Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Βολιβίας

.

Το υπουργικό συμβούλιο της Βολιβίας υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας εν μέσω της πολιτικής κρίσης που προκάλεσε το κυβερνητικό πρόγραμμα λιτότητας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Κάρλος Σααβέντρα, δήλωσε ότι με την κίνηση αυτή ο πρόεδρος της χώρας αποκτά αυξημένες αρμοδιότητες και μπορεί να επιβάλλει οποίες μεταρρυθμίσεις θεωρεί αυτός απαραίτητο. Επεισόδια σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη Λα Παζ Τη Δευτέρα, χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε ειρηνική συγκέντρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας Λα Παζ ζητώντας την παραίτηση του προέδρου. Την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με το στρατό είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άτομα. Οι ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν άρματα μάχης και αληθινά πυρά για να συγκρατήσουν τους διαδηλωτές, αρκετοί από τους οποίους ήταν αστυνομικοί. Αρκετοί από τους διαδηλωτές είναι μικροκαλλιεργητές με μοναδικό μέσο επιβίωσης την καλλιέργεια κόκας και κατηγορούν την κυβέρνηση και τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους χωρίς να προτείνουν κάποια εναλλακτική λύση. Στόχος των μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση είναι η μείωση του δημόσιου ελλείμματος όπως έχει επιβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License