Μουδανιά Εκδήλωση 24/3 6 μ.μ. ελευθεριακό σχολείο μεταναστών

Εκτός της παρουσίασης του προφιλ και των διαθεσιμοτήτων μας και την συζήτηση γύρω απ' αυτά θα πραγματοποιηθεί κουκλοθέατρο, παιχνίδια και συναυλία το βράδυ με τους Multi-Culti μικρούς-μεγάλους, μετανάστες, αγωνιστές και μικροαστούς

  Αύριο, Σάββατο 24 Μαρτίου 2007 και ώρα 6 μ.μ ο Φοιτητικός Σύλλογος - Επιτροπή Κατάληψης Τ.Α.Υ στα Μουδανιά θα πραγματοποιήσει εκδήλωση - ενημέρωση στην κατάληψη με θέμα:

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΤΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ

 

15 χρόνια τώρα οι μετανάστες αντιμετωπίζουν τον κρατικό ρατσισμό. Υπομένουν την υπερεκμετάλλευση από τους εργοδότες, την οικονομική αφαίμαξη από το κράτος και παραμένουν πάντα "ξένοι" για τους θεσμούς και την κοινωνία. Πολιτικά και κοινωνικά αποκλεισμένοι αποτελούν τον καλύτερο, ίσως, δείκτη του επιπέδου της Δημοκρατίας μας, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύουν τα όρια και αυτού ακόμα του "ανθρωπιστικού αυτοκαθορισμού" της κοινωνίας μας. Αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα αναπαράγει και ο νέος νόμος που (μόλις ένα χρόνο από την εφαρμογή του προηγούμενου) ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Δεν μπορούνε να εξηγήσουν στα παιδιά τους, γιατί αφού γεννιούνται εδώ, πηγαίνουν σχολείο εδώ, ζουν εδώ, κι αυτή η χώρα είναι το μόνο "σπίτι" που ξέρουν, δεν δικαιούνται να παίρνουν την ελληνική υπηκοότητα.
Πάνω όμως στα δικά τους προβλήματα κάποιοι κάνουν "πάρτι" κερδών: το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι εργοδότες
αξιοποιώντας έντεχνα το χαμηλό έως ανύπαρκτο επίπεδο μόρφωσης προωθούν την «ομηρία» των μεταναστών και την ¨μαύρη¨ εργασία. Δεν έχουν χαρτιά, γιατί κάθε απόπειρα νομιμοποίησης ήταν πιο ακριβή και πιο δύσκολη από την προηγούμενη. Παίρνουν τις άδειες πριν λήξουν ή ληγμένες!

Νιώθοντας την αναγκαιότητα ποιοτικής αναβάθμισης του λόγου και της δράσης των φοιτητικών καταλήψεων και της διεκδίκησης μιας ταξικής αυτομόρφωσης ιδρύουμε στη σχολή μας ένα σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής πραγματικότητας σε οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Δυστυχώς όχι τυχαία σε αυτήν την περίοδο η επίθεση του ελληνικού κράτους και των οργάνων του κατευθύνεται ενάντια σε όλα τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τους αγρότες και εργαζόμενους χωρίς να αφήσει εκτός τους μετανάστες, που περικλείουν ταυτόχρονα όλες τις παραπάνω ιδιότητες και χαρακτηρισμούς.

Πιστεύουμε κι εμείς ότι οι ίδιες οι καταλήψεις πρέπει να μεταμορφωθούν σε αντι-σχολές και αντι-πανεπιστήμια με άμεσο στόχο την ταξική συνειδητοποίηση, μακριά από τη μια και μόνη «απόλυτη αλήθεια» και τον δογματισμό. Η τακτική – ορισμένη - ανοιχτή συνέλευση εκπαιδευτικών, φοιτητών, μεταφραστών και μεταναστών, θα καθορίζει το προφίλ και τις διαθεσιμότητες ενός πραγματικά ελευθεριακού-αμεσοδημοκρατικού σχολείου, που θα δείχνει στην πράξη ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάνει πράξη την αλληλεγγύη στους οικονομικά ανίσχυρους και κατατρεγμένους. Οι επαφές μας μέχρι τώρα, με αντίστοιχο σχολείο μεταναστών στην Θεσσαλονίκη τον «Οδυσσέα» που έχει κλείσει 9 χρόνια ζωής, τους Φοιτητικούς Συλλόγους του Παιδαγωγικού, Επιστημών Υγείας, Εικαστικού (Καλών Τεχνών) και άλλων καθηγητών, φοιτητών και κοινωνικών κέντρων, μας έχουν αφήσει με την εντύπωση πως υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί πρότυπο σχολείο με αξιομνημόνευτα χαρακτηριστικά στα Νέα Μουδανιά. Η αποδοχή και στήριξη του εγχειρήματος από την τοπική κοινωνία όπως και η διάρκεια-συνέπεια αυτού, είναι ένα ανοιχτό στοίχημα όλων των εμπλεκομένων που θα κρίνεται καθημερινά.

Η γλώσσα είναι όπλο. Απαραίτητη για την καθημερινότητα των μεταναστών, αλλά και σε όσους μετανάστες και μετανάστριες έχουν αποφασίσει να δράσουν διεκδικητικά, απαιτώντας συλλογικά τα δικαιώματά τους. Διευκολύνει την κοινή δράση με τους έλληνες εργαζόμενους και νέους, συμμάχους και συναγωνιστές τους.

Η γνώση ανήκει στην κοινωνία και όχι στο κεφάλαιο και την εξουσία και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στην διάχυσή της, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Επι

τροπή κατάληψης – φοιτητικός σύ

Επιτροπή κατάληψης – φοιτητικός σύλλογος τμήματος

«Τεχνολογία Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών»

παράρτημα Ν. Μουδανιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

από τα ίδια με πριν 23/03/2007 6:59 μμ.


  το κείμενο που δεν φαίνεται είναι εξ αιτίας των μαύρων γραμμάτων σε μαύρο φόντο οπότε με ένα choose αποκαλύπτεται και το υπόλοιπο. Σαν bonus track ένα πράγμα...

Στέλνουμε και το τρίγλωσσο αφισάκι που κολλήθηκε στους τοίχους και διαβάστηκε στην μικροφωνική στα Ν.Μουδανιά.

Αρχεία:

από ... 23/03/2007 7:36 μμ.


  Μπράβο σας παιδιά. Αν κάτι τέτοια όμορφα πράγματα αφήσει αυτή η περίοδος των κινητοποιήσεων των φοιτητών, τότε πέτυχε διπλά...

ΥΓ. Το κείμενο στα ρώσσικα έχει πολλά ορθογραφικά λάθη. Βρείτε κάποιον να το διορθώσει.

 

  

από psaras 24/03/2007 4:07 πμ.


bravo re paidia xairomai poy iparxoun tetoies kiniseis apo tin sxoli mas k oxi mono oi malakes oi dapites.....

από Αυτόνομος 24/03/2007 1:41 μμ.


  ....αυτο που κανουν οι σπουδαστες των ΤΕΙ στα Μουδανια, είναι ενα βημα μπροστα στο Φοιτητικο Κινημα (και οχι μονο).

Απο την αρνηση της ιδιωτικοποιησης της Γ΄Εκπαιδευσης κανουν ενα βημα προς την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Αναδηκνιουν οτι δεν διεκδηκουμε απλα απο το κρατος, αλλα οτι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ τις δηκες μας δομες ΑΥΤΟΝΟΜΑ και ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, οτι δεν παλευουμε απλα για τα δηκαιωματα των φοιτητων, αλλα για τα δηκαιωματα ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License