Ναι στον πόλεμο

μη σας ξεγελάει ο τίτλος...

Ναι στον πόλεμο Ναι στον πόλεμο κατά του θεάματος, που διασύρει κάθε μέρα ανθρώπους. Πού ακούστηκε αδελφός να καρφώνει αδελφό, μάνα, πατέρα και ό,τι άλλο έχει ή δεν έχει - θυσία στο Μολώχ της πραγματικότητας. Ναι στον πόλεμο κατά του παιχνιδιού που καθημερινά παίζει η Αμερική, με το όνομα: «Περιμένοντας τον δολοφόνο», αφιερωμένο εξαιρετικά στους Ιρακινούς. Οι Ιρακινοί που άλλο δεν κάνουν, όλα αυτά τα χρόνια, από το να περιμένουν τον αφανισμό τους, παρακολουθώντας τα παιδιά τους να παθαίνουν όχι μόνο από την αρρώστια, ελλείψει φαρμάκων, αλλά και την πείνα. Ναι στον πόλεμο κατά της λησμονιάς που απλώνεται με ταχύτητα ανάμεσά μας. Μιας λησμονιάς που εκπορεύεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μιας λησμονιάς για την οποία ο νεαρός Καραμανλής γίνεται «ποιητής» και κορδώνεται επαναλαμβάνοντας το γνωστό του ποίημα: «Ο,τι έγινε έγινε». Ναι στον πόλεμο κατά της εμπορευματοποίησης της τέχνης. Πόσα έργα κρυμμένα σε χρηματοκιβώτια από συλλέκτες που περιμένουν ν' ανέβει η αξία τους για να τα βγάλουν στο φως! Ναι στον πόλεμο κατά των ηθοποιών που διασύρουν το λειτούργημά τους. Τώρα που ο Τίτος Βανδής ύψωσε το θαυμάσιο χέρι του και πέρασε στην απέναντι όχθη, είναι καθήκον μας να χτυπήσουμε τη φτήνια των ανθρώπων του θεάματος όπου τη βρίσκουμε. Ημιμαθείς ηθοποιοί που μιλάνε συνέχεια επί παντός επιστητού, που τρέφονται με μικροσκάνδαλα. που είναι δούλοι κάθε Φώσκολου και κάθε κυβέρνησης, που κάθονται σούζα μπροστά στ' αφεντικά τους, που συμπλέουν με ό,τι αντιδραστικό και φασιστοειδές κυκλοφορεί, μόνο και μόνο για λίγη δημοσιότητα... Ναι στον πόλεμο κατά των δημοσιογράφων - γνωστών και μη εξαιρετέων - που περιμένουν στην ουρά την κάθε εξουσία, το κάθε υπουργείο, συνήθως Δημόσιας Τάξης, για να τους πετάξει κανένα κόκαλο από το σώμα εκείνων που βρίσκονται σε πτώση, υποβιβάζοντας, έτσι τη δημοσιογραφία στο επίπεδο του χασάπη όταν φωνάζει: «Κόπτομεν κιμά παρουσία πελάτου».

από babadam 28/02/2003 7:22 μμ.


post image
gia mena leei? den xerw kala ellinikos

Εικόνες:

από ... αλλά από πού; 28/02/2003 8:28 μμ.


Γιατί δεν το λες και σε μάς;

από η αναδημοσιεύτρια 28/02/2003 8:59 μμ.


δεν το γράφω επίτηδες, για να μη λένε...Πάντως ουδεμία σχέση έχω με το ΚΚΕ, απλά μου φάνηκε καλό το κείμενο.

από cccc 28/02/2003 9:07 μμ.


Diladi an evriskes ena "kalo "keimeno se fasistiko entypo tha to anadimosieves?Ektos k an o Rizospastis den einai(opos k toKKE) stin praxi fasistika.

από ... 28/02/2003 9:19 μμ.


τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...Μη τα ισοπεδώνετε όλα ρε γαμώτο...δεν μπορείτε να διαβάζετε ένα καλό κείμενο και να μένετε εκεί;Έίναι δυνατόν να υπήρχε ένα καλό κείμενο πραγματικά σε φασιστική εφημερίδα, που να άξιζε αναδημοσίευσης;Και δεχθείτε ότι αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φυλλάδων είναι ψιλοάθλια, πρέπει όταν εντοπίζουμε καλά κείμενα να τα επισημαίνουμε.Και ξέρετε καλά ότι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που αρθρογραφούν ενίοτε σε εφημερίδες απαράδεκτες.Τι να κάνουμε...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License