Δελτίο Τύπου του Κέντρου ΑΝΤΙΓΟΝΗ : "Αλληλεγγύη στα θύματα της ρατσιστικής βίας στο Ρέντη"

Το Κέντρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ καταγγέλλει τη ρατσιστική βία σε βάρος Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή του Ρέντη


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ

                                                                                                                                                                                                                                                                    10/10/2007

 

 

Το τραγικό γεγονός της μαζικής και οργανωμένης επίθεσης ακροδεξιών στοιχείων σε βάρος Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή του Ρέντη Αττικής καταδεικνύει δυστυχώς την αναβάθμιση του φαινομένου της ρατσιστικής βίας μέσα στην ελληνική κοινωνία. Η άσκηση στυγνής τρομοκρατίας με βάρβαρες εισβολές σε ιδιωτικούς χώρους και με πρόκληση υλικών ζημιών έχει ως στόχο να σπείρει το φόβο σε κοινότητες αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται ειρηνικά στη χώρα υποδοχής τους προσφέροντας τα μέγιστα στην κοινωνία μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Εξάλλου, αυτό αποτελεί πάγια πρακτική ακραίων ρατσιστικών ομάδων που ακολουθούν παρόμοιες τακτικές εκφοβισμού και βίας σε πολλές χώρες της Ευρώπης.  

 

Το Κέντρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ ως φορέας συστηματικής καταγραφής, τεκμηρίωσης και ανάδειξης κρουσμάτων διακρίσεων, ρατσισμού και ξενοφοβίας επισημαίνει με ανησυχία την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση ρατσιστικών περιστατικών στον ελλαδικό χώρο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ώστε η ευαισθητοποίηση των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας και η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών να αποτρέψουν τη μελλοντική εκδήλωση τέτοιων αποτρόπαιων συμπεριφορών. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαία η λήψη προληπτικών μέτρων κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης και της άσκησης κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να γίνει κτήμα και συνείδηση στον κάθε υπεύθυνο πολίτη ότι πρόοδος, ελευθερία, ευημερία και αξιοπρέπεια μπορεί να διασφαλιστεί μόνο σε κοινωνίες που πρυτανεύουν το ιδεώδες της διαφορετικότητας και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου,  και όχι το πνευματικό δηλητήριο της μισαλλοδοξίας, της ρατσιστικής βίας, των διακρίσεων και του αποκλεισμού.


www.antigone.gr


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License