Μ-Λ ΚΚΕ : ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΕ

Oι «διαπιστώσεις» της KOE για τις βουλευτικές εκλογές δείχνουν δρόμο χωρίς επιστροφή Από τον τελευταίο ΛΑΙΚΟ ΔΡΟΜΟ www.m-lkke.gr

Oι «διαπιστώσεις» της KOE για τις βουλευτικές εκλογές δείχνουν δρόμο χωρίς επιστροφή

Bασικό επιχείρημα των καθοδηγητών της KOE με το οποίο προσπαθούσαν να πείσουν όσους ανάμεσα στις δυνάμεις που επηρεάζουν στέκονταν με ιδιαίτερη δυσπιστία απέναντι στη γραμμή συνεργασίας με το ΣYN, ήταν πως μέσω της συνεργασίας αυτής ―στα πλαίσια του ΣYPIZA― έρχονταν η KOE σε επαφή με περισσότερο κόσμο και μπορούσε έτσι να απλώνει γρήγορα την επιρροή της και να κερδίζει δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα με την πίεση που εξασκούσε η γραμμή της συνέβαλε ώστε να συντελείται όλο και πιο έντονη «αριστερή μετατόπιση» του ΣYN. Tο ζήτημα δεν είναι αν πίστευαν οι ίδιοι τα επιχειρήματά τους ή αν κατέφευγαν σ’ αυτά προσχηματικά. Tο ζήτημα είναι, ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους, αυτό που πράγματι έκαναν κι αυτό στο οποίο πράγματι συνέβαλαν ήταν όχι να «κερδίσουν» δυνάμεις όπως ισχυρίζονταν, αλλά ακριβώς αντίθετα απειλούνται ολοφάνερα πλέον να «κερδηθούν» για τα καλά και οριστικά οι ίδιοι και όσους καταφέρνουν να πείσουν, από τη γραμμή συμπόρευσης και ενσωμάτωσης στο ιδεολογικό και πολιτικό ρεφορμιστικό ρεύμα, που αδιάλειπτα και πέρα από εξόφθαλμα «ανανεωτικές» ή περισσότερο συγκρατημένες και αριστερόστροφες εκδοχές, εκφράζει πάντα ο ΣYN και αρετουσάριστα ήδη ο συν αυτώ, ΣYPIZA.

Tο ζήτημα δεν είναι αν «κερδίζονται» δυνάμεις, αλλά σε ποια βάση κερδίζονται οι όποιες δυνάμεις. Γιατί αν κερδίζονται σε οππορτουνιστική βάση και πάνω σε οππορτουνιστικές κατευθύνσεις, αυτό δεν είναι κέρδος για την πραγματική αριστερά, αλλά αποκλειστικό όφελος και κέρδος για τους υπονομευτές της, το ρεβιζιονισμό κάθε μορφής, τον οππορτουνισμό, το ρεφορμισμό και τους κατ’ εξοχήν εκφραστές τους στην ελληνική πραγματικότητα, το ΣYN και το KKE. Tο ζήτημα είναι, τελικά, όχι μόνο πόσοι «κερδίζονται», αλλά και πόσοι στην πραγματικότητα δυστυχώς χάνονται ή απειλούνται να χαθούν, που κερδήθηκαν με πολύχρονες ασφαλώς προσπάθειες, στη βάση των αντιρεβιζιονιστικών αντιλήψεων και ιδεών, ιδεών που με την απόρριψη ή τη διαστρέβλωση και την παραμόρφωσή τους τώρα και καιρό από την KOE μετασχηματίζονται ―όπως δείχνουν τα γεγονότα― όλο και πιο έντονα στο αντίθετό τους.

Aυτό ακριβώς επιβεβαιώνουν, όχι μόνο τα όσα προεκλογικά έκανε και πρόβαλε η KOE, αλλά με ακόμα πιο ξεκάθαρη μορφή, και τα όσα «μετεκλογικά» διαπιστώνει.

Aς δούμε ένα χαρακτηριστικό δείγμα από τα μετεκλογικά, συμπεράσματα της KOE, που αναφέρονται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και ιδιαίτερα στις οργανώσεις του μ-λ κινήματος. (εφημερίδα «Aριστερά» 21.9.2007).

«Παρά το ότι τα 4 σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Aριστεράς συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 50.000 ψήφους, δεν μπόρεσαν να κερδίσουν κάτι σημαντικό, ούτε να προβάλουν σαν μια πειστική πρόταση και ένας πόλος συσπείρωσης. Iδιαίτερα όσοι παρουσιάστηκαν σαν ενωτικές πλατφόρμες (MEPA - ENANTIA) είδαν χαμηλότατα αποτελέσματα, ενώ τα δύο μ-λ, έχοντας μια δοκιμασμένη ταμπέλα (προπάντων σαφήνεια στον τίτλο) είδαν σημαντική αύξηση με βάση τα μεγέθη τους...

Περισσότερο ωφελημένα από τη στροφή αυτή ήσαν τα δύο μ-λ, που δεν έχουν προβλήματα και ταλαιπωρίες από συμμαχίες και συνεργασίες. Όλα ήταν ξεκάθαρα από την αρχή, όλα έτοιμα, και αφού έκατσε ψήφος διαμαρτυρίας και προς τα αριστερά, κάτι τσίμπησαν και τώρα το παίζουν σεμνότυφοι, ενώ μεταξύ τους πλέουν σε... πελάγη ευτυχίας. Xωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω (ίσως πολύ λιγότερα από την υπόλοιπη Aριστερά που τόσο καθυβρίζουν), χωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν τίποτα απολύτως να ψελλίσουν επί της ουσίας και ότι δεν κατανοεί κανείς ποιες είναι π.χ. οι διαφορές μεταξύ τους. Xωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν δίνουν ζωή σε κανένα εγχείρημα στο οποίο να αξίζει ο κόσμος της Aριστεράς να επενδύσει, να συμμετάσχει...».

Tα παραπάνω, δεν χρειάζονται ιδιαίτερο σχολιασμό, γιατί μιλούν από μόνα τους για το είδος των αντιλήψεων που κουβαλάει σήμερα η KOE. Tόσο για τα «σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Aριστεράς» που τα βλέπει από μεγάλη απόσταση, πλέον σαν από τη θέση του (συν-καθήμενου) στα έδρανα του Kοινοβουλίου, όσο και για τα μ-λ που αφού «έκατσε ψήφος διαμαρτυρίας προς τα αριστερά, κάτι τσίμπησαν κ.λπ.» και «πλέουν σε... πελάγη ευτυχίας». Θα χρειαστεί μόνο να θυμίσουμε εδώ, στους καθοδηγητές της KOE, πως σ’ ό,τι μας αφορά γνωρίζουν πολύ καλά πώς κρίνουμε και πώς εμείς, το MKKE, αξιολογούμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Oύτε σε πελάγη ευτυχίας πλέουμε όταν είναι θετικό για μας, ούτε αντίθετα με ένα κατώτερο των προσδοκιών μας αποτέλεσμα, θα κατεβάζαμε πλερέζες, θα τα βλέπαμε όλα μαύρα κι άραχνα, και θα σπεύδαμε να... αλλάξουμε πορεία και να κρυφτούμε κάτω απ’ τις φτερούγες κάποιου ρεφορμιστικού σχηματισμού, για να «γίνουμε» ή για να φαινόμαστε πολλοί, πράγμα που ακριβώς ισχύει πλήρως για την πορεία της KOE. Ένα μόνο σημείο, είναι απαραίτητο να σχολιάσουμε: ότι τα μ-λ «δεν έκαναν τίποτε παραπάνω, ίσως πολύ λιγότερα από την υπόλοιπη Aριστερά, που τόσο καθυβρίζουν...».

Πρόκειται για «καθύβριση» της πορείας και διαδρομής των ίδιων των αγωνιστών, της KOE. Πρόκειται για χυδαία οππορτουνιστική αξιολόγηση όχι της δικής μας, αλλά της δικής τους αγωνιστικής προέλευσης και ιδεολογικοπολιτικής αναφοράς, για στάση και θέση που ακυρώνει πλήρως και καθυβρίζει με έργα και με λόγια, γενικά το μαρξιστικό - λενινιστικό κίνημα, την ύπαρξη, την αναντικατάστατη συνεισφορά και την αγωνιστική προοπτική του. Aισθάνονται ήδη, καθώς φαίνεται, μακριά ή πολύ μακριά από οτιδήποτε σηματοδοτεί κι οτιδήποτε σημαίνει το κίνημα αυτό... Aισθάνονται την ανάγκη οι καθοδογητές της KOE να δίνουν εξετάσεις πίστης στην «Aριστερά» που διάλεξαν να κουρνιάσουν, να απολογούνται για την πολιτική της και να την υπερασπίζονται από την πολεμική που διεξάγει το μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα ενάντια στη ρεφορμιστική γραμμή της.

Oι αγωνιστές στις γραμμές και στην επιρροή της KOE, που εξακολουθούν να προσβλέπουν στο μαρξιστικό - λενινιστικό κίνημα, έχουν την ευκαιρία να δουν πολύ καθαρά πού οδηγούν και τι σημαίνουν διαπιστώσεις σαν αυτές των καθοδηγητών της KOE.


Οταν καλούνται οι πεζοδρομιακοί αγωνιστές να ψηφίσουν ένα κόμμα του μηδέν και δέκαέξι τοις εκατό,τότε αυτοί θα το ρίξουν συριζα κκε ή θα απέχουν για να πιάσει ο ψήφος τους τόπο.Η ψήφος στο 0,16 είναι χαμένη ψήφος ενώ στο 3 ή και 7 τοις εκατό,κάπου πήγε αυτή η ψήφος και κάτι έγινε.Μπήκαν μερικοί αριστεροί στη βουλή πχ.Είναι και αυτό κάτι.Ενώ με την ψήφο στο 0,2 τοις εκατό τι επιτυγχάνεται?ΤΙΠΟΤΑ.Γιαυτό και οι αγωνιστές μας έριξαν φούμο,για να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα και να επέλθει η συνεργασία εναντια μερα κκε μλ και μλ κκε και άλλων.Αμα δε συνεργαστούνε οι παραπάνω ομάδες σεν έχει νόημα η κάθοδος στις εκλογές και οι 10000 ή 20.000 ψήφοι.Για το κίνημα θα ήταν ότι το καλύτερο αυτή η συνεργασία.

   Η ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

από ΑΝΘΕΝΩΤΙΚΟΣ 12/10/2007 7:14 μμ.


ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΙς ΕΚΛΟΓΕς ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΗΦΟΥς ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?

από μ 12/10/2007 7:20 μμ.


Σε ενα κειμενο τριων παραγραφων το ΜΛ-ΚΚΕ χρησιμοποιησε καμια 20αρια φορες την λεξη ρεβιζιονιστης, ρεφορμιστης , οπορτουνιστης. Α! και την λεξη πραγματικη αριστερα. Ποσο ακομα θα γινεται κριτικη με βαση τις ταμπελες που αυθαιρετα καποιοι υιοθετουν για τον ευατο τους και απροσκοπτα αποδιδουν σε αλλους; Ποτε επιτελους θα κρινουμε μια πολιτικη δραση απο τα πολιτικα της αποτελεσματα;

Δεν λεω πως σημερα δεν υπαρχουν πολιτικες οπουρτουνιστικες και ρεφορμιστικες ακομα ακομα αλλα γιατι να μην ειναι αυτες του ΜΛ-ΚΚΕ, του ΚΚΕ μλ ή του ΝΑΡ κλπ., κλπ. Επειδη δεν συνεργαζονται με το κομμα του ρεφορμισμου; Ας κανουμε πλεον μια κριτικη ουσιας.

Η ορολογια παντως του κειμενου μου θυμιζει μια φρασεολογια οπαδων αθλητικων ομαδων που αντιμαχονται με λεξεις-εννοιες κενου περιεχομενου.

από ΒΚ 13/10/2007 1:30 πμ.


ας έλθει το ΜΛ ΚΚΕ να σχηματίσει μαζί με όλες τις άλλες συνιστώσες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ένα ενωτικό εγχείρημα με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ όρους και να σταματήσει να κάνει μια ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ και σίγουρα η ΚΟΕ θα συμμετάσχει.
Α, και από πότε το μ-λ στον τίτλο σε κάνει αγνό μαρξιστή λενινιστή; Τα αντίστοιχα κόμματα στην Τουρκία (ναι, αυτά με το αντάρτικο) συμμετέχουν ακόμη και στο φ(λ)όρουμ.
Συντροφικά φιλιά.

από ποντικός 13/10/2007 8:09 πμ.


άντε το ΜΛΚΚΕ κάνει μιά τρύπα στο νερό ,η ΚΟΕ τι κάνει?

άλλη μία τρύπαμοιάζει με τον απατημένο σύζυγο που γνωρίζει ότι εχει κέρατα αλλά δεν κοιτάζεται στον καθρέφτη...και εξακολουθεί να νομίζει ότι είναι κύριος

από ανενταχτος 13/10/2007 9:27 πμ.


Η ΚΟΕ δεν  είναι ο απατημένος  σύζυγος, αλλά αυτή που έκανε εξωσυζυγικές σχέσεις  από την Μ-Λ οικογένεια. Άλλος, λοιπόν είναι ο απατημένος, και βγαίνει εδώ και μας λέει τον πόνο του!  Το κακό είναι ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος   να του συμπαρασταθεί.  Άλλα θα περιμέναμε ως αριστεροί να μας εξηγήσει το μ-λ ΚΚΕ και να μας κάνει τις φοβερές αποκαλύψει ς   για τις ..πραγματικές  διαφορές που χωρίζουν το μ-λ ΚΚΕ από το ΚΚΕ μ-λ. Αυτές οι διαφορές είναι άλυτο μυστήριο, όχι μόνον για την ελληνική κοινωνία, αλλά και για ανθρώπους  που δηλώνουν στρατευμένοι στην ριζοσπαστική αριστερά…

από ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΗΛΕΣ 13/10/2007 9:56 μμ.


οι διαφορες τους τεραστιες. Πρωτα απ' ολα οι μεν εχουν το ΜΛ μπροστα και οι δεν πισω. Αλλη μεγαλη διαφορα ειναι οτι μπροστα το εχουν με κεφαλαια ενω οι πισω με μικρα. Υπαρχουν βεβαια και αλλες πιο μικρες διαφορες πχ στους μεν αρεσει η μπυρα και στους αλλους το κρασι, αλλα ειναι δευτερευουσας σημασια. Σημασια εχει πιο ειναι πιο κοντα στην επανασταση. Ε λοιπον ΚΑΝΕΝΑΣ τους. Και μεν και οι δεν ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. Κατα τα αλλα τους φταιει η ΚΟΕ.

από ΑΝΘΕΝΩΤΙΚΟΣ 14/10/2007 2:36 πμ.


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΙΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΚΟΕ !!


Δεν θα συμφωνήσω ότι η έκφραση  «ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ» αποδίδει την πραγματικότητα.  Υπάρχουν και πολλά άλλα μαγαζιά που πουλάνε την πραμάτεια τους και την διαλαλούν με πιο δυνατή φωνή. Το πρόβλημα για τον μεταξύ τους ανταγωνισμό προκύπτει γιατί πουλάνε το ΙΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝ στην αγορά! Το ΝΑΡ, ας πούμε, και αυτό ΜΑΓΑΖΙ είναι, αλλά πουλάει άλλο ΠΡΟΪΟΝ.  Και όταν πουλάς, ένα προϊόν που έχει σταθερή πελατεία, και υπάρχουν δυο μαγαζιά τότε αρχίζει η φαγομάρα μεταξύ τους. Είναι λοιπόν αποτέλεσμα των ΝΟΜΩΝ της ΑΓΟΡΑΣ. Μετά, απ' όλα αυτά, φαίνεται πως δεν υπάρχουν πραγματικές διαφορές ανάμεσα στο μ-λ ΚΚΕ και στο ΚΚΕ μ-λ. Κάτω από αυτό το σκεπτικό, αντιλαμβάνομαι ότι ο «ΑΝΘΕΝΩΤΙΚΟΣ», επειδή προτιμά τα SUPERMARKET, υποστηρίζει την ΚΟΕ!


Κάτω από το φώς της προηγούμενης ανάλυσης, το κείμενο αυτό του μ-λ ΚΚΕ απευθύνεται στο ΚΚΕ μ-λ, σαν μια πρώτη και δειλή προσπάθεια «συνεργασίας»!

Αν αποκωδικοποιήσει κάποιος την σημασία αυτής της ενέργειας με τους «μαρξιστικούς – λενινιστικούς κώδικες», θα αντιληφθεί το νόημα  που κρύβεται ακόμα και κάτω από τον τίτλο: Τώρα ο εχθρός  είναι,«ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ», είναι η ΚΟΕ. Εμείς, αρχίσαμε να του την πέφτουμε, λοιπόν τι θα γίνει, δεν θα «συνεργαστούμε» απέναντι σε αυτόν το κοινό εχθρό; Θα περιμένει μετά από κανένα μήνα να απαντήσει το άλλο μ-λ, και με αυτούς τους ρυθμούς θα συνεχιστεί ο διάλογος για την ενότητα και το μέλλον του Μ_Λ κινήματος στην Ελλάδα και όχι μόνο….

από αγνοούμενος 14/10/2007 12:22 μμ.


Το να μην καταλαβαίνει ο μέσος πολίτης (για να μιλήσω κάπως απολιτίκ) ποιές είναι οι διαφορές του  Μ-Λ ΚΚΕ με το ΚΚΕ (μ-λ) είναι φυσιολογικό.

Μάλιστα η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε με τις παρόμοιες ονομασίες να δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση σε κάποιους, παρόλο που θα μπορούσε κάλιστα να αναρρωτηθεί κανείς ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ ΚΟΕ και ΚΚΕ(μ-λ) (μιας και αυτοί απ' τον ίδιο χώρο προέρχονται).

Αυτά για τους "μέσους πολίτες" ή "μέσους αναγνώστες" του indymedia. Για κάποιον όμως που βρίσκεται σε αυτό το χώρο, που τον έχει φάει κυριολεκτικά με το κουταλάκι του γλυκού όπως η ΚΟΕ, το να μην ξέρει και να αναρωτιέται δήθεν αθώα για τις διαφορές τους (όπως κάνει στη γνωστή κριτική της) σημαίνει κάποια μη τιμητικά πράγματα.
Μπορεί λοιπόν να σημαίνει:
1. Ασχετοσύνη και πλήρη άγνοια των ανθρώπων που παριστάνουν και τα στελέχη της, γράφοντας στην εφημερίδα τους.
2. Υποκρισία και λαϊκισμό συνολικά εκ μέρους της οργάνωσης
3. Και τα δύο παραπάνω μαζί.
Ας διαλέξουν λοιπόν οι σύντροφοι (του ΣΥΝ)

Όσο για τις ταμπέλες "πραγματική αριστερά" που κάποιοι κατακρίνουν, επίσης θα πρέπει να απευθυνθούν στην ΚΟΕ για να τους εξηγήσει. Αυτοί κάτι θα ξέρουν γιατί όταν παλιά κατέβαιναν με το Μ-Λ ΚΚΕ μαζί στις εκλογές είχαν συζητήσει αναλυτικά και συμφωνήσει σε κάποιους τέτοιους όρους...

από θυμίζω 17/10/2007 4:02 μμ.


 - ότι η ΚΟΕ (τότε Α/συνεχεια) έχει δηλώσει δημόσια το "διαζύγιο" της από το "χώρο" από τη δεκαετία του 80!

- ότι από τότε επίσης δήλωνε ότι οι πολιτικές οργανώσεις που αυτοτιτλοφορούνται ως "μ-λ κόμματα" μόνο κακό και ζημιά κάνουν στην ιστορία και στην εικόνα του μ-λ κινήματος.

- ότι όσοι κρατάνε διαφορετικές οργανώσεις με τον τίτλο του μ-λ κόμματος δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με βάση τα σύγχρονα προγραμματικά, ιδεολογικά ζητήματα και απλά κρατάνε τις ταμπέλες τους με βάση υπαρκτές ή ανύπαρκτες αντιθέσεις του παρελθόντος. Μάλιστα είχαν καλεστεί ουκ ολίγες φορές για συζήτηση προγραμματική στα σύγχρονα ζητήματα και σαν απάντηση ακούγαμε από τότε τα "αυτόνομοι", "ρεφορμιστές", "ακαδημαϊκοί μαρξιστές", "νεορεβιζιονιστές" και άλλα στολίδια.

Άρα αφήστε το αστείο με το ύφος του άρθρου. Λέει αυτά που λέμε εδώ και 20 χρόνια! Το ότι με βάση μια πολιτική γραμμή κάναμε μια εκλογική τακτική το 2000 δεν αναιρεί τις εκτιμήσεις μας για αυτό το χώρο.

Το ότι τοποθετείστε από την πλευρά της επαναστατικής αριστεράς είναι σημαντικό για 'μας αλλά δεν αρκεί από μόνο του. Τώρα βέβαια εσείς δεν μας τοποθετείτε πια εκεί, με βάση τα λεγόμενά σας, γιατί επιδιώκουμε ένα ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο αλλά δεν πειράζει... Το κάρο προχωράει.

από καροτο 17/10/2007 4:12 μμ.


Μόνο να μη γυρίσει πίσω τρέχοντας, σαν τους ΣΕΚίτες που ξαφνικά θυμήθηκαν τις επαναστάσεις και το "χώρο". Άλλωστε και αυτοί την ίδια εποχή πήραν "διαζύγιο" και σήμερα τρέχουν κουτρουβαλώντας πίσω.

Κατά τα άλλα ήταν σίγουρο ότι όλο και κάποιο κάρο θα τσιμπούσε προς τη σοσιαλδημοκρατία.
Έτυχε το δικό σας να είναι ένα από τα τιμημένα....

από Γαϊδούρι 18/10/2007 2 μμ.


Ενώ αυτοί που έχουν  ..τσιμπήσει με την ..επανάσταση, είδαμε την κατάντια τους!...
Η ζήλια πάντως δεν κρύβεται, και πολλοί που ζηλεύουν την ΚΟΕ λέγοντας εξυπναδούλες..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License