Υπερπατριώτης αλλά φυγόστρατος βουλευτής του Λάος

Καρατζαφέρη δεν μας τα λες καθόλου καλά

Και κοπανατζής και υπερπατριώτης

Ο θεματοφύλακας έθνους και στρατού αρχηγός με τον εκλεκτό του Κώστα Αϊβαλιώτη. Αλίμονο.
Κώστας Αϊβαλιώτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Πού βρίσκεται η είδηση; Στο γεγονός ότι είναι... φυγόστρατος! Κωμικοτραγική αποκάλυψη για ένα κόμμα που λέει ότι εκφράζει τις εθνικο-πατριωτικές δυνάμεις και ισχυρίζεται ότι πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων.

**Ο βουλευτής του Γ. Καρατζαφέρη πέτυχε συνεχείς αναβολές στράτευσης κάνοντας κατάχρηση του νόμου που τις επιτρέπει σε υπαλλήλους διεθνών οργανισμών. Πώς; Επικαλούμενος «εργασιακή σχέση» με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τα «κρίσιμα» για τη στράτευσή του χρόνια της δεκαετίας του '90 (σήμερα είναι 39 ετών). Κατά τους επικριτές του, την υπαλληλική σχέση την απέκτησε πολύ αργότερα από τα χρόνια που θα εκαλείτο στο στρατό όταν, ως συνεργάτης του Γ. Καρατζαφέρη στην Ευρωβουλή, έγινε οργανικό μέλος της ευρωομάδας στην οποία ανήκει το ΛΑΟΣ. Προηγουμένως υπήρξε απλός συνεργάτης ευρωβουλευτών (των Ν. Κακλαμάνη και Γ. Μαρίνου), αμειβόμενος από το ειδικό κονδύλι «γραμματειακής υποστήριξης» που δίνεται στους ευρωβουλευτές για να στελεχώνουν τα γραφεία τους. Ο ίδιος απαντά στην «Κ.Ε.» ότι ήταν υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου και ότι μ' αυτή την ιδιότητα συνεργαζόταν με τους ευρωβουλευτές.

**Ερωτηματικά προκαλεί η προσπάθειά του, το 2005, να διορισθεί ώς μόνιμος υπάλληλος στο διοικητικό τμήμα του «Αττικού Νοσοκομείου». «Πέρασε» στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκόμιζε πιστοποιητικό σχετικά με την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Το πιστοποιητικό δεν έφτασε ποτέ.

Ετσι, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αρχικά, και η διοίκηση του «Αττικού» στη συνέχεια, αποφάσισαν την απόλυσή του: «Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, απολύεται από την Υπηρεσία ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης του Ιωάννη, καθόσον κρίθηκε ακατάλληλος προς μονιμοποίηση», αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ αρ.385, με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2006.

Λόγω του θορύβου που αρχίζει να προκαλεί η υπόθεση ο κ. Αϊβαλιώτης έστειλε επιστολή στην Στρατολογία δύο ημέρες πριν ορκισθεί βουλευτής ότι ζητά να πάει στο Στρατό! Αναμένεται να καταταγεί τον Φεβρουάριο αλλά, λόγω ηλικίας, έχει δικαίωμα να υπηρετήσει 45 ημέρες και να εξαγοράσει τις υπόλοιπες...

**Υπάρχει όμως και συνέχεια. Πριν περάσει στον Γ. Καρατζαφέρη προσπάθησε να γίνει υπάλληλος της ευρω-ομάδας στην οποία ανήκει η Ν.Δ. Δεν τα κατάφερε, ενώ, μεταξύ των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών που ψήφισαν υπέρ άλλης υποψηφιότητας, ήταν οι σημερινοί υπουργοί Κ. Χατζηδάκης και Χ. Φώλιας και ο τότε ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Αβέρωφ.

Ο Κ. Αϊβαλιώτης αντέδρασε σθεναρά. Λίγες ημέρες αργότερα, το περιοδικό που εκδίδει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη «Νέμεσις» άρχισε να φιλοξενεί άρθρα με σκληρές κατηγορίες εναντίον των τριών ευρωβουλευτών, τα οποία έφεραν την υπογραφή «Κ. Κυδωνιάτης». Λόγω των έντονων φημών ότι ο πραγματικός συντάκτης ήταν ο Κ. Αϊβαλιώτης (σ.σ.: η ελληνική ονομασία για το Αϊβαλί είναι Κυδωνίες!), κατέθεσαν αγωγή εναντίον του. Κέρδισαν σε πρώτο βαθμό τη δίκη - μάλιστα, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε βιογραφικό του στο οποίο ο ίδιος αναφέρει ότι δημοσιογραφεί με ψευδώνυμο.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό θα γίνει τον Νοέμβριο.


Μ.Μ.-Π.Κ.


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 30/09/2007

από Χ.Β 09/10/2007 9:43 μμ.


ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1375-1376/99 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ 27-04-1999
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ 7-10-1997 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 14292

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License