Το καθεστώς το χοντραίνει":"οι αναρχοαυτόνομοι βάζουν τις φωτιές"!

Τυπικά το topic πάει στις αναδημοσιεύσεις... Όμως εδώ το ζήτημα δεν είναι η «μεταφορά» ενός θέματος από αστικό ΜΜ«Ε», , αλλά ότι ένα «σοβαρό» (..λέμε τώρα) στέλεχος της ΝΔ βλέπει ..Αναρχοαυτόνομους πίσω από τις δασικές φωτιές και αναβαθμίζει στο δημόσιο λόγο ένα άθλιο σχεδιασμό!

Τυπικά το topic πάει στις αναδημοσιεύσεις...

Όμως εδώ το ζήτημα δεν είναι η «μεταφορά»ενός θέματος από αστικό ΜΜ«Ε»,, αλλά ότι ένα «σοβαρό» (..λέμε τώρα) στέλεχος της ΝΔ βλέπει ..Αναρχοαυτόνομους πίσω από τις δασικές φωτιές και αναβαθμίζει στο δημόσιο λόγο ένα άθλιο σχεδιασμό!

 

Το θέμα ξεκίνησε αστεία-αστεία και τώρα γίνεται χοντρό.

Αποδεικνύεται ότι η «θεωρία» αυτή δεν ήταν υπόθεση κάποιων πιο μπρουτάλ και«γραφικών» κυβερνητικών στελεχών που την κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες για να τους «μαζέψει» το πιο .. «σοβαρό» κόμμα και η «επίσημη» κυβέρνηση.

Η επικίνδυνη παπαρολογία περνά πια σε «επίπεδο» Σπηλιωτόπουλου - οπότε μην παραξενευτούμε άμα τις επόμενες μέρες έχουμε το γνωστό φαύλο κύκλο της -και καλά- «δημοσιογραφικής αναπαραγωγής» της «θεωρίας από τα ΜΜ«Ε» , "ώστε" να ασχοληθεί «ενδελεχέστερα» το κράτος..

 

...η γνωστότατη καθεστωτική πρακτική του κυνηγιού μαγισσών ..

 

και στη συγκεκριμένη το «ώφελος» είναι διπλό:

 

  • Από τις ενοχοποιημένες «εμπρήστριες»γριούλες της Αχαϊαςκαι τους κατσικοβοσκούς , που δεν πουλάνε, και τα τεράστια συμφέροντα που λυμαίνονται ή εποφθαλμιούν ασύλληπτες εκτάσεις «προσφέρει» φοβερά η μετάθεση της κουβέντας και η ΥΠΟΔΕΙΞΗ ενοχής
  • πολύ περισσότερο όταν υποδεικνύονται οι διαμονοποιημένοι «γνωστοί-άγνωστοι» , που «από τους εμπρησμούς τραπεζών πέρασαν στα δάση».
 

Ας δούμε πώς ο αποδοτικός φαύλος κύκλος που ξεκίνησε «γραφικά» πήγε σήμερα στο σημείο «Αρούλης Σπηλιωτόπουλος».

 

Σημερινός «Ελ. Τύπος»λοιπόν, το εισαγωγικό και στοχοπροσηλωμένο κομμάτι της συνέντευξης:

 

΄΄Αρ. Σπηλιωτόπουλος «Αντάρτικα πόλης πιθανοί ένοχοι για τους εμπρησμούς» Δεν αποκλείει να υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις πυρκαγιές ή και κύκλοι εκτός συνόρων που επιδιώκουν αποσταθεροποίηση της χώρας Κυριακή, 29.07.07

 

Πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την πρωτόγνωρη έξαρση των πυρκαγιών, θεωρεί ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος δεν αποκλείει μάλιστα αυτές να έχουν να κάνουν με αναρχοαυτόνομες ομάδες ή αντάρτικα πόλεων που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

 

Δεν είναι πρωτόγνωρος αυτός ο αριθμός των πυρκαγιών, κ. Σπηλιωτόπουλε; Πού τον αποδίδετε;


Ζούμε μια πρωτοφανή εθνική τραγωδία. Αν αναζητήσει κανείς τις αιτίες για όλες αυτές τις εστίες πυρκαγιάς, βεβαίως υπάρχουν και το τυχαίο γεγονός και οι οικοπεδοφάγοι και το έλλειμμα περιβαλλοντικής συνείδησης και η αναποτελεσματική διαχειριστική πολιτική. Από εκεί και έπειτα όμως δεν πρέπει κανείς να αποκλείσει και τις όποιες σκοπιμότητες.

Τι εννοείτε «σκοπιμότητες»;


Σκοπιμότητες, που ενδεχομένως να έχουν να κάνουν με διάφορους κύκλους που επιδιώκουν την πολιτική αστάθεια, την αποσταθεροποίηση της χώρας ή τη δημιουργία ανωμαλίας. Αυτό βεβαίως δεν έχει να κάνει με κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει τις οποιεσδήποτε άναρχες ομάδες ή αντάρτικα πόλης τα οποία φυσικά δεν θα έπαιρναν ποτέ την ευθύνη ώστε να στρέψουν τον κόσμο εναντίον τους. Ή ενδεχομένως άλλους, έξω από τη χώρα, που θέλουν να την αποσταθεροποιήσουν. Ολα θα πρέπει να συνυπολογιστούν. Δεν μπορεί κανείς άκριτα, όταν έχουμε και εμπρησμούς, να αποκλείει αυτές τις σκοπιμότητες.

Εννοείτε δηλαδή ότι είναι δυνατόν αναρχοαυτόνομες ομάδες και αντάρτικα πόλεων που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να…


Η διεθνής πρακτική λέει το εξής. Το αντάρτικο πόλης, εντός εισαγωγικών, αν προκαλέσει μια έκρηξη σε ένα δημόσιο κτίριο αναλαμβάνει την ευθύνη. Το δημόσιο κτίριο δεν προκαλεί το κοινό αίσθημα. Εάν όμως θέλει να προκαλέσει το κοινό αίσθημα εναντίον του συστήματος, να το εμφανίσει αδύναμο να προστατεύσει τους πολίτες και την ποιότητα ζωής των πολιτών και άρα να δημιουργήσει μια εστία πυρκαγιάς, τότε προφανώς δεν θα πάρει την ευθύνη, γιατί αυτή η κίνηση θα γινόταν μπούμερανγκ. Δεν αποκλείω όμως και την πιθανότητα άλλων κύκλων, οι οποίοι επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας μας, ή και να μειώσουν το γόητρο αυτής της κυβέρνησης...΄΄

 

από αμεροληπτος 29/07/2007 5:33 μμ.


"Δεν αποκλείω όμως και την πιθανότητα άλλων κύκλων, οι οποίοι επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας μας, ή και να μειώσουν το γόητρο αυτής της κυβέρνησης...΄΄

ωραία, καλα κανει και δεν αποκλειει, ομως γιατι δεν δινει συγκεκριμενα παραδειγματα και σταματαει εκει? γιατι δηλαδη να μην αναφερει ενα παραδειγμα και απο τα αλλα ενδεχομενα που δεν αποκλειει? επιπλεον, μηπως εχει σκεφτει και το ενδεχομενο του οικονομικου συμφεροντος? και το ιδιο το συστημα για να λειτουργησει δε χρειαζεται τις φωτιες?

από και μετά τον φάγανε (ΑΡχιμιδΗΣ)) 29/07/2007 6:28 μμ.


post image

Επαναλαμβανόμενα και συνηθισμένα ρητά για λαική κατανάλωση και ομπρέλα από την λαική οργή και τη μπόρα που δε σβήνει όμως φωτιές. Και ο Χίτλερ που έκαψε το Ραιχσταγκ τα ίδια έλεγε για άλλους κύκλους και επέβαλε δικτατορία με τις πλάτες και την ενίσχυση διεθνών επιχειρηματικών ομίλων.

Το σίγουρο είναι ότι οι κύκλοι που δείχνει ο Σπηλιωτόπουλος, κάνουν αυτή τη δουλειά ακριβώς όπως την περιγράφει. Δεν κάνει όμως τώρα και καμμία ομφαλοσκόπηση στους κύκλους, μπας και τους εντοπίσει και τους κατονομάσει αφού έχει τόσο λέγειν;

Αφού ενδιαφέρεται  για το κύρος της κυβέρνησης και για την χώρα όπως κόπτεται τώρα, γιατί δεν εξηγεί εκτός από  αυτούς τους κύκλους που σίγουρα ευθύνονται, γιατί ο κύκλος της Πυροσβεστικής που είναι στην πολιτική ευθύνη των υπουργείων του κύκλου της κυβέρνησης , ολιγώρησε εγκληματικά σε βαθμό κακουργήματος σε όλες ανεξαιρέτως τις μεγάλες φωτιές, όπως άλλωστε συνηθίζει τα τελευταία χρόνια;

Εικόνες:

από και αγρότες... αντάρτες πόλεων 29/07/2007 8:39 μμ.


 Στο Aλτερ ο Σπηλιωτόπουλος επιμένει για .... αντάρτες πόλεων.... που πήραν τα βουνά και τα καίνε, για να θίξουν το σύστημα. Παραδέχτηκε ότι 30 χρόνια το σύστημα έχει πάρει στραβό δρόμο (και μάλλον αυτοαναφλέγεται) και πρέπει να το διορθώσουν αφού μόνο αυτοί έχουν αποδεδειγμένα ύστερα από τα τελευταία σκηνικά αδιαμφισβήτητες αναγνωρισμένες ικανότητες και ευαισθησίες.

Ο Παπουτσής αν και έδειξε οικοπεδοφάγους και κτηνοτρόφους για εμπρηστές περιέργως ξέχασε πιθανότητα για ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Στο Αλφα ένας αεράτος πυροσβέστης πουλάει γερό τσαμπουκά σε πυροπαθή της Αχαίας και στην παρουσιάστρια με βλέμμα και τόνο φωνής που αρμόζει σε χαμαιτυπείο..

από τροχονόμοι στους δρόμους της φωτιάς 29/07/2007 11:39 μμ.


Οι ραβασάκηδες της πυροσβεστικής αφού δεν έσβησαν τίποτα μόνοι τους αλλά οι φωτιές έσβησαν μόνο χάρη στην ελλείψη πρώτης ύλης, πουλάνε και χοντρό τσαμπουκά στο γιαλί. Όπως ο διοικητής στην Αιγιαλεία και ένας άλλος. Όχι όλοι όμως γιατί είναι και μερικοί άλλοι που τους τα χώνουν για τα ραβασάκια και τις πονηριές.

από Ασπρος Λύκος 30/07/2007 3:07 μμ.


"Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθήσουν"  έλεγε επαναλαμβάνοντας τον Μαο προεκλογικά του 20004  ο μέντωρας Καραμανλής ο Β. Και τα μπουμπούκια στυλ "Σαλώμης" για να θυμηθούμε τον εν 2000 Νεο-Δημοκράτη Καρά-Τζαφέρ-η

Βουλευτής ο μικρός Αρούλης πρέπει να παρουσιασει κάποιον ..ένοχο στους ψηφοφόρους του.  Όχι δεν φταίνε οι άχρηστοι αρχηγοί της πυροσβεστικής που διορίζονται με κομματικά μπιλιεττάκια  του Γιακουμμάτου και  της Παπακώστα. Που μάλιστα  ένας από αυτούς είχε την επιχειρησιακή ευθύνη για την φωτιά στην Πάρνηθα

Μέσα στους κύκλους εννοεί  εκκλησιαστικούς;
 Π.χ  τη "Μονή Πετράκη" και λοιπές  "δυνάμεις" της Δεξιάς του Κυρίου;

από spy 30/07/2007 7:41 μμ.


Τι άλλες μαλακίες θα πουν τα ανθρωπάρια...λες και κατονομάζοντας χωρίς αποδείξεις κόσμο, άτομα ή ομάδες, στα πλαίσια μιας μανιώδους και τελικά παρανοϊκής επικοινωνιακής προσπάθειας να καλύψουν το αθρόο ρουσφετόλογημα που τέλος και έλεος δε γνωρίζει, θα μπορούσαν να καλύψουν τα αβυσσαλέα κενά της διακυβέρνησης και τα τρομακτικά λάθη που έχουν στείλει κάθε τομέα της δημόσιας ζωής στο διάολο..και βέβαια ο λαός πάλι θα ξεχάσει..και θα βγάλει πάλι αυτούς, ή τους άλλους, που όλοι ίδιοι είναι στις "βασικές" αρχές..διαφέρουν μόνο στο βαθμό ικανότητας να κρύβουν τις βρωμιές τους..και εις άλλα με υγεία, περιμένω πανικοβλημένη να ακούσω τα νέα θύματα των νέων σκανδάλων..(που είναι το αερόπλοιο των Βόγκονς να κάνω auto-stop..)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License