ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Σ.Φ. ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ. ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΜΑΡΤΗ.

Σήμερα 26 Μάρτη ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής, υλοποιώντας την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποίησε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, της οποίας τα μέλη πρωτοστάτησαν για την πραγματοποίηση αυτής της κινητοποίησης, καταγγέλλει την σκληρή αστυνομική βία και καταστολή με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι φοιτητές του Συλλόγου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις με την προκλητική τους παρουσία απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο Υπουργείο πολύ μακριά από αυτό, εμποδίζοντας τους φοιτητές να το προσεγγίσουν και να παραδώσουν το ψήφισμα του συλλόγου.

Μάλιστα, όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να περάσουν και να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα με διαταγή των παρόντων αξιωματικών δέχτηκαν επίθεση με γκλομπς, ασπίδες και κλωτσιές από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν να σπάσει η μύτη του μέλους της ΠΚΣ, Α. Δ., και να τραυματιστούν ελαφρά και άλλοι φοιτητές και φοιτήτριες.
Την ώρα που γινόταν πράξη η απόφαση εκατοντάδων φοιτητών της Νομικής, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των Ε.Ε. – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και απαιτούν πτυχία με αξία για δουλιά με δικαιώματα (κατάργησης των ταξικών φραγμών για την άσκηση του επαγγέλματος, το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλιά, ένταξη της άσκησης στο προπτυχιακό επίπεδο κλπ), η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της επιλέγουν την σκληρή καταστολή για να καταπνίξουν τους αγώνες μας και να μας τρομοκρατήσουν.
Αυτές οι πρακτικές δεν μας τρομοκρατούν, μας εξαγριώνουν. Ξέρουμε καλά ότι οι αγώνες μας, από τη στιγμή που το περιεχόμενό τους χτυπά στην καρδιά της πολιτικής τους και αγκαλιάζονται από χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους, είναι ο χειρότερός τους εφιάλτης.
Με την ορμή των αγώνων μας θα μείνουν στα χαρτιά ο νέος νόμος πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων και της υποβάθμισης των σπουδών μας. Θα μείνει στα χαρτιά η προσπάθεια κατάργησης του άρθρου 16 του Συντάγματος. Συνεχίζουμε αταλάντευτα την πάλη μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για πανεπιστήμια που θα παράγουν απόφοιτους χρήσιμους για την κοινωνία και το λαό και όχι τσιράκια των επιχειρήσεων.
Να ξέρουν καλά ότι όσο τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή χτυπιούνται, εμείς θα είμαστε εκεί και θα αντιπαλεύουμε αυτήν την πολιτική με κάθε τρόπο!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License