Δίνεται εθνικός δρυμός για μεταλλεία!!!!!

ΚΙ ΑΛΛΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ: ΟΙΤΗ ΠΟΡΕΙΑ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στο ΒΟΥΝΟ της ΟΙΤΗΣ Παύλιανη – Κουμαρίτσι – Κούβελος – Παύλιανη ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2007

  ΚΙ ΑΛΛΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ: ΟΙΤΗ

ΠΟΡΕΙΑ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στο ΒΟΥΝΟ της ΟΙΤΗΣ Παύλιανη – Κουμαρίτσι – Κούβελος – Παύλιανη

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2007

Η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος στο βουνό της Οίτης διοργανώνει την πρώτη Πανελλήνια Πορεία την Κυριακή 27/5 με κύριο στόχο να μην προχωρήσουν τα σχέδια για τον χαρακτηρισμό του βουνού σαν μεταλλευτική περιοχή Να προστατεύσουμε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία απείρου κάλλους της χώρας μας.
Δείτε παρακάτω το κείμενο - κάλεσμα της Κίνησης για την ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΛΕΣΜΑ

Το βουνό των πεζοπόρων, το βουνό με τα περισσότερα είδη φυτών και λουλουδιών, το βουνό με την πλούσια ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, το βουνό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός και προστατεύεται από Διεθνείς συμβάσεις, έχει μπει στο στόχαστρο μεταλλευτικής εταιρείας και των μηχανισμών της, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.
Είναι χρέος ΟΛΩΝ να προστατεύσουμε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία απείρου φυσικού κάλλους της χώρας μας, ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για όλη την Ελλάδα. Απαιτούμε από τους κυβερνητικούς αρμόδιους, να μη διανοηθούν να προχωρήσουν σ’ αυτό το έγκλημα. Δεν φτάνουν οι γενικές διακηρύξεις για προστασία του περιβάλλοντος με αφορμή και την αλλαγή των κλιματικών αλλαγών. Χρειάζεται να γίνουν και πράξη με την απόρριψη των προτάσεων της εταιρείας, όπως τις έχουν απορρίψει οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της περιοχής.

Καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας μας να συμμετάσχουν στην ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στο βουνό της Οίτης.

Η πορεία θα ξεκινήσει από την Παύλιανη στις 8.30 π.μ. με κατεύθυνση το Κουμαρίτσι. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς Κούβελο και θα επιστρέψει στην Παύλιανη. Στο Κουμαρίτσι θα υπάρχει υποδοχή και σύντομη εκδήλωση.
Στο Κούβελο θα γίνει ξενάγηση στο χώρο των αρχαιοτήτων.

«Κίνηση πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος στο βουνό της Οίτης»

 Πληροφορίες:Καραγιάννης Παναγιώτης τηλ 2231043020
Σταμέλλος Στέφανος τηλ 2231021007 κιν 6977261256

από kaliviotis 08/05/2007 2:55 μμ.


  και για όσους προτιμούν να συνδιάσουν το βουνό με τη θάλασσα, θα γίνει κάλεσμα για το ίδιο τριήμερο ("αγ. πνευμ.") για την προστασία της παραλίας παρίσαινας στο χορευτό πηλίου. ενάντια στην "αξιοποίησή" της από τον πρώην δήμαρχο ζαγοράς, ενάντια στην εμπορευματοποίηση ακόμα μίας παρθένας παραλίας...έχουν δημοσιευθεί σχετικά με το θέμα παλιότερα.

θα υπάρξει ενημέρωση σε λίγες μέρες και θα βγει αφίσσα για πανελλαδικό κάλεσμα.

 

από @φρικάνος 08/05/2007 3:49 μμ.Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License