Ο Καρατζαφέρης πονάει στα άκρα

Με αποχωρήσεις στελεχών του ΛΑΟΣ θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Γ. Καρατζαφέρης ενώ «τα κανόνια» είναι έτοιμα να βροντήξουν.

post image

Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΑΝΗ

Προβεβλημένα πρόσωπα που μέχρι το βράδυ των εκλογών έδιναν μάχες για να αποδείξουν ότι δεν πρόκειται για ακροδεξιό, αλλά για λαϊκοδεξιό σχηματισμό, οδεύουν προς την έξοδο. Οπως λένε τώρα, «ανέχθηκαν» επί μήνες την παρουσία ακροδεξιών στο κόμμα και στα ψηφοδέλτιά του, έχοντας τη διαβεβαίωση ότι η επίσημη «γραμμή» σταυροδοσίας δεν θα απέβαινε υπέρ της εκλογής τους.

Οι ακραίοι κυριαρχούν

Το γεγονός ότι οι ακροδεξιοί όχι μόνο εξελέγησαν αλλά κυριαρχούν στην κοινοβουλευτική ομάδα αποδεικνύει, κατά τους διαμαρτυρόμενους, είτε ότι δεν τηρήθηκαν οι προεδρικές διαβεβαιώσεις, είτε ότι το ακροατήριο του ΛΑΟΣ είναι πράγματι θετικό σε τέτοιες ακραίες πεποιθήσεις. «Και στις δύο περιπτώσεις εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά σ' αυτόν τον χώρο», λένε τώρα οι διαμαρτυρόμενοι.

Ποιους εννοούν ως «ακραίων δεξιών πεποιθήσεων»; Την πεντάδα Μ. Βορίδη, Θ. Πλεύρη, Αδ. Γεωργιάδη, Κ. Βελόπουλου και Η. Πολατίδη.

Ως άτυπο «αρχηγό» της εμφανίζουν τον κ. Βορίδη: εκτός από ιδρυτής του εθνικοπατριωτικού «Ελληνικού Μετώπου» (τη λειτουργία του οποίου ανέστειλε το 2005, για να προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ) έχει διατελέσει και πρόεδρος της νεολαίας του χουντικού κόμματος της ΕΠΕΝ.

Υπαρχηγό θεωρούν τον κ. Πλεύρη, γιο του ιδρυτή της ελληνικής ναζιστικής ομάδας «4η Αυγούστου».

«Δεν συμμεριζόμαστε την κατηγορία της οικογενειακής ευθύνης, αλλά ο σημερινός βουλευτής ουδέποτε διαφοροποιήθηκε από τις απόψεις του πατέρα του» λένε οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του.

Κατά τη γνώμη τους, αυτή η πεντάδα έχει αρχίσει ήδη να εγκαθίσταται στα τηλεοπτικά παράθυρα και να αποκτά το «πάνω χέρι» στη δημόσια παρουσία του ΛΑΟΣ, με στόχο να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μέσα στη Βουλή. Αγνοώντας, λένε, την απόφαση του Γ. Καρατζαφέρη να δώσει την εκπροσώπηση στους Κ. Αϊβαλιώτη και Β. Αποστολάτο, τους οποίους όρισε εκπρόσωπο και γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, αντίστοιχα.

Αλλά και μ' αυτούς προκύπτει πρόβλημα, αφού για τον κ. Αϊβαλιώτη αναδεικνύουν το γεγονός ότι... δεν έχει πάει στον στρατό. «Δηλαδή το κόμμα των εθνικοπατριωτών θα εκπροσωπείται από έναν φυγόστρατο;» αναρωτιούνται. Ενώ για τον Β. Αποστολάτο, εμφανίζουν ως εμπόδιο το επάγγελμά του και την απουσία πολιτικής δράσης: «Γραμματέας μας ένας απολίτικος σεξολόγος;» ρωτούν!

Σ' αυτή την εικόνα οφείλεται πιθανώς η κατήφεια του Γ. Καρατζαφέρη τις τελευταίες ημέρες πριν καλά-καλά χαρεί την είσοδό του στη Βουλή. Αλλά και στην ασάφεια της σχέσης που θα επιδιώξει να έχει με το κυβερνών κόμμα. Στήριξε την εκλογή του Δ. Σιούφα στην προεδρία της Βουλής (αν και παραμένει άγνωστο πόσοι υπάκουσαν στην εντολή), αλλά εμφανίστηκε σκληρός κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ρίχνοντας το βάρος του στο Σκοπιανό (αναμενόμενο...) και στο ασφαλιστικό.

Κι έτσι κι αλλιώς

«Δεν θα κάνουμε άκριτη αντιπολίτευση, θα στηρίζουμε την κυβέρνηση όταν κρίνουμε ότι κινείται σωστά» λέει ο ίδιος και αφήνει να εννοηθεί ότι ένας από τους λόγους που στήριξε τον κ. Σιούφα ήταν η απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού.

Θα συνεχιστεί το αλισβερίσι; Αν και θα το ήθελε, γνωρίζει ότι ο λόγος και η παρουσία της ακραίας «πεντάδας» του δεν θα αφήσει περιθώρια συνδιαλλαγής με το κυβερνών κόμμα, το οποίο δεν έχει λόγο να χάσει τον μεσαίο χώρο.


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 30/09/2007

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License