Αντιρατσιστική διαδήλωση στο Ρέντη και οι χαφιέδες της πρεσβείας Πακιστάν

Αντιρατσιστική διαδήλωση στο Ρέντη και οι χαφιέδες τησ πρεσβείας Πακιστάν

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κρατίνου 11,
Πλ. Εθνικής Αντίστασης –τηλ. 2105246046

Προς: ΕΚΠ, ΕΚΑ, Δήμους Ρέντη, Νίκαιας, Κορυδαλλού.

12/10/07

Αγαπητοί φίλοι, Όπως πιθανόν γνωρίζετε, την Κυριακή 7/10 συμπολίτες μας από το Πακιστάν που ζουν στην περιοχή του Ρέντη, δέχτηκαν επίθεση από φασίστες και ρατσιστές που οπλισμένοι μπήκαν στα σπίτια τους και τα κατέστρεψαν, απειλώντας και βρίζοντας με χυδαιότητα. Αμέσως καταγγείλαμε την επίθεση δημόσια αλλά και στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη, όπου μας είπαν ψέμματα ότι δεν γνώριζαν τίποτα. Οι συμπατριώτες μου είναι φτωχοί εργάτες που δουλεύουν όλη μέρα και ζουν αρμονικά με τους έλληνες γείτονές τους χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Πολλοί από τους γείτονες φυγάδευσαν τα παιδιά μας όταν έγινε η επίθεση και κάλεσαν την αστυνομία.

Σαν πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που στέκεται στο πλευρό μας. Βρεθήκαμε στο στόχαστρο αυτών των συμμοριών, λόγω της ενεργής δράσης και του αγώνα μας τα τελευταία τρία χρόνια ενάντια στις απαγωγές, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία.

Η δική σας συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις απαγωγές, στο ρατσισμό και τις φασιστικές επιθέσεις. Γι αυτό και σε συνεργασία με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, απευθυνθήκαμε στους μαζικούς φορείς της περιοχής (Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας, Δήμος Ρέντη, Κορυδαλλού, Νίκαιας, σωματεία εργαζομένων κλπ) για να τους ενημερώσουμε και να ζητήσουμε τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση που θέλουμε να οργανώσουμε σαν Κοινότητα, την Κυριακή 21/10 στην περιοχή.

Δεν ήθελα να δημοσιοποιήσουμε την ημερομηνία της κινητοποίησης αυτής πριν από την Παρασκευή 12/10, ημέρα που ολοκληρώνεται η μεγάλη θρησκευτική μας γιορτή, το Ραμαζάνι. Με μεγάλη λύπη όμως και οργή πληροφορήθηκα από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ότι κάποιες αντιρατσιστικές οργανώσεις έτρεξαν να καλέσουν σε συλλαλητήριο την ίδια μέρα, χωρίς να σεβαστούν την επιθυμία της Πακιστανικής Κοινότητας, για την οποία ήταν υπεύθυνα ενημερωμένες. Ακόμα χειρότερα, να καλέσουν μαζί με τον «Ελληνοπακιστανικό Σύλλογο», ο οποίος είναι ένα κατασκεύασμα της Πακιστανικής Πρεσβείας και της Χούντας του Πακιστάν, με στόχο την υπονόμευση και διάλυση της Κοινότητάς μας.

Έχουμε καταγγείλει δημόσια πολλές φορές τη δράση του, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη Συμμαχία και τους δικηγόρους μας. Παρόλα αυτά, κάποιες από αυτές τις οργανώσεις επιμένουν να συνεργάζονται μαζί τους, διευκολύνοντας τους χαφιέδες της Πρεσβείας να εμφανίζονται σαν «αντιρατσιστές». Είναι ντροπή!

Την Κυριακή 21/10, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας θα διαδηλώσει, με την βοήθεια του Θεού, στους δρόμους του Ρέντη. Και είμαστε σίγουροι ότι πλάι μας θα βρεθούν όλοι οι φίλοι και οι συμπαραστάτες μας που σέβονται τις απόψεις μας και στέκονται αταλάντευτα στο πλευρό μας. Τέλος, με αφορμή την σημερινή μας μεγάλη θρησκευτική γιορτή, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλν τον κόσμο ειρήνη και αγάπη. Για την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Ο Πρόεδρος, Τζαβέντ Ασλάμ

Σχετικά με την ανακοίνωση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στις 12/10/2007 με τίτλο "Αντιρατσιστική διαδήλωση στο Ρέντη και οι χαφιέδες της πρεσβείας του Πακιστάν" και ειδικότερα για το μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Τον  Ελληνοπακιστανικό Σύλλογο, η Γραμματεία του ΕΦΜ μετά από την συνεδρία της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2007 και με ομοφωνία αναφέρει τα εξής:

 

1.Ο Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος ιδρύθηκε με την ενθάρρυνση και την στήριξη του ΕΦΜ και επομένως απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Γραμματείας και όλων των μελών του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών. Κατηγορίες για «χαφιέδες της Πρεσβείας» και αμαυρώσεις ονομάτων που συμμετέχουν ενεργά στο αντιρατσιστικό κίνημα τα τελευταία 15 χρόνια ,δημιουργούν την εντύπωση ότι κάποιοι έχουν βάλει σκοπό και στόχο να δίνουν λάθος πληροφορίες ίσως επειδή θέλουν να διασπάσουν την Ενότητα του Μεταναστευτικού Κινήματος ειδικότερα όταν οι κατηγορίες αυτές είναι αβάσιμες .

2.Όπως είναι γνωστό το ζήτημα της αυτό-οργάνωσης των μεταναστών αποτελεί έναν από τους τέσσερις κεντρικούς άξονες δράσης του ΕΦΜ. Γι' αυτό συνεχίζουμε  να καλούμε όλους/ες τους μετανάστες/ριες να ενταχθούν στους συλλόγους τους που ήδη υπάρχουν και αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν γι' οποιοδήποτε λόγο να προχωρήσουν στην ίδρυση νέων σχημάτων με την ετοιμότητα πάντα προς κάθε είδους συνεργασίας μεταξύ τους και μεταξύ των υπολοίπων μεταναστών.

3.Οι πόρτες του ΕΦΜ είναι ανοιχτές σ' όλες τις μεταναστευτικές συλλογικότητες είτε αναγνωρισμένες είτε άτυπες. Η εμπειρία των μελών του «ΕΦΜ» όπως της Κοινότητας της Νιγηρίας, Παλαιστίνης, Αλβανίας, Σουδάν κ.α" έδειξε ότι η πολυμορφία πολλαπλασιάζει τις δράσεις μας, αναδεικνύει περισσότερα στελέχη, διευρύνει την συλλογική παρουσία των μεταναστών στις πόλεις και στην περιφέρεια, τα πεδία διαλόγου και προβληματισμού και γενικά εμπλουτίζει και ενισχύει το μεταναστευτικό κίνημα. Η πολυμορφία είναι πλούτος και η ενότητα έχει πολλές μορφές αρκεί να την θέλουμε.

 

 

Η Γραμματεία του ΕΦΜ

Εκ μέρους της ολομέλειας του ΕΦΜ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License