Κάτω ο νόμος πλαίσιο!

Κάτω ο νόμος πλαίσιο Το δίκιο μας δεν μπαίνει στα προεκλογικά χαρτιά Όλοι στις καταλήψεις και στις διαδηλώσεις

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Η πάλη μας - Το ζήτημα που έχει τεθεί

Παλεύουμε για την ανατροπή-κατάργηση του νόμου πλαισίου που έφερε και ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο νόμος αυτός με όσα ορίζει και όσα ανοίγει αποτελεί ένα μεγάλο αντιδραστικό άλμα. Θεμελιώνει και συμπυκνώνει τα βασικά στοιχεία της επίθεσης ενάντια στο δικαίωμα στις σπουδές, ενάντια στο δικαίωμα στον αγώνα και στην ίδια την ύπαρξη των συλλόγων και του κινήματος, ενάντια στο δικαίωμα μας στη δουλειά. Θεσμοθετεί και επιβάλλει το πιστοποιητικό αντί για το πτυχίο, την ποινικοποίηση του αγώνα αντί της ελευθερίας, το μοντέλο του απασχολήσιμου σύγχρονου δούλου, αντί για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

 

Αυτή την επίθεση αντιπαλεύουμε δέκα μήνες τώρα! Αλλά, ακριβώς επειδή η πολύμηνη πάλη μας δημιούργησε αγωνιστικά δεδομένα, ταρακούνησε το πολιτικό σκηνικό και αμφισβήτησε συνολικά την αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση, ο αγώνας μας και η εξέλιξή του αφορά τώρα πια ακόμα πιο πολύ όλη την νεολαία, όλο το λαό! Για την κυβέρνηση και όλες τις δυνάμεις του συστήματος, το χτύπημα του αγώνα μας έγινε ζήτημα πολιτικής επιβεβαίωσης συνολικά της αντιδραστικής επίθεσης. Γι’ αυτό όρμησαν μανιασμένα τα ΜΑΤ πάνω στα κεφάλια και τα σώματα των διαδηλωτών. Γι’ αυτό συντάχθηκε απροκάλυπτα το ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας «δε ζητώ την απόσυρση του νόμου». Γι’ αυτό ο Αλαβάνος «επιστρέφει» στην πολιτική νομιμότητα των προεδρικών σαλονιών και η ηγεσία του ΚΚΕ δεν σταματά να «απαιτεί» ο νόμος «να μείνει στα χαρτιά» (!!), αβαντάροντας ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ που «υπόσχεται» να τον αλλάξει επειδή είναι πρόχειρος και που δηλώνει ότι θα μείνει «ανενεργός».

 

Οι χειρισμοί των τελευταίων ημερών

Η κυβερνητική επιχείρηση της 8/3 για το πολιτικό μακέλεμα του κινήματος απαντήθηκε και ηττήθηκε! Η βραδινή διαδήλωση της ίδιας μέρας στη Θεσσαλονίκη και αλλού, η μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας την επόμενη (9/3), η συναυλία της 12/3 στο Σύνταγμα επιβεβαίωσαν ότι η νεολαία μαζικά και ενεργητικά συνεχίζει! Πολύ περισσότερο αυτό επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη 15/3, από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν όλες τις πόλεις της χώρας!

 

Κι όμως! «Αντιπολιτευόμενα» κόμματα, κανάλια, εφημερίδες, αναλυτές, άλλα έχουν αποφασίσει: «Ο αγώνας μεταφέρεται μέσα στα ΑΕΙ», με «νέες ευέλικτες μορφές πάλης». Στο χορό μπαίνουν και οι κρίσεις περί «αντισυνταγματικότητας» του νόμου, ενώ σαν βασικό πρόσχημα χρησιμοποιούνται οι λεγόμενοι «κουκουλοφόροι» που αναδείχτηκαν -από όλους- στον «υπ’ αριθμό 1 κίνδυνο» για το κράτος, την κοινωνία, το κίνημα…

 

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι:

Ø      Ο επίσημος πολιτικός κόσμος επιχειρεί να επιβάλλει κλίμα τέλους και ήττας στον ξεσηκωμένο φοιτητόκοσμο, που συνεχίζει μέχρι σήμερα με πάνω από 250 καταλήψεις πανελλαδικά το δίκαιο αγώνα του. Οι πολιτικές και άλλες δυνάμεις του συστήματος έχουν συνταχθεί ανοιχτά ενάντια σ’ αυτόν τον αγώνα, γιατί η συνέχισή του μπλοκάρει τη συνέχεια της επίθεσής τους στο λαό, απειλεί με συνολική ανατροπή της επίθεσης στην εκπαίδευση και στη νεολαία.

 

Ø      Οι δυνάμεις της επίσημης και λεγόμενης Αριστεράς δρουν μέσα κι έξω από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, υπονομευτικά και διαλυτικά. Όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν τις πολιτικές ευθύνες που αντιστοιχούν σ’ αυτό που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, αλλά αντίθετα υποβοηθούν τη μαύρη επίθεση. Ο ΣΥΝ μέσω της ΠΟΣΔΕΠ θέτει ανοιχτά το σταμάτημα του αγώνα. Το ΚΚΕ κάνει επανειλημμένα εκλογικά διαγγέλματα περί «καταγγελίας του νόμου στη συνείδηση του λαού». Η ΚΝΕ-ΠΚΣ, σε μια σειρά περιπτώσεις δίνει τις Γ.Σ. στη ΔΑΠ φεύγοντας από τα κοινά πλαίσια.

 

Ο κόσμος του αγώνα ξέρει καλά:

Ø      Το ζητούμενο δεν είναι να «μεταφερθεί ο αγώνας στα ΑΕΙ»! Εκεί υπάρχει μήνες τώρα και πρέπει να συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά. Το ζητούμενο είναι να απλώσει ακόμα πιο πολύ μέσα στο λαό, να γίνει πανεκπαιδευτικός, να κερδίσει την ενεργητική συστράτευση εκπαιδευτικών και μαθητών που οι κυρίαρχες δυνάμεις σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο τους κρατούν αποκομμένους.

Ø      Ο «ανενεργός νόμος» είναι εφεύρεση των δυνάμεων που δε θέλουν τον αγώνα! Είναι βοήθεια στην κυβερνητική επίθεση, είναι εναντίωση και άρνηση στη δύναμη του κινήματος να παλέψει μέχρι τη νίκη!

Ø      Η πιο ουσιαστική, πολιτική και αποτελεσματική απάντηση στους θιασώτες της ατομικής εκτόνωσης είναι η ενίσχυση της μαζικής πάλης στη βάση του στόχου του αγώνα. Οι αδιέξοδες και ατομικές λογικές και επιλογές ενισχύονται από τη διάσπαση του αγώνα, δυναμώνουν από τη γραμμή της υποταγής που προωθείται στο όνομα της «περιφρούρησης της πάλης».

 

ΜΑΖΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

 

Νικήσαμε την κρατική τρομοκρατία, μπορούμε να ξεπεράσουμε την υπονόμευση και τους κήρυκες της υποταγής και της ηττοπάθειας.

 

·        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΕ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ!

 

·        ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ! Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ, ΔΕ ΘΑ «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ» - Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ!

 

·        ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

 

·        ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/3 ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

 

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

 

21/03/07

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License