Πύρινα μέτωπα στην B. Εύβοια και τη Φθιώτιδα

Φωτιά σε πευκόφυτη περιοχή μεταξύ των χωριών Αγιος Γεώργιος και Λιχάδα της βόρειας Εύβοιας

Πύρινα μέτωπα
Πυρκαγιές στη B. Εύβοια και τη Φθιώτιδα

Eurokinissi
Κάτοικοι έσπευσαν να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο των πυροσβεστών (φωτο αρχείου)ΑθήναΦωτιά σε πευκόφυτη περιοχή μεταξύ των χωριών Αγιος Γεώργιος και Λιχάδα της βόρειας Εύβοιας ξέσπασε τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Από την πρώτη στιγμή, επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, αλλά και κάτοικοι μαζί με δύο αεροσκάφη τύπου «Πεζετέλ», που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας, επιχείρησαν να περιορίσουν τη φωτιά, όμως οι φλόγες, δημιούργησαν μέτωπο που ξεπερνά τα 1.000 μέτρα.

Στη μάχη της κατάσβεσης στις 3 το μεσημέρι μετείχαν συνολικά 8 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ μεταφέρθηκαν και επίγειες δυνάμεις όπως και πεζοπόρατμήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Επιπλέον, άλλο ένα μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας, σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Πελασγία. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις ενώ στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις και αεροσκάφη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License