ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο και την πλατεία Εξαρχείων.

post image

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν από την Αυτόνομη Ομάδα ΑΠ’ ΕΞΩ και τη Συσπείρωση Αναρχικών, περιελάμβαναν δύο θεματολογίες συζητήσεων.

 

Την πρώτη μέρα αναρτήθηκαν πανό έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου επί της οδού Στουρνάρη όπου αναγράφονταν τα συνθήματα: Η ΠΡΕΖΑ ΘΕΡΙΖΕΙ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ.

Στο εσωτερικό του κτιρίου Γκίνη όπου θα γινόταν η συζήτηση υπήρχαν αναρτημένα ταμπλό σχετικά με τη νάρκωση.

 

Ακολούθησε συζήτηση γύρω από τα θέματα ΝΑΡΚΩΣΗ, Ρατσισμός, Καταστολή και Κοινωνικός έλεγχος. Στη συζήτηση υπήρξε συμμετοχή και παρουσία κόσμου και σύντομα η κουβέντα στράφηκε γύρω από τα συμβάντα στην πλατεία Εξαρχείων στις 10 Μάη, όπου κυνηγήθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν τοξικοεξαρτημένοι, που σύχναζαν εκεί. Το γεγονός αποδοκιμάστηκε από το σύνολο όσων πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν.

 

Τη δεύτερη μέρα αναρτήθηκαν πανό γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, υπήρχε τραπεζάκι με έντυπο υλικό, και κολλήθηκαν αφίσες. Από τη μικροφωνική που στήθηκε ακούγονταν τραγούδια και διαβάζονταν κείμενα. Κατά τις 9 το βράδυ ξεκίνησε η συζήτηση με θέμα: Τοξικοεξάρτηση, γκετοποίηση και ανάπλαση περιοχών. Συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και όρθιοι συνομιλητές, και αναπτύχθηκε η σχέση που έχουν τα σχέδια ανάπλασης με την κατηγοριοποίηση, τον στιγματισμό, την γκετοποίηση και στη συνέχεια τον εξοβελισμό των «εξαθλιωμένων» τοξικοεξαρτημένων. Στη συζήτηση, που διήρκεσε περισσότερο από τρεισήμισι ώρες, πήραν το λόγο αρκετοί χρήστες και περιέγραψαν τα όσα συνέβησαν εις βάρος τους στις 10 Μαΐου.

 

ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ, ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΑΡΚΩΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ»

 

 

http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=162&Itemid=1

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License