Δαπίτες μαχαίρωσαν Κνίτη στο Βόλο

Δαπίτες μαχαίρωσαν Κνίτη στο Βόλο

Στην σημερινή γενική συνέλεφση στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Βόλος) οι Δαπίτες έφεραν τραμπούκους οι οποίοι και μαχαίρωσαν με κατσαβίδι τρεις φορές Κνίτη. Ο σύντροφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, οι γιατροί μιλούν για επανγελματικά χτυπήματα και από καθαρή τύχη ζει.  

από mpouri 06/06/2007 11:51 μμ.


Τα πράγματα έχουν ως εξής:Ήμουν στη συνέλευση και θα περιγράψω τα πράγματα όσο πιο αναλυτικά μπορώ. Το θέμα των παρατάξεων που έθεσε o polytechnitis δεν έχει καμία σχέση. Η συνέλευση ήταν τραγική. Δύο ώρες πριν αρχίσει πλάκωσε η ΔΑΠ με δυο-τρία εξωπανεπιστημιακά νταβραντωμένα παλικάρια της. Η συνέλευση ξεκίνησε και επί 45 λεπτά-μία ώρα δεν έβγαινε άκρη. Τα παιδιά από την ΕΑΑΚ προσπαθούσαν ν αμιλήσουν και ο Πασπίτης ούρλιαζε σαν τρελός. Άπειρα βρισίδια και τέτοια. Φοβερή ένταση. Π΄ρωτη φορά στη σχολή. Το πράγμα ξέφυγε όταν αναφέρθηκε το θέμα ενός πάρτι όπου ο αρχιΔαπίτης έκλεισε χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Για να βγάλει μάλλον κέρδος. Άρχισε η σύρραξη μεταξύ αρχιΔαπίτη και ΕΑΑΚίτη και μπήκε να χωρίσει ο τραυματισμένος φοιτητής. Επί 1 λεπτό παιζόταν άπειρο ξύλο. Σε κάποια ανύποπτη στιγμή ο τραυματισμένος βρέθηκε με 3 ουλές. Η μία έξι εκατοστών και οι άλλες ελαφρότερες. Μάλλον δουλειά των εξωπανεπιστημιακών. Ο τραυματισμένος διέφυγε τον κίνδυνο της ζωής του καθαρά από τύχη και λόγω του σωματότυπου του. Αυτά τα ολίγα. Απλά να κρυφτούν...

Ανεβάζω το σχετικό Videaki.Δεν έχει καλή ανάλυση αλλά δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο.VLC MEDIA PLAYER

Αρχεία:

από ΕΑΑΚίτης 07/06/2007 7:27 μμ.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ

 
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ

             Την Τετάρτη 6 Ιουνίου ένας συνάδερφος μας, ο Στάθης Γώγος, μέλος της ΚΝΕ στο τμήμα Χωροταξίας του Βόλου δέχτηκε επίθεση με «αιχμηρό αντικείμενο» και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

            Η οργανωμένη επίθεση από «μπράβους» υπό την καθοδήγηση μέλους της ΟΝΝΕΔ σε μέλη της ΕΑΑΚ και της ΠΚΣ, είναι επίθεση ενάντια στο ίδιο το φοιτητικό κίνημα και τις δημοκρατικές διαδικασίες και αυτή τη φορά ξεπερνά κάθε όριο. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ

 

            Η επίθεση αυτή είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς προκλήσεων και τραμπουκισμών που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στο σύλλογο της Χωροταξίας από μέλη της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ.  Βασίζονται στην προσπάθεια τους να «απαντήσουν» μετά από μια χρονιά που τόσο ο σύλλογος αυτός όσο και τόσοι άλλοι πανελλαδικά κινήθηκαν στο δρόμο των καταλήψεων, του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στην πολιτική τους. Προσπαθούν μάλιστα συχνά να «κρύψουν» τις ταυτότητες τους πίσω από «ανεξάρτητες» βιτρίνες.

Ο σύλλογος της Χωροταξίας είναι ένας από τους ελάχιστους ΦΣ πανελλαδικά όπου απαγορεύονται (από καταστατικό των πρώτων χρόνων της σχολής με σύμπνοια καθηγητών – «ανεξάρτητων» φοιτητών) οι παρατάξεις και οι συλλογικότητες! Ενώ τα μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ παλαιότερα υπερασπίζονταν την ύπαρξη των παρατάξεων μετά το φοιτητικό κίνημα δεν τις αναγνωρίζουν, θέλοντας να περισώσουν την ήττα– αποδοκιμασία της πολιτικής τους. Είναι τελικά μια προσπάθεια να χτυπηθεί η πολιτικοποίηση και η συνδικαλιστική δράση των φοιτητών, που δυνάμωσαν τον τελευταίο χρόνο. Είναι μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ύπαρξη του γραφειοκρατικού ΔΣ των «προσωπικοτήτων» που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα «ανεξάρτητος».  Η αφορμή του επεισοδίου, τελικά, ήταν η προσπάθεια επιβολής των εκπροσώπων των δύο παρατάξεων για εκ νέου εκλογές και ακύρωσης των νόμιμων εκλογών της 9ης Μάη. Μια προσπάθεια που ως τελικό εγχείρημα της έχει την περιχαράκωση και απομόνωση των φοιτητικών συλλόγων από τους συλλογικούς αγώνες και την απλή ύπαρξή τους ως συνδιαχειριστές σε κάθε σχολή.

Στη συνέλευση της Τετάρτης ήταν συνειδητή η επιλογή των κομματικών επιτελείων να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας, έτσι ώστε αφ’ ενός να «περάσει το δικό τους» και αφ’ εταίρου να «κόψουν τον αέρα» των δυνάμεων του κινήματος. Για αυτό και από νωρίς εμφανίστηκαν μαζί με γνωστό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ της σχολής, εξωπανεπιστημιακοί «φουσκωτοί». Σε ανύποπτο χρόνο το μέλος της ΔΑΠ/ΟΝΝΕΔ επιτέθηκε σε φοιτητή του σχήματος ΧωροΑταξία- ΕΑΑΚ. Αρκετά σύντομα η «σύρραξη» επεκτάθηκε με τη συμμετοχή και των «φίλων» του που επιτέθηκαν σε φοιτητές της σχολής (μεταξύ των οποίων και ο συνάδερφος Στάθης) που προσπάθησαν να αμυνθούν και να απαντήσουν στην τραμπούκικη επίθεση. Προφανώς, όμως, οι μπράβοι αυτοί είχαν έρθει προετοιμασμένοι με αιχμηρό αντικείμενο (κατσαβίδι ή κάτι αντίστοιχο) για να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Το αποτέλεσμα ήταν 3 χτυπήματα, δύο στα πλευρά και ένα στο θώρακα, «με επαγγελματικό τρόπο» όπως είπε ο γιατρός, τα οποία θα μπορούσαν να ήταν και θανατηφόρα. Και αν είναι εξοργιστικό και καταδικαστέο αυτό, άλλο τόσο είναι και η προσπάθεια της ΠΑΣΠ, ώστε μετά από το επεισόδιο να συνεχιστεί η «ομαλή διεξαγωγή της συνέλευσης».             

 

Το περιστατικό αυτό εντάσσεται στην πάγια λογική των συγκεκριμένων παρατάξεων  να τρομοκρατήσουν τους αγώνες των φοιτητών και της νεολαίας. Δεν πέρασε αρκετός καιρός από τις επιθέσεις τραμπούκων στις πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις και σε αγωνιστές του κινήματος. (Νομική Αθήνας, Γιάννενα…). Λίγους μήνες πριν ο πρώην γραμματέας της ΔΑΠ Βόλου συμμετείχε σε τέτοιες ενέργειες σε βάρος φοιτητών του τμήματος Ιστορίας. Αποδεικνύεται περίτρανα πως εκτρέφουν στα εσωτερικά των οργανώσεων τους φασιστικά στοιχεία και πως χρησιμοποιούν αυτές τις πρακτικές σαν πολιτικές μεθόδους. Ακόμα περισσότερο ότι εμπλέκονται ανοιχτά πλέον με κυκλώματα της νύχτας και ανθρώπους του υποκόσμου. 

 

 Οι αγώνες μας δεν μπορούν να σταματήσουν από τέτοιου είδους περιστατικά. Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται. Το κίνημα και οι αγωνιστές έχουν δεχτεί στο παρελθόν παρόμοιες ενέργειες. Η επίθεση αυτή στοχεύει στο ίδιο αυτό το κίνημα, των φοιτητών και της νεολαίας, που έφερε σημαντικά πλήγματα στην κυβερνητική πολιτική και άνοιξε νέους δρόμους ριζοσπαστικοποίησης στη νεολαία.  Το ίδιο το κίνημα θα απαντήσει σε αυτούς, θα περιφρουρηθεί από κάθε αντίστοιχη ενέργεια.

Εμείς, δηλώνουμε ότι δεν χωράνε μέσα στο πανεπιστήμιο και τους φοιτητικούς συλλόγους τραμπούκοι, δολοφόνοι. Ότι από τη σκοπιά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα πανεπιστήμια θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική και τα τσιράκια της.

 

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Βόλου

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License