ΑΔΙΚΗ Η ΔΙΚΗ ΟΤΣΑΛΑΝ

ΑΔΙΚΗ Η ΔΙΚΗ ΟΤΖΑΛΑΝ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Άγκυρα, 12 Μαρτίου 2003 (13:53 UTC+2)

post image

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέκρινε την Τουρκία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ηγέτη των Κούρδων ανταρτών Αμπντουλάχ Οτσαλάν και αποφάνθηκε ότι η δίκη του Οτσαλάν δεν ήταν δίκαιη. Μετά από 3,5 χρόνια δίκης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο ηγέτης του PKK δε δικάστηκε από ανεξάρτητο δικαστήριο και ότι η κράτησή του μετά τη σύλληψή του στην Κένυα διήρκησε περισσότερο από την αρμόζουσα περίοδο των τεσσάρων ημερών. Το Δικαστήριο επέβαλε στην Τουρκία πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ και η χώρα μπορεί να ασκήσει έφεση μέχρι τις 12 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι στον ηγέτη των Κούρδων ανταρτών έχει επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και εκτίει την ποινή του σε πλήρη απομόνωση σε φυλακή στο νησί Ιμραλί. Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν αρχικά είχε καταδικασθεί σε θάνατο το 1999 για το ρόλο που διαδραμάτισε επί 16 χρόνια στις επιχειρήσεις των ανταρτών κατά του τουρκικού στρατού. Τον περασμένο Οκτώβριο η ποινή του θανάτου μετετράπη σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να υπάρχει η πιθανότητα προσωρινής απελευθέρωσής του.

Εικόνες:

από ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ! 12/03/2003 9:10 μμ.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΜΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΟ ΗΓΕΤΗ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

από Αθηναίος 13/03/2003 1:02 πμ.


Κάτι μου θυμίζει, Κάτι μου θυμίζει... 20 μέρες ανάκριση στο νοσοκομείο χωρίς δικηγόρο, μερικοί μήνες απομόνωση... Α! Στο Ελλαδιστάν ήτανε!

από Ρουφιανο...φαν! 13/03/2003 2:20 μμ.


Πράγατι έχουν κοινά.Πρόδωσαν πολλούς συντρόφους, κατέστρεψαν ιδεολογίες και κινήματα, είναι και οι δύο αμόρφωτοι και αλλάζουν απόψεις όποτε τους ζητηθεί ή τους αφήσουν για λίγο μόνους με ανακριτή. Οσο για τα ... βασανιστήρια, όσο βασαν΄΄ιστηκε ο άλλος που τα είπε όπως θυμ΄΄ομαστε όλα από το αεροπλάνο άλλο τόσο βασανίστηκε ο άλλος μπαγλαμάς που τον κρατάει από δίπλα ο Κουφοντίνας μην αρχίσει πάλι να λέει το ... ποίημα! Να τους χαίρονται οι οπαδοί τους, διότι ως γνωστόν, ότι ο αρχηγός, τέτοιος και ο οπαδός...{Τέτοιος που είσαι βασιλιά, τέτοιος λαός σου πρέπει} έλεγε ο ποιητής...

από Αθηναίος 13/03/2003 2:58 μμ.


Μία απλή αλήθεια που προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν οι ρουφιάνοι είναι ότι το να μην είσαι με την 17Ν δεν σημαίνει ότι είσαι με την CIA και ότι η ρουφιανιά τους βρωμάει και θα τους χαρακτηρίζει.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License