Εξαιρετική επιστολή blogger στην κ. Παναγιωταρέα

Οι τιμητές της αγανάκτησης και της παραπληροφόρησης που βγάζουν χολή για τους φοιτητές στα τηλεοπτικά πάνελ είναι οι πρώτοι στη ρεμούλα και άμεσα υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα πανεπιστήμια

« Αγαπητή  Δρ. Παναγιωταρέα.

 Σας απευθύνομαι ως μέλος της ακαδημαϊκής  κοινότητας που είστε, και συγκεκριμένα σαν Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  μία θέση που συνεπάγεται δηλαδή  την μονιμότητα.

 Kαι παίρνω αφορμή επειδή σας βλέπω συχνά-πυκνά  καλεσμένη στην εκπομπή  του κ. Γιάννη Πρετεντέρη για τα θέματα της  παιδείας.

 H επιλογή του κ. Πρετεντέρη να σας καλεί είναι  εξαιρετική.

 Αναρωτιέμαι πότε θα την εκμεταλλευτεί κάποιος  επιτέλους, καθώς η παρουσία σας σε τέτοιες συζητήσεις Δρ. Παναγιωταρέα  είναι η πλέον κατάλληλη για να αποκαλυφθεί η παθογένεια του Eλληνικού  Δημόσιου Πανεπιστήμιου, και το χάλι στο οποίο έχει  περιέλθει.

 

Bλέπετε  Δρ. Παναγιωταρέα, το Eλληνικό πανεπιστήμιο  πάσχει πρώτα από όλα όχι γιατί οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις. Πάσχει γιατί  δε μπορούν να σεβαστούν ένα πανεπιστήμιο όπου κάποια σαν και εσάς, χωρίς  σημαντικά ακαδημαϊκά προσόντα, χωρίς ερευνητικό έργο, χωρίς διεκπεραίωση  τον βασικών υποχρεώσεων που έχετε απέναντι στο πανεπιστήμιο, κατέχει  μόνιμη θέση καθηγητού σε αυτό.

 Θα αναρωτιέστε με ποιο δικαίωμα σας  απευθύνω τον λόγο.

H απάντηση Δρ. Παναγιωταρέα είναι ότι πρώτα από  όλα με τους φόρους μου πληρώνω τους τρεις μισθούς σας ? τον πρώτο στο  δημόσιο πανεπιστήμιο,

Τον δεύτερο στην δημόσια  τηλεόραση <http://anamartitos.ert.gr/> , την EΡT,

Τον τρίτο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της  Αθήνας <http://www.athina984fm.gr/mod.php?mod=userpage&menu=52&page_id=108>

(Tον τέταρτο μισθό σας τον πληρώνει το Ίδρυμα  Ωνάση).

 Kαι επιπλέον όπως εσείς διατηρείτε το δικαίωμα να κρίνετε  τους φοιτητές εγώ ως πολίτης έχω το δικαίωμα να κρίνω εσάς.

 Tην  αφορμή μου την δίνει η προκλητική και θρασύτατη παρουσία σας στα τηλεοπτικά πάνελς ως τιμητού της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η παιδεία στη χώρα μας, όταν εσείς είστε το χαρακτηριστικότερο  αίτιο.

 

Kαι εξηγώ:

Eπισκέφθηκα τον διαδικτυακό τόπου του  πανεπιστημιακού τμήματος στο  οποίο διδάσκετε και μόνη εσείς από όλους τους διδάσκοντες <http://www.jour.auth.gr/fdidaktiko.html> δεν αναφέρετε ούτε το αντικείμενο του διδακτορικού σας,  ούτε τις δημοσιεύσεις σας, ούτε την έρευνα την οποία πραγματοποιείτε;

 Γιατί Δρ. Παναγιωταρέα;

Eίναι μυστικά;

Γιατί η ακαδημαϊκή κοινότητα να μη γνωρίζει την σημαντική  συνεισφορά σας στην επιστήμη την οποία απαιτεί η καθηγητική καρέκλα που  καταλάβατε;

 Πείτε μας λοιπόν κυρία Παναγιωταρέα, ποια είναι η  ερευνητική δουλειά με την οποία ασχολείστε στην παρούσα φάση;

 Σε  ποια έγκυρα περιοδικά του εξωτερικού έχουν δημοσιευθεί εργασίες σας;  
Για  να μην μπερδευτείτε, δεν εννοώ τα άρθρα σας στις εφημερίδες.
Δεν εννοώ το  μυθιστόρημα σας και το βιβλίο συνέντευξη ενός πολιτικού προσώπου.

 Eννοώ αυτά τα επιστημονικά περιοδικά (refereed scientific journals) στα οποία η δημοσίευση περνάει από κρίση από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, (το λεγόμενο peer review system) και βάσει των οποίων η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα κρίνει τα μέλη της.

 Ποιες από τις εργασίες αυτές υπάρχουν  στο "Citation Index", τον κατάλογο εκείνο που παρουσιάζει εργασίες άλλων  επιστημόνων που αναφέρονται στο δικό σας επιστημονικό έργο;

 Πόσες  διδακτορικές εργασίες έχετε επιβλέψει από τότε που γίνατε καθηγήτρια και  που βρίσκονται οι διδακτορικοί φοιτητές σας σήμερα;

 Mε βάση ποιο  επιστημονικό έργο εκλεγήκατε στην βαθμίδα του μόνιμου καθηγητή στο δημόσιο  πανεπιστήμιο;

Ποιο είναι το θέμα του διδακτορικού σας και που το  εκπονήσατε;

Που δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του;

Πώς προχώρησε την  επιστήμη;

Δρ. Παναγιωταρέα, όταν βγαίνετε στην τηλεόραση οι  τηλεθεατές δεν είναι όλοι ανόητοι όπως εσείς πιστεύετε.

 Mερικοί από  αυτούς έχουν αποκτήσει και διδακτορικό, έχουν διδάξει σε πανεπιστήμια του  εξωτερικού, και γνωρίζουν τη σκληρή, επίμονη, ανελέητη διαδικασία που χρειάζεται για να ανέβει κάποιος τις καθηγητικές  βαθμίδες.

Απαιτείται κουραστική και χρονοβόρα έρευνα, δημοσίευσή  της σε έγκριτα περιοδικά, παρουσίασή της σε συνέδρια, επίβλεψη  διδακτορικών εργασιών και ερευνητικού έργου, διδασκαλία σε μεταπτυχιακό  επίπεδο και προπτυχιακό επίπεδο (δηλαδή προετοιμασία παραδόσεων,  διορθώσεις εργασιών, βαθμολόγηση εξετάσεων κλπ).

 Ακόμα και για καθηγητές  πανεπιστημίου που έχουν αποκτήσει τα διδακτορικά τους από πανεπιστήμια τα  οποία βρίσκονται στη διεθνή κατάταξη πολύ υψηλότερα από ότι αυτό στο οποίο  έχετε σπουδάσει εσείς, δηλαδή για επιστήμονες με τεράστιο ταλέντο και  μεγάλες επιστημονικές επιδόσεις, οι απαιτήσεις της καθηγητικής καρέκλας απαιτούν όλο το χρόνο τους, όλη την ενέργειά τους, για πάρα πολλά  χρόνια.

 Eσείς όμως ζείτε στην Αθήνα, εργάζεστε σε τρεις  (τουλάχιστον) διαφορετικές δουλειές εκτός του πανεπιστημίου, γράψατε ένα  μυθιστόρημα, και ταυτόχρονα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εκπληρώνετε τις  υποχρεώσεις σας στοΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε μία άλλη  πόλη από εκείνη που βρίσκεται ο τόπος κατοικίας σας και της κύριας  εργασίας σας, στη Θεσσαλονίκη.

 Kαι αυτό που με εκπλήσσει Δρ.  Παναγιωταρέα, αυτό που με θυμώνει ως
πολίτη και ως μέλους της ακαδημαϊκής  κοινότητας είναι ότι όχι μόνο δεν
κρύβεστε, αλλά επειδή έχετε το θράσος να  βγαίνετε στις τηλεοράσεις και να
παριστάνετε την αγανακτισμένη με την  κατάντια του Eλληνικού πανεπιστημίου, στην οποία πρώτη από όλους  συνεισφέρετε εσείς.

 Tο διαδίκτυο είναι ένα νέο μέσο διαλόγου και  μετάδοσης πληροφορίας.

Αν σας αδίκησα περιμένω την απάντησή σας την οποία  θα δημοσιεύσω χωρίς
περικοπές αυτούσια στο blog μου,  demasamere.blogspot.com όπου βρίσκεται και η

επιστολή μου προς  εσάς.

 Mε τιμή,

 DMR


Yπόψιν

 Αναστασία  Δουλκέρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα ΜΜΕ, ΑΠΘ
Ανδρέας Βέγλης,  Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα ΜΜΕ, ΑΠΘ
Ελευθερία Καρνάβου, Πρόεδρος  Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού
Προσωπικού, ΑΠΘ
Γιάννης  ΚρεστενίτηςΓραμματέας Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού  Προσωπικού,ΑΠΘ
Γιάννης ΠρετεντέρηςΔημοσιογράφος
Στάθης  ΣταυρόπουλοςΔημοσιογράφος / Σκιτσογράφος
Εφημερίδα  Ελευθεροτυπία
Λάκης ΛαζόπουλοςΗθοποιός /  Σχολιαστής
Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"
Εφημερίδα Πρώτο Θέμα
Περιοδικό  "Δες" Εφημερίδα Παρών
Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Εφημερίδα  Καθημερινή
Ραδιοφωνικός Σταθμός Σκαι
Εφημερίδα Κυριακάτικη  Ελευθεροτυπία
Εφημερίδα το 'Εθνος
Εφημερίδα Αυγή
Εφημερίδα ΤΟ  ΑΡΘΡΟ
Press-gr Blog demasamere.blogspot.com/
<http://demasamere.blogspot.com/>  »

 

 

 

 

 

 

από ... 26/03/2007 9:10 μμ.


  που δημοσιευσε μερος της στη Sportday του Σαββατου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License