ανοικτή συνέλευση πάτρας. (ενάντια στη λήθη)

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ... ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...                                    

...ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

Τους τελευταίους 13 μήνες  η εκπαιδευτική κοινότητα  δυναμικά βγήκε στο δρόμο για να διεκδικήσει το αυτονόητο· δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Όμως σε δεκάδες από εμάς, το δικαίωμα του να διαδηλώνεις, κατέληξε κάπως …«άδοξα»… Πολλοί συναγωνιστές μας δάρθηκαν ,προσήχθησαν στα Α.Τ. και κάποιοι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν.

 

1.6.2006 - 1 τραυματισμένος συλληφθέντας

Ήταν μία από τις πρώτες μεγάλες κατά τόπους πορείες. Στην πορεία αυτή -που έγινε στην Αθήνα- είχαμε τον πρώτο συλληφθέντα. Ταυτόχρονα ήταν και η πρώτη φορά που φάνηκε καθαρά, με την επιθετικότητα που επέδειξαν τα ΜΑΤ, η αντιμετώπιση που θα είχαν από κει και έπειτα όσοι (φοιτητές ή μη) κατέβαιναν στους δρόμους.

 

8.6.2006 - 4 συλλήψεις

Πανελλαδική πορεία στην Αθήνα με περισσότερους από 15000 διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ σπάνε την πορεία και ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου μέσα σε αυτή, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα. Δεκάδες προσαγωγές και ακόμη περισσότεροι  τραυματισμένοι. Τελικά συλλαμβάνονται 4 άτομα (κατηγορούνται με 5 πλημμελήματα) οι οποίοι δικάζονται στις 8.6.2007.

 

 

22.6.2006 - 3 συλλήψεις

Ακόμα μια πορεία πνίγεται στα χημικά και η δράση του κατασταλτικού μηχανισμού επισφραγίζεται με 3 συλλήψεις, οι δύο από αυτές στα Προπύλαια (άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που καταπατήθηκε το άσυλο κι εκεί). Στους 3 συλληφθέντες απαγγέλλονται 2 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα.

 

27.6.2006 - 1 σύλληψη

Σε αυτήν την μαζική πανελλαδική πορεία στην Αθήνα, με 20.000 κόσμο, οι διαθέσεις των μπάτσων φάνηκαν από νωρίς δυσκολεύοντας την πρόσβαση λεωφορείων με φοιτητές από άλλες πόλεις στο χώρο της προσυγκέντρωσης. Στην διάρκεια της πορείας μια φοιτήτρια από την Κοζάνη, έχοντας χτυπηθεί άσχημα, συλλαμβάνεται. Τελικά αφήνεται ελεύθερη, την ίδια μέρα, με 2 πλημμελήματα και ορίσθηκε δικάσιμος.

 

25.10.2006 - 2 συλληφθέντες

Δε θα ήταν, α μη τι άλλο, περίεργο και  σε τούτη την πανεκπαιδευτική πορεία, που είχαν καλέσει οι δάσκαλοι  και συμμετείχαν μαθητές και φοιτητές, να μην  δείξουν οι πραιτοριανοί το «ειρηνικό» τους πρόσωπο; Προσαγάγονται αρκετοί, μεταξύ των οποίων και 2 μαθητές, που ξυλοκοπούνται αλύπητα, επειδή είχαν μαζί τους maalox, ενώ συλλαμβάνονται και δύο φοιτητές (  Σ.Τ. και  Β.Ν.), που κατηγορούνται με δύο κακουργήματα και 4 πλημμελήματα.

 

10.1.2007 - 1 συλληφθέντας

Η συζήτηση  για την αναθεώρηση του  άρθρου 16 ξεκινάει και ταυτόχρονα ξαναρχίζουν οι διαδηλώσεις σε Αθήνα, Σάμο,  Λάρισα, Βόλο, Ηράκλειο, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Τελικός απολογισμός της μέρας: πολλές χιλιάδες στο δρόμο και ένας 22χρονος  σπουδαστής ΤΕΙ στα κρατητήρια.

 

20.2.2007 - 1 προφυλακισμένος

Οι καταλήψεις βγαίνουν στο δρόμο στη Θεσσαλονίκη με συναυλίες κι εκδηλώσεις. Με πρόφαση την φύλαξη της ΔΕΘ και της γύρω περιοχής, οι δυνάμεις καταστολής δήλωσαν ξεκάθαρα την παρουσία τους, προκαλώντας, μετά το τέλος της συναυλίας, βίαια επεισόδια. Συλλαμβάνεται ο γερμανός μηχανικός, Timo Behredt, που την ίδια ώρα βοηθούσε να αποσυναρμολογηθεί η σκηνή στην οποία είχε προηγηθεί συναυλία. Ο Timo συνελήφθη χωρίς να έχει βρεθεί τίποτα πάνω του, με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας έναν ΜΑΤατζή (σας θυμίζει κάτι …??). Βρίσκεται προφυλακισμένος στη φρικτή ανθρωποφυλακή της Κομοτηνής.

 

22.2.2007 - 1 συλληφθέντας

Ημέρα ψήφισης υπέρ της αναθεώρησης  του άρθρου 16, και ενώ η κυβέρνηση έχει μείνει μόνη της, σκοπεύοντας να ξεκοιλιάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, 30000 κόσμος διαδηλώνει σε μια από τις μεγαλύτερες, πανεκπαιδευτικές πορείες των τελευταίων χρόνων. Τελικός απολογισμός; Ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης σε αυτήν την δημοκρατική χώρα «κατοχυρώνεται» με τόνους ληγμένων χημικών, άφθονο ξύλο, προσαγωγές και μία σύλληψη του Π.Γ., φοιτητή από τα Γιάννενα, που ημιλιπόθυμος σέρνεται και παραμένει για ώρες στο τμήμα. Η μέρα τελειώνει με εξόφθαλμη παραβίαση του άσυλου του ΕΜΠ και πορεία αλληλεγγύης στη ΓΑΔΑ , η οποία χτυπιέται βίαια και διασπάται από το μένος των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξεως.

 

1.3.2007 - 3 συλληφθέντες

Οι μαζικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται, και η… μαζική βία, επίσης. Ο φρουρός του υπ. Αιγαίου πυροβολεί, τρομοκρατημένος από την ειρηνική πορεία, που περνούσε εκείνη τη στιγμή και η αστυνομία, ως όφειλε, κάνει το έργο της . Συλλαμβάνει 2 φοιτητές –οι οποίοι «φορτώνονται » με πλημμεληματικά αδικήματα - και έναν μαθητή –που έχει παραπεμφθεί σε εισαγγελέα ανηλίκων. Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Αθήνας γίνεται έφοδος στα γραφεία της ΝΔ στα Χανιά. Η δίκη τους έχει οριστεί για τις 15.6.2007.

 

8.3.2007 - 61 συλληφθέντες  εκ των οποίων  1 προφυλακισμένος

40.000 και πλέον κόσμος, η μεγαλύτερη φοιτητική πορεία της τελευταίας δεκαετίας

πολύωρες οδομαχίες μπροστά στη βουλή

εκατοντάδες προσαγωγές, δεκάδες τραυματίες

61 συλληφθέντες

ο νόμος πλαίσιο ψηφίζεται.

 

οι 49 από τους 61 συλληφθέντες χρεώνονται 3 πλημμελήματα, αθωώνονται, ενώ η δικογραφία δεν κλείνει και επιστρέφει στον εισαγγελέα για να ερευνηθούν «τυχόν» αστυνομικές ατασθαλίες,

ασκείται έφεση στο δημόσιο υπάλληλο (που είναι ένας από τους 49) λόγω «αμφιβολιών» της έδρας και με μόνο κριτήριο την ιδιότητα του ως μη φοιτητής 

οι 12 (4 κατηγορούνται για πλημμελήματα και 8 για κακουργήματα) αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με εγγύηση 5000 ευρώ, εκτός από…

τον οικοδόμο Βασίλη Στεργίου, ο οποίος προφυλακίζεται λόγω των πολιτικών του «φρονημάτων» και της ιδιότητας του ως εργάτη και παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

5.5.2007 - 5 συλλήψεις + 3 προφυλακισμένοι

Μετά από πάρτι στο ΑΠΘ συλλαμβάνονται 5 άτομα που κατηγορούνται για επεισόδια που έγιναν πολύ νωρίτερα κοντά στο πανεπιστήμιο. Από τους 5, προφυλακίζονται οι 3. Ένας από αυτούς, ο Παναγιώτης Κ, ήταν και στους 49 συλληφθέντες της 8/3 που είχαν αθωωθεί. Οι άλλοι δύο συλλαμβάνονται μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο. Ο Παναγιώτης βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Αυλώνας, ενώ οι υπόλοιποι στις φυλακές Κομοτηνής από τις  8 Μαίου και όλοι έχουν χρεωθεί κακουργήματα και πλημμελήματα. Τα τεκμήρια αθωότητάς τους είναι αδιαμφισβήτητα, παρόλ’ αυτά η προφυλάκιση τους παρατείνεται.

 

Η προφυλάκιση, που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται συστηματικά σαν μέθοδος τιμωρίας και εκδίκησης, δεν είναι μόνο άθλια, αλλά και «παράνομη» καθώς καταργεί το «τεκμήριο αθωότητας» και το «δικαίωμα» του κρατούμενου για μια «δίκαιη δίκη».

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

Κ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ανοιχτή συνέλευση αυτόνομων σχημάτων και καταληψιών φοιτητών

anoixtisineleysipatras@gmail.com

από φιλολολολογος 06/06/2007 2:50 μμ.


1 συλληφθέντας ???? οταν πηγαινανμε μαζι σχολειο..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License