Άρθρο από Αυγή

Απάράδεκτο άρθρο από την Αυγή που επιτίθεται στον Τσάβες, ταυτιζόμενο με ολάκερη την Αντίδραση

"Μονοφωνικά" ΜΜΕ πλέον στη Βενεζουέλα...
-->Συντάκτης : Τσερεζόλε Ελένη         Ημ/νία καταχώρησης : 30/05/2007 20:32:43 Η ενοχλητική φωνή του Radio Caracas Television (RCTV) έπαψε να ακούγεται στη Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβεζ, από τις αρχές της εβδομάδας. Το γεγονός δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία" καθώς ο πρόεδρος είχε ανακοινώσει την απόφασή του στα τέλη Δεκεμβρίου του 2006, ενώπιον πλειάδας αξιωματικών, που ανήκαν στο σώμα των αλεξιπτωτιστών. Και πέντε μήνες αργότερα, το Σάββατο 26 Μαϊου, ο στρατός κατέλαβε τα γραφεία αναμετάδοσης του RCTV, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί το νέο κρατικό κανάλι. Και την Κυριακή, 27 Μαίου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το αντιπολιτευόμενο κανάλι έπαψε να εκπέμπει, μετά από 54 χρόνια λειτουργίας... Την ενέργεια αυτή καταδίκασαν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, η Human Rights Watch, η ευρωβουλή, η αμερικανική Γερουσία αλλά και οι λατινοαμερικανικές επαγγελματικές οργανώσεις.
Το Σάββατο το Ανώτατο Δικαστήριο είχε επιτρέψει την ανάληψη του ελέγχου του καναλιού από το στρατό. Οι δικαστές είχαν απαντήσει καταφατικά, εντός 24 ωρών, στο αίτημα μιας άγνωστης επιτροπής τηλεθεατών, ενώ εδώ και μήνες εκκρεμούσαν οι προσφυγές του RCTV.
Η χρήση αυτή του στρατού αντανακλά το ύφος του Τσάβεζ στην άσκηση των προεδρικών του καθηκόντων αλλά και την αυξανόμενη παρουσία στρατιωτικών στην κυβέρνησή του, στα κοινωνικά της προγράμματα και στις δημόσιες υπηρεσίες. Καθώς η κατάσταση "μύριζε μπαρούτι", οι ένοπλες δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στο Καράκας από την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να εξαρθρώσουν "σχέδια αποσταθεροποίησης" με την ευκαιρία διαδηλώσεων διαμαρτυρίας. Ωστόσο οι διαδηλώσεις αυτές έλαβαν χώρα το Σάββατο, παρά την παρουσία τεθωρακισμένων: κόσμος μαζεύτηκε μπροστά στην έδρα του RCTV. Την Κυριακή, ενώ οι οπαδοί του Τσάβεζ συγκεντρώνονταν κοντά στο ξενοδοχείο Χίλτον, οι οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωναν μπροστά από το Εθνικό Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών, όπου συγκρούσεις με την αστυνομία προκάλεσαν τον τραυματισμό δέκα περίπου ατόμων...
Την προηγούμενη ημέρα, ο Τσάβεζ, φορώντας το γνωστό του κόκκινο πουκάμισο, είχε απευθυνθεί στη χώρα, μιλώντας επί... τρεις ώρες (το ίνδαλμά του βέβαια, ο Φιντέλ, συνήθιζε, όταν ήταν καλά στην υγεία του, τις... πεντάωρες τουλάχιστον ομιλίες), στη διάρκεια των εγκαινίων ενός κέντρου υγείας στο Μπαρκιζιμέτο. Κατά τις δημόσιες ομιλίες του προέδρου, όλοι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να διακόπτουν τα προγράμματά τους, και να μεταδίδουν στο σύνολό τους, τους λόγους του! Έτσι, μεταξύ 1999 και 2006, τα ΜΜΕ αναγκάστηκαν να διακόψουν το πρόγραμμά τους 1.339 φορές, σύμφωνα με την (αντιπολιτευόμενη) εφημερίδα El Nacional. Ο Τσάβεζ είπε ότι το RCTV "αποτελούσε απειλή για παιδιά λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεών κατά της δημόσιας ηθικής". Περί τίνος πρόκειται; Παρά την υιοθέτηση ενός πολύ αυστηρού νόμου για την προστασία της παιδικής ηλικίας, οι βενεζουελιανές σειρές συνεχίζουν να αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη των ηθών των πολιτών - κάτι που οι θρησκευόμενοι κύκλοι της χώρας (κυρίως οι ευαγγελιστές) θεωρούν "αμάρτημα"... Την τελευταία ημέρα εκπομπής του, το RCTV την αφιέρωσε σε αναμνήσεις συνεργατών του και αποσπάσματα εκπομπών του, στη διάρκεια των 54 ετών ζωής του.
Τώρα το κανάλι μπορεί να στραφεί προς την καλωδιακή τηλεόραση αλλά μόλις 1 στα πέντε νοικοκυριά έχει καλωδιακή τηλεόραση. "Τώρα τα ερτζιανά προσφέρουν μονόχρωμο περιβάλλον" τόνιχε ο Μαρτσελίνο Μπισμπάλ, του καθολικού πανεπιστημίου. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών Επικοινωνίας, το 74% του περιεχομένου της δημόσιας τηλεόρασης Venezolana de Television αποτελούν κυβερνητική προπαγάνδα. Ύστερα μάλιστα από την εθνικοποίηση του Cantv, το κράτος ελέγχει πλήρως όλους τους διαύλους ενημέρωσης... Ωστόσο είναι σίγουρο ότι ο πρόεδρος Τσάβεζ βγαίνει αποδυναμωμένος από την απαγόρευση αυτή -"η ολιγαρχία απελπισμένη, διεξάγαγε μια παγκόσμια μάχη" δήλωσε ο ίδιος.

ΛΕΖΑΝΤΑ
Μέχρι και για καταστροφή της νεολαίας κατηγόρησε το αντιπολιτευόμενο RCTV ο πρόεδρος Τσάβεζ λίγο πριν το κλείσει...   "


ΣΣ  Το πλέον κραυγαλέο είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 2002!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Από εκεί και πέρα τί να πρωτοθαυμάσει κανείς... τη τυφλή προσήλωση στα ιδανικά της αστικής ψευδοδημοκρατίας;  Την ειρωνία για τον Φιντέλ ή το ότι προς επίρρωση των θέσεών της η συντάκτρια επικαλειται την καταδίκη της απόφασης Τσάβες από Human Rights Watch (γνωστή για τις επιθέσεις της σε Κούβα κ.α) , ευρωβουλή (εδώ γελάμε) ,  αμερικανική Γερουσία (εδώ πράγματι μένουμε άφωνοι.. ε αφού καταδίκασε η γερουσία των ΗΠΑ οκ...) και κάποιες (μη ονομαζόμενες) επαγγελματικές οργανώσεις - μήπως αυτές που έκαναν το λοκ άουτ σε βάρους του λαού της Βενεζουέλας; Αυτή είναι η αντίληψη για την ταξική πάλη; ότι ελευθεροτυπία σημαίνει να μάχεται ο λαός και να ανέχεται ποινικούς εγκληματίες και πραξικοπηματίες να εκπέμπουν με πακτωλούς χρημάτων από την ολιγαρχία και των ΗΠΑ;

Όσο για την Αυγή, τον ΣΥΝ και την προσπάθεια να το παίξουν και ριζοσπαστική (τρομάρα) αριστερά τελικά όπως θα έλεγε ο σοφός λαός μας "θέλει η ....  να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει"


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License