Πρωτοβουλία Γιατρών και Δικηγόρων για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες

...

Σήμερα 26/3/2007 στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), Μάρνης 30,  συγκεντρωθήκαμε Γιατροί και Δικηγόροι με σκοπό τον συντονισμό της δράσης μας  για την  υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Επειδή τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε συστηματική και συνεχώς διευρυνόμενη επίθεση στα θεμελιώδη δικαιώματα και τις  ελευθερίες όσων συμμετέχουν σε μαζικά γεγονότα,  αλλά και  όσων  βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρατική  εξουσία,  φυλακισμένοι, μετανάστες, κρατούμενοι,  ευπαθείς ομάδες.

Επειδή εντείνεται η αστυνομική  καταστολή, που εκδηλώνονται απροκάλυπτα με κάθε τρόπο, με πρακτικές βίας που απειλούν επικίνδυνες σωματικές κακώσεις και με συστηματική χρήση απαγορευμένων - ακόμη και για πόλεμο – χημικών, που όμως ψεκάζονται κρουνηδόν και εξ επαφής επάνω στους διαδηλωτές θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και την ζωή τους.

Επειδή επανειλημμένα με κατασκευασμένες κατηγορίες ενοχοποιούνται αθώοι και παραβιάζονται  και καταπατούνται  εκτεταμένα ακόμη και τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Επειδή συστηματικά  ποινικοποιείται  η πολιτική διαμαρτυρία με άμεση επιδίωξη τον εκφοβισμό και «παραδειγματισμό» ακόμη και όσων δεν συμμετέχουν.

Επειδή επιδιώκεται η συρρίκνωση του δημόσιου και η ουσιαστική  κατάργηση του ιδιωτικού χώρου.

 

Και επειδή η αλληλεγγύη είναι το μόνο αποτελεσματικό όπλο  για την αντίσταση ενάντια στην κρατική   βία  και την καταστολή

 

Αποφασίσαμε  να συντονίσουμε τις δράσεις μας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών και την υποστήριξη των θυμάτων της κρατικής καταστολής,  με

Τη συμμετοχή στα μαζικά γεγονότα με ομάδες ιατρικής και νομικής υποστήριξης,

Την  προσφορά άμεσων υπηρεσιών ιατρικής και νομικής βοήθειας,

Την παροχή ατομικών  μέσων  προφύλαξης και προστασίας,

Την  συγκέντρωση και εξασφάλιση στοιχείων για  τη δικαστική προστασία των διωκόμενων και  των    θυμάτων των αστυνομικών επιθέσεων,

Τη συλλογή  τεκμηρίων και αποδεικτικών  στοιχείων  για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών από την δράση των οργάνων της κρατικής καταστολής.

 

Δηλώνουμε ότι

Την Τετάρτη 28/3/07 οι Γιατροί και οι Δικηγόροι της Πρωτοβουλίας θα συμμετέχουμε στην πορεία των φοιτητών και των εκπαιδευτικών με ομάδες ιατρικής και νομικής υποστήριξης.

Και

Καλούμε τους συναδέλφους Δικηγόρους και Γιατρούς που συμμερίζονται τις ανησυχίες μας να πλαισιώσουν αυτήν τη Πρωτοβουλία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας:   699.42.40.600

                                   

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License