«Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ … ΤΗΣ ΜΟΛΟΤΟΦ»!

 

 

Ιωάννινα 23/03/07

 

            Μετά από 11 εβδομάδες κινητοποιήσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στην συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο Νόμο Πλαίσιο, δηλαδή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας, το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα του. Μετά από 11 εβδομάδες καταστολής, σπίλωσης, τραμπουκισμών, υπονόμευσης και προσπάθειας κατασυκοφάντησης του από τα ΜΑΤ, την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τους «1000» και τους τραμπούκους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  έχουμε τώρα και κάποιους από τους τοπικούς «Άρχοντες» να αμαυρώνουν τους αγώνες μας με αχαρακτήριστους χαρακτηρισμούς.

            Αφορμή τα όσα διαδραματίσθηκαν  στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ. και το αίτημα του Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για οικονομική ενίσχυση στην μετακίνηση - μετάβαση των φοιτητών στα πανελλαδικά συλλαλητήρια της Αθήνας.  

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε  τους (τοπικούς) «Άρχοντες» ότι οι καταλήψεις, που σημειωτέον συμμετέχουν και αρκετές από τις σχολές του  Π.Ι., είναι ένας οργανωμένος τρόπος διαμαρτυρίας επανοικειοποίησης ενός δημοσίου κτηρίου, όπου οι φοιτητές επέλεξαν μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις, συλλογικά και με πλειοψηφία. Δε γίνονται από φετιχιστές και μειοψηφίες όπως θέλετε να νομίζετε ότι γίνονται αναπαράγοντας ως άλλα φερέφωνα την κυβερνητική προπαγάνδα. Γίνονται από οργισμένους νέους και νέες όπου διεκδικούν τα αυτονόητα, τα κεκτημένα αυτού του λαού, τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Που, ας μη γελιόμαστε, ούτε δημόσια είναι, ούτε δωρεάν εάν αναλογιστούμε τα φροντιστήρια για να περάσει κανείς  τις εξετάσεις και τα έξοδα στη συνέχεια για έναν φοιτητή  εκτός της πόλης του που ανέρχονται στα 700 ? το μήνα περίπου.

Σταματήστε να διαλαλείτε ότι σας ευαισθητοποιεί  ο αγώνας των φοιτητών ή μάλλον των «κουκουλοφόρων» που πετάνε μολότοφ. Σταματήστε να υποκρίνεστε!  Ναι είμαστε όλοι κουκουλοφόροι! Γιατί εσείς μας βάλατε την κουκούλα για να μην βλέπετε την οργή, την αγανάκτηση, την αβεβαιότητα και τον προβληματισμό μας για τον κόσμο που φτιάχνετε για εμάς χωρίς εμάς. Ναι πετάμε όλοι μολότοφ. Εσείς οπλίσατε τα χέρια μας με  τις μολότοφ  της αμφισβήτησης και της διεκδίκησης   γιατί δεν θέλετε να αμφισβητούμε, να προβληματιζόμαστε να διεκδικούμε, αυτά που μας ανήκουν. Μας θέλετε συμβιβασμένους στο σάπιο σύστημα σας.

Όχι μόνο αμφισβητούμε το μέλλον που χτίζετε για εμάς κύριοι (τοπικοί) «Άρχοντες» αλλά προσπαθούμε να φτιάξουμε μία πραγματικότητα για να μπορέσουμε να ζήσουμε . Αυτό που σχεδιάζετε για μας  δε μας αρέσει και θέλουμε να το αλλάξουμε. Θέλουμε να μπορούμε να σπουδάζουμε χωρίς φραγμούς και χωρίς να πληρώνουν οι γονείς μας. Θέλουμε να μην βγούμε από το πανεπιστήμιο με ένα πτυχίο κουρελόχαρτο  και την αβεβαιότητα για το, κατά τα άλλα, δικαίωμα στην εργασία. Θέλουμε να μην  είμαστε απασχολήσιμοι με αβέβαιες εργασιακές σχέσεις όπως έχετε τους υπάλληλους των δήμων σας, έρμαια στις εκλογικές σας ορέξεις και εγκλωβισμένους στις πελατειακές σας σχέσεις . 

Σας ενόχλησε το αίτημα για την ελάχιστη συνεισφορά που θα έπρεπε από μόνοι σας να κάνετε, σε ένα κατά εσάς μη θεσμοθετημένο όργανο!!! Τη νομιμότητα και τη θεσμοθέτηση ενός οργάνου την κάνει η βάση και αυτή στην περίπτωσή μας είναι οι Γενικές μας Συνελεύσεις και όχι οι κανονισμοί και η γραφειοκρατία όπου ευαγγελίζεστε. Αλλά προφανώς δεν γνωρίζετε τι σημαίνει Γενική Συνέλευση και συμμετοχική δημοκρατία. Φαίνεται όμως πως εν προκειμένου σας έπιασε ο πόνος για τα 3000 ?; Αναρωτιόμαστε πόσα ξοδέψατε για να εκλεγείτε; Ή  πόσα πάνε στις τσέπες σας από τις υπερτιμολογήσεις και τις μίζες για τα δημόσια (δημοτικά) έργα που εσείς προκηρύσσετε για το καλό των πολιτών (δημοτών)!

Φτάνει πια η υποκρισία σας! Σταματήστε το σπίλωμα του αγώνα που κάνουν τα παιδιά σας!  Εάν όντως είστε ευαίσθητοι και αλληλέγγυοι αποδείξτε το μας. Σταματήστε τους «πρετεντερισμούς» και κατεβείτε στο δρόμο να ενώσουμε τις φωνές μας  για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία , για ένα καλύτερο αύριο.

 

 

 

 

Παπαθανασίου Κωνσταντίνος,

Καριπίδης Πέτρος,

μέλη του  Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License