Δήλωση του Τζαβέντ Ασλάμ για την Κυριακάτικη διαδήλωση

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14.10, στις 4.00 μμ ΣΤΗΝ ΘΗΒΩΝ και ΜΑΡΜΑΡΑ στο ΡΕΝΤΗ.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κρατίνου 11, Πλ. Εθνικής Αντίστασης –τηλ. 2105246046

 

 

                       

            Προς:   ΕΚΠ, ΕΚΑ, Δήμους Ρέντη, Νίκαιας, Κορυδαλλού.

                                                                                               

                                                                                                                        12/10/07         

Αγαπητοί φίλοι,

 

Όπως πιθανόν γνωρίζετε, την Κυριακή 7/10 συμπολίτες μας από το Πακιστάν που ζουν στην περιοχή του Ρέντη, δέχτηκαν επίθεση από φασίστες και ρατσιστές που οπλισμένοι μπήκαν στα σπίτια τους και τα κατέστρεψαν, απειλώντας και βρίζοντας με χυδαιότητα.

Αμέσως καταγγείλαμε την επίθεση δημόσια αλλά και στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη, όπου μας είπαν ψέμματα ότι δεν γνώριζαν τίποτα. Οι συμπατριώτες μου είναι φτωχοί εργάτες που δουλεύουν όλη μέρα και ζουν αρμονικά με τους έλληνες γείτονές τους χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Πολλοί από τους γείτονες φυγάδευσαν τα παιδιά μας όταν έγινε η επίθεση και κάλεσαν την αστυνομία.

Σαν πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας θα ήθελα να  ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που στέκεται στο πλευρό μας. Βρεθήκαμε στο στόχαστρο αυτών των συμμοριών, λόγω της ενεργής δράσης και του αγώνα μας τα τελευταία τρία χρόνια ενάντια στις απαγωγές, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία. Η δική σας συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις απαγωγές, στο ρατσισμό και τις φασιστικές επιθέσεις.

Γι αυτό και σε συνεργασία με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, απευθυνθήκαμε στους  μαζικούς φορείς της περιοχής (Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας, Δήμος Ρέντη, Κορυδαλλού, Νίκαιας, σωματεία εργαζομένων κλπ) για να τους ενημερώσουμε και να ζητήσουμε τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση που θέλουμε να οργανώσουμε σαν Κοινότητα, την Κυριακή 21/10 στην περιοχή. Δεν ήθελα να δημοσιοποιήσουμε την ημερομηνία της κινητοποίησης αυτής πριν από την Παρασκευή 12/10, ημέρα που ολοκληρώνεται η μεγάλη θρησκευτική μας γιορτή, το Ραμαζάνι.

Με μεγάλη λύπη όμως και οργή πληροφορήθηκα από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ότι κάποιες αντιρατσιστικές οργανώσεις έτρεξαν να καλέσουν σε συλλαλητήριο την ίδια μέρα, χωρίς να σεβαστούν την επιθυμία της Πακιστανικής Κοινότητας, για την οποία ήταν υπεύθυνα ενημερωμένες.

Ακόμα χειρότερα, να καλέσουν μαζί με τον «Ελληνοπακιστανικό Σύλλογο», ο οποίος είναι ένα κατασκεύασμα της Πακιστανικής Πρεσβείας και της Χούντας του Πακιστάν, με στόχο την υπονόμευση και διάλυση της Κοινότητάς μας. Έχουμε καταγγείλει δημόσια πολλές φορές τη δράση του, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη Συμμαχία και τους δικηγόρους μας. Παρόλα αυτά, κάποιες από αυτές τις οργανώσεις επιμένουν να συνεργάζονται μαζί τους, διευκολύνοντας τους χαφιέδες της Πρεσβείας να εμφανίζονται σαν «αντιρατσιστές». Είναι ντροπή!

Την Κυριακή 21/10, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας θα διαδηλώσει, με την βοήθεια του Θεού, στους δρόμους του Ρέντη. Και είμαστε σίγουροι ότι πλάι μας θα βρεθούν όλοι οι φίλοι και οι συμπαραστάτες μας που σέβονται τις απόψεις μας και στέκονται αταλάντευτα στο πλευρό μας.

Τέλος, με αφορμή την σημερινή μας μεγάλη θρησκευτική γιορτή, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο ειρήνη και αγάπη.

 

            Για την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας

 

            Ο Πρόεδρος,

Τζαβέντ Ασλάμ

από Πακισταν.Κοινότητα-Συμμαχία Σταματ. το Πόλεμο 12/10/2007 4:30 μμ.


ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 

Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 

                                                                                                           

                                                                                                           

 

 

                        ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

                   ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ, 4.00 μμ,

                   Πλ. Τριών Ιεραρχών (Θηβών και Μαρμαρά)

 

 

 

Αθήνα 12/10/07

                                               

 

                                   

 

Την Κυριακή 7/10, στις 11.00 το βράδυ, μετανάστες από το Πακιστάν δέχτηκαν φασιστική επίθεση στη γειτονιά τους στο Ρέντη, από ομάδα οπλισμένων ρατσιστών. Η συμμορία έκανε γυαλιά καρφιά 4 σπίτια Πακιστανών εργατών, τους επιτέθηκε και τους κυνήγησε με βρισιές και απειλές σκορπίζοντας τον τρόμο σε όλους τους γείτονες, μετανάστες και έλληνες.

Δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που αρνείται την νομιμοποίηση των μεταναστών, τα Αμπού Γκράιμπ στην Ομόνοια και η είσοδος του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ στη Βουλή δίνουν θάρρος στις φασιστικές συμμορίες να προχωρούν, με την κάλυψη και την ανοχή της αστυνομίας, σε επιδρομές κατά των μεταναστών.

Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι στο στόχαστρό τους βρέθηκαν μετανάστες από το Πακιστάν. Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας έχει δώσει μεγάλες μάχες τα τελευταία χρόνια ενάντια στις απαγωγές, έχει δώσει αυτοπεποίθηση σε χιλιάδες μετανάστες να παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής να καταδικάσουν τη χυδαία αυτή επίθεση και να σταθούν στο πλευρό των μελών της Πακιστανικής Κοινότητας και όλων των μεταναστών. Για να δώσουμε μαζική και συντονισμένη απάντηση στη ρατσιστική προπαγάνδα και τις φασιστικές επιθέσεις, την Κυριακή 21 Οκτώβρη, στις 4.00μμ, στην Πλατεία Ιεραρχών (Θηβών και Μαρμαρά).

 

 

 

 

Τηλ επικοινωνίας:

 Γιάννης Σηφακάκης 6946 093043, Τζαβέντ Ασλάμ 6942 017262


Σχετικά με την ανακοίνωση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στις 12/10/2007 με τίτλο "Αντιρατσιστική διαδήλωση στο Ρέντη και οι χαφιέδες της πρεσβείας του Πακιστάν" και ειδικότερα για το μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Τον  Ελληνοπακιστανικό Σύλλογο, η Γραμματεία του ΕΦΜ μετά από την συνεδρία της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2007 και με ομοφωνία αναφέρει τα εξής:

 

1.Ο Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος ιδρύθηκε με την ενθάρρυνση και την στήριξη του ΕΦΜ και επομένως απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Γραμματείας και όλων των μελών του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών. Κατηγορίες για «χαφιέδες της Πρεσβείας» και αμαυρώσεις ονομάτων που συμμετέχουν ενεργά στο αντιρατσιστικό κίνημα τα τελευταία 15 χρόνια ,δημιουργούν την εντύπωση ότι κάποιοι έχουν βάλει σκοπό και στόχο να δίνουν λάθος πληροφορίες ίσως επειδή θέλουν να διασπάσουν την Ενότητα του Μεταναστευτικού Κινήματος ειδικότερα όταν οι κατηγορίες αυτές είναι αβάσιμες .

2.Όπως είναι γνωστό το ζήτημα της αυτό-οργάνωσης των μεταναστών αποτελεί έναν από τους τέσσερις κεντρικούς άξονες δράσης του ΕΦΜ. Γι' αυτό συνεχίζουμε  να καλούμε όλους/ες τους μετανάστες/ριες να ενταχθούν στους συλλόγους τους που ήδη υπάρχουν και αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν γι' οποιοδήποτε λόγο να προχωρήσουν στην ίδρυση νέων σχημάτων με την ετοιμότητα πάντα προς κάθε είδους συνεργασίας μεταξύ τους και μεταξύ των υπολοίπων μεταναστών.

3.Οι πόρτες του ΕΦΜ είναι ανοιχτές σ' όλες τις μεταναστευτικές συλλογικότητες είτε αναγνωρισμένες είτε άτυπες. Η εμπειρία των μελών του «ΕΦΜ» όπως της Κοινότητας της Νιγηρίας, Παλαιστίνης, Αλβανίας, Σουδάν κ.α" έδειξε ότι η πολυμορφία πολλαπλασιάζει τις δράσεις μας, αναδεικνύει περισσότερα στελέχη, διευρύνει την συλλογική παρουσία των μεταναστών στις πόλεις και στην περιφέρεια, τα πεδία διαλόγου και προβληματισμού και γενικά εμπλουτίζει και ενισχύει το μεταναστευτικό κίνημα. Η πολυμορφία είναι πλούτος και η ενότητα έχει πολλές μορφές αρκεί να την θέλουμε.

 

 

Η Γραμματεία του ΕΦΜ

Εκ μέρους της ολομέλειας του ΕΦΜ


Μετά από την αρχική επιστολή του Τζαβέντ Ασλάμ, θα περίμενε κανείς ότι οι αντιρατσιστικές οργανώσεις που επέλεξαν με εξώφθαλμα προβληματικό τρόπο (και ως προς την ουσία και ως προς την διαδικασία) να διαδηλώσουν την Κυριακή το πρωί στον Ρέντη, θα αναγνώριζαν το λάθος τους στην πράξη, μεταφέροντας το κάλεσμά τους για την διαδήλωση στις 4.00 μμ, την ώρα δηλαδή που καλεί η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας. Και θα ξεκαθάριζαν μια και καλή από τις γραμμές τους, τους χαφιέδες  της Χούντας του Μουσάραφ.

Δυστυχώς, αντί για μια τέτοια, ειλικρινή, τοποθέτηση εξακολουθούμε να διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Δίκτυου ότι «για μια ακόμη φορά με μια επιθετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, απειλεί, διαβάλει και επιχειρεί να εκφοβίσει...». Τέτοιου είδους κατηγορίες προς τον Τζαβέντ Ασλάμ χρησιμοποιούσαν μόνο οι ρουφιάνοι ψευδομάρτυρες της Πρεσβείας όταν προσπαθούσαν να τον απελάσουν. Είναι ντροπή να λέγονται από τους συντρόφους του Δίκτυου!

Αντίστοιχα, στην ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, διαβάζουμε ότι «ο Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος ιδρύθηκε με την ενθάρρυνση και την στήριξη του ΕΦΜ και επομένως απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Γραμματείας και όλων των μελών του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.» Είναι εξίσου ντροπή η κάλυψη προς τους πράκτορες της Πρεσβείας να συσκοτίζεται πίσω από μεγαλοστομίες για «δικαίωμα στην αυτο-οργάνωση των μεταναστών» και για «πλούτο που φέρνει η πολυμορφία»...

Ούτε η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο θα αναλωθεί άλλο με αυτήν την αντιπαράθεση, παρά τις ανακρίβιες και τις λάσπες που εκτοξεύουνται εναντίον της. Ο καθένας κρίνεται, πράγματι, στην πράξη.

Και η πράξη δείχνει ότι η πλειοψηφία του κόσμου στέκεται στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας και του προέδρου της, κατανοώντας την σημασία της τεράστιας πολιτικής μάχης που έδωσε ενάντια στις απαγωγές και την κέρδισε. Για αυτό και θα διαδηλώσει την Κυριακή 21/10, στις 4.00 μμ, στον Ρέντη. Χωρίς παραπάνω «αποδείξεις» και διευκρινήσεις. Χωρίς να κρατάει ίσες απόστάσεις ανάμεσα στην δημοκρατικά οργανωμένη Πακιστανική Κοινότητα και τους μηχανισμούς της Πρεσβείας. Χωρίς ναι μεν, αλλά...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License