Διώξεις σε μαθητές που συμμετείχαν σε καταλήψεις

Αλήστου μνήμης εποχές θυμίζει η απόφαση να προχωρήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης σε συνεργασία με την τοπική Αστυνομία και τον διευθυντή του 3ου Επαγγελματικού Λυκείου της πόλης σε ποινικές διώξεις κατά μαθητών που μετείχαν σε καταλήψεις.

Η Εισαγγελία Ξάνθης κάλεσε σε προκαταρκτική εξέταση 8 μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Ξάνθης, τους οποίους ονομάτισε ο διευθυντής τους σε σχετική ένορκη διοικητική κατάθεσή του για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου του 2006.

Ορισμένες πληροφορίες έλεγαν ότι δεν αποκλείεται να κινηθεί η διαδικασία και νέων μηνύσεων σε βάρος άλλων μαθητών απ' όλα τα σχολεία που εκείνη την περίοδο τελούσαν υπό κατάληψη από τους μαθητές τους.

Ονόματα 8 μαθητών

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο διευθυντής φέρεται να έδωσε τα ονόματα των 8 μαθητών, εκ των οποίων οι 6 ήταν μέλη του απελθόντος μαθητικού 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Οι άλλοι δύο, μαζί με τρία άτομα από το απερχόμενο 15μελές συμβούλιο, φέρονται να είχαν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση στη διεύθυνση του σχολείου.

Με τη δήλωση αυτή αναλάμβαναν την ευθύνη οι μαθητές για τυχόν φθορές στις υποδομές του 3ου Επαγγελματικού Λυκείου κατά την περίοδο των καταλήψεων.

Στη δικογραφία επισυνάπτεται ακόμη έγγραφο της Αστυνομίας Ξάνθης, όπου καταγράφονται 20 υπό κατάληψη σχολεία της περιόδου εκείνης.

Ανάμεσα στ' άλλα το έγγραφο αυτό, που βρίσκεται στην Εισαγγελία, παρείχε την πληροφορία ότι οι μαθητές αναμενόταν να κάνουν πορεία λίγο πριν από το μεσημέρι της 20ής Οκτωβρίου 2006 σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία.

Μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας ο εισαγγελέας θ' αποφασίσει αν και κατά πόσο κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή των μαθητών σε δίκη.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=90395348

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License