ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Αθήνα, 22 Μάρτη 2007 Ανακοίνωση του ενιαίου Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων της Πέμπτης 22 / 3 / 2007

  Ο νέος Νόμος – Πλαίσιο καταργείται στο δρόμο του Αγώνα...

 

Σήμερα, δώσαμε μια ακόμα απάντηση. Η συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών και εργαζομένων στην πανελλαδική- πανεκπαιδευτική πορεία, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, δίνει ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα πως το φοιτητικό κίνημα είναι δυνατό, δεν κάμπτεται και δεν τρομοκρατείται.. Η τεράστια δυναμική του αγώνα μας, η διάρκεια του, οι εκατοντάδες καταλήψεις και η μαζικοποίηση των συνελεύσεων και των κινητοποιήσεων δείχνουν το δρόμο για την ανατροπή αυτού του νόμου αλλά και κάθε άλλης όψης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Σε αυτό το δρόμο το κίνημα συνεχίζει και μάχεται μέχρι την τελική νίκη...

Ο μύθος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όπως εκφράστηκε για ακόμα μία φορά από τον Πρωθυπουργό, απέναντι στις μειοψηφίες των πανεπιστημίων που αντιδρούν, συντρίβεται από τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους που γεμίζουν κάθε βδομάδα τους δρόμους όλων των πόλεων της χώρας, από τα κατάμεστα αμφιθέατρα των γενικών συνελεύσεων που ένα χρόνο τώρα παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις, από την τεράστια συμμετοχή σε κάθε κινηματική πρωτοβουλία.

Μόνη απάντηση της κυβέρνησης, που αδυνατεί να αποσπάσει τη συναίνεση σε οποιοδήποτε επίπεδο, είναι πλέον η απροκάλυπτη καταστολήτων φοιτητικών κινητοποιήσεων, η ποινικοποίηση των αγώνων και η τρομοκράτηση των αγωνιστών. Στη φάση αυτής της όξυνσης του αγώνα – την ημέρα ψήφισης του αυταρχικού νόμου – πλαίσιο και μετά από 10 μήνες συνεχόμενων κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση οπλίσε τις δυνάμεις καταστολής με στόχο το ακραίο χτύπημα της φοιτητικής διαδήλωσης της 8ης Μάρτη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι πάνω από 150 προσαγωγές στην Ασφάλεια και οι 61 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της πορείας, με προκατασκευασμένες κατηγορίες και ξεκάθαρο στόχο την κατατρομοκράτηση των αγωνιστών και του φοιτητικού κινήματος. Απέναντι στις επαναλαμβανόμενες πολύ μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια και στη ΓΑΔΑ και στη μεγαλειώδη αντικατασταλτική πορεία των 10000 διαδηλωτών της επόμενης μέρας η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της παραπέρα όξυνσης με καταστρατήγηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των συλληφθέντων και με τη παρεμπόδιση των δικηγόρων τους, οι συνεχόμενες αναβολές των δικών χωρίς πρόσχημα καθώς και την πρωτόγνωρη πρακτική της ρίψης χημικών ακόμα και εντός του χώρου των δικαστηρίων. Η άκρατη χρήση βίας και η καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων θυμίζει άλλες εποχές, εποχές των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων, εποχές που η βία των ΜΑΤ γίνεται το κύριο όπλο για την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης. Η προσπάθεια πειθάρχησης του αγώνα μας, συνεχίζεται με την κατασυκοφάντηση του από τα ΜΜΕ, την διαστρέβλωση του περιεχομένου και των πολιτικών του στόχων, αποσκοπώντας στην απόσπαση κοινωνικής συναίνεσης μέσω της παραπληροφόρησης. Απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό, το φοιτητικό κίνημα δεν πειθαρχείται, δεν υποχωρεί, αλλά συνεχίζει στον δρόμο του νικηφόρου αγώνα.Αφού δεν έμαθαν να μας σέβονται...Θα μάθουν να μας φοβούνται!

Στη διάρκεια των 10 μήνων συνεχόμενων κινητοποιήσεων, οι καταλήψεις των τελευταίων δύο και πλέον μηνών, καταδεικνύεται η μαχητική αντίθεση του κινήματος με την κυβερνητική πολιτική. Στο δρόμο του αγώνα το φοιτητικό κίνημα, διεμβολίζοντας το κεντρικό πολιτικό σκηνικό, έχει καταφέρει σημαντικές νίκες. Δυναμιτίζοντας την υπόθεση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ήδη από τον περσινό Μάη – Ιούνη, αναβάλοντας την προώθηση του νόμου –πλαίσιο, το κίνημα έχει πλέον θέσει το ζήτημα της εκπαίδευσης στο επίκεντρο της συζήτησης στην κοινωνία.Προκαλώντας ρωγμές και σπάζοντας την συναίνεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γύρω από την αναθεώρηση του συντάγματος, το κίνημα πέτυχε τη πρώτη νίκη ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και σήμερα προχωρά στο δρόμο του αγώνα, στο δρόμο της Ανατροπής του Νόμου – Πλαίσιο και συνολικά της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.

Το κίνημα του Μάη – Ιούνη σηματοδότησε μια νέα γενιά ριζοσπαστικοποίησης, μια νέα γενιά που προσέγγιζει με διαφορετικούς όρους την πολιτική πάλη. Οι συνειδήσεις που γεννήθηκαν στο δρόμο είναι αυτές που τώρα ξανά ορθώνουν το ανάστημά τους μπροστά στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τα συγκεκριμένα βήματα της αναθεώρησης του αρ. 16 και του νέου νόμου πλαίσιο που συνιστούν τις συμπληρωματικές πλευρές της ίδιας πολιτικής. Απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση – την αποσύνδεση του πτυχίου από τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα, την εντατικοποίηση και την πειθάρχηση, την επιχειρηματική λειτουργία, απέναντι στο μέλλον της εργασιακής ανασφάλειας, η φοιτητιώσα νεολαία κινητοποιείται για να υπερασπιστεί τα συλλογικά της συμφέροντα και εκφράζει την δυσαρέσκεια που υπάρχει στην κοινωνία. Όλων εκείνων που χτυπιούνται από την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της καταστολής. Οι εκπαιδευτικοί που κατέλαβαν σήμερα το ΤΕΑΔΥ, διαμαρτυρόμενοι για την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, οι ναυτεργάτες, οι συμβασιούχοι, οι δάσκαλοι και όλοι οι εργαζόμενοι του αγώνα είναι κομμάτια της ίδιας υπόθεσης που μπορεί να σπάσει τη μεταρρυθμιστική βιτρίνα που αλώνει κάθε δικαίωμα στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στην ασφάλιση.

 

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

 

Ο αντιδραστικός νέος Νόμος – Πλαίσιο εισάγει ένα πιο αυταρχικό και ανταποδοτικό πλαίσιο λειτουργίας για το πανεπιστήμιο. Είναι ο νόμος:

§Της καταστολής και της πειθάρχησης του κινήματος και της κατάργησης του Ασύλου: ο μετασχηματισμός της έννοιας και του ιστορικού ρόλου του πανεπιστημιακού ασύλου, ο αποχαρακτηρισμός χώρων, η ανάθεση της ευθύνης για την άρση του σε ένα πιο αντιδραστικό όργανο καθώς και το μέτρο των 13 εβδομάδων που απειλεί για χαμένα εξάμηνα θέλουν να βάλουν το φοιτητικό κίνημα στη γωνία και να το πειθαρχήσουν. Είναι η πολιτική που θέτει σκληρά κριτήρια για τον ορισμό της νόμιμης ύπαρξης των φοιτητικών συλλόγων, που προωθεί την κατάργηση της συλλογικής έκφρασης των φοιτητών μέσω του συστήματος της καθολικής ψηφοφορίας για τις πρυτανικές και προεδρικές εκλογές εντείνοντας την πολιτική της ενσωμάτωσης του φοιτητικού κινήματος.

§Της εντατικοποίησης και της πειθάρχησης των φοιτητών – του ατομικού δρόμου: η εισαγωγή της έννοιας της διαγραφής των φοιτητών, οι αλυσίδες μαθημάτων, το πολλαπλό σύγγραμμα καθώς και το σύστημα των ανταποδοτικών υποτροφιών φτιάχνουν έναν φοιτητή που θα ακολουθεί τους εξοντωτικούς ρυθμούς σπουδών που του επιβάλλουν, που δεν θα αντιδρά στις επιλογές τους.

§Την όξυνση της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας: τα ανταποδοτικά κριτήρια που φέρνουν τα 4ετή επιχειρησιακά σχέδια που θα πρέπει να συμφωνούνται με το υπουργείο, η εισαγωγή μάνατζερ (λέγεται και Γραμματέας των ΑΕΙ), η σύνδεση με την αξιολόγηση, η απειλή της περικοπής της χρηματοδότησης, ενισχύει την ακαδημαική και οικονομική ανταποδοτικότητα και τις όψεις επιχειρηματικής λειτουργίας.

 

 

 

Οι αλλαγές που προωθούν από κοινού η κυβέρνηση και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι κομμάτι της ευρύτερης αντιλαϊκής επίθεσης και στηρίζονται στα πλαίσια των στοχεύσεων της Ε.Ε., όπως αυτές αποτυπώνονται στις συνθήκες της Μπολόνια, του Βερολίνου και της Λισσαβόνας κι έχουν στόχο την πλήρη εναρμόνιση των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων υπό τη σκέπη του Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, τη συγκρότηση πανευρωπαϊκού συστήματος πιστοποίησης και ουσιαστικά ποσοτικής μέτρησης προσόντων και την πλήρη προσαρμογή της εκπαιδευτικής κι ερευνητικής διαδικασίας στις ανάγκες της περαιτέρω ανάπτυξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, το χτύπημα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την λειτουργία των σχολών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στο σύνολο της καθώς και ιδιαίτερα η αναθεώρηση του άρθρου 16 και ο νέος νόμος – πλαίσιο στοχεύουν στο να φέρουν σειρά τομών οι οποίες θα μεταλλάξουν το σύνολο των χαρακτηριστικών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι οποίες καιρό προσπαθούν να προωθηθούν από το συνολο των κυβερνήσεων και υπό το γενικό πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου εργαζομένου ο οποίος θα αποδέχεται και θα λειτουργεί με τις πλέον ελαστικές σχέσεις εργασίας, θα είναι απασχολήσιμος; θα είναι πειθήνιος στις επιθυμίες της εργοδοσίας και τελικά θα είναι συνολικά πιο παραγωγικός για τις ανάγκες τους. Ένας εργαζόμενος χωρίς διαπραγματευτική ισχύ και με απουσία συλλογικών αναπαραστάσεων οι οποίες θα μποροούσαν να του δείξουν το δρόμο της αγωνιστικής υπεράσπισης των αναγκών του. Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση υπηρετώντας αυτούς τους σκοπούς φέρνει:

 

·Την απαξίωση των πτυχίων, την αποσύνδεση πτυχίων – επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων και την συνολική αλλαγή στον χαρακτήρα των προπτυχιακών σπουδών. Μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 16, την άμεση αναγνώριση των ΚΕΣ – ΚΕΚ – ΙΕΚ αλλά και το σύστημα κοινής αξιολόγησης που ρητά προωθείται στη πρόταση αναθεώρησης του συντάγματος, ενισχύεται η πολιτική του κατακερματισμού των πτυχίων, των πιστωτικών μονάδων, της δια βίου συσσώρευσης πιστοποιητικών.

·Την εντατικοποίηση των φοιτητών και την πειθάρχηση του φοιτητικού κινήματος, την αντιδραστικοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των σχολών. Το σύνολο των μέτρων της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης σκοπεύουν στη διαμόρφωση φοιτητών χωρίς συλλογικές αναπαραστάσεις, που θα είναι πιο πειθήνιοι και εντατικοποιημένοι, στη βάση των απάνθρωπων ρυθμών σπουδών. Σκοπεύουν στην πειθάρχηση και την καταστολή του φοιτητικού κινήματος όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στην προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησης του ασύλου.

·Την εισαγωγή της ανταποδοτικής και επιχειρηματικής λειτουργίας. Η πολιτική αυτή σήμερα προωθείται μέσω των επιχειρησιακών σχεδίων και των μάνατζερ, μέσω των μη-κρατικών πανεπιστημίων και τελικά θέλουν να φέρουν ένα σκληρά ανταποδοτικό πλαίσιο λειτουργίας και διαχείρισης οικονομικών πόρων για το πανεπιστήμιο. Στόχος είναι η απρόσκοπτη προώθηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης αλλά και η περαιτέρω σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με τις ανάγκες του κεφαλαίου.

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ...

...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

 

Απέναντι στον αντιδραστικό κυβερνητικό νόμο - πλαίσιο και την προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 16 προχωράμε κλιμακωνοντας τον αγώνα μας. Διαμορφώνουμεενιαία την πάλη μας μέσα από τη λειτουργία των ανοιχτών Συντονιστικών Επιτροπών Κατάληψης για την συμμετοχή, την λήψη αποφάσεων και την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων, δεσμευόμενες στη βάση του πλαισίου της ΓΣ, που θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν στις Γενικές Συνελεύσεις. Προχωράμε μέσω του Ανοιχτού και Ενιαίου Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγωντο οποίο θα πρέπει να αποτελεί για κάθε πόλη αλλά και πανελλαδικά το κέντρο του αγώνα, τον άξονα ενιαίας δράσης του κινήματος και της προώθησης της πάλης, τον χώρο συνδιαμόρφωσης για το κίνημα στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων, οι οποίες τελικά έχουν τηνευθύνη για τις επιλογές που θα πρέπει να παρθούν.

Στο δρόμο αυτού του αγώνα δε θα είμαστε μόνοι. Θα παλέψουμε μαζί με τον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας συνολικά. Είναι σήμερα που διαμορφώνονται οι όροι για τη δημιουργία ενός μάχιμου, ριζοσπαστικού και νικηφόρου πανεκπαιδευτικού μετώπου με μαθητές, συλλόγους δασκάλων και συλλόγους καθηγητών σε κοινούς αγώνες με όλους τους εργαζομένους. Να ενώσουμε στη βάση της κοινής πολιτικής τους κατεύθυνσης και της δυνατότητας κινηματικού συντονισμού τη δυναμική του φοιτητικού κινήματος με τη δράση των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Να καλέσουμε κάθε σωματείο, κάθε εκπαιδευτική και εργατική ομοσπονδία σε στήριξη και συμμετοχή στον αγώνα μας, και να προκαλέσουμε παλλαικό ξεσηκωμό.

Κόντρα σε όλους όσους χρεώνουν στο κίνημα «αναχρονιστική κι οπισθοδρομική» στάση, κόντρα στην «πρόοδο» της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, εμείς προτάσσουμε τις διεκδικήσεις μας.

 

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ...Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ

Απαιτούμε:

·Να καταργηθεί εδώ και τώρα ο αντιδραστικός κυβερνητικός νόμος πλαίσιο– όχι στη διαγραφή των φοιτητών, την κατάργηση του ασύλου, το χτύπημα του φοιτητικού συνδικαλισμού, τους manager και τα επιχειρησιακάπρογράμματα, την κάρτα συγγραμμάτων, την λειτουργία των σχολών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

·Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του συντάγματος – κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, καμία αναγνώριση τέτοιων ιδρυμάτων. Καμιά συνταγματική κατοχύρωση της διαδικασίας της Μπολόνια μέσω της δήθεν διασφάλισης ποιότητας των ΑΕΙ. Καμία νομιμοποίηση των «Κολεγίων» που μεθοδεύεται μέχρι τον Σεπτέμβρη 2007. Όχι στην αντιδραστική αναθεώρηση του συντάγματος

·Να καταργηθούν οι νόμοι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για Συμπλήρωμα Διπλώματος, Διεθνές Πανεπιστήμιο, Αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση, κατάταξη και ανάλογη χρηματοδότηση των ΑΕΙ – ΤΕΙ, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.

·Να παραιτηθούν οι υπουργοί των αντιδραστικών μεταρρυθμίσων και της βίας Γιαννάκου και Πολύδωρας

·Αθώωση των συλληφθέντων της Πανελλαδικής Πορείας της 8ης Μάρτη, της 1ης Μάρτη και κάθε εκπαιδευτικής πορείας. Να αποφυλακιστεί άμεσα ο προφυλακισμένος συλληφθέντας της 8ης Μάρτη. Οικονομική ενίσχυση των δικαστικών εξόδων των συλληφθέντων με οικονομικές εξορμήσεις σε κάθε φοιτητικό και σπουδαστικό σύλλογο.

 

 

 

Παλεύουμε για:

·Ένα πτυχίο ανά αντικείμενο σπουδών. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά χωρίς καμιά διαδικασία πιστοποιήσεων μετά απ’ αυτό. Ενιαία πτυχία, χωρίς κατατμήσεις, διασπάσεις και εξειδικεύσεις. Ισχυρά επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. Όλα τα δικαιώματα στο πτυχίο.Ενιαίες και αδιάσπαστες προπτυχιακές σπουδές σε κάθε σχολή. Όχι στους 2 κύκλους προπτυχιακών σπουδών του συστήματος της Μπολόνια.

·Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή, με αύξηση των αποδοχών – κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

·Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια τόσο για Κοινό Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης που προωθούνται και στην επικείμενη Σύνοδο του Λονδίνου (16-18 Μαΐου 2007). Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγας, Βερολίνου.

·Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών.

·Να διαλυθεί η επιτροπή των 8 «σοφών» και το ΕΣΥΠ και η σύνοδος των πρυτάνεων.

·Όχι στην επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

·Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης - Καθηγητές και δάσκαλους μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

·Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Όχι στον περιορισμό των διαδηλώσεων – Κάτω η κρατική καταστολή.

·Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και σε όλες τις βαθμίδες. Όχι στους οικονομικούς – εξεταστικούς – ταξικούς φραγμούς για την πρόσβαση στην εκπαίδευση. Όχι στη βάση του ¨10¨ για εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δωρεάν σπουδές για όλους, Δωρέαν σίτιση, στέγαση, συγγράματα, συγκοινωνίες κλπ.

·Κάτω η αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση.

·Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τις 8 προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για τα Πανεπιστήμια και σε κάθε προσπάθεια επαναφοράς του “διαλόγου” και αντιπροτάσεων σε σχέση με τον κατάπτυστονόμο-πλαίσιο.

·Καμία Ποινικοποίηση του αγώνα μας. Καμία σκέψη για χαμένα εξάμηνα κι εξεταστικές

·Άμεση παραίτηση των Πρυτάνεων Καραμπίνη και Γρυσπολάκη – απόσυρση των μηνύσεων και διώξεων προς φοιτητές. Αθώωση του Λ.Μπετση και των υπόλοιπων συναγωνιστών μας στην Ξάνθη

·Καμία σκέψη για υποχρεωτική στράτευση στα 18. Όχι στο μισθοφορικό στρατό. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

 

Καλούμε:

·Νέο γύρο συνελεύσεων σε όλες τις σχολές και καταλήψεις.

·Πανεκπαιδευτικές – Παλλαϊκές Πορείες σε όλες τις πόλεις την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2007, μέρα απεργίας και δεύτερη ψηφοφορίας για το άρθρο 16. Στην Αθήνα στις 12.00 στα Προπύλαια.

·Τη ΓΣΕΕ να συγκαλέσει πανεργατική απεργία στις 28 Μαρτίου, την άμεση υποστήριξη του αγώνα μας καθώς και να κλείσει την Ακαδημία Εργασίας. Καταγγέλουμε την έως τώρα στάση της ενάντια στο φοιτητικό κίνημα. Στην ίδια κατεύθυνση καλούμε όλα τα συνδικάτα. Εξορμήσεις σε σωματεία και συνδικάτα για τον σκοπό αυτό.

·Λειτουργία ενός ενιαίου και ανοιχτού Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων όπου οι ανοιχτές Συντονιστικές Επιτροπές φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων θα πρέπει να συντονίζονται στη βάση της λογικής της Γενικής Συνέλευσης.

·Συγκρότηση διαδικασιών του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου με βάση τη συμμετοχή του Συντονιστικού των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων και τους συλλόγους και συνδικαλιστικούς φορείς Δασκάλων, Καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τους μαθητές.

·Την κοινή δράση και συντονισμό με κάθεπρωτοβάθμιο σωματείο, συνδικάτο και ομοσπονδία και εργατικό κέντρο στην κατεύθυνση συγκρότησης πανεκπαιδευτκού-πανεργατικού-παλλαικού μετώπου. Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συνοικίες, σχολεία για ενημέρωση και κάλεσμα σε κοινή πάλη των εργαζόμενων και του λαού

·Κοινή Διαδικασία του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου σε κάθε πόλη με τη συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων, του Συντονιστικού των Συνελεύσεων και Καταλήψεων κάθε πόλης, τους δασκάλους και τους τοπικούς συλλόγους δασκάλων και τη ΔΟΕ, τους καθηγητές και τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, τους καθηγητές τριτοβαθμιές και του συλλόγους ΔΕΠ και την ΠΟΣΔΕΠ.

·Μπλοκάρισμα της επιχειρηματικής λειτουργίας μέσα στις σχολές(καταλήψεις γραφείων διασύνδεσης και Επιχειρηματικής δραστηριότητας, ΕΛΚΕ κτλ). Ακυρώνουμε ημερίδες επιχειρηματικότητας

·Ανάπτυξη πολύμορφων δράσεων σε κάθε πόλη – οργανωμένη παρέμβαση σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License