Φοιτητική πορεία 28 Μάρτη 2007. --Καλή (Επ)-ΑΝΑΣΤΑΣΗ--

Καλή (Επ)-ΑΝΑΣΤΑΣΗ

post image

 

Καλή (Επ)-ΑΝΑΣΤΑΣΗ  και μια ακόμη «εκλογική» ανά-ΜΕΤΡΗΣΗ (*)σκηνή 1 :
Το καινούργιο σύνθημα που ακούστηκε στην πορεία ήταν χαρακτηριστικό.

Ήταν…ειρωνικό ήταν και αποστομωτικό.(*)

 
Σε παραλλαγή της γνωστής ερωτ/απαντησης

 « Τι θα γίνει;

ΧΑΜΟΣ

Τι θα γίνει;

ΧΑΜΟΣ…

 

Τι θα γίνει;

ΕΚΛΟΓΕΣ

Τι θα γίνει;

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΥΠΑΚΟΥΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ »

 

 

σκηνή 2:
Γρήγορη επικοινωνιακή ατάκα ανάμεσα σε δυο διαδηλωτές πριν ξεκινήσει η πορεία

-Τι κάνεις όλα καλά;

-Όχι.

-Γιατί μωρέ τι έχεις;

-Ε Δεν βλέπεις; Νέκρα.

 
Και ήταν γεγονός, ότι η αρχική εικόνα της πορείας μέχρι τις 2. 30 το μεσημέρι ήταν απογοητευτική και αποκαρδιωτική.

Ήταν μια εικόνα που καποιοι/ες της έβαλαν λεζάντα «κηδεία» και τη χαρακτήρισαν ως τη μικρότερη από όλες τις κινητοποιήσεις ενώ καποιοι/ες αλλοι/ες  έκαναν λόγο για κύκνειο άσμα

Και όμως είχε παλμό και δυναμική και πάθος. Όπως όλες οι προηγούμενες.

Και φαντασία και αλληλεγγύη και κούραση… είχε.

Αλλά όπως ακριβώς γίνεται με τα ποτάμια… σιγά σιγά γεμίζουν και αυξάνονται και ξεχειλίζουν… έτσι και αυτό το μικρό ποτάμι άρχισε να μεγαλώνει.

 
Η πορεία ξεκίνησε αργά το μεσημέρι και όσο άρχιζε να κατηφορίζει προς την Ομόνοια και όσο έμπαινε στη Σταδίου τόσο αύξανε η συμμετοχή, ενώ όταν πλησίασε προς το Σύνταγμα η ουρά ήταν στην Ομόνοια.

 Οι καταμετρητές με πεσιμιστικό λογισμικό έδειξαν από 5 εως 7 χιλιάδες.

Οι πιο ψύχραιμες φωνές μίλησαν για 10.000 ενώ οι πιο περιπατητικές εκαναν λόγο ακόμη και για 12… μαζί με τους στάσιμους παρατηρητές στις άκρες, (στα πάρκα τις πλατειές τις πολυκατοικίες )

 Ωστόσο κάποιοι λίγα λεπτά από την ώρα που ξεκίνησε η πορεία αποφάσισαν να κάνουν για άλλη μια φορά  περίεργα ζογκλερικά κόλπα αλλά λόγο στενότητας δεν τα κατάφεραν. Αυτή τη φορά μάλιστα δεν ολοκλήρωσαν καν το «νουμεράκι» και αναγκαστικά αποχώρησαν, λόγο ισχυρού πονοκεφάλου και έντονους πόνους στην πλάτη. Επίσης καπου στην καθοδο προς την πανεπιστημίου δια μέσου στενών στην Σταδίου,  πραγματοποιήθηκαν  και γρήγορες σωτήριες αερομεταφορές πανό από την μια ακρη της πορείας στην άλλη.

 Επίσης μερικές ακόμη κάμερες υπέστησαν ισχυρό κλονισμό στη λειτουργία τους όπως επίσης και κάποιος τροχονόμος ή ζητάς της Άμεσης Δράσης βρέθηκε με τους δείκτες του καντράν στα κόκκινα…

 Η παρουσία των «ενδόξων κρανοφόρων» και άλλων του είδους,  ήταν έντονη, κυρίως στη Βουλή ενώ είχαν κλείσει το δρόμο προς το Ζάππειο με κλούβες τοποθετημένες και κάθετα και παράλληλα. Και στα πλαϊνά της πορείας μπροστά στη Βουλή υπήρχαν έτοιμα προς χρήση ποικιλόμορφα κρανορομποκοπ με τα δακρυγόνα στα δόντια, ενώ οι ίδιες διμοιρίες ακολούθησαν την πορεία και στην επιστροφή της προς τα προπύλαια και την Ομόνοια.

Στον φραγμό των μπάτσων, η κεφαλή της πορείας έφτασε σε απόσταση αναπνοής.

Οι «ανθός» της ελληνικής αστυνομίας ή τα ακούνητα στρατιωτάκια του κκ Πολύδωρα  ήταν πραγματικά φοβισμένα. Μπορεί τα μάτια τους να κοίταγαν με  λύσσα αλλά κατά βάθος ο φόβος τους κυριαρχούσε. Για αυτό και κάποιοι από δαύτα, σήκωναν τις κουκούλες τους μέσα από τα λευκά του κρανη…όπως οι δήμιοι οι γερμανοτσολιαδες και οι δοσίλογοι.

Γιατί μόνο φοβισμένοι είναι αυτοί οι τύποι με τα κλομπ  που κρύβονται τόσο γιατί φοβούνται και τρέμουν τις φωτογραφίες… Όπως άλλωστε το παρακράτος της κάθε δεξιάς.

 Ανάλογα κωθώνια, διμοιριες Ματ ΟΠΚΕ Ζιου ζιτσου ασφαλιτών κλπ ήταν και στην Καννιγγος και όταν η πορεία έφτασε στο Πολυτεχνείο πήραν θέση στην Τζωρτζ με μέτωπο προς τη Στουρναρη.

Απίστευτο και όμως αληθινό:  Ομάδα από τρεις με τέσσερις ασφαλίτες παρατηρούσαν τις σχετικές συγκρουσιακες αφίσσες που είχαν κολληθεί στις κολόνες. Μάλιστα σχολίαζαν και έδειχναν με το δάχτυλο τα πρόσωπα των διαδηλωτών ενώ κάποιοι από αυτούς εκαναν και ζουμ με το ματι στις φωτογραφίες της αφίσας.

Οι άλλοι του είδους με τα χακί και τα μπλε ήταν άταχτοι στην Κάνιγγος, οι μπλε καθόντουσαν και κοίταζαν τους απέναντι που συνέχισαν απτόητοι να χτυπιόνται με τους κάδους σκουπιδιών και τους πυροσβεστήρες.

 Το πανηγύρι δεν κράτησε πολύ… Τα Ματ έφυγαν από την Κάνιγγος μια ώρα περίπου πριν αποχωρήσουν οι … απέναντι αφήνοντας τους κάδους στην ζεστή τους ησυχία.

 Τυχαία δεν πλήρωσε την … αήττητη βλακεία … ένας φοιτητής φωτογράφος από τα ΕΜΜΕ. που τραβούσε κοντά στους καιγόμενους κάδους και θεωρήθηκε… ασφαλίτης.  Του έγινε ο σχετικός έλεγχος, κόσμια μεν και μάλιστα δεν του κράτησαν τη μηχανή αλλά του είπαν να δείξει τι έχει τραβήξει. Ωστόσο έληξε γρήγορα η ένταση  αλλά  λαχτάρησε ο άνθρωπος. Κοινή διαπίστωση φοιτητών που ενεπλάκησαν στην μικροένταση. Κάποια από τα  παιδιά που έπιασαν τον υποτιθέμενο ασφαλίτη αλλά τελικά φοιτητή και του ζητούσαν να δουν τι έχει τραβήξει, όχι μόνο δεν έβλεπαν από τους καπνούς στους κάδους στα δέκα μέτρα αλλά ούτε και το πάσο του φοιτητή δεν μπορούσαν να δουν από… πάρα πολύ κοντά.  Και όχι από τα χημικά των μπάτσων σε αέρια μορφή.

 Τα «σύγκρουσιακά» με τους κάδους χλευάστηκαν ποικιλοτρόπως αλλά οι περισσοτεροι/ες έμειναν εκεί ως θεατές … Την ίδια στιγμή γινόταν και το «συντονιστικό» όπου το φοιτητικό κίνημα για μια ακόμη φορά έδωσε τις δικές του μάχες… 

 

 Υ.Γ (1) Τα τελευταία συνθήματα που ακούστηκαν πριν ο όγκος της φοιτητικής πορείας μπει στο Πολυτεχνείο αφορούσαν τους συλληφθέντες της 8 του Μάρτη και ειδικότερα στον Βασίλη Στεργίου που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος ενώ έγινε και κάλεσμα με ντουντούκα για την συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι στο Πολυτεχνείο.

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

 

 

 

 

Εικόνες:

...

από κόκινοι αντι-ρεπόρτερ 29/03/2007 6:02 πμ.


post image
...

Εικόνες:

...

από κ-α 29/03/2007 6:10 πμ.


post image
...

Εικόνες:

από κ-α 29/03/2007 6:13 πμ.


post image
...
...

Εικόνες:

.

από κ-α 29/03/2007 6:14 πμ.


post image
..

Εικόνες:

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 29/03/2007 6:44 πμ.


και δυο ενδεικτικά βίντεο (αν ανέβουν)

από ηλιας 29/03/2007 1:23 μμ.


σ τη φωτο 684031 βλεπω ενα κουτι με riopan.θα μπoρουσε κανεις να μου πει  τη χρισιμοτητα τους.ξερω οτι ειναι για το στομαχι .εχει παρομια δραση με το mallox?

από δοκιμαστής 29/03/2007 6:56 μμ.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License