21/06: Πορεία αλληλεγγύης στον Β. Στεργίου

Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης στον οικοδόμο Βασίλη Στεργίου στα Προπύλαια την Πέμπτη 21/06 στις 7.00μμ

Ψηφίσματα αλληλεγγύης

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

(ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Μεσολογγίου 5, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 210-5238148, 6974-439203fax: 210-5230819

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

 

Αθήνα 5/04/2007

 

 

 Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους χτύπησαν  τις μεγαλειώδεις πορείες των φοιτητών στις οποίες συμμετείχαν εργαζόμενοι. Συμμετείχαμε στη μεγαλειώδη πορεία στις 8 του Μάρτη, με πάνω από 40.000 διαδηλωτές η οποία χτυπήθηκε με δολοφονικό τρόπο από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με εντολή της κυβέρνησης. Έγιναν  61 συλλήψεις και αποδόθηκαν διάφορες κατηγορίες στους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο οικοδόμος Βασίλης Στεργίου, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένοςστις φυλακές Καρυδαλλού, κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις οι οποίες είναι κατασκευάσματα των διωκτικών αρχών. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ οι 60 φοιτητές απελευθερώθηκαν, κρατήθηκε  μόνο ο συνάδελφος επειδή ήταν οικοδόμος και αυτό συνιστά από μόνο του ιδιώνυμο αδίκημα. Η κράτηση και φυλάκισή του έγινε, για να στείλουν το μήνυμα «τι δουλειά έχουν οι εργάτες στις φοιτητικές διαδηλώσεις» και το αντίστροφο, καθώς επίσης και για την πολιτική του δράση ως αντιεξουσιαστή. Ποινικοποιούν την αλληλεγγύη και το φρόνημά του. Είναι γνωστό ότιοι 49 φοιτητές αθωώθηκαν πανηγυρικά. Ανάμεσα σ΄ αυτούς έπρεπε να είναι και οι υπόλοιποι φοιτητές αλλά και ο Βασίλης Στεργίου, μιας και όλοι τους συνελήφθησαν στο «σωρό». Ο Βασίλης Στεργίου όμως κρατήθηκε και προφυλακίστηκε. Γιατί ειδικά αυτός; Επειδή ήταν εργαζόμενος και όχι φοιτητής, επειδή ήταν 35 χρονών, και επειδή είχε «ξαναπασχολήσει τις αρχές» με τη συμμετοχή του σε «τέτοιου είδους γεγονότα».

Καθήκον όλων των εργαζόμενων είναι να στηρίζουν αποφασιστικά το κίνημα της εκπαίδευσης, να συμμετέχουν ενεργά σ' αυτό, να συμμετέχουν στις πορείες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, στο πλευρό των φοιτητών, μιας και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες(ΓΣΕΕ, ΟΙΕΛΕ) αρνούνται να γίνει αυτό οργανωμένα. Γιατί ο αγώνας πρέπει να είναι νικηφόρος…Για να νικήσουμε χρειάζεται όλοι να είμαστε παρόντες και να αποδεχτούμε τη συνθήκη ο ένας κλάδος μετά τον άλλο να βιώνει μόνος την ήττα…

 Γι’ αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όσους παλεύουν για την απελευθέρωση του συναδέλφου

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στο συνάδελφο Βασίλη Στεργίου που βρίσκεται φυλακισμένος στις   φυλακές Κορυδαλλού από τις 9/3/07. Καμιά δίωξη σε βάρος του.

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ οι διώξεις εναντίον όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών.

Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης στον οικοδόμο Βασίλη Στεργίου στα Προπύλαια την Πέμπτη 21/06 στις 7.00μμ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License