ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ

 ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ

 
Με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Δημητράκη, υπόδικου για απαλλοτρίωση υποκαταστήματος της εθνικής τράπεζας στην Αθήνα, το Γενάρη του 2006, εκατοντάδες κρατούμενοι στα κάτεργα των φυλακών ξεσηκώθηκαν τη Δευτέρα 23 Απρίλη.

Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα κάτεργα αυτά ήταν η βαθύτερη αιτία για την οποία 7 ελληνικές φυλακές ξαναέζησαν εξεγέρσεις. Το πάθος για ελευθερία ήταν και παραμένει ανίκητο όταν υπάρχει θέληση. Οι εξεγερμένοι ξήλωσαν συρματοπλέγματα, προξένησαν φθορές στα μπουντρούμια, όπως θα έκανε κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος. Οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν – την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία παρακολουθεί τα κρατικά τρωκτικά να κατατρώνε το βιος του κοσμάκη στα ομόλογα - σε μερικές από τις φυλακές που είχαν εξεγερθεί, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το κράτος, όταν δεν μπορεί να αφομοιώσει τους ανθρώπους που θέλει να υποτάξει χρησιμοποιώντας μια πλειάδα από μέσα – από την θεσμολαγνεία, την εκπαίδευση, την καθημερινή πλύση εγκεφάλου μέσα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, τα ναρκωτικά και το lifestyle – επιβάλλει την ωμή καταστολή.

Ειδικότερα στις φυλακές, το μεγαλύτερο μέσο καταστολής που χρησιμοποιούν οι εξουσιαστές είναι η αθρόα διακίνηση ναρκωτικών, μετατρέποντας ανθρώπινα όντα σε φυτά και παρουσιάζοντάς το σαν τη μόνη επιλογή για να «ξεφύγεις» από την πραγματικότητα της «στενής». Τα εγκλήματα του κράτους βρίσκουν την απτή απόδειξή τους στα τείχη που περιτριγυρίζουν αυτά τα μπουντρούμια.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε διάφορες πόλεις του ελλαδικού χώρου, με πορείες και παρεμβάσεις στις πόλεις αλλά και έξω από τις φυλακές, δείχνοντας ότι ο αγώνας για ζωή και ελευθερία είναι κοινός μέσα κι έξω από κελιά.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ

ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΝΟΜΟΥΣ & ΕΞΟΥΣΙΑ

 

 

Αναρχική Ομάδα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License