Ανακοίνωση ν.Κ.Α. για αποβολή Μαθητών στην Πάτρα

H νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, όχι απλώς διαφοροποιείται αλλά καταδικάζει την επιλογή μερίδας καθηγητών στο 6ο Λύκειο Πατρών να αποβάλουν δια παντός 5 μαθητές και να επιβάλουν τιμωρίες σε άλλους. Η στάση μικροκομματικής εκμετάλλευσης ορισμένων πολιτικών δυνάμεων δεν έχει να προσφέρει τίποτα, το αντίθετο μάλλον. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συγκεκριμένους μαθητές και απαιτούμε την άμεση ακύρωση των κατασταλτικών αποφάσεων.

Τα σχολικά πειθαρχεία δεν θα περάσουν…

Οι αγώνες της προηγούμενης περιόδου στην εκπαίδευση ανέδειξαν την δύναμη της αγωνιστικής συμπόρευσης μαθητών- φοιτητών- εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, στις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις επιταγές του κεφαλαίου. Η αλληλεγγύη και η συμπόρευση όλων των μαχόμενων κομματιών στην εκπαίδευση μπλόκαραν την αναθεώρηση του άρθρου 16, έβαλαν αναχώματα στην επίθεση του κεφαλαίου που επιδιώκει να υποτάξει την εκπαίδευση στους νόμους της αγοράς.

Ο αντιδραστικός συνασπισμός εξουσίας - η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, τα ελεγχόμενα από το κεφάλαιο μέσα ενημέρωσης – έκαναν και κάνουν ότι μπορούν για να δυσφημήσουν τους αγώνες, να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές, να κάμψουν τις τάσεις ρήξης των εργαζομένων και της νεολαίας με το κεφάλαιο και τους εκφραστές του. Σ’ αυτή την προσπάθεια και σε ευθεία γραμμή με τις επιλογές της ΕΕ που συνδιαμορφώνουν όλες οι κυβερνήσεις, επιστρατεύονται τα κανάλια σε ρόλο συκοφάντη, τα ΜΑΤ, οι εισαγγελείς, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Επιχειρείται να οικοδομηθεί ένα αυταρχικό κατασταλτικό πλέγμα απόκρουσης των αγώνων, της νεολαϊστικης αμφισβήτησης, να σβήσει το «καζάνι της δυσαρέσκειες» που βράζει.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, όχι απλώς διαφοροποιείται αλλά καταδικάζει την επιλογή μερίδας καθηγητών στο 6ο Λύκειο Πατρών να αποβάλουν δια παντός 5 μαθητές και να επιβάλουν τιμωρίες σε άλλους. Η στάση μικροκομματικής εκμετάλλευσης ορισμένων πολιτικών δυνάμεων δεν έχει να προσφέρει τίποτα, το αντίθετο μάλλον. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συγκεκριμένους μαθητές και απαιτούμε την άμεση ακύρωση των κατασταλτικών αποφάσεων, αλλά και έμπρακτα, μέσα από τις μαθητικές οργανώσεις της νΚΑ αλλά και τα μαθητικά σχήματα στα οποία συμμετέχουμε, παλεύουμε ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης –ΠΑΣΟΚ- ΕΕ – κεφαλαίου στην εκπαίδευση, ενάντια στο σχολείο εξεταστικό κάτεργο και στις προσπάθειες πειθάρχησης του μαθητικού κινήματος, παλεύουμε για το σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας, για απελευθερωτική παιδεία.       

6 Ιούνη 2007  

νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License