Η ΠΟΣΔΕΠ για Β. Στεργίου και Παναγιώτη Κ.

Απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ της συνεδρίασης του Σαββάτου 9 Ιούνη 2007

  ΨΗΦΙΣΜΑ για τους προφυλακισμένους διαδηλωτές

Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής 9ης Ιουνίου 2007

 

Η αθώωση των 49 δικασθέντων από τους 61 συλληφθέντες στη διάρκεια του πανελλαδικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της 8ης Μάρτη ’07 στην Αθήνα, ανέδειξε τις αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον τους, ενώ τα προκλητικά σενάρια της αστυνομίας για την ενοχοποίηση διαδηλωτών, υποχρέωσαν το δικαστήριο να αναζητήσει ευθύνες των αστυνομικών οργάνων για εκτεταμένη χρήση βίας και χημικών ουσιών, καθώς και για ψευδορκία.

Από τους υπόλοιπους 12 κατηγορούμενους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου, οι οποίοι επίσης πρόκειται να δικαστούν με ανάλογα χαλκευμένα κατηγορητήρια, ο οικοδόμος Βασίλης Στεργίου, παραμένει προφυλακισμένος από τη μέρα σύλληψής του, σε μια προφανή προσπάθεια τρομοκράτησης του κοινωνικού κινήματος αλληλεγγύης στο κίνημα Παιδείας.

Ο φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κ., ένας από τους 49 αθωωθέντες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο της 8ης Μάρτη ’07, παραμένει πάνω από μήνα προφυλακισμένος με διάτρητο κατηγορητήριο και παρά τις δεκάδες απαλλακτικές μαρτυρίες, τα ψηφίσματα και τη συμπαράσταση της διοίκησης του ΑΠΘ και των καθηγητών του, του Συλλόγου Διδασκόντων και δεκάδων φορέων.

Δυστυχώς η προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης του κινήματος Παιδείας συνεχίζεται.   Η αίτηση αποφυλάκισης του Β. Στεργίου απορρίφθηκε, ενώ ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας κατέθεσε αρνητική πρόταση στο αίτημα αποφυλάκισης του φοιτητή Παναγιώτη Κ.

Η Δ.Ε. της ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει την έντονη ανησυχία της τόσο για την επιχείρηση ποινικοποίησης της ελεύθερης έκφρασης, όσο και για την ένταση της κρατικής καταστολής. Εκφράζει την αλληλεγγύη των πανεπιστημιακών στους δύο διωκόμενους προφυλακισμένους διαδηλωτές, ζητά την άμεση αποφυλάκιση και την απαλλαγή τους από τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License