην καταστολή των κινητοποιήσεών μας στις 21 Νοέμβρη.
- Συμμετοχή των μαθητών και στα επόμενα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, στον ίδιο χώρο με εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Ήδη έχει γίνει πρόταση από τους καθηγητές (ΟΛΜΕ) για πανεκπαιδευτική απεργία και συλλαλητήριο για τις 26 Νοέμβρη. Να δώσουμε το παρόν μαζί με φοιτητές και δασκάλους.
- Συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους. Την μέρα που απεργούν οι εργαζόμενοι, (ανάμεσα τους και οι καθηγητές μας), ενάντια στον προϋπολογισμό να κλείσουμε τα σχολεία και να κατέβουμε μαζί τους στο δρόμο.
Στην συγκεκριμένη κατηγορία δημοσιεύονται μόνο σχόλια που προσθέτουν πληροφορίες. Εάν κάποια συλλογικότητα ή άτομο θέλει να σχολιάσει την αρχικη δημοσίευση, έχει τη δυνατότητα να το κάνει μέσω της κατηγορίας "Συζητήσεις/ερωτήσεις/απόψεις".