Και οι 49 αθώοι ως προς όλες τις κατηγορίες για τα της 8ης Μάρτη

.

ενώ ταυτόχρονα ο φάκελος της δικογραφίας επιστρέφει από την έδρα στον εισαγγελέα για τη δίωξη μπάτσων καθότι τελέσθηκαν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον των φοιτητών. 

από aou 17/04/2007 6:35 μμ.


 

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο 49 νεαροί που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συμμετοχή στα επεισόδια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της 8ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

Το δικαστήριο έκρινε αβάσιμη την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, ενώ δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος των συλληφθέντων και για τις άλλες δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζαν: διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, το δικαστήριο ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθεί αν έγινε χρήση υπέρμετρης βίας από τους αστυνομικούς στους συλληφθέντες των επεισοδίων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License