Η Επαναστατική Αριστερά στα Πανεπιστήμια και oι προοπτικές της μετά το φοιτητικό κίνημα

Ανοικτή Εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης "Η Επαναστατική Αριστερά στα Πανεπιστήμια και oι προοπτικές της μετά το φοιτητικό κίνημα" Συνδιοργανώνεται από την Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στις σχολές και την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Ηρακλείου σε ΑΕΙ κ ΤΕΙ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
Πρωτοβουλία για την κοινή εκλογική κάθοδο του μπλοκ των καταλήψεων


Το κίνημα των καταλήψεων πέτυχε νίκες, τσάκισε πολλά από τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας, τσαλάκωσε το προφίλ του μεταρρυθμιστή που πλάσαρε ο Καραμανλής και συνολικά άλλαξε την εικόνα στις σχολές. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γυρίσουν στην "ομαλότητα" και στους ρυθμούς που είχαν πριν από αυτό το μεγαλειώδες κίνημα.

 

Συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξαν οι καταλήψεις, ενωτικά και ριζοσπαστικά. Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να δώσουμε όλες τις μάχες που έρχονται και η πρώτη είναι αυτή των φοιτητικών εκλογών. Τα κομμάτια που πρωτοστατούν στο κίνημα, προσανατολίζονται σε μια κοινή εκλογική κάθοδο.

 

Για να απομονωθεί η ΔΑΠ και κάθε φωνή που στηρίζει την επέλαση της αγοράς στις σχολές.

Για να εκφραστούν με μαζικό τρόπο οι χιλιάδες ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνίστριες που καθορίζουν το κίνημα ένα χρόνο τώρα.

Για την πιο πλατιά δράση της ριζοσπαστικής αριστεράς σε όλα τα ζητήματα, για να συνεχίσουμε με νικηφόρα και ανατρεπτικά κινήματα.

 

Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια θα είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία ανασύνθεσης μιας μαζικής ριζοσπαστικής αριστεράς. Μπορούμε να χτίσουμε τη νέα αριστερά της αντικαπιταλιστικής προοπτικής και όχι κινημάτων διαμαρτυρίας και συμβιβασμού.

 

Ολη η κοινωνία έχει τα μάτια της στραμμένα στις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος αυτή την περίοδο. Μια πιθανή επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα προκαλέσει τεράστια αίσθηση στους εργαζόμενους, που εμπνέονται από το κίνημά μας.

 

Καλούμε όλο τον κόσμο που παλεύει μέσα στις σχολές και τα ανεξάρτητα σχήματα να στηρίξουν τις εκδηλώσεις που οργανώνουν η

Πρωτοβουλία Γένοβα και τα ΕΑΑΚ σε κάθε σχολή. Για να πετύχει αυτό το εγχείρημα πρέπει να πάρει σάρκα και οστά σε κάθε Πανεπιστήμιο, σε κάθε ΤΕΙ ξεχωριστά, με την συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια του κόσμου που αγωνίστηκε. Αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προοπτική και αυτό ξεκινάει από τις κοινές εκδηλώσεις.

 

Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ στις σχολέςΠροσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License