Μ-Λ ΚΚΕ : ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΕ

Oι «διαπιστώσεις» της KOE για τις βουλευτικές εκλογές δείχνουν δρόμο χωρίς επιστροφή Από τον τελευταίο ΛΑΙΚΟ ΔΡΟΜΟ www.m-lkke.gr

Oι «διαπιστώσεις» της KOE για τις βουλευτικές εκλογές δείχνουν δρόμο χωρίς επιστροφή

Bασικό επιχείρημα των καθοδηγητών της KOE με το οποίο προσπαθούσαν να πείσουν όσους ανάμεσα στις δυνάμεις που επηρεάζουν στέκονταν με ιδιαίτερη δυσπιστία απέναντι στη γραμμή συνεργασίας με το ΣYN, ήταν πως μέσω της συνεργασίας αυτής ―στα πλαίσια του ΣYPIZA― έρχονταν η KOE σε επαφή με περισσότερο κόσμο και μπορούσε έτσι να απλώνει γρήγορα την επιρροή της και να κερδίζει δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα με την πίεση που εξασκούσε η γραμμή της συνέβαλε ώστε να συντελείται όλο και πιο έντονη «αριστερή μετατόπιση» του ΣYN. Tο ζήτημα δεν είναι αν πίστευαν οι ίδιοι τα επιχειρήματά τους ή αν κατέφευγαν σ’ αυτά προσχηματικά. Tο ζήτημα είναι, ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους, αυτό που πράγματι έκαναν κι αυτό στο οποίο πράγματι συνέβαλαν ήταν όχι να «κερδίσουν» δυνάμεις όπως ισχυρίζονταν, αλλά ακριβώς αντίθετα απειλούνται ολοφάνερα πλέον να «κερδηθούν» για τα καλά και οριστικά οι ίδιοι και όσους καταφέρνουν να πείσουν, από τη γραμμή συμπόρευσης και ενσωμάτωσης στο ιδεολογικό και πολιτικό ρεφορμιστικό ρεύμα, που αδιάλειπτα και πέρα από εξόφθαλμα «ανανεωτικές» ή περισσότερο συγκρατημένες και αριστερόστροφες εκδοχές, εκφράζει πάντα ο ΣYN και αρετουσάριστα ήδη ο συν αυτώ, ΣYPIZA.

Tο ζήτημα δεν είναι αν «κερδίζονται» δυνάμεις, αλλά σε ποια βάση κερδίζονται οι όποιες δυνάμεις. Γιατί αν κερδίζονται σε οππορτουνιστική βάση και πάνω σε οππορτουνιστικές κατευθύνσεις, αυτό δεν είναι κέρδος για την πραγματική αριστερά, αλλά αποκλειστικό όφελος και κέρδος για τους υπονομευτές της, το ρεβιζιονισμό κάθε μορφής, τον οππορτουνισμό, το ρεφορμισμό και τους κατ’ εξοχήν εκφραστές τους στην ελληνική πραγματικότητα, το ΣYN και το KKE. Tο ζήτημα είναι, τελικά, όχι μόνο πόσοι «κερδίζονται», αλλά και πόσοι στην πραγματικότητα δυστυχώς χάνονται ή απειλούνται να χαθούν, που κερδήθηκαν με πολύχρονες ασφαλώς προσπάθειες, στη βάση των αντιρεβιζιονιστικών αντιλήψεων και ιδεών, ιδεών που με την απόρριψη ή τη διαστρέβλωση και την παραμόρφωσή τους τώρα και καιρό από την KOE μετασχηματίζονται ―όπως δείχνουν τα γεγονότα― όλο και πιο έντονα στο αντίθετό τους.

Aυτό ακριβώς επιβεβαιώνουν, όχι μόνο τα όσα προεκλογικά έκανε και πρόβαλε η KOE, αλλά με ακόμα πιο ξεκάθαρη μορφή, και τα όσα «μετεκλογικά» διαπιστώνει.

Aς δούμε ένα χαρακτηριστικό δείγμα από τα μετεκλογικά, συμπεράσματα της KOE, που αναφέρονται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και ιδιαίτερα στις οργανώσεις του μ-λ κινήματος. (εφημερίδα «Aριστερά» 21.9.2007).

«Παρά το ότι τα 4 σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Aριστεράς συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 50.000 ψήφους, δεν μπόρεσαν να κερδίσουν κάτι σημαντικό, ούτε να προβάλουν σαν μια πειστική πρόταση και ένας πόλος συσπείρωσης. Iδιαίτερα όσοι παρουσιάστηκαν σαν ενωτικές πλατφόρμες (MEPA - ENANTIA) είδαν χαμηλότατα αποτελέσματα, ενώ τα δύο μ-λ, έχοντας μια δοκιμασμένη ταμπέλα (προπάντων σαφήνεια στον τίτλο) είδαν σημαντική αύξηση με βάση τα μεγέθη τους...

Περισσότερο ωφελημένα από τη στροφή αυτή ήσαν τα δύο μ-λ, που δεν έχουν προβλήματα και ταλαιπωρίες από συμμαχίες και συνεργασίες. Όλα ήταν ξεκάθαρα από την αρχή, όλα έτοιμα, και αφού έκατσε ψήφος διαμαρτυρίας και προς τα αριστερά, κάτι τσίμπησαν και τώρα το παίζουν σεμνότυφοι, ενώ μεταξύ τους πλέουν σε... πελάγη ευτυχίας. Xωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν έκαναν τίποτα παραπάνω (ίσως πολύ λιγότερα από την υπόλοιπη Aριστερά που τόσο καθυβρίζουν), χωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν τίποτα απολύτως να ψελλίσουν επί της ουσίας και ότι δεν κατανοεί κανείς ποιες είναι π.χ. οι διαφορές μεταξύ τους. Xωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν δίνουν ζωή σε κανένα εγχείρημα στο οποίο να αξίζει ο κόσμος της Aριστεράς να επενδύσει, να συμμετάσχει...».

Tα παραπάνω, δεν χρειάζονται ιδιαίτερο σχολιασμό, γιατί μιλούν από μόνα τους για το είδος των αντιλήψεων που κουβαλάει σήμερα η KOE. Tόσο για τα «σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Aριστεράς» που τα βλέπει από μεγάλη απόσταση, πλέον σαν από τη θέση του (συν-καθήμενου) στα έδρανα του Kοινοβουλίου, όσο και για τα μ-λ που αφού «έκατσε ψήφος διαμαρτυρίας προς τα αριστερά, κάτι τσίμπησαν κ.λπ.» και «πλέουν σε... πελάγη ευτυχίας». Θα χρειαστεί μόνο να θυμίσουμε εδώ, στους καθοδηγητές της KOE, πως σ’ ό,τι μας αφορά γνωρίζουν πολύ καλά πώς κρίνουμε και πώς εμείς, το MKKE, αξιολογούμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Oύτε σε πελάγη ευτυχίας πλέουμε όταν είναι θετικό για μας, ούτε αντίθετα με ένα κατώτερο των προσδοκιών μας αποτέλεσμα, θα κατεβάζαμε πλερέζες, θα τα βλέπαμε όλα μαύρα κι άραχνα, και θα σπεύδαμε να... αλλάξουμε πορεία και να κρυφτούμε κάτω απ’ τις φτερούγες κάποιου ρεφορμιστικού σχηματισμού, για να «γίνουμε» ή για να φαινόμαστε πολλοί, πράγμα που ακριβώς ισχύει πλήρως για την πορεία της KOE. Ένα μόνο σημείο, είναι απαραίτητο να σχολιάσουμε: ότι τα μ-λ «δεν έκαναν τίποτε παραπάνω, ίσως πολύ λιγότερα από την υπόλοιπη Aριστερά, που τόσο καθυβρίζουν...».

Πρόκειται για «καθύβριση» της πορείας και διαδρομής των ίδιων των αγωνιστών, της KOE. Πρόκειται για χυδαία οππορτουνιστική αξιολόγηση όχι της δικής μας, αλλά της δικής τους αγωνιστικής προέλευσης και ιδεολογικοπολιτικής αναφοράς, για στάση και θέση που ακυρώνει πλήρως και καθυβρίζει με έργα και με λόγια, γενικά το μαρξιστικό - λενινιστικό κίνημα, την ύπαρξη, την αναντικατάστατη συνεισφορά και την αγωνιστική προοπτική του. Aισθάνονται ήδη, καθώς φαίνεται, μακριά ή πολύ μακριά από οτιδήποτε σηματοδοτεί κι οτιδήποτε σημαίνει το κίνημα αυτό... Aισθάνονται την ανάγκη οι καθοδογητές της KOE να δίνουν εξετάσεις πίστης στην «Aριστερά» που διάλεξαν να κουρνιάσουν, να απολογούνται για την πολιτική της και να την υπερασπίζονται από την πολεμική που διεξάγει το μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα ενάντια στη ρεφορμιστική γραμμή της.

Oι αγωνιστές στις γραμμές και στην επιρροή της KOE, που εξακολουθούν να προσβλέπουν στο μαρξιστικό - λενινιστικό κίνημα, έχουν την ευκαιρία να δουν πολύ καθαρά πού οδηγούν και τι σημαίνουν διαπιστώσεις σαν αυτές των καθοδηγητών της KOE.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License