ΒΟΛΙΒΙΑ1: ΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ

Πρόεκιται για αποσπασματικά e-mails από άτομα του IMCargentina, τα οποία πήγαν στη Λα Παζ. Τα μετάφρασα από τα αγγλικά.

post image

Λεζάντα: διαδηλωτής φωνάζει στους στρατιώτες της στρατονομίας που έχουν πάρει θέση στην Plaza de Armas μπροστά από το προεδρικό μέγαρο της Λα Παζ ΒΟΛΙΒΙΑ δύο αστυνομικοί νεκροί από πυροβολισμούς κείμενο των Pablo Indio / Sebastiαn Hacher 12 Φεβρουαρίου 2003,13.30: τουλάχιστον δύο αστυνομικοί νεκροί από πυροβολισμούς στις 10.31 πμ η κυβέρνηση δήλωσε την απροθυμία της να διαπραγματευτεί Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των δύο αστυνομικών που πυροβολήθηκαν από το στρατό. Λέγονται Ενέρ Πατόν και Μακάριο Μαμάνι. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες ακόμα φήμες για ένα τρίτο νεκρό και μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών. Πριν από λίγα λεπτά ο Πρόεδρος Γκόνι Σάντσεζ δε Λοζάδα και οι υπουργοί του την κοπάνησαν από το προεδρικό μέγαρο με αυτοκίνητα με μαύρα τζάμια. Η κυβέρνηση, όπως και στα μπλοκαρίσματα των δρόμων πριν μερικές εβδομάδες, διακήρυξε ότι δεν θα διαπραγματευτεί εμ την αστυνομία αν δεν λήξει η απεργία [της]. Προτού πέσουν οι πυροβολισμοί, διαδηλωτές γύρω από την πλατεία Μουρίλο (το επίκεντρο των επεισοδίων) φώναζανσ τους στρατιώτες, προσπαθώντας να τους πείσουν να αλλάξουν πλευρά και να μπουν στον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης. «Κοίτα τα ονόματά τους [στμ εννοεί τα ταμπελάκια με τα ονόματα, στο στήθος της στολής],λέγονται Κουίσπε και Μαμάνι, είναι αδέλφια μας Κέτσουα και Αϊμαρά [στμ τοπικές φυλές ιθαγενών], κάντε μεταβολή και πυροβολείστε τον γκρίνγκο Γκόνι» φώναζε ο κόσμος. Δυο τετράγωνα από την πλατεία, εκατοντάδες μέλη συνδικάτων προσπάθησαν να καταλάβουν το δημαρχείο. Λόγω της απεργίας της αστυνομίας, δεν υπήρχαν εκεί σχεδόν καθόλου δυνάμεις επιβολής του νόμου. Σε λίγο κι άλλες πληροφορίες.

Εικόνες:


post image
Λεζάντα το κάψιμο του κτιρίου της αντιπροεδρίας (η πυροσβεστική αρνήθηκε να παρέμβει διότι απεργούσε!)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License