EAAK PATRAS....kai oi akolouthoi.

entonh h myrwdia ths teleths lhkshs pou proetoimazoun ta eaak,prin to sinedrio tous kiolas.

Κόλαφος σήμερα στις σχολές στην Πάτρα.

Διήμερη κατάληψη και πορεία την Πέμπτη, πρότειναν τα πλαίσια της ΕΑΑΚ και τρέξαν από πίσω τα φοβισμένα Αριστερά Σχήματα και το Δίκτυο (ή μ'ηπως να λέω αριστερή ενότητα;) να ενσωματωθούν στο "κοινό πλαίσιο" μην μείνουν στο ράφι , ενώ καναν από ισχνή αντιπαράθεση εως ΜΟΚΟ κατα τη διάρκεια των συνελεύσεων.

Εν τω μεταξύ ,  "αγανακτισμένοι συνάδελφοι" είχαν εμφανιστεί σε αρκετά αμφιθέτρα, με μόνο πράγμα κατα νού να σπάσουν τις καταλήψεις.

Η δε ΠΚΣ, προέβηκε σε υπερ-επαναστατικές προτάσεις, που άγγιζαν εως και τις ΔΥΟ μέρες παραπάνω κατάληψη.

Και στη μέση όλων αυτών;

Ο κόσμος που τόσο καιρό έτρεχε σε πορείες του κινήματος, το οποίο "αυτοργανώνεται" και κάνει τους αγώνες χωρίς "καπέλα" και είναι και μαζικό. Έτρεχε γιατι ένιωθε πια κομμάτι του. Ο κόσμος αυτός μένει σύξυλος, όταν φτάνει η ώρα των πλαισίων, όπου βλέπει σε πολλές σχολές ένα σκέτο "πλαίσιο ΕΑΑΚ" και δεν είναι άλλο από αυτό που τόσο καιρό ψήφιζε ως "Συντονιστικό Καταλήψεων".

Και γιατί δηλαδή μείναν τα ΕΑΑΚ μόνα να το στηρίζουν αυτό πια;
Και γιατί τρώγονται οι παραγοντίσκοι των άλλων "συμμαχικών δυνάμεων" μπροστά από τα πλαίσια, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ και όχι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ;

Και γιατί η ΠΚΣ, ενώ τόσο καιρό έμπαινε σφήνα σε κοινά πλαίσια, τώρα κατεβάζει δικό της πάλι με μόνη διαφοροποίηση ουσιαστικά τις δύο παραπάνω μέρες κατάληψη;

Και γιατί αλλού τα ΕΑΑΚ στηρίζουν πλαίσιο ΠΚΣ, και αλλού δεν στηρίζουν και παίρνουν συνελεύσεις η ΔΑΠ κ ΠΑΣΠ;

Ο κόσμος σήμερα στην ΠΑΤΡΑ (και αλλού φαντάζομαι μέρες τώρα), δεν ήξερε τι συνέβη. Μεγάλη μερίδα φοιτητών στα αμφιθέατρα δεν ψήφισε καν, παρα μόνο στο δεύτερο γύρο, όσες συνελεύσεις πήγαν στο δεύτερο γύρο.

Το μόνο ίσως ευχάριστο που άκουσα, ήταν ότι κάτι "ανεξάρτητοι" (δεν κατάλαβα αν ήταν αντεξουσιαστές ή οχι) στους Ηλεκτρολόγους ή στους Μηχανικού Η/Υ, κατέβασαν ψήφισμα για σύγκλιση Διασυντονιστικού ΠΡΙΝ το ΠΑΣΧΑ, το οποίο και πέρασε και χάλασε την πνευματική συγκέντρωση εαακιτών και αριστεροσχηματιών πριν τα συνέδρια τους.
 Να δούμε αν τελικά αυτό το διασυντονιστικό γίνει ή θα ξεχαστεί με πρόφαση τη χρονική συγκυρία.

Αυτό το ογκώδες μόρφωμα, που ονομάσαμε Φοιτητικό Κίνημα συναγωνιστές, πάει να γίνει κουκιά στις ερχόμενες φοιτητικές.

Είτε οι μεν λένε "βλέπουμε από Σεπτέμβριο πάλι" είτε οι δε "συνεχίζουν τον αγώνα" με υπερεπαναστατικές προτάσεις των +2 ημερών κατάληψη.

Εκτιμώ πως το μόνο που το σώζει, είναι ο κόσμος του ύστερα από τις τόσες διαδικασίες που συμμετείχε να προσπαθήσει να έχει από εδώ και πέρα καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πλαισίων σε κάθε σχολή.

Να δούμε τότε τι συνδικαλιάρικα κόλπα θα βρούν (αν βρούν) οι "οργανωμένοι" για να μην τολμήσουν να ακολουθήσουν.


Πραγματικά, ήταν μια πολύ αηδιαστική μέρα και δεν είχα κατι συγκεκριμένο ναπω, αλλά είπα να ξέρετε και οι υπόλοιποι.

από ΣΑΚΗΣ 27/03/2007 10:48 μμ.


  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΧΟΥΝ :ΦΥΣΙΚΟ ΜΕ ΕΑΑΚ-ΑΓ.ΚΙΝ.-ΔΙΚΤΥΟ-ΑΡ.ΣΧΗΜ. -Α.Κ-ΣΣΠ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ:97, ΠΚΣ:49, ΠΑΣΠ-ΔΑΠ 96

ΚΑΙ Η ΠΚΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΑΑΚ ΒΑΖΑΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΝΕΑ Γ.Σ  ΣΤΙΣ 16/4 .ΟΜΩΣ Η ΠΚΣ ΗΘΕΛΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΜΑΗ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΧΟΥΝ :ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ (ΚΟΙΝΟ), ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ:ΠΚΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ .ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ

από ανένταχτος ΕΑΑΚ 28/03/2007 4:22 πμ.


Ηλ-Μηχ μέχρι Παρασκευη(ΕΑΑΚ ΠΚΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡ ΣΧ )
Μηχ'Μηχ μέχρι Τετάρτη(ΕΑΑΚ )
Μηχ Ηυ μέχρι Τετάρτη(ΕΑΑΚ ΔΙΚΤΥΟ)
Γεωλογικό μέχρι Τετάρτη(ΕΑΑΚ )
Αρχιτεκτονική μέχρι Παρασκευή (ΕΑΑΚ ΠΚΣ ΑΡ ΣΧ)
Φυσικό μέχρι Παρασκευή (ΕΑΑΚ ΠΚΣ ΔΙΚΤΥ ΑΡ ΣΧ)
ΣΔΟ ΤΕΙ μέχρι Παρασκευή (ΕΑΑΚ ΠΚΣ ΔΙΚΤΥ ΑΡ ΣΧ)
ΣΤΕ ΤΕΙ μέχρι Παρασκευή (ΕΑΑΚ ΠΚΣ ΔΙΚΤΥ ΑΡ ΣΧ)
ΣΕΥΠ ΤΕΙ γίνεται σήμεραμάλλον θα κλείσει-θα κατέβει το ίδιο λογικά
Μαθηματικό μέχρι Παρασκευή ΠΚΣ
Φιλολογία μέχρι Παρασκευή ΠΚΣ


...

από ... 28/03/2007 4:23 πμ.


κ αι χημικο μέχρι Παρασκευή ( ΠΚΣ )

από stous h/y 28/03/2007 4:42 πμ.


  to koino plaisio itan eaak/ar.sximata/diktio

από Όσο το κόβεις θα το γράφω.. 28/03/2007 3:23 μμ.


Δ εν θέλω να γίνω Κνίτης αλλά από την στιγμή που το κείμενο δεν έχει κανένα νέο και καμιά πληροφορία τουλάχιστον πραγματική δεν έχει θέσει στα νέα. Να μείνει μόνο στο φόρουμ. Η μόνη πληροφορία είανι για την Πορεία και ο αγωνισταράς δημοσιευτής δεν ξέρει καν πότε είναι. Ελπίζω σήμερα να ήταν στον δρόμο τουλάχιστον και να μην κοιμόταν.

από μηχανικός η/υ 28/03/2007 6:53 μμ.


 Στους η/υ κατατέθηκε το ψήφισμα από έναν ανένταχτο για να γίνει διασυντονιστικό (υπ' όψιν συναγωνιστών εκτός Πάτρας: στη μιναρούπολη τα συντονιστικά μάλλον δεν χρειάζονται γι' αυτό τα έχουμε κόψει... άντε το πολύ να γίνεται καμιά σεκ και αυτή σε "προχωρημένες" σχολές). Τώρα βέβαια δεν ειπώθηκε μέρα και ώρα για να γίνει, αν και όταν συζητήθηκε ακούστηκε ίσως για Παρασκευή ή Σάββατο. Οι εαακιτες λέγανε "οκ, αλλά να δούμε μήπως να γίνει αμέσως μετά το Πάσχα" μπας και ξεχαστεί και δε γίνει ποτέ!

Το σκεπτικό με το οποίο κατέβηκε το ψήφισμα ήταν για να δούμε τι θα κάνουμε μετά το Πάσχα. Καλό είναι να γίνει βέβαια και να συμμετέχει κόσμος αλλά εγώ που είμαι απαισιόδοξος δε νομίζω να αλλάξει και πολλά.

Α, και μην αναρωτιέστε γιατί οι αρανίτες δε θέλανε να βάλουνε κατάληψη μέχρι το τέλος της βδομάδας. Σε εμάς λέγανε κάτι γελοία ότι το κάνουν για να γίνει γ.σ. τμήματος για την εξεταστική. Στην ουσία δε θέλαν να στηρίξουν την απεργία που κάνει το παμε αύριο...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License