Για τη Βολιβία

Ανακοίνωση της Προεδρίας της ΕΕ (της Ελλάδας δηλαδή!) για τα γεγονότα της 12 και 13 Φεβρουαρίου στη Βολιβία. Διαβάστε και προσπαθείστε να... μην ξεράσετε πάνω στην οθόνη σας.

post image

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2003 Δήλωση της Προεδρίας εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την κατάσταση στη Βολιβία H ΕΕ παρακολούθησε με βαθιά ανησυχία τα γεγονότα της 12ης και 13ης Φεβρουαρίου στη Βολιβία και καταδικάζει τις βιαιοπραγίες που επακολούθησαν. Η ΕΕ θλίβεται για την απώλεια ζωής και εκφράζει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της προς το λαό της Βολιβίας. Η ΕΕ επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τη συνεργασία με την Βολιβία για την προαγωγή του σεβασμού και της προσήλωσης στις δημοκρατικές αρχές, για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης και την υποστήριξη των προσπαθειών της Βολιβίας στην ανακούφιση της φτώχειας. Η ΕΕ τονίζει τη σημασία της επίλυσης κάθε εκκρεμούς ζητήματος μέσω του διαλόγου και κάνει έκκληση στα πολιτικά κόμματα και στην κοινωνία των πολιτών ώστε να δεσμευθούν στην αναζήτηση λύσεων μέσω ευρείας εθνικής συναίνεσης με τη νόμιμη κυβέρνηση της Βολιβίας, σε πλήρη σεβασμό του κράτους δικαίου και των κρατικών θεσμών. Η ΕΕ επαναλαμβάνει τη σημασία της διαδικασίας αυτής για τη διαφύλαξη των θεσμών της δημοκρατίας στο πλαίσιο του κράτους δικαίου. Οι προσχωρούσες χώρες Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Σλοβακική Δημοκρατία και Σλοβενία, οι συνδεδεμένες χώρες Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, καθώς και οι χώρες της ΕΖΕΣ μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, προσυπογράφουν την παρούσα δήλωση.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License