Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ

Η νεολαία δεν γυρίζει πίσω ! Οργανώνουμε την πάλη μας για : -Ανατροπή του Νόμου Πλαίσιο -Σπουδες-Δουλεια-Ελευθερίες

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΑΣΟΕΕ – Σάββατο 3 Νοέμβρη

Tο Σάββατο 3 Νοέμβρη, στην ΑΣΟΕΕ, θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικό Συντονιστικό από τις Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ για να εκτιμήσουν τα πολιτικά χαρακτηριστικά της περιόδου, να συντονίσουν την πολιτική τους δράση στους συλλόγους, να συμβάλλουν στην οργάνωση των φοιτητικού κινήματος και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από το μεγάλο αγωνιστικό ξέσπασμα του φοιτητικού κινήματος, που θα δώσουν ώθηση στους νέους αγώνες που έρχονται.

Η επίθεση του συστήματος ενάντια στα δικαιώματά μας στις σπουδές, τη δουλειά και τις ελευθερίες δεν καταλάγιασε! Αντίθετα ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης ενάντια στη σπουδάζουσα νεολαία, ένταση των ταξικών φραγμών.

Η εφαρμογή του νόμου πλαισίου στα ΑΕΙ-ΤΕΙ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Διαγραφές, καταπάτηση του ασύλου, μπλοκάρισμα των δωρεάν συγγραμμάτων, ενοποιήσεις και κατατμήσεις τμημάτων και σχολών, ετοιμασία του πρότυπου γενικού ΕΚΛ, βεβαιώσεις σπουδών αντί για πτυχίο κ.α.

Η ευρωπαϊκή οδηγία 36/05 στα πρόθυρα της εφαρμογής της. Δούρειος ίππος για την παραπέρα εισαγωγή των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, για την κατάργηση της δωρεάν παιδείας. Τέχνασμα για το «αθόρυβο» προχώρημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, για την προώθηση της αναθεώρησης του άρθρου 16, για την εφαρμογή των πιστωτικών μονάδων και χτύπημα στα επαγγελματικά δικαιώματα συνολικά της σπουδάζουσας νεολαίας.

Στήνονται συρματοπλέγματα, κάμερες για το φακέλωμα των διαδηλωτών, σχέδια για να αναχαιτίσουν το μαζικό κίνημα της σπουδάζουσας νεολαίας αλλά και συνολικότερα του λαού.

Νέοι ταξικοί φραγμοί εφαρμόζονται στα σχολεία. Οι μαθητές αντιμετωπίζουν την βάση του 10, το κλείσιμο της πρόσβασης στο δημόσιο πανεπιστήμιο, την εντατικοποίηση, την ίδια ώρα που οι γονείς βιώνουν μια επίθεση χωρίς προηγούμενο στα εισοδήματά τους. Παράλληλα με στημένους διαλόγους προετοιμάζουν το τσάκισμα και την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Η ανάμειξη των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» παίρνει ακόμα πιο έντονο χαρακτήρα, ενώ οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί προετοιμάζουν νέους γύρους πολέμων.

Η νεολαία δε γυρίζει πίσω! Θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην αντιμεταρρύθμιση που προωθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μαζικός, ενιαίος και παρατεταμένος αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στις σπουδές, την δουλειά και τις δημοκρατικές ελευθερίες, για την ανατροπή του νόμου πλαισίου. Οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι πρέπει να προετοιμάσουν ξανά τη μαζική τους απάντηση!

Αρχεία:

από Λ 02/11/2007 6:59 μμ.


Τι ώρα θα είναι και σε ποιό αμφιθέατρο;

από Αγωνιστικές Κινήσεις 02/11/2007 8:20 μμ.


Το συντονιστικό θα γίνει στις 12:00 στο Αμφιθέατρο Β

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License