Διώξεις μαθητών στηνΞάνθη

Ο εισαγγελέας ξάνθης κάλεσε 13 μαθητές για ανάκριση για τις καταλήψεις σχολείων που έγιναν φέτος το φθινόπωρο.

Ο εισαγγελέας ξάνθης κάλεσε 13 μαθητές για ανάκριση για τις καταλήψεις σχολείων που έγιναν φέτος το φθινόπωρο.

Αύριο το πρωι στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια όπου θα πάνε για την ανάκριση κάποιοι από τους μαθητές.

Ακολουθούν όσα κείμενα αλληλεγγύης μπόρεσα να συγκεντρώσω σχετικά με την υπόθεση.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

    Αν νομίζετε ότι οι μηνύσεις ασκούνται μόνο σε κοινούς εγκληματίες κάνετε λάθος!
    Το τελευταίο διάστημα ασκήθηκαν μηνύσεις σε 13 μαθητές από ΤΕΕ και ενιαία λύκεια της Ξάνθης, οι οποίοι καλούνται σε ανάκριση στον εισαγγελέα την επόμενη εβδομάδα. Για ποιο λόγο; Επειδή απλά αυτά τα παιδιά μαζί με τους συμμαθητές τους συμμετείχαν μετά από αποφάσεις που πήραν οι γενικές τους συνελεύσεις σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις.
    Την περίοδο εκείνη 1000 και περισσότερα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη γιατί οι μαθητές αγωνιζόντουσαν για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για την κατάργηση φραγμών στην παιδεία όπως η βάση του 10.
    Αυτός λοιπόν που εκφράζει διαφορετική άποψη πρέπει να διωχθεί και κατά πάσα πιθανότητα να αμαυρωθεί το ποινικό του μητρώο. Και όλα τα άλλα που χρησιμοποιούν για δήθεν καταστροφές είναι απλά προσχήματα. Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να μας τρομοκρατήσουν, να μας αναγκάσουν να μην ξανασηκώσουμε κεφάλι. Όπως προσπαθούν τόσο καιρό με τους φοιτητές αλλά δεν το έχουν καταφέρει.
    Οι μεθοδεύσεις αυτές αποτελούν κομμάτι της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Στην προσπάθειά της να την εφαρμόσει οπωσδήποτε τόσο στους μαθητές, στους φοιτητές και σε όλους τους εργαζομένους, αξιοποιεί όλα τα όπλα που έχει. Εισαγγελείς, αστυνομία, διευθυντές (χαφιέδες)!
    Η τρομοκρατία της δεν πέρασε όταν απειλούσαν ότι θα χάσουμε τη χρονιά μας, θα κοπούν εκδρομές και θα αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας. ‘Όταν στέλνανε περιπολικά και ασφαλίτες να στήνονται έξω από τα σχολεία, όταν έστρεφαν με τη βοήθεια των ΜΜΕ γονείς εναντίον μας.
    Η τρομοκρατία της δεν θα περάσει και τώρα. Ενωμένοι οι μαθητές θα παλέψουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματα μας για να ανακληθεί κάθε κλήση και ποινική δίωξη συμμαθητών μας για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΛΗΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΤΡΙΤΗ 27/3 11:30 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/3 10:30
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

    Μετά και την ψήφιση του νόμου-πλαισίου στη Βουλή στα πλαίσια της υλοποίησης ακόμα βαθύτερα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων της ΕΕ στο χώρο της εκπαίδευσης σε κάθε βαθμίδα, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για συνέχιση του αγώνα, για μαζικοποίησή του.
    Η κυβέρνηση στην προσπάθεια προώθησης αυτής της πολιτικής όλη τη χρονιά και μπροστά στην αντίδραση του φοιτητικού, σπουδαστικού και μαθητικού κινήματος χρησιμοποιεί κάθε όπλο. Προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο μιλώντας για ‘μειοψηφίες’ την ώρα που δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές επέλεξαν τη συνέχεια της πάλης ενάντια στα προωθούμενα μέτρα. Την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί την προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής και την όξυνση του αυταρχισμού.
    Η προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης του αγώνα με το χτύπημα από τις δυνάμεις καταστολής των διαδηλώσεων, τις συλλήψεις-μηνύσεις φοιτητών, είναι κομμάτι του σχεδίου για να περάσει η στρατηγική της ΕΕ, της πλουτοκρατίας, δια πυρός και σιδήρου. Παράλληλα με την προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στα εργασιακά, την παιδεία, την υγεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μαθητές έχουν δεχτεί την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και κατασταλτικών μέτρων. )πολιτική επιστράτευση ναυτεργατών-ξύλο, αγροτοδικεία, μαθητοδικεία κλπ.)
    Υπάρχει συνολικότερο σχέδιο για τη λήψη κατασταλτικών μέτρων σε βάρος γενικότερα του λαϊκού κινήματος (Σέγκεν, ευρωτρομονόμοι, παρακολουθήσεις προσωπικών δεδομένων κλπ.)
    Το κλίμα αυτό θρέφει ενέργειες που στρέφονται ενάντια στο δικαίωμα του να αγωνίζεσαι ενάντια σε αυτή την πολιτική με όποιο τρόπο και μορφή κρίνεται αναγκαία και μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες.
    Εδώ εντάσσεται και η προσπάθεια τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος με την αυτεπάγγελτη κλήση της εισαγγελίας Ξάνθης σε μαθητές και το δόσιμο ονομάτων μαθητών από το διευθυντή του 3ου ΕΠΑΛ, για την περίοδο των μαζικών αγώνων του Οκτώβρη.
    Τους ενοχλεί ο μαζικός αγώνας των μαθητών για ένα άλλο σχολείο δημόσιο και δωρεάν χωρίς αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς, που να μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά μέχρι τα 18. Ο αγώνας που στρέφεται ενάντια στους σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την ένταση των ταξικών φραγμών, την κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση του σχολείου.
    Αυτό θέλουν να χτυπήσουν, διδάσκοντας μαθήματα υποταγής και συμμόρφωσης. Όμως ήδη το μαθητικό κίνημα έχει απαντήσει με τα δικά του αγωνιστικά μαθήματα προς την κυβέρνηση.
    ΣΦ Πολυτεχνικής Ξάνθης καταδικάζει και αυτή τη μεθόδευση. Στέκεται αλληλέγγυος στο μαθητικό κίνημα όπου και στρέφεται η επίθεση.
    Χρειάζεται ένταση και συνέχεια της πάλης όλου του λαού, με πολυμορφία, για ενιαία δημόσια και δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης κόντρα στην εμπορευματοποίησή της.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

   
Για ακόμα μια φορά το κράτος έδειξε ότι αυτό που περιμένει όποιον αγωνίζεται και αντιστέκεται είναι η ποινικοποίηση.
    Στην Ξάνθη αυτές τις ημέρες περνάν από εισαγγελέα 13 μαθητές από ΤΕΕ και ενιαία λύκεια. Ο λόγος; Η συμμετοχή τους στο κίνημα και τις καταλήψεις του μαθητικού κινήματος του φθινοπώρου. Η τακτική γνωστή. Αφού προσπάθησε να σπιλώσει και να κατασυκοφαντήσει το μαθητικό κίνημα μέσω των ΜΜΕ μιλώντας για μειοψηφίες, αποφάσισε ότι δε φτάνει μόνο αυτό. Οποιαδήποτε μορφή συνδικαλισμού και κινητοποίησης πρέπει να ποινικοποιείται.
    Είναι η ίδια τακτική που εφαρμόζει και στο φοιτητικό κίνημα με τις συλλήψεις, τα δικαστήρια, τις μηνύσεις συνδικαλιστών. Τα ίδια συμβαίνουν και στον εργασιακό χώρο.
    Η ΑΚ στέκεται αλληλέγγυα στους μαθητές που διώκονται και στο μαθητικό κίνημα. Καλούμε όλη την κοινωνία να μην αφήσει μόνα τους τα παιδιά που βιώνουν τον κρατικό αυταρχισμό επειδή αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Διότι σήμερα είναι οι μαθητές και οι φοιτητές, αύριο όλη η κοινωνία.

Α.Κ. Ξάνθης

 

από αp 28/03/2007 11:13 πμ.


     από χημικούς μηχανικούς Πάτρας και επιστήμη υλικών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License