ΑΠΟΦΑΣΗ Σ.Φ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ για τις πυρκαγιές

παίρνουμε την απόφαση στα χέρια μας!!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΏΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ

 Τα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών που ξέσπασαν σε ολόκληρη την Ελλάδα και κατακαίνε δασικές και άλλες εκτάσεις, προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων , τον πρόσφατο θάνατο των πυροσβεστών και άλλες καταστροφές, δεν οφείλονται κυρίως στον καύσωνα.

Οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα, τον Υμηττό και τις άλλες περιοχές της Ελλάδας εντάσσονται στην εδώ και χρόνια δασοκτόνα πολιτική που εμπορευματοποιεί τη γη και που αποχαρακτηρίζει συνεχώς τις δασικές εκτάσεις νομιμοποιώντας τους καταπατητές με νομοθετικές και συνταγματικές αλλαγές με πιο πρόσφατη την προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 24.

Οι φοιτητές , οι εργαζόμενοι , όλος ο λαός έχουμε υποχρέωση να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας , για να μην χτιστεί ούτε ένα αυθαίρετο στις καμένες εκτάσεις , να μην αφεθούν στο έλεος των επιχειρηματικών συμφερόντων τα δάση αλλά και γενικότερα οι ελεύθεροι χώροι.

Να αναπτύξουμε αγωνιστικές δράσεις για την κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων, για την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων , την λήψη άμεσων μέτρων πρόληψης και της προστασίας των δασών .

Απαιτούμε :
  • 1. Άμεση κήρυξη όλων ως αναδασωτέων χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση και με λεπτομερή σχεδιασμό αναδάσωσης, διαχείρισης του δάσους και αντιπυρικής προστασίας
  •  2. Άμεσα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά μέτρα στην περιοχή της Πάρνηθας για την αποφυγή άλλων τραγωδιών.
  •  3. Κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων. 


Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση και συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την Πέμπτη 19 Ιούλη 8:00μμ μαζί με τα εργατικά σωματεία τους μαζικούς φορείς και άλλους φοιτητικούς συλλόγους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

http://www.aei-tei.gr/791.html

από ψωψω 16/07/2007 10:32 μμ.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΏΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ

 

Τα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών που ξέσπασαν σε ολόκληρη την Ελλάδα και κατακαίνε δασικές και άλλες εκτάσεις, προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων , τον πρόσφατο θάνατο των πυροσβεστών  και άλλες καταστροφές, δεν οφείλονται κυρίως στον καύσωνα. 

Οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα, τον Υμηττό και τις άλλες περιοχές της Ελλάδας εντάσσονται  στην εδώ και χρόνια δασοκτόνα πολιτική  που εμπορευματοποιεί τη γη και που αποχαρακτηρίζει  συνεχώς τις δασικές εκτάσεις  νομιμοποιώντας τους καταπατητές με νομοθετικές και συνταγματικές αλλαγές με πιο πρόσφατη την προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 24.

Οι φοιτητές , οι εργαζόμενοι , όλος ο λαός έχουμε υποχρέωση να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας , για να μην χτιστεί  ούτε ένα αυθαίρετο στις καμένες εκτάσεις , να μην αφεθούν στο έλεος των επιχειρηματικών συμφερόντων τα δάση αλλά και γενικότερα οι ελεύθεροι χώροι. Να αναπτύξουμε αγωνιστικές δράσεις για την κατάργηση όλων των δασοκτόνων  νόμων,  για την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων , την λήψη άμεσων μέτρων πρόληψης και της προστασίας των δασών .

Απαιτούμε :

-->1.      Άμεση κήρυξη όλων ως αναδασωτέων χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση και με λεπτομερή σχεδιασμό αναδάσωσης, διαχείρισης του δάσους και αντιπυρικής προστασίας

 

2.      Άμεσα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά μέτρα στην περιοχή της Πάρνηθας για την αποφυγή άλλων τραγωδιών.

 

3.      Κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων.

Συμμετέχουμε  στην συγκέντρωση και συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα  την Πέμπτη 19 Ιούλη

8:00μμ μαζί  με τα εργατικά σωματεία τους  μαζικούς φορείς και άλλους φοιτητικούς συλλόγους.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License