Μια απόπειρα καταγραφής των γεγονότων της Πάτρας

Πολλά λέγονται και γράφονται για τα γεγονότα που συνέβησαν τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας στη Πάτρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια στρεβλή εικόνα. Το άρθρο αυτό συνιστά μια απόπειρα καταγραφής των γεγονότων και αποκατάστασης της αλήθειας.

post image

Πολλά λέγονται και γράφονται για τα γεγονότα που συνέβησαν τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας στη Πάτρα (προφανώς από άτομα που δεν ήταν καν παρόντα στα γεγονότα), με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια στρεβλή εικόνα. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να περιλαμβάνουν σε αυτά τις συμπλοκές μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που είχαν συμβεί δυο ώρες νωρίτερα.

Εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους (σε χώρο και χρόνο) των συγκρούσεων, είναι πραγματικά αδύνατο ακόμα και για τους παρόντες να έχουν σχηματίσει πλήρη εικόνα. Αυτά που θα αναφέρω παρακάτω είναι πράγματα που είδα με τα μάτια μου και μου μετέφεραν και άλλοι που ήταν επίσης παρόντες.

Το Σαββατοκύριακο της Απόκριας πολύς κόσμος μαζεύεται στις κεντρικές πλατείες, «διασκεδάζοντας» με τη μουσική που ακούγεται από τα ηχεία που έχει εγκαταστήσει ο δήμος και πίνοντας μαυροδάφνες που πουλάνε οι πλανόδιοι πωλητές, μη θέλοντας ή μη μπορώντας να υποκύψει στην αισχροκέρδεια των νυχτερινών μαγαζιών. Πέρυσι, μετά από πιέσεις των ιδιοκτητών των clubs, ο δήμος σταμάτησε τη μουσική στις 2 το βράδι. Φέτος πριν τα μεσάνυχτα τα ηχεία είχαν σιγήσει.

Τα γεγονότα που περιγράφονται παρακάτω προέκυψαν αυθόρμητα και ως τέτοια πρέπει να ερμηνευτούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξαχθεί κάποια πολιτική υπεραξία από αυτά.

02:15: Στις πλατείες Όλγας και Γεωργίου ο κόσμος έχει ανάψει φωτιές. Στην πλατεία Γεωργίου πηγαίνουν πυροσβέστες συνοδευόμενοι από άνδρες των ΜΑΤ για να σβήσουν τη φωτιά. Ο κόσμος αντιδρά, πετώντας άδεια μπουκάλια μαυροδάφνης στους μπάτσους. Οι μπάτσοι απαντάνε με δακρυγόνα (!) στην κατάμεστη από χιλιάδες κόσμου πλατεία και ο κόσμος διαλύεται. Έχοντας ολοκληρώσει το έργο τους στην πλατεία Γεωργίου, μπάτσοι και πυροσβέστες κατευθύνονται στην πλατεία Όλγας.

02:20: Εγώ βρίσκομαι με φίλους στην πλατεία Όλγας. Κανείς στην πλατεία Όλγας δεν ξέρει τι έχει προηγηθεί στην πλατεία Γεωργίου. Βλέπουμε έκπληκτοι πυροσβέστες συνοδευόμενους από ΜΑΤατζήδες να μπαίνουν στην πλατεία και να κατευθύνονται στη φωτιά, την οποία και σβήνουν. Η αντίδραση του κόσμου είναι και εδώ η ίδια. Άδεια μπουκάλια και πέτρες εκτοξεύονται στους μπάτσους υπό τον ήχο του συνθήματος "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Δεν δίνουν σημασία, αποχωρούν. Πρέπει να σβήσουν και μια φωτιά στην Αγίου Νικολάου. Μέσα σε 10 λεπτά έχουν ανάψει 6 νέες φωτιές στο κέντρο της πλατείας.

Συναντώ έναν φίλο από τα παλιά. Του λέω αστειευόμενος "το καρναβάλι αποκτά ταξικό χαρακτήρα". Μου απαντάει "πάντα είχε ταξικό χαρακτήρα, παλιότερα οι προλετάριοι έκαιγαν τα σπίτια των πλούσιων αστών στις απόκριες".

02:55: Έχω αράξει στο γρασίδι. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν ξανάρχονται οι μπάτσοι. Χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι ο φίλος από τα παλιά. Μου λέει "στη Γεωργίου γίνονται μπάχαλα. Έχει πάρει φωτιά ένα βανάκι της ΕΡΤ". Το νέο μεταδίδεται αστραπιαία στους θαμώνες της πλατείας Όλγας, η οποία δύο λεπτά αργότερα έχει αδειάσει...

03:00: Φτάνω στην πλατεία Γεωργίου. Από μακριά φαίνεται το βανάκι που καίγεται (και τελικά δεν ήταν της ΕΡΤ, αλλά της Vodafone). Στις πόρτες πίσω έχει γραφτεί με μαύρο σπρέι ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗΣ. Σε τοίχους περιμετρικά της πλατείας έχουν γραφτεί συνθήματα, όπως ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ. Στην πλατεία υπάρχουν εκείνη την ώρα περίπου 400 άτομα. Ο κόσμος φωνάζει συνθήματα όπως "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" και "Τιμή, τιμή στο Χρήστο Τσουτσουβή". Περιφέρομαι στην πλατεία για να προσπαθήσω να συνειδητοποιήσω ότι αυτά που βλέπω συμβαίνουν στην πραγματικότητα και δεν είναι ένα όνειρο.

Από το υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας ακούγεται να χτυπάει ο συναγερμός. Τα τζάμια της είναι σπασμένα. Μπάτσους δεν βλέπω πουθενά. Καταφθάνει συνέχεια κόσμος. Στις εξέδρες που το πρωί κάθονταν οι επίσημοι για να παρακολουθήσουν την παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλικών groups, τώρα κάθεται κόσμος και παρατηρεί τις φωτιές, τον κόσμο που φωνάζει συνθήματα.

03:20: Πυροσβεστικό όχημα καταφτάνει από την Κορίνθου. Πίσω του μια διμοιρία των ΜΑΤ. Με το που φτάνουν στην πλατεία απωθούνται με καταιγισμό μπουκαλιών. Πέφτει και μία μολότοφ. Τα ΜΑΤ οπισθοχωρούν στην Πατρέως. Με τα κάγκελα που είχε τοποθετήσει ο δήμος (για να διαχωρίζονται οι θεατές από τα πληρώματα της παρέλασης) και με αναμμένους κάδους στήνονται οδοφράγματα. Ο κόσμος εν τω μεταξύ στην πλατεία Γεωργίου έχει ξεπεράσει τα 1500 άτομα, από τους οποίους οι 300 συμμετέχουν ενεργά στις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ. Το υποκατάστημα της τράπεζας Αττικής λίγα μετρά μπροστά από τη γραμμή οπισθοχώρησης των μπάτσων χάνει τη τζαμαρία του.

03:30: Στέλνω τηλεφωνική ανταπόκριση σε φίλο από το Indymedia Αθήνας. Το άρθρο που δημοσιεύεται στο site, στέλνει κι άλλο κόσμο στην πλατεία Γεωργίου. Πολλοί που το διάβασαν επικοινωνούν με γνωστούς τους στην Πάτρα και τα νέα τα μαθαίνει κόσμος που δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Διάφορα χλιδοκαταστήματα γύρω από την πλατεία χάνουν τις βιτρίνες τους. Στο Γρηγόρης Μικρογεύματα ο διευθυντής δεν επιτρέπει στους υπαλλήλους να αποχωρήσουν από το κατάστημα, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινη ασπίδα. Κάποια στιγμή οι υπάλληλοι αποχωρούν και το ταχυφαγείο έχει την ίδια μοίρα με τα γειτονικά καταστήματα.

Οι ΜΑΤατζήδες φαίνονται χεσμένοι. Ένας μπάτσος μεταφέρεται με φορείο σε ασθενοφόρο. Όπως μάθαμε λίγες ώρες αργότερα, πέντε μπάτσοι τραυματίστηκαν ελαφρά από τα μπουκάλια που δέχονταν. Κι ενώ οι μπάτσοι δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν, «αγανακτισμένοι πολίτες» έχουν μαζευτεί δίπλα τους και πετάνε πέτρες στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Γεωργίου. Φίλος που περνούσε τυχαία από την Πατρέως ακούει τους «αγανακτισμένους πολίτες» να λένε στους μπάτσους "τι κάθεστε και κοιτάτε; γαμήστε τα κωλόπαιδα".

Άδεια μπουκάλια μαυροδάφνης, από τα οποία είναι γεμάτη η πλατεία, πετιούνται συνέχεια στους μπάτσους. Παράλληλα «επιστρέφονται» οι πέτρες στους αποστολείς τους και εκτοξεύονται και κάποιες μπάλες μπιλιάρδου που είχαν «απαλλοτριωθεί» από το κατάστημα Spin του «φρουτάκια» Νικολετάτου.

Κάποιος τραβάει σκηνές με ψηφιακή βιντεοκάμερα. Ο ίδιος δηλώνει συνέχεια πόσο ωραία είναι αυτά που συμβαίνουν. Δύο μέρες αργότερα θα πουλήσει το υλικό στα τηλεοπτικά κανάλια...

04:20: Καταιγισμός δακρυγόνων από μπάτσους. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Οι μισοί περίπου χώνονται στο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στη Γεροκωστοπούλου. Τα clubs στη Γεροκοστωπούλου κλειδώνουν τις πόρτες τους για να μην μπουν μέσα οι «ταραξίες». Σε κάποια clubs η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική, καθώς δακρυγόνα εισέρχονται από τα συστήματα εξαερισμού, αλλά οι μαγαζάτορες εξακολουθούν να κρατάνε τις πόρτες κλειδωμένες...

Στην Γεροκοστωπούλου ασφαλίτες προβαίνουν σε τυχαίες προσαγωγές, ακόμα και από άτομα που έβγαιναν από τα clubs και δεν είχαν ιδέα τι είχε προηγηθεί. Προηγουμένως έχουν γίνει προσαγωγές και ατόμων που είχαν αράξει για να ζεσταθούν στις φωτιές που είχαν βρει στην πλατεία Όλγας, την ώρα που εκτυλίσσονταν οι συγκρούσεις στην πλατεία Γεωργίου. Από τις 50 περίπου προσαγωγές, οι 15 μετατρέπονται σε συλλήψεις.

Οι υπόλοιποι υποχωρούν στις οδούς Κορίνθου και Μαιζώνος και στήνουν νέα οδοφράγματα. Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κορίνθου χάνει και αυτό τη τζαμαρία του. Στην Κορίνθου έχουν σχηματιστεί έξι σειρές οδοφραγμάτων από τα κάγκελα του δήμου. Περίπου 400 άτομα βρίσκονται στην Ερμού, απ' όπου πετάγονται εκ νέου μπουκάλια στους ΜΑΤατζήδες που βρίσκονται από την άλλη πλευρά των οδοφραγμάτων (σε αυτό το σημείο αρχίζει και η αφήγηση του Rossoneri στο άρθρο που έστειλε).

04:35: Με τη συμβολή ζητάδων τα οδοφράγματα στην Κορίνθου διαλύονται και οι συγκεντρωμένοι στην Ερμού διασκορπίζονται. Κάποιοι μπαίνουν σε πολυκατοικίες, κάποιοι πηγαίνουν στην πλατεία Όλγας και κάποιοι στήνουν νέα οδοφράγματα στην αρχή του πεζόδρομου στην Αγίου Νικολάου. Το κατάστημα ενδυμάτων Dur Espape Land χάνει και αυτό τη βιτρίνα του. Κούρδοι μετανάστες μπαίνουν μέσα με τα κουρέλια που φορούν και βγαίνουν ντυμένοι στην τρίχα.

04:50: Παρά τον καταιγισμό μπουκαλιών και σπασμένων πλακιδίων από τον πεζόδρομο και την παρουσία άσχετου κόσμου, οι μπάτσοι ρίχνουν ένα δακρυγόνο. Ο κόσμος υποχωρεί, πετώντας στους μπάτσους καρέκλες από τις trendy καφετέριες του πεζόδρομου, και διαλύεται.

Τρίτη 11 Μάρτη: Οι 15 συλληφθέντες οδηγούνται στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Διονυσία Παπαδοπούλου, η οποία αφού μελετάει τη δικογραφία από τις 09:30 μέχρι τις 14:00 (!), παραπέμπει τους συλληφθέντες στο εδώλιο. Οι 13 αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος (χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες ξεχωριστά) και στους υπόλοιπους δύο απαγγέλονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (εμπρησμός από πρόθεση, στάση και διακεκριμένες φθορές ξένης περιουσίας). Οι συλληφθέντες παίρνουν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν και μεταφέρονται στα κρατητήρια. Οι δικηγόροι τους ζητάνε από τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους φωτογράφους να μην τραβήξουν πλάνα.

Τετάρτη 12 Μάρτη: Οδηγούνται ενώπιον της ανακρίτριας Ιφιγένειας Ματσούκα οι 11 από τους 15 συλληφθέντες. Παραπέμπονται για μια σειρά πλημμελήματα (στάση, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση). Μετά τις απολογίες τους αφήνονται ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίασης μια φορά το μήνα στο οικείο τους αστυνομικό τμήμα. Παράλληλα, με πρόταση της ανακρίτριας, η αντεισαγγελέας ασκεί συμπληρωματικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος (εμπρησμός από πρόθεση, στάση, διακεκριμένες φθορές ξένης περιουσίας με κίνδυνο κατά ανθρώπινης ζωής και κλοπή) σε ακόμα δύο από τους συλληφθέντες, ανεβάζοντας τον αριθμό αυτών που βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις στους 4.

Πέμπτη 13 Μάρτη: Μετα τις απολογίες τους και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και αντεισαγγελέα, οι 4 συλληφθέντες (2 πατρινοί και 2 αθηναίοι) που βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις αφέθησαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους και υποχρέωση καταβολής εγγύησης ύψους €2000. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν στάση, απρόκλητη σωματική βλάβη κατά αστυνομικών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας (κατάστημα οπτικών Καμίσης), διακεκριμένες κλοπές και δύο περιπτώσεις εμπρησμού (βανάκι Vodafone και κάδοι απορριμάτων).

Σχετικά άρθρα στο Indymedia Athens:

Εικόνες:

.

από enemy 13/03/2003 6:52 πμ.


ήσουν κατατοπιστικότατος ;)

από hassan 13/03/2003 8:59 πμ.


σύνεφο αν ανοίξεις τα αφτιά σου θα ακούσεις πολλά πράγματα όσο για αυτά που θα δουν τα μάτια σου... θα τα βλέπεις και δε θα τα πιστευεις...

από z 13/03/2003 10:32 πμ.


prwton mpravo sto paidi pou thetei ta gegonota sthn swsth tous diastash giati ontws kapws etsi xekinhsan!se kapoia eimoun parwn kai ontws auta eida, gia ta alla auta akousa kai egw!!oson afora to synnefo tha plhrwseis etsi kai alliws forous kai otan kaigetai kratikh periousia emena den mou kaigete karfi!to idio oson afora kai ta megala katasthmata !!h orgh tou kosmou xexeilizei kai se exei prosperasei!!

από Εχουμε παρτυ εδω!!! 13/03/2003 11:04 πμ.


Αδεια μπουκαλια,χορευουν στον αερα,κι αναστατωνουν φιλησυχους πολιτες,που ολο κοιτανε προς τα δω κι ανησυχουν...πως βρεθηκαν εκει αυτοι οι αλητες?

από icr 13/03/2003 1:33 μμ.


Άντε γιατί μας πρήξανε με τα χουλιγκάνια και παραλίγο να τους πιστέψουμε...

από ... 13/03/2003 1:51 μμ.


http://www.geocities.com/a_deltio/gr/d21_kar.htm

“ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ” Η ΠΑΤΡΑ! ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ... Βίαια και εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στην Πάτρα τη νύχτα της 9ης Μάρτη μετά την επίσημη λήξη του "καρναβαλιού". Παρέες νεαρών, μέσα από το πλήθος που τριγυρνούσε στους δρόμους έξω από τους ναούς της καταναλωτικής διασκέδασης, αντιδρώντας στην προσπάθεια των μπάτσων να σβήσουν μια μικρή εστία φωτιάς στην πλατεία Γεωργίου άρχισαν να εκτοξευουν αντικείμενα, να σπάνε τραπεζοκαθίσματα και να ανάβουν φωτιές . Με επίκεντρο την πλατεία, ανάμικτα κίνητρα και πολύ αυθορμητισμό τα επεισόδια εξαπλώθηκαν από πολλούς νέους στους γύρω δρόμους, κυρίως στις οδούς Κορίνθου και Αγίου Νικολάου, με φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, καταστροφές δεκάδων ΙΧ αυτοκινήτων, τον εμπρησμό ενός βαν τηλεοπτικού σταθμού που λίγο νωρίτερα μετέδιδε την παρέλαση των αποκριάτικων αρμάτων, καταστροφές σε τράπεζες (Λαϊκή, Εθνική και Τράπεζα Αττικής), λεηλασίες καταστημάτων, ζημιές σε σηματοδότες και εκδοτήρια εισιτηρίων... καθώς επίσης με πολύ πείσμα και πολλά οδοφράγματα, επιθέσεις κι αντεπιθέσεις και συνεχείς ρίψεις πετρών, μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων πάνω στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν να αποκαταστήσουν την τάξη με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Φ. Μπουραντά, το διοικητή ασφαλείας Ν. Κάτσαρη και πολλούς επιτελείς αξιωματικούς. Μέσα από το πλήθος ακούγονταν ιαχές όπως "μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι" και "κάτω από τα κράνη σας έχετε σκατά, τι να καταλάβετε από λευτεριά" ενώ η κατάσταση για δύο τουλάχιστον ώρες ήταν ουσιαστικά ανεξέλεγκτη και οι μπάτσοι έκαναν συνεχώς χρήση χημικών για να απωθήσουν και να διαλύσουν τον κόσμο, αποφεύγοντας την κατά μέτωπο σύγκρουση μέσα στη νύχτα από το φόβο αιματηρών συνεπειών. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε αστυνομικοί και έγιναν πολλές προσαγωγές και 15 συλλήψεις. Οι υλικές ζημιές είναι εκτεταμένες και το εμπορικό κέντρο της πόλης έμοιαζε το πρωί της Καθαρής Δευτέρας με βομβαρδισμένο τοπίο... Η βιτρίνα της κοινωνικής ειρήνης στην Πάτρα ράγισε και θρυμματίστηκε σε μια νύχτα, με όπλο τα μπουκάλια της μαυροδάφνης στα χέρια... Μέσα σ΄ ένα φοβερό ξέσπασμα των αποκλεισμένων, νεολαίων, άνεργων καθώς και μεταναστών... Στην Πάτρα, την πόλη με τα περισσότερα κλειστά εργοστάσια και τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα, την πόλη που “ανθεί” σαν διαμετακομιστική πύλη προς την Ευρώπη, γεμάτη από απελπισμένους 'λαθρο'μετανάστες που τρώνε συνέχεια ξύλο από τους μπάτσους, την ανιαρή φοιτητούπολη και disneyland της πανάκριβης και προσποιητής ευφορίας που επικρατεί στον ετήσιο και τον καθημερινό καρνάβαλο. Μια ακόμη γεύση από το μέλλον και τα αναπόφευκτα ξεσπάσματα των αποκλεισμένων... Αναρχικό Δελτίο

από Κ. 13/03/2003 3:36 μμ.


Πριν από λίγο αφού πέρασαν από τον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες ύστερα από τετράήμερη κράτηση. ΥΓ: Στην Πάτρα χθες κυκλοφόρησε ένα άθλιο υβριστικό αφισάκι που απευθυνόταν με χυδαίο τρόπο στον ηθοποιό Καφετζόπουλο και το γιο του. Παράλληλα παρακαλούσαν να αφήσουν οι ταραξίες το καρναβάλι τους αμόλυντο! Να το χαίρονται, αυτός είναι ο πολιτισμός τους.

Για τα γεγονότα της Πάτρας δεν έχω καμία άμεση γνώση, διαβάζω και ακούω περίπου ό,τι και οποιοσδήποτε άλλος εδώ μέσα (ίσως και λιγότερα). Μου κάνει όμως τρομερή εντύπωση η συζήτηση που διεξάγεται γύρω απ' αυτά. Σε αυτήν, απ' τη μια μεριά έχουμε σχόλια που ρητά εκφράζουν μία εναντίωση στη λογική της εμπορευματοποίησης και μία έμπρακτη, έστω και ανεπεξέργαστη, άρνηση υποταγής στην "ομαλότητα" της κυρίαρχης ιδεολογίας και του κύκλου εργασία/ιδιοκτησία/κατανάλωση/νομιμοφροσύνη. Από την άλλη, μία αφόρητη και κοινωνικά συντηρητική ηθικολογία για τις "περιουσίες του κοσμάκη" και για τα "άτακτα παλιόπαιδα που τεμπελιάζουν". Θεωρώ θλιβερό ότι αυτοί που εκφράζουν τη δεύτερη τάση είναι ακριβώς αυτοί που θεωρούνται "κομμουνιστές" στην Ελλάδα. Ο Μαρξ, αν μη τι άλλο, έλεγε ότι κομμουνισμός είναι η υλική τάση εντός του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής η οποία καταστρέφει την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Με αυτό το κριτήριο, στα μάτια μου οι "αναρχικοί" ή "μπάχαλοι" που έχουν γράψει εδωμέσα για τα επεισόδια στην Πάτρα έχουν πολύ μεγαλύτερη σχέση με τον κομμουνισμό απ' ό,τι οι επικριτές τους. Είναι άλλο το θέμα αν οι ενέργειες αυτές ήταν σπασμωδικές και απρόσφορες από τακτική άποψη. Αυτό μπορούμε και πρέπει να το συζητήσουμε μετά. Αυτό που προέχει είναι ότι η σύγκρουση αυτή παρέχει υπερπολύτιμο υλικό σε όποιον θέλει να σκεφτεί σοβαρά τι σημαίνει αντικαπιταλιστική δράση και ποιες καινούριες μορφές μπορούμε να επινοήσουμε γι' αυτή σε αυτή τη νέα περίοδο. Σε αυτά που λέει ο hassan πιθανόν να έχει δίκιο, έστω με μια δόση υπερβολής: δεν αποκλείεται τα αμέσως επόμενα χρόνια να δούμε πράγματα καινούρια που ούτε τα είχαμε υποψιαστεί, και να την πάθουμε όπως το γαλλικό ΚΚ με τον Μάη. Για παράδειγμα, έχει τρομερό ενδιαφέρον όσα λέει ο φίλος παραπάνω για το ρόλο της κινητής τηλεφωνίας και του Ίντερνετ στη διάδοση των πληροφοριών και το συντονισμό. Είναι κρίμα να αγνοούμε και μάλιστα να ειρωνευόμαστε τις αναφορές αυτές και το μόνο που βρίσκουμε να πούμε στα παιδιά αυτά να είναι "πάτε να δουλέψετε", "η δουλειά κάνει τους άντρες" και άλλες τέτοιες μαλακίες. Η άρνηση της εργασίας είναι μια υγιέστατη αντίδραση. Αν οι μορφές που παίρνει αυτή η άρνηση μας φαίνονται πρωτόγονες, η δική μας δουλειά είναι να αναζητήσουμε μαζί τους πιο προχωρημένες μορφές αμφισβήτησης της αστικής ηθικής της εργασίας. Όποιος θέλει να πείσει ότι είναι πραγματικά πιο "πολιτικοποιημένος", πιο "προχωρημένος" κ.λπ. αυτό πρέπει να επιδιώξει και όχι μόνο να τους επιπλήττει σαν ιεροκήρυκας.

από akoma kai 2 ores meta 13/03/2003 3:42 μμ.


to ematha arga perasa kata tis 5: apokaidia, spasmena tzamia, myrodia dakrygonou pantou, spasmenes vitrines, kagela petamena... apo ta dakrygona kai th siginhsh mourthe na dakryso o kosmos ksypnaei apo to lithargo kai antidraei an esas sas enoxlei pou oi mpaxalakhdes exoun kinhto emena me enoxlei akoma perissotero pou nomizete oti tha kanete epanastasth mayzeontas ypografes kai perpatontas stous dromous. mipos eseis petaksasate ta kinhta? (osoi de ta xreiazeste gia douleia), mipos ftiaxnete monoi sas ta rouxa pou forate? oti einai omorfo kai xrhsimo to forame kai to xrhsimopoioume eimaste eleytheroi na kanoume oti mas aresei kai oti aisthanomaste kai oxi oti mas eipan oti einai sosto mia zoh se grammes tha kineiste san zoa POTE ANTHROPOI KSYPNATE O KOSMOS SAS PROSPERNA

από σαν πολλοί κνίτες δεν γράφουν εδώ; 13/03/2003 3:53 μμ.


Δεν ξέρω τι μπορεί να εννοεί ένας χαζοκνίτης γράφοντας "Τόσα χρόνια τα ίδια". Φαίνεται πάντως κάπως απορημένος με όσα συμβαίνουν γύρω του και δικαιολογημένα γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται όλα στα ιδεοσχήματα της καθοδήγησης του. Όποιοι και όσοι να το φώναξαν πάντως, μπράβο τους: ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ!

από Just_Talk 13/03/2003 4 μμ.


Eida stin tv pou elegan me emfasi oti itan oloi ekdromeis apo tin Athina.Dld tous efte3e i athina? Oxi tpt allo oi patrinoi exoun mia A' fimi.Oi patrinoi as koitane tin anergia k ta provlimata tous para na lene gia tous athineous pou irthan k ta ekanan limpa. As doun pou i poli tous einai skata. Giati sto rousfeti k sto volema polloi apo aytous tous minares einai prwtoi k polloi akoma stelnoun ta paidia tous na ergastoun se etoimes doulies stin athina (o theos k to visma). Den thelw na thi3w kana patrino,ayto to apey8ino se osous diamartirontousan k elegan gia tous 'athineous alites' opws akousa polles fores stin tv k evalan tin afisa gia to kafentzopoulo k to gio tou. Ante k tou xronou

από Δημητρης Α 13/03/2003 4:10 μμ.


Οταν ξεσπαν εξεγερσεις σε διαφορα αστικα κεντρα του "εξωτερικου" οπως LA-Μασσαλια-Βερολινο-Μπουενος Αιρες κι οπου αλλου , ο Ριζος κι η Αυγουλα βριθουν αναλυσεις για τη μεταχειρηση των μειονωτητων και των αποκληρων στις πολεις αυτες και σχεδον εξυμνουν τις "δικαιες" λεηλασιες και καταστροφες των εξεγερμενων Στην Ελλαδα οι Σταλινικοι και οι Συνασπισμενοι συμπορευονται παντα με την κυβερνητικη προπαγανδα στυλιτευοντας την εξεγερτικη δραση σαν προβοκατορικη και λουμπεν. Συμμαχουν με τους ταξικους τους εχθρους στην προπαγανδα περι 18χρονων αστοπαιδων που εκτονωνουν την ανια τους καταστρεφοντας τις περιουσιες του κοσμακη. Η "επισημη" αριστερα δεν εχει συνειδητοποιησει το μεγεθος της αγανακτησης που εχει συσσωρευτει στους κατοικους των μεγαλουπολεων.Εντρομη σπευδει να καταδικασει καθε μη οργανωμενη αντιδραση απο τις οργανωσεις της φοβουμενη μη καταδικαστει ως αιρετικη απο τα media και τα αφεντικα τους. Ισως τα στελεχη της να φοβουνται μη χασουν το προνομιο να παρακολουθησουν το επομενο καρναβαλι απο τις θεσεις των επισημων... Ισως παλι να φοβουνται οτι θα ερθει μια μερα που καποια 18χρονα θα εξεγερθουν εναντια στη δικια της συντηρηση και υποχωρητικοτητα...

από prague 13/03/2003 5:08 μμ.


re mentium pane na akouseis lijo mitsia na staniareis.... ta lojia tou aggelaka ti sou lene re xith???? ΟΣΟΙ ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΣΚΟΠΩΣ ΤΡΙΓΥΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΡΕΜΒΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΣΟΙ ΘΡΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ Η ΤΗ ΧΑΡΑ ΓΥΜΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΣΟΙ ΑΓΡΥΠΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΔΕΙΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΚΟΣΜΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ ΟΣΟΙ ΔΕ ΣΚΙΒΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ \ ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ τι να σου λενε βεβαια, εσυ μπορει να νομιζεισ οτι τα εννοει κιολας.... ουστ ρε φασιστα

apo

από doxh 13/03/2003 5:14 μμ.


as dextoume ola auta pou lete peri sunidhtopoihmenwn anarixkwn klp, alla exw 2 apories: 1) pws kai phgan sthn astikh giorth? 2) 8a pane me thn idia mazikothta kai epi8etikothta kai sthn Krhth gia ton apokleismo ths Soudas? an nai, pairnw eilikrina pisw oti grafw!

από ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ! 13/03/2003 5:49 μμ.


Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι τα φασιστοειδή που κάψαν τις περιουσίες του κοσμάκη, έδωσαν χωρίς λόγο αφορμή στους κατασταλτικούς μηχανισμούς να χτυπήσουν, συντηρητικοποίησαν τις συνειδήσεις του κόσμου, οδήγησαν χιλιάδες κόσμου να τρέχει πανικοβλημένος, έκαψαν αμάξια και ξύλωσαν παγκάκια, έκλεισαν κόσμο με τις φωτιές τους στα μπαράκια και οδήγησαν σε έναν απίστευτο πανικό βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, όλοι αυτοί οι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, όλοι αυτοί, είναι καταδικασμένοι ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;;; Δεν βλέπουν τι βρισίδι και ανάθεμα τους έριξε ο απλός κοσμάκης που του καιγόταν τ' αμάξι;;;; ΑΥτά δεν τα βλέπουν;;; ΓΙατί προσπαθούν να δημιουργήσουν ψευδές εικόνες στο ίντυ;;; οι φασιστικές ενέργειες στην Πάτρα, όπως και κάθε άλλη φασιστική ενέργεια είναι αυτόματα καταδικασμένη στις συνειδήσεις του κόσμου... Ο κοσμάκης και οι εργαζόμενοι νιώθουν την αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλο και ΟΛΟΙ είμαστε αλληλέγγυοι στον κόσμο που υπέφερε τις ώρες που τα χουλιγκάνια - ορδές βαρβάρων όρμησαν και σπάγαν ότι έβρισκαν και μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε κόλαση, δυσφημίζοντας τα "ιερά και τα όσια" του Επαναστατικού Κινήματος με τον χειρότερο τρόπο... αλλά είμαστε αλληλέγγυοι και στον κοσμάκη που υπέφερε μετά, αφού τα αυτοκίνητα, οι βιτρίνες και τα περίπτερα των διαφόρων βιοπαλαιστών, δημιούργησαν μόνιμα προβλήματα στις ζωές των απλών ανθρώπων. ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΜΗ ΜΑΣ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΑ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ! ΤΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ-ΝΕΟΛΑΙΩΝ!

από Λουκρητία Βοργία 13/03/2003 5:58 μμ.


Να μην ξεχνάμε ότι η κουβέντα για το καρναβάλι έχει γίνει κι εδώ http://www.athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=75689 Γιατί αυτό δεν το γράφετε;

από κοινωνική λειτουργός 13/03/2003 6:08 μμ.


Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πλάκα έχει να διαβάζω παραληρηματά σαν τα δικά σας. Ένα πράγμα όμως δεν το καταλαβαινω. Μόνοι σας ζείτε ρε παιδιά; Δεν έχετε ένα άνθρωπο να σας φροντίσει, να σας πάει στο γιατρό; Άρρωστοι άνθρωποι να παθαίνετε κρίσεις και να τη βγάζετε μόνοι σας μ΄ένα PC γράφοντας μαλακείες. Που ζούμε γαμώτο;

από ελευθεριακός 13/03/2003 6:09 μμ.


...για τις βιτρίνες, είναι όλες ασφαλισμένες, το ίδιο και τα ιχ. εγω δεν είμουν πατρα αλλα θα πηγαινα αν είχα λευτά, για την παρέα και τη φάση. Επίσης θα πήγαινα Κρήτη αν είχα λεφτά, γιατι δεν είμαστε ολοι πλουσιόπαιδα!

από Prole 13/03/2003 6:11 μμ.


Δεν υπάρχει λόγος να μπλέκουμε τις εκδηλώσεις του πιο ζωντανού κομματιού της νεολαίας --της άγριας-- με συγκεκριμένες πολιτικές αντιεξουσιαστικές αποχρώσεις. Σίγουρα οι εξεγέρσεις τους --μοριακές ή μεγαλύτερες-- παίρνουν έναν "αναρχικό" πολιτικό χαρακτήρα γιατί που να βρούν χώρο έκφρασης στην αριστερά του Κράτους και του κεφαλαίου (ΚΚΕ, ΣΥΝ, ...και άλλα νεροβράσματα); Εντάσσονται στην μακριά πορεία της κοινωνικής απελευθέρωσης, ως *στιγμές* άρνησης και σπέρματος ξεπεράσματος της σημερινής καπιταλιστικής σχέσης και του κόσμου του κεφαλαίου και του εμπορεύματος. Και προς απάντηση σε ορισμένους: είναι φυσικό ως άνθρωποι που ζουν σήμερα να είναι *μέσα και ενάντια* σε αυτή τη σχέση, αλλοτριωμένοι να πολεμούν την ίδια τους τη συνθήκη (την προλεταριακή συνθήκη της ανίας και της πλήξης, της μετατροπής των σχέσεων και της δημιουργικότητας σε νεκρά, αντιανθρώπινα αντικείμενα). Και ενίοτε να καταστρέφουν ορισμένα από αυτά: τα σύμβολα της προσωρινής ήττας τους. Από κει και πέρα και μένα δεν θα μου άρεσε να δω το αυτοκινητό μου σπασμένο, αλλά πιστεύω πως θα πρεπε να με ενοχλούν, με εξοργίζουν και με προκαλούν σε εξέγερση πολύ σημαντικότερες συνιστώσες της ζωής μου από αυτό.

από κοινωνική λειτουργός 13/03/2003 6:15 μμ.


ΟΣΟΙ ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΣΚΟΠΩΣ ΤΡΙΓΥΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΡΕΜΒΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΣΟΙ ΘΡΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ Η ΤΗ ΧΑΡΑ ΓΥΜΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΣΟΙ ΑΓΡΥΠΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΔΕΙΛΙΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΚΟΣΜΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ ΟΣΟΙ ΔΕ ΣΚΙΒΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ \ ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ - Ωραίο φίλε, και ταιριαστό...

1. Το μόνο αυτοκίνητο που κάηκε ήταν το βανάκι της Panafon. Φαίνεται ότι κάποιοι "αριστεροί" στενοχωριούνται περισσότερο και από τον Κόκκαλη. 2. Μήπως κάποιοι από τους παραπάνω που γράφουν ήταν μαζί με τα φασιστάκια που μας πέταγαν πέτρες; Σε επίπεδο απόψεων πάντως ταυτίζονται. 3. Κανένας άνθρωπος δεν είναι "τυχαίος" RED ALERT. Όσο για το συμπέρασμα που έβγαλες ότι όλοι ήταν αναρχομπάχαλοι, μήπως να αναρωτηθείς πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο πολλοί αναρχικοί στην Πάτρα; (1500 άτομα λέει ο DiJ, ίσως ήταν και 2000). 4. Συγχαρητήρια στον DiJ. Έγραψε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν, αποφεύγοντας υποκειμενικούς χαρακτηρισμούς και συναισθηματικές επάρσεις.

από ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ 13/03/2003 6:23 μμ.


Άκου "κοσμάκης"! Δεν υπάρχει πιο αηδιαστική έκφραση. Τι θα πει κοσμάκης και κοσμάρα; Αλλά ο ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ το είπε πολύ καθαρά, μέσα στη βλακεία του: "τα αυτοκίνητα, οι βιτρίνες και τα περίπτερα των διαφόρων βιοπαλαιστών, δημιούργησαν μόνιμα προβλήματα στις ζωές των απλών ανθρώπων". Πολύ σωστά! αυτό λέω κι εγώ. Τότε όμως γιατί διαμαρτύρεσαι όταν καίγονται; Και ποιοι είναι οι "απλοί" άνθρωποι; Δηλαδή οι άλλοι τι είναι; σύνθετοι;

από ΦΡΟΥΡΟΣ 13/03/2003 6:23 μμ.


ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΑΚΩΝ ΣΑ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΨΑΡΩΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΒΡΙΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ...ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ ΣΑ ΚΙ ΕΜΕΝΑ

από Prole 13/03/2003 6:27 μμ.


Το να κάνεις γόνιμη κριτική σημαίνει να βλέπεις πως μπορεί να συναντηθεί το ένα προλεταριακό κομμάτι με το άλλο. Οι Κούρδοι, με τους άγριους νεολαίους με τους οικογενειάρχες (φυσικά δεν αναφέρομαι σε βιοτέχνες, μεγαλομαγαζάτορες ή μπράβους), τους λούμπεν και τους άνεργους. Ενίοτε οι άνθρωποι συναντιόνται στο δρόμο και τότε ταράζονται οι προκαθορισμένες σχέσεις και διαιρέσεις. Το γκέτο του ένα και του άλλου. Ο καπιταλισμός μας φέρνει αντιμέτωπους. Οι εκδηλώσεις του ενός έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του άλλου. Μήπως τα ίδια δε λέει η προπαγάνδα του κράτους και σε εκδηλώσεις άλλων κομματιών; Στις απεργίες (π.χ. της ΔΕΗ αρχές δεκαετίας 90 ή των καθηγητών), ότι οι απεργοί είναι αντικοινωνικοί, ακόμα ακόμα ότι τρομοκρατούν, --φέρνουν σε ομηρία-- τον κόσμο;! Βγάλτε τις παρωπίδες σας. Το ζήτημα είναι οι άνθρωποι να συναντηθούν, να αναγνωρίσουν την κοινότητα των αναγκών και των συμφερόντων τους. Να συμμετέχουν σε γιορτές-εξεγέρσεις μαζί!

από κοινωνική λειτουργός 13/03/2003 6:28 μμ.


Και μια και μας λες για ντιρ κόλετζ και άλλα χαζά δεν μου λες ρε μέντιουμ η κόρη της Παπαρήγα στο αμερικάνικό κολέγιο δεν πάει;

από Μέντιουμ 13/03/2003 6:31 μμ.


Τι να σου πω "συντρόφισσα" δεν με απασχολεί η παπαρήγα.Λεβέντη ψηφίζω

από gobble 13/03/2003 6:34 μμ.


ένα τόσο προσεγμένο άρθρο να το καταστρέφουν αυτά τα ηλίθια σχόλια. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

από Friends of Durruti 13/03/2003 6:51 μμ.


Αφου ρε μ... medium αυτοπροσδιοριζεσαι απο το οτι ψηφιζεις Λεβεντη, τι να πω... τα σχολια περιττεύουν

από DiJ 13/03/2003 6:54 μμ.


Πέμπτη 13 Μάρτη: Μετα τις απολογίες τους και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και αντεισαγγελέα, οι 4 συλληφθέντες (2 πατρινοί και 2 αθηναίοι) που βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις αφέθησαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους και υποχρέωση καταβολής εγγύησης ύψους €2000.

από prague 13/03/2003 7:16 μμ.


MENTIOYM H KALYTERA MEDIUM EISAI KAI LEBENTHS EISAI KAI MALAKAS... EISAI KAI SEXISTHS POU THN MPENEIS STHN KOINWNIKH LEITORGO H OTI ALLO EINAI H SYNTROFISA ALLA ETSI EINAI KAPOY LEEI OTI XARA THS EJEGERSHS ISODINAMEI MONO ME TH XARA TOY ERWTA, ALLA OPWS GRAFEI KAI O MISIOS (H MHPWS KAI AYTOS HTAN MPAXALOS???) STO KKE OUTE NA ERWTEYTEITE DE SAS AFHNOUN... MONO AN PEI OK H KA9ODHGHSH ANTE GEIA LOIPON.... O U S T

από αυτομονος 13/03/2003 7:57 μμ.


συντροφοι νομιζω πως αυτο που πρεπει να απαντηθει ειναι εαν και σε ποιο βαθμο ενεργειες σαν αυτες της πατρας συμβαλλουν σε οτι εγω προσωπικα θεωρω επαναστατικο.δηλ στο να μετατοπισουν εστω κ λιγο την συνειδηση του κοσμου. το κκε μεσα στην απεραντη βλακεια που κουβαλαει εδω και 50 χρονια εχει ληξει τετοια θεματα, και τα αποτελεσματα ειναι ορατα.φυντανια σαν αυτους που γραφουν στο indy ηθικολογουν μικροαστικοτατα για την σπασμενη τζαμαρια του dur και το κλεμμενο (απο καθε αποψη),ασφαλισμενο εμπορευμα του οπτικαδικου...ελεος παιδια η ιστορια σας εχει αποβαλλει, μονο εσεις και το κκ ρωσιας εχετε μεινει.αφηστε μας ησυχους. για να επανελθω στο πρωτο ερωτημα θα ελεγα πως μενει να απαντηθει ποια η συνθεση αυτων που συμμετειχαν στα μπαχαλα και τι αποκομισαν αυτοι που τα παρακολουθησαν απέξω.αν εχω καταλαβει καλα αναρχικοι ηταν αυτοι που κυριως συμμετειχαν καθως και διαφοροι "αγριοι νεολαιοι"(οι χαρακτηρισμοι ειναι για να συννενοηθουμε καλυτερα).επισης για το δευτερο σκελος μαλλον κανεις δεν καταλαβε (ή εστω ελαχιστοι) πως οι ενεργειες αυτες στρεφονταν σε οτι μπορει να χαρακτηριστει εμπορευματικες σχεσεις κτλ.ισως πιο προσεγμενες επιθεσεις (πχ μονο σε τραπεζες)να το καταστουσαν πιο εφικτο.ή τελος παντων παντα να συνοδευονται αυτες οι ενεργειες απο κειμενα που να εξηγουν τι κ πως(αν φυσικα ειναι προσχεδιασμενες με εναν τροπο απο πριν). επαναλαμβανω, το να συμμετεχει σε αυτες τις ενεργειες μονο κοσμος που ηδη εχει με εναν τροπο μια α συνειδηση εμενα δεν μου λεει κ πολλα.νομιζω σΤοχος μας παντα πρεπει να ειναι η συνειδηση αυτων που συχνα πυκνα βριζουμε σαν μικροαστους κτλ συμφωνω γενικα με οτι εγραψε ο Α.Γ γίαυτο κα δεν καταδικαζω τα γεγονοτα.απλα νομιζω πως πολλοι υποκυπτουν σε μια λογικη ασπρου-μαυρου.οι κνιτες ειναι καμενοι απο χερι.εμεις εχει σημασια τι κανουμε.ας μην εξωραιζουμε-εξιδανικευουμε καταστασεις που δεν εουν τοση δα συνεισφορα στον οποιο αντιθεσμικο-αντικαπιταλιστικο κλπ αγωνα που ολοι υποτιθεται συμμετεχουμε.οι αναρχικοι εχουν χρεος να ειναι με τον λαο και να ζυγιαζουν καθε ενεργεια τους καταβαλλοντας μεγαλυτερη προσπαθεια να αποκτησουν το χαμενο τους κοινωνικο ερεισμα στην κοινωνια.ας μην περιμενουμε μια φορα στο τοσο να επιδωθουμε οι ιδιοι κα οι ιδιοι σε ενεργειες που (ως ενα βαθμο) μας αυτοαεπιβεβαιωνουν και τιποτα αλλο.συντροφοι εχουμε πολυ δουλεια μπροστα μας...ας μην θριαμβολογουμε.

από κοινωνική λειτουργός 13/03/2003 8:22 μμ.


...σε βεβαιώ όμως ότι ενώ εσύ είσαι σίγουρα πολύ Μ...έντιουμ (και πολύ λεβέντης), εγώ, αφου σε ενδιαφέρει, καθόλου Άγ...αμη. Τέτοια θα έμενα σίγουρα αν γνώριζα μόνο κακομοίρηδες σαν και σένα. Αλλά ευτυχώς δεν κακόπεσα...

από ειλκρινής απορία 13/03/2003 8:35 μμ.


ρε φίλε,αυτή τη σπέκουλα για την κόρη της Παπαρήγα την ακούω εδώ και δεκαπέντε χρόνια κι απ' ότι ξέρω η γυναίκα είναι ήδη 35 χρονών. δηλαδή πόσα χρόνια πάει στο αμερικάνικο κολλέγιο; κάπου μπαζει το πράγμα...

από Αγαμοι Θύται 13/03/2003 9:33 μμ.


Με μπερδέψατε, τώρα τι να λέω για βρισιά, ότι είναι κάποιος αγαμ...ος ή γαμ.....ημένος. Άντε να συνεισφέρω και εγώ στο διαδικτυακό μπάχαλο μια που ήρθε έτσι το πράγμα.

από ΗΠΑπαρήγα! Καλόοοο... 13/03/2003 9:38 μμ.


Απέναντι στις γνωστές κνίτικές λάσπες ότι δήθεν οι αντιεξουσιαστές είναι "κολεγιόπαιδα" με τα λεφτά του μπαμπά επισημάνθηκε πολύ-πολύ εύστοχα ότι τέτοια είναι τα παιδιά της νομεκλατούρας του κόμματος. Είναι ψέμμα δηλαδή ότι, όχι μόνο η κόρη της αλλά και η ίδια η Παπαρήγα (να προσθέσω εγώ) σπούδασαν στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών. Οικογενειακώς που λένε... Ποια είναι λοιπόν τα κολεγιόπαιδα και που την είδες τη σπέκουλα;

από ... 13/03/2003 9:54 μμ.


αν η κόρη της Παπαρήγα πήγε στο αμ.κολλέγιο, αυτό που ξέρω είναι ότι εσύ λες ότι "τώρα πάει" κάτι που μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο. Όσο για τους αναρχικούς δεν ξέρω αν είναι κολλεγιόπαιδα, κωλεγιόπαιδα όμως που παριστάνουν τους αντιεξουσιαστές ξέρω πολλά.

από ΦΡΟΥΡΟΣ R 14/03/2003 12:54 πμ.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΛΛΑ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ». ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ. ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΊ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΝΤΥ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΚΤΛ. ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΡΕ ΚΩΛΟΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΙ. ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΟΥ ΜΠΕΚΡΟΠΙΝΑΝΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΚΡΕΑΣ. ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ. ΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΠΛΗΓΩΣΑΤΕ ΤΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ, ΚΟΨΑΤΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΑΣ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ!! ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ. ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΛΑΪΚΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ. ΘΑ ΛΕΡΩΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΥΡΟΜΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΩΛΟΣΠΙΤΟ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ; ΜΕ ΤΟ 30% ΑΝΕΡΓΙΑ; ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑ ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ Ο ΛΥΣΣΑΛΕΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ; ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΑ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΑ ΒΛΑΜΜΕΝΑ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΧΤΟΥΜΕ. ΑΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ!! ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ. ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ. ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. ΠΕΝΗΝΤΑ ΜΥΞΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΚΡΟΠΙΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΡΟΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ! ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΗΡΙ ΚΟΛΕΤΖ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ; ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΣΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΑ; ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΣΚΑΤΟΑΠΟΒΛΗΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΟ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΙΛΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΠΑΤΡΑ; ΕΙΝΑΙ ΧΑΒΑΛΕΣ ΚΑΙ "ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ" ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΩΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ; ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΥΣΕΙ ΑΙΜΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΧ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΞΑΝΑΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ. ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΟΥ. ΜΑΚΡΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΛΕΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΝΑ ΧΕΣΟΥΝΕ, ΑΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ. ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ" ΠΟΥ ΣΚΟΥΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ. ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΜΠΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΧΙ ΞΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ. ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

από AL 14/03/2003 1:19 πμ.


RE PHOTODOTI DEN PIGES PATRA? TETOIO GEGONOS KAI MAS KREMAS? KAI RE PAIDIA EIDA POLLOUS ME KAMERES KAI VINTEOKAMERES.ANEVASTE TIPOTA. TZAMPA ANOIXTIKE TO QUICK FILM?

από Just_Talk 14/03/2003 9:58 πμ.


To gegonos einai oti polla paidia tin evgalan stin plateia me krasi k mpires. Ayto mallon den arese stin topiki astinomia k tous tin epesan..Giati den sxoliazete ayto?Se oles tis mesogiakes xwres (italia,ispania k.a.) einai poli sinithismeno oi neeoi alla k megaliteroi na tin vgazoun stis platies me krasi.Edw mallon ayto legete alitia.Sou leei "pigene sto club me 20 euro eisodo h' strive k pigene apo ekii pou irthes". Exw paei polles fores sto karnavali k den exw minei eyxraristimenos apo tis ipiresies,giati ws filo3enoumenos perimenw k kapoies dieykolinseis k oxi tritokosmika 3enodoxia me 100 euro to diklino oute 20 euro gia na mpw se bar pou einai xeirotera apo ayta sto mpournazi. Apo filous pou rwtisa k apo oti vlepw apo edw mesa, apo paidia pou eixan paei, kaneis den prokalese pera apo tin astinomia pou eri3e kapnogona k pige na svisei mia fotia pou tin eixan gia na zestathoun.An oi arxes tis patras noiazontousan tha ekanan xwrous ipodoxis p.x. camping h' se kapoio gipedo k oxi na stelnoun ta mat. Twra gia tis karampines....den sxoliazete ayto pou eipe o frouros.As mpei sto lako pou eskapse!

από Walt Disney 14/03/2003 11:19 πμ.


Νομίζω οτι στόχος ήταν το καρναβάλι. Ακούστηκε οτι χτυπήθηκε η disneyland της Ελλάδας, η εμπορευματοποιημένη διασκέδαση η αστογιορτή και άλλα παραμύθια. Μη τα βάζετε με το καρναβάλι γιατι γίνεστε ίδιοι με τους τράγους και τις γριές θεούσες που ξεσπαθώνουν κάθε χρόνο εναντίον του (Λουκάδες, Καντιώτηδες κτλ.). Όσο για το disneyland, εγώ δεν έχω ακούσει πολλές disneyland να προσφέρουν δωρεαν παρελάσεις, αρματα, πυροτεχνήματα στο λαο. H disney ειναι μια ληστρική πολυεθνική που ξεζουμίζει τους φτωχούς εργαζόμενους της. Ο δήμος Πατρέων είναι ένας χρεωκοπημένος δήμος αλλα προσφέρει δωρεάν θέαμα σε όλη την Ελλάδα. Παρότι η μουσική έκλεισε απο τις 1.00 (κι αυτο ηταν λάθος) υπήρχε όλη την ημέρα τροπος για δωρεαν διασκέδαση. Υπάρχει ακόμα τρόπος να βγει κανείς δωρεάν στη παρέλαση ή να φάει τζαμπα σοκολάτες. Δεν είδαμε όμως να γινουν στόχος η μαφία που εκμεταλλευεται τη νυχτερινη διασκέδαση γιατι προφανώς αυτη ξερει να φυλάγεται. Και ξέρετε εσεις πολλές αστογιορτές να δέχονται δωρεάν τον κόσμο στα μπουρμπούλια. Μήπως ανοιξε στη Πάτρα καμια όπερα να χορεύουν βαλς οι αστοι; Εχουμε ένα λαικο καρναβάλι δεν είμαστε Βιέννη. Ολοι ειναι ευπρίοσδεκτοι. Αυτοί που τα σπάσανε (τους κάδους του δήμου, τα φώτα, τη δημόσια περιουσία) ήτανε ντηρίδες και είχανε να μπούνε όπου θέλανε. Αλλά και να μη θέλανε να μπούνε υπήρχε διέξοδος. Μη γινεστε λοιπόν Λουκάδες και Καντιώτηδες χτυπώντας το Καρναβάλι που είναι η γιορτη του λαου.

από RED ALERT 14/03/2003 11:53 πμ.


To αρχικό άρθρο λέει: <<Ο κόσμος εν τω μεταξύ στην πλατεία Γεωργίου έχει ξεπεράσει τα 1500 άτομα, από τους οποίους οι 300 συμμετέχουν ενεργά στις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ>> Άρα στο ερώτημα σου "που βρεθήκαν 1500 αναρχικοί στην Πάτρα", απαντάει το αρθράκι Προφανώς 300 (ίσως και λιγότερη μιας και συνήθως φουσκώνεται τα νούμερα) "συγκρούονταν" και 1200 κάναν χάζι!!! Μη πας να με μπερδέψεις εμένα. Ματάκια έχω και διαβάζω. Προς "αυτόνομος" Το άρθρο σου ήταν το μόνο που διάβασα με ενδιαφέρον, αλλά τελικά έμεινα με την απορία. Σε ποιο βαθμο ενεργειες σαν αυτες της πατρας συμβαλλουν σε οτι εσύ προσωπικά θεωρείς επαναστατικο.δηλ στο να μετατοπισουν εστω κ λιγο την συνειδηση του κοσμου????!!! (δικά σου λόγια) Αν νομίζεις ότι απάντησες, καλώς. Εγώ πάντως μόνο επισημάνσεις ξεχώρισα (τι θα'πρεπε να αποφεύγεται) και όχι ΠΩΣ (??) εάν ακόμα και αυτά είχαν αποφευχθεί, θα συσπειρωνόταν (κάποιος έστω) κόσμος σε επαναστατική κατεύθυνση??? Διότο και με βάση τα λεγόμενα σου, αυτοί που συμμετέχουν σε τέτοια γεγονότα είναι ούτως ή άλλως "πεισμένοι" (δε πιστεύω να διαφωνείς). Άρα το ερώτημα είναι "Πως θα πειστούν οι μη-πεισμένοι"??? Όπως βλέπεις συνειδητά αποφεύγω να τοποθετηθώ πόσο "πεισμένοι" για την επανάσταση είναι οι διάφοροι μπαχαλάκηδες. Ας υποθέσουμε ότι είναι. Ποιόν άλλον πείθουν??? Επίσης δεν περιμένω από έναν έστω "αυτόνομο" να καταλάβει την αξία της καθημερινής οργανωμένης παρέμβασης στην κοινωνία, γι'αυτό και δεν απαντώ στα περί "καμένης από χέρι τακτικής των κομμουνιστών" Υ.Γ. Α.Γ. γνωρίζω ότι η "άγρια νεολαία" είναι τακτικόςμπελάτης της Χαφιεδοτυπίας. Τέτοια υποστήριξη όμως δεν την περίμενα (αν και ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο) Υ.Γ.2 Δεν ξέρω για την κόρη της Παπαρήγας, αλλά η Παπαρήγα σπούδασε στην Φιλοσοφική (νομίζω αρχαιολογία). Πάντως από τότε που ήμουν εγώ μαθητής (πολλά χρόνια πριν), η κόρη της....σπουδάζει στο Ντιρί (αν και τότε μας λέγανε σε...Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο. Ήταν πιο ψαρωτικό) Υ.Γ.3 Ξέχασα ότι ο Φλωράκης έχει κότερο.

από @ 14/03/2003 12:25 μμ.


ό,τι σε συμφέρει διαβάζεις... Αν διάβαζες όλο το άρθρο θα δεις ότι μετά τον πανικό με τα δακρυγόνα, όπου οι μισοί χώνονται στο πλήθος στη Γεροκοστωπούλου, υπάρχουν 400 άτομα που στήνουν νέα οδοφράγματα στην Κορίνθου. Λες να έκαναν "χάζι" πάλι μετά τα δακρυγόνα που φάγανε; Και οι αριθμοί δεν είναι φουσκωμένοι, κάθε άλλο, μάλλον συντηρητικοί είναι...

από Κ. 14/03/2003 1:01 μμ.


Όλοι εσείς που μιλάτε για τους αθηναίους που έσπασαν την Πάτρα και πρόδωσαν την πατρινή φιλοξενία θα νιώθατε πολύ μεγάλη έκπληξη αν βλέπατε πόσοι πατρινοί, μαθητές και νεολαίοι πρωτοστατούσαν στις συγκρούσεις... Σκατά στους αγανακτισμένους πολίτες

από Photo-δότης 14/03/2003 1:04 μμ.


Πού να πάω Πάτρα; Πέντε μέρες με γρίπη είμαι! Αλλά κι όταν πήγαινα Πάτρα στο Καρναβάλι, σιγά μην έπαιρνα μηχανή μαζί μου. Στο τελευταίο Καρναβάλι που ήμουν εκεί, το πρακολούθησα από την τηλεόραση και αργά βγήκα για καμιά βόλτα. Σιχαίνομαι το στιλ «και-τώρα-διασκεδάζουμε-γιατί-έτσι-πρέπει-και-το-έχουμε-πληρώσει». Και μεταξύ μας, από μουσική είναι χέσε μέσα! Για το φίλο που λέει ότι το Καρναβάλι είναι λαϊκό επειδή δίνει στον κόσμο τζάμπα σοκολάτες, πάρτε του μια Ιον αμυγδάλου, να κόψει τις αρλούμπες!

από ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ! 14/03/2003 2:20 μμ.


Φρουρέ αντιλαμβάνομαι την οργή σου απέναντι σ' αυτούς που, εκτός από το ότι ξεφτιλίζουν κάθε έννοια επανάστασης και λαϊκής εξέγερσης, με επιχειρήματα που ούτε ένα μικρό παιδί δεν θα όρθωνε του στυλ "ήταν ασφαλισμένα, γι' αυτό τα καίγαμε" (λες και τώρα δεν θα ανέβουν τα ασφάλιστρα και οι βιοπαλαιστές θα πνιγούν μες στην βιοπάλη τους), ή άλλα όπως "αυτή η περιουσία των περιπτεράδων και του κράτους (παγκάκια, πεζοδρόμια κτλ) είναι που μας καταπιέζει, γι' αυτό και την καίμε"!!! προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις φασιστικές ενέργειες πενήντα άρρωστων χουλιγκανιών που επιτέθηκαν σε όλη την κοινωνία των Πατρών... Θα αντιληφθείς και 'συ με τη σειρά σου, τη λογοκρισία που επικρατεί στο indymedia και την ασυλία που απολαμβάνουν οι "επαναστάτες" μπαχαλάκηδες, η "άγρια νεολαία" (άγριοι είναι και οι χρυσαυγίτες, άμα σας αρέσει τόσο πολύ ο χαρακτηρισμός σας ως άγριοι, πηγαίνετε κάνετε κοινά μπάχαλα - άλλωστε και οι φασίστες είχαν τέτοια παράδοση - πχ μπάχαλα και φωτιές στις γειτονιές των μαύρων στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ).... Αν βάλεις στο ψαχτήρι το "ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ!" θα δεις το άρθρο μου που καταγγέλω το κόψιμο άλλου άρθρου μου που είναι κατά των "χουλιγκανιών" και δείχνω πως η Σ.Ο. προωθεί τις απόψεις των μπαχαλάκηδων με "θεμιτά" (οι αφίσες και οι πορείες τους σε πρωτοσέλιδα, μαζί με συνεχείς ειδικές αναφορές στις συμμετοχές του "αντεξουσιαστικού" μπλοκ σε κάθε κινητοποίηση - αντίθετα με τους άλλους που τους θάβει) Έπεσες λοιπόν και 'συ φίλε θύμα των αγνών σου αριστερών σου πεποιθήσεων. Υπέπεσες στο λάθος να ... υβρίσεις τα χουλιγκάνια!!! Αν βέβαια υξίβριζες Κνίτες, αριστερούς και απλούς συμμετέχοντες στο ίντυ, ακόμα και με χειρότερες εκφράσεις, οι απόψεις σου θα πλανώντουσαν περήφανα κάτω από το κάθε άρθρο... δεν πειράζει σύντροφε... θα συνηθίσεις... αρκεί να μην σε πάρει από κάτω... αν απογοητευτείς θα τους κάνεις τη χάρη: ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία θα είναι δυσκολοδιάβατος ... η αστική τάξη εισχωρεί την ιδεολογία της μέσα στο επαναστατικό κίνημα, προσπαθώντας να το διαβρώσει εκ των έσω... αγώνας μέχρι την τελική νίκη... τη σοσιαλιστική επανάσταση και την αταξική κοινωνία... Αφήστε 100 λουλούδια ν' ανθισουν (Μάο Τσε Τουνγκ)

από ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ! 14/03/2003 2:24 μμ.


Έκανα μια πατάτα πιο πριν. Εκεί που γράφω: "η Σ.Ο. προωθεί τις απόψεις των μπαχαλάκηδων με "θεμιτά" (οι αφίσες και οι πορείες τους σε πρωτοσέλιδα, μαζί με συνεχείς ειδικές αναφορές στις συμμετοχές του "αντεξουσιαστικού" μπλοκ σε κάθε κινητοποίηση - αντίθετα με τους άλλους που τους θάβει) " ξέχασα να γράψω τη συνέχεια. έτσι λοιπόν η συνέχεια είναι... "και με αθέμιτα μέσα, όπως πχ σταλινική λογοκρισία και κόψιμο άρθρων αριστερής αντίληψης, λόγω των πολιτικών τους απόψεων"

από RED ALERT 14/03/2003 3:46 μμ.


Και οι 400 που λες είναι διαφορετικό νούμερο από το 1500. Ε, τι να κάνουμε, σε ένα καρναβάλι που μαζεύει χιλιάδες άτομα (κυρίως νεαρά) είναι εφικτό να βρεθούν και 400 "αναρχικοί". Άλλωστε το σαββατοκύριακο η Πλατεία (μια είναι η Πλατεία), είχε αδειάσει. Όσο για τα άλλα που λέω, δε νομίζω να αναιρεί κάτι τις εκτιμήσεις μου.

an fonazan aytoi poy kanan ta epeisodia "agrotia ergatia me to k.k.e mprosta" tha toys apokaloysate xouligania re knitakia?an eixan kamia kokkinh shmaia?alla ksexasa oti einai authormhto kai axalinoto toy dinete ayth thn tampela sorry....................................mpas kai htan amerikanoi praktores?a toys alhtes.enantia se oles tis parataxeis hte entagmenes hte anentaxtes...oti einai na kaneis kanto monos soy

από anares 14/03/2003 4:41 μμ.


Εμπρός λαέ γιατί όλο αυτό το μίσος (που δεν θυμίζει αριστερό) για τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικο χώρο; Το ότι συμφωνείς σύντροφε με τον φρουρό πιστεύω ότι τα λέει όλα. Δηλαδή έπρεπε η αστυνομία να τσακίσει η καλύτερα να τους σκοτώσει για να ησυχάσουμε μια για πάντα. Τελικά κατάφερες να βρεις τον μεγαλύτερο εχθρό της αριστεράς στο πρόσωπο των αναρχικών. «Δώστε λουλούδια στους επαναστάτες που απέτυχαν», Βαντσέτι

από αυτομονος 14/03/2003 4:45 μμ.


σε καθε περιπτωση νομιζω πως τα γεγονοτα της πατρας δεν προσεφεραν μαλλον τιποτε(αν και ποτε δεν μπορει κανεις με βεβαιοτητα να ξερει πως καταγραφεται το οτιδηποτε στην συλλογικη συνειδηση) σε μια δεδομενη επαναστικη (λιγο βαρια η λεξη )διαδικασια.κραταω τις αποστασεις μου απο υβριστικους αφορισμους και σημειωνω μια εκπτωση του πολιτικου διαλογου σε επιπεδο χουλιγκανισμου μεσα στο ιντυ. σε καθε περιπτωση οτι εγινε εγινε, αποτελει γεγονος που δεν ειναι απο μονο του ουτε καλο ουτε κακο αλλα εχει μια δεδομενη κοινωνικη σημασια.τα υπολποιπα ας τα αφησουμε για αλλους...( σημ:αν οντως παντως κουρδοι ντυθηκαν κλεβοντας ρουχα απο τον αρχικαπιταληστη δουρο επικροτω, σε καλω να το κανεις και εσυ απο στοιχειωδη κοινωνικη ευαισθησια) λες οτι "...δεν περιμενω απο έναν έστω "αυτόνομο" να καταλάβει την αξία της καθημερινής οργανωμένης παρέμβασης στην κοινωνία, γι'αυτό και δεν απαντώ στα περί "καμένης από χέρι τακτικής των κομμουνιστών..." νομιζω πως αποτελει τουλαχιστον ιστορικη ανακριβεια να παραβλεπεις οτι οι υπερασπιστες της πολιτικης αυτονομιας της εργατικης ταξης (και οχι μονο) οχι μονο απο αστικα αλλα και απο επαναστατικα κομματα εχουν πληθωρα παρεμβολων και αγωνων μεσα στο επαναστατικο κινημα ανα τους αιωνες.σε προκαλω να το ψαξεις μονος σου για να βγαλεις δικο σου συμπερασμα. οταν αναφερομαι για το κκε με τον τροπο που το κανω ,εκτος απο καθαρα ιδεολογικα ζητηματα που με χωριζουν απο αυτο ,αναφερομαι και σε μια ξεκαθαρα ρεφορμιστικη αντιληψη που κουβαλαει εδω και 50 τουλαχιστον χρονια, πραγμα που ερμηνευει εν πολλοις και την τραγικη αποδυναμωση του στην καρδια της ελληνικης κοινωνιας.το τι σοι σοσιαλισμο βεβαια θα φτιαχνατε αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.(αν παντως σας ακουγε απο μια πλευρα ο che πως με 50000 τακτικο στρατο παραδωσατε τα οπλα μαλλον θα εβαζε τα γελια).δεν θελω να επεκταθω σε επιμερους ζητηματα μονο να σου πω πως οταν αναφερομαι στο κκε ,αναφερομαι μονο στην εξαρτημενη ηγεσια του και οχι στους απλους αγωνιστες τους οποιους τιμω....τελειωνω με μια ατακα του λενιν "οταν συμφωνεις με τον εχθρο σου τοτο εισαι σε λαθος δρομο" ή καπως ετσι. κατω η κοινωνικη ειρηνη κατω η εθνικη ενοτητα ζητω η ταξικη παλη

από ΦΡΟΥΡΟΣ 14/03/2003 5:28 μμ.


Το ξέρω σύντροφε "εμπρός λαέ", αλλα δεν το βάζω κάτω όταν ξέρω ότι έχουμε συντρόφους σαν εσένα που πρωτοπορούν στην αληθινή επανάσταση κι όχι στην επανάσταση Coca Cola λάιτ με "σπασμένο" πάγο. Δεν κοιτάνε την κατάντια μας παντού στην Ελλάδα. Να μας κυβερνάει μια μαφία ΗΠΑνθρώπων. Να έχουμε γίνει ένα άθλιο προτεκτοράτο, χειρότερο κι απ' την ατόλη Κιριμπάτι. Να επικρατεί παντού ο νόμος του ισχυρού σε παιδεία, υγεία, οικονομία. Να συρρικνώνεται ο Ελληνισμός και οι κυβερνώντες να υποκλίνονται στην Υπερδύναμη και τη φασιστική Τουρκία. Χανόμαστε και δεν το καταλαβαίνουμε. Μας έφαγε το Χόλιγουντ και τα αμερικάνικα σίριαλς. Πρότυπό μας έχουμε το τρελλό θηριοτροφείο (ένα σχολείο βλέπε Ντίρι που όπου πάει τα κάνει μπάχαλο βλέπε Πάτρα) και το "Ντερντέβιλ". Τα πάντα έχουν διαβρωθεί, ακόμα κι αυτό το τενεκεδοσάιτ. Μπράβο συντροφε συνέχισε τον αγώνα σου!!! Μην υποκύπτεις στην παντοκρατορία των ισχυρών. Τα "συμβάντα" εδω μέσα από αλλού υποκινούνται κι άλλους εξυπηρετούν.

Αργήσατε αλλά το καταλάβατε. Πρόκειται για χουλιγκάνια με χριστιανική ηθική. Ξέρετε ποιός πολέμησε και πολεμάει το Πατρινό Καρναβάλι πρίν από τα χουλιγκάνια και θα το συνεχίσει και μετά απ' αυτά. Η εκκλησία βέβαια. Ο κατοπινός μητροπολιτής Φλώρινας Καντιώτης ήταν που κατέβαινε τά τραγικά χρόνια της δεκαετίας του '50 στην Πάτρα για να χτυπήσει λυσσαλέα τη χαρά του λαού που τη βάφτιζε "βόρβορο της ακολασίας" , "όργια των Πατρών", "βακχική τελετή". Τα χουλιγκάνια λοιπόν κινούνται στα χνάρια των χριστιανοφασιστών παλιας κοπής που προκαλούσαν τότε για τον ίδιο λόγο επεισόδια στην Πάτρα κι ακολουθούν κατα γράμμα τα κηρύγματα των φασιστοτράγων. Τα γήπεδα το έχουν δει κάπως αλα επανάσταση του '21 και δε σπάνε βιτρίνα αν δε πάρουν την ευλογία των παπάδων. Απόδειξη; Ποιοι βγήκαν την επόμενη και κωλοχαίρονταν για τα σπασμένα; Οι τράγοι όλης της χώρας που βγάλανε ένα φίνο κηρυγματάκι για ηθική σήψη στο καρναβάλι της Πάτρας και το δάκρυ κορόμηλο οι γριές από κάτω. Οι γριές δηλαδή γιαγιάδες των χουλιγκανιών. Χουλιγκάνια που σταυροκοπιέστε όταν περνάτε έξω από εκκλησία ακούστε το καλά: ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '50!!

από ΠΑΠΑΡΗΓΑ 14/03/2003 7:07 μμ.


κόκκινε συναγερμέ λεβέντη μου, έβαλα το ονοματάκι σου στο ψαχτήρι του άθλιου ιντυμίντια και τότε μόνο αντελήφθην το μεγαλείο σου! Μέτρησα σαράντα σελίδες (40Χ30=1200) σχόλια από σένα ή για πάρτη σου και είχε κι άλλες αλλά σταμάτησα γιατί βαρέθηκα! (το πολύ το ΚΚΕλέησον το βαριέται και η ΠΑΠΑρήγα). Και σε κανένα δεν έφυγες εκτός γραμμής! Απίστευτο! Δάκρυα συγκίνησης κύλησαν καυτά στο pc μου... (αλήθεια,ρώτα και τον Κοψίδη!). Και το ποιό εντυπωσιακό? Ενώ είναι ηλίου φαεινότερο πλέον οτι δεν εκφράζεις προσωπικές απόψεις, αλλά τη γραμμή του κόμματος επί παντός επιστητού και σε διατεταγμένη υπηρεσία, αυτοί οι ανόητοι εξωκοινοβουλευτικοί κάθε τύπου, συνεχίζουν να σου απαντούν σα να μην τρέχει τίποτα! (πάντα το 'λεγα ότι είναι αφελείς...). Θα διοργανώσουμε προς τιμήν σου μία μεγάλη γιορτή διάρκειας 4.865 ωρών (υπολογισμένες, τύφλα να 'χουν οι λόγοι του Φιντέλ), όπου θα αναγνωστούν όλα τα σχόλιά σου σε νεοσσούς του κόμματος προς γνώση και συμμόρφωση! Στο τέλος της (α)σεμνης αυτής τελετής (αν μείνει κανείς όρθιος) θα σου απονεμηθεί τιμής ένεκεν, ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ!... ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ!!!

από RED PAPALERT 14/03/2003 7:47 μμ.


Πριν πιάσετε στο βρωμόστομά σας το τιμημένο Κόμμα μας και την τιμημένη ΓΓ του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να το πλένετε με οξυζενέ κυβερνοφρίκουλες που θα μας κάνετε και κριτική. Ε ρε γκούλαγκ και ψυχιατρείο που θα δουλέψει για πάρτη σας όταν ξανάρθει με το καλό ο υπαρκτός σοσιαλισμός.

από ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ 14/03/2003 10:21 μμ.


post image
ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΗ ΔΟΞΑ, ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΤΗ ΛΟΞΑ, ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΞΕΧΝΑΣ

Εικόνες:

από αφού δεν πήγε ο photoδότης... 03/07/2003 8:10 μμ.


post image
το βανάκι και η τράπεζα αττικής

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License