ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να απελευθερωθεί άμεσα ο 19χρονος φοιτητής

Την άμεση απελευθέρωση του 19χρονου φοιτητή Παναγιώτη Κ., που κρατείται άδικα προφυλακισμένος στις φυλακές Αυλώνα, ζητά, με ανακοίνωση - έκκληση, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). «Συνεχίζεται η άδικη προφυλάκιση του δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Παναγιώτη Κ., ενός από τους 49 αθωωθέντες φοιτητές των πρόσφατων κινητοποιήσεων», τονίζεται εξαρχής στην ανακοίνωση.

Και σημειώνει: «Η σύλληψή του έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου 5/5/07, όταν άνδρες της Ασφάλειας έκαναν έλεγχο ταυτότητας, σε αντίθετη κατεύθυνση από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, όπου δυο ώρες πριν γίνονταν μουσικές εκδηλώσεις φοιτητικής παράταξης και παράλληλα επεισόδια από τους "γνωστούς άγνωστους"».

Υπενθυμίζεται ότι, τον 19χρονο Παναγιώτη, επισκέφτηκε στις φυλακές Αυλώνα αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», ενώ και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ είχε κάνει παρέμβαση για τον φοιτητή. Είναι χαρακτηριστικό, όμως, ότι όπως είχε πει και ο πατέρας του φοιτητή, Νίκος, στο «Ρ», «κανείς υπεύθυνος δε λέει να αναλάβει την ευθύνη, να βγάλει το παιδί μας από τη φυλακή και να το σώσει από αυτό το βάσανο που έχει πέσει χωρίς να είναι υπεύθυνος».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ: «Γιατί, ενώ από όλα τα στοιχεία δεν προκύπτει συμμετοχή του στα επεισόδια, συνεχίζει να κρατείται προφυλακισμένος; Ο Παναγιώτης έπρεπε αυτό το μήνα να διαβάζει για τις εξετάσεις του. Η προφυλάκισή του είναι άδικη. Φαίνεται σαν να τιμωρούνται μ' αυτό τον τρόπο οι αγώνες της νέας γενιάς. Οι γονείς είμαστε περήφανοι που τα παιδιά μας αγωνίζονται! Νιώθουμε πιο αισιόδοξοι για τη ζωή και το μέλλον τους, όταν παίρνουν την υπόθεση των σπουδών και της ζωής τους στα χέρια τους».

Και η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ καταλήγει: «Οπως στηρίξαμε τους αγώνες τους, έτσι και στις μεθοδεύσεις τρομοκράτησης και συκοφάντησης είμαστε στο πλευρό τους και απαιτούμε: Την άμεση απελευθέρωση του 19χρονου φοιτητή Παναγιώτη Κ. και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία».

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License