AMA ΠΑΡΕΙΣ Ι5 ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ?

AMA ΠΑΡΕΙΣ Ι5 ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ?

AMA ΠΑΡΕΙΣ Ι5 ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ? ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΤΟ Ι5 ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ?

από nai 09/03/2007 10:08 μμ.


ston idiwtiko oxi.. Sto dhmosio omws pou einai kai to basiko nai...

από χ 09/03/2007 10:20 μμ.


ε χεισ προβλημα με δημοσιο,δεν εχεις δικαωμα υπογραφης(χριαζεται σε μηχανικους δικηγορους κατλ0

από @ 09/03/2007 10:33 μμ.


Καμμία επίπτωση πλέον... εφόσον δεν μπορούν να γνωρίζουν αν το Ι5 σου είναι ψυχολογικό ή παθολογικό (αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων) δεν μπορείς να έχεις επίπτωση!

Αν ήταν έτσι όποιος ήταν χοντρός και απαλλασόταν δεν θα είχε δικαίωμα υπογραφής... μή γράφεται ό,τι να ναι...

Δεις κι εδώ www.omhroi.gr 

από Ι1 Ε' ΕΣΟ '82 09/03/2007 10:38 μμ.


  γιατί το χαρτί που σου δίνουν γράφει απλώς ότι έχεις ΝΟΜΙΜΩΣ απαλλαγεί από τα στρατιωτικά σου καθήκοντα.

Ελέω προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν γράφεται η αιτία (λχ Ι5) .

β

από ββββ 09/03/2007 10:39 μμ.


ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ

στο δημοσιο ζητανε  1) χαρτι ότι έχεις υπηρετησει Η 2)  ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΛΛΑΧΘΕΙ ΝΟΜΙΜΑ!!! 


ΑΥΤΑ!!

από ... 09/03/2007 10:39 μμ.


Επιβεβαιώστε λίγο... Με Ι5 παίρνεις απολυτήριο στρατού ή βεβαίωση απαλλαγής που γράφει ότι έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις; αν παίρνεις απαλλαγή, τότε ίσως θα πρέπει να δώσεις μια εξήγηση στον εργοδότη που θα ζητήσει απολυτήριο στρατού (κανονικά δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις απολυτήριο στρατού αλλά να έχεις εκπληρώσει τις στρατ. υποχρεώσεις, στις αιτήσεις για το δημόσιο πλέον αυτό λύνεται με μια υπεύθυνη δήλωση)

από EPIPTOSI 09/03/2007 10:47 μμ.


 MONO AMA THES NA GINEIS MPATSOS-KARAVANAS-LIMENIKOS KAI TA SINAFI APEXTHES EPAGGELMATA

από ένας 09/03/2007 11:59 μμ.


Και αν θέλεις να γίνεις δάσκαλος και έχεις πάρει Ι5 με πάθηση π.χ. Ψυχικά διαταραγμένος τι γίνεται; Δηλαδή σε αφήνει το κράτος να διδάσκεις σε παιδιά 10 ετών ενώ είσαι τρελός και με χαρτί;
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

από νν 10/03/2007 12:02 πμ.


     ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΛΛΑΧΘΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!!! 

ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ, ΠΩΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

ΑΠΛΑ ΟΤΙ   ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΛΛΑΧΘΕΙ ΝΟΜΙΜΑ

από γάτος 10/03/2007 12:20 πμ.


  όντως δεν παίζει κανένα πρόβλημα για δημόσιο με το Ι5. Στην προκήρυξη για τον πρόσφατο ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών που δημοσιεύτικε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έλεγε: '' Οι υποψήφιοι πρέπει είτε να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις είτε να έχουν απαλλαγεί νομίμως από αυτές.'' Τίποτα περισσότερο.      Δε παίζει κανένα προόβλημα με Δημόσιο.

 

Παιδιά χαλαρά για Ι5 δεν το συζητώ.

ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΑΣΚΟΠΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.

Για αυτό πάνε και τη θητεία στα 18. Στα 25 και βάλε όλοι έχουν μουλαρέψει και δε γουστάρουν... 

από δεν 10/03/2007 12:25 πμ.


παίζει πρόβλημα αλλά μεταξύ μας έχουνε κόψει να πέρνουνε στο δημόσιο εδώ και χρόνια.άμα έχεις άκρες και δεν έχεις αξιοπρέπεια μπορεί να χωθείς αλλά σε τέτοια περίπτωση δεν νομίζω να κολλούσες στο κωλόχαρτο.

το ζήτημα είναι πώς το παίρνεις το Ι5.έχει περάσει κανείς από την επιτροπή απαλλαγών τελυταία μετά την φασαρία που έγινε?έχει σφίξει η διαδικασίαή είναι όμοια με παλιά?

από καθηγητης μυστηριος 10/03/2007 12:49 πμ.


Την εξεταση των τυπικων κριτηριων αναλαμβανουν στην εκπαιδευση τα υπηρεσιακα συμβουλια που ειναι ευθυνοφοβα και σπανια δημιουργουν κωλλυμα.Το πιστοποιητικο του στρατου παντως ανεγραφε μεχρι προσφατα το πληρες ιστορικο της απαλλαγης.Στην εκπαιδευση τελος υπηρετει σεβαστος αριθμος ατομων με εξακριβωμενες ψυχικες παθησεις ποινικα ατοπηματα για το οποια ουδεις λογος. Η ψυχικη παθηση  με τις καταλληλες ενεργειες μπορει να κριθει ιασιμη χωρις να χρειασθει να στρατευθει ο παθων .Αλλαγη ι5.Υπαρχει τελος λιστα παθησεων που δεν θεωρουνται ικανες να επηρεασουν την συμπεριφορα και τις οποιες επικαλουνται τα βισματα τυπου Ι5.    

από Απορών 10/03/2007 1:55 πμ.


Μην πέφτετε έτσι εύκολα θύματα παραπληροφόρησης. Γράφτηκαν αρκετές ανακρίβειες και γι' αυτό πρέπει να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη. Ιδού τι ισχύει στην πραγματικότητα:

1) Το Ι5 δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΠΤΩΣΗ, για τον απλό λόγο ότι δε φαίνεται πουθενά στα χαρτιά σου. Η απόφαση 1620/29-11-2000 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (μπορείς να τη βρεις στο www.dpa.gr) απαγορεύει την αναγραφή της αιτίας της απαλλαγής στα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης τύπου Α. Τα πιστοποιητικά αυτά -και όχι το απολυτήριο- είναι που προορίζονται για δημόσια χρήση (πχ εύρεση εργασίας). Κανείς εργοδότης δε νομιμοποιείται να ζητήσει απολυτήριο, παρά μόνο πιστοποιητικό τύπου Α που θα βεβαιώνει ότι δεν υπέχεις στρατιωτικές υποχρεώσεις.

2) Το Ι5 το παίρνεις πολύ εύκολα. Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση προετοιμάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18: θέλει να μαντρώσει τους αποφοίτους του λυκείου πριν προλάβουν να ενημερωθούν για τη δυνατότητά τους να αποφύγουν τη στράτευση. Αν κοιτάξεις στο forum του www.omhroi.gr, θα διαπιστώσεις ότι όσοι πήγαν για Ι5 τον Φλεβάρη το πήραν εξίσου εύκολα με τις προηγούμενες ΕΣΣΟ. Τα περί "σκλήρυνσης" είναι παραμυθάκια, μπας και ψαρώσουν κανέναν και καταταγεί απ' τον φόβο του.

3) Είναι προφανές ότι ο θεσμός της υποχρεωτικής στράτευσης βαίνει προς κατάργηση. Η κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει μέτρα που θα προκαλέσουν ευρύτατη λαϊκή δυσαρέσκεια (στράτευση στα 18, προαιρετική στράτευση γυναικών), γιατί δεν έχει άλλο τρόπο να χτυπήσει τη φυγοστρατία (1 στους 2 που παίρνουν αναβολή σπουδών δεν υπηρετεί ποτέ!) Πώς θα νιώσεις αν πας σήμερα να υπηρετήσεις, και μόλις απολυθείς ακούσεις ότι η κυβέρνηση εξήγγειλε την κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης;

από Απορών 10/03/2007 2:21 πμ.


να μην παραλείψει κανείς μας να ψηφίσει "Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά" στο γκάλοπ:


από οο 10/03/2007 2:47 μμ.


" Αν κοιτάξεις στο forum του www.omhroi.gr, θα διαπιστώσεις ότι όσοι πήγαν για Ι5 τον Φλεβάρη το πήραν εξίσου εύκολα με τις προηγούμενες ΕΣΣΟ. Τα περί "σκλήρυνσης" είναι παραμυθάκια, μπας και ψαρώσουν κανέναν και καταταγεί απ' τον φόβο του."


όσο κι αν έψαξα στο φορουμ του omhroi.gr δεν βρήκα καμία κουβέντα για άτομα που να έχουν περάσει από εξέταση για Ι5 ψυχολογικό μετά την ιστορία που πάιχτηκε στην τηλεόραση.αν έχεις δει κάπου εσύ μπορείς να βάλεις ένα λινκ?ευχαριστώ

από Απορών 10/03/2007 3:22 μμ.


 http://omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=phpBB_14&file=index&action=viewtopic&topic=5692&forum=2&start=0

Τη συζήτηση την είχαν ξεκινήσει κάποια παιδιά που ήταν να παρουσιαστούν, και είχαν ψαρώσει με τις "αποκαλύψεις" για τις πλαστές απαλλαγές και τη δήθεν σκλήρυνση των ελέγχων. Στην πορεία, όμως, διαπίστωσαν ότι τα πράγματα ήταν εξίσου χαλαρά με παλιότερα.

για να παρεις  Ι5 ομως τι χρειαζεται ? ειναι δυσκολο να το παρεις ?
 εχει  μεγαλη διαδικασια  ?

από ,.,.,.,.,. 10/03/2007 4:06 μμ.


ρε παιδια μπορει να πει καποιος τις επιπτωσεις για τους αντιρ.συνειδησης?????????????
σορρυ που αλλαζω θεμα

από Απορών 10/03/2007 4:07 μμ.


 http://omhroi.gr/faq_22.htm

από Απορών 10/03/2007 4:13 μμ.


 http://omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4

Μπες και στο site του συνδέσμου:

http://arnisi-strateusis.gr/

Κακό πράμα, όμως, να τα θέλετε όλα στο πιάτο...

από 00 10/03/2007 4:24 μμ.


σε ευχαριστώ πολύ για το λινκ κάθομαι και διαβάζω και όντως δεν φαίνεται να έχει επιρρεάσει το θέμα στην εξέταση για Ι5 ψυχολογικό.από κάποιον που δουλέυει σε κλινική είχα ακούσει ότι σφίξανε τα πράγματα και να σου πω την αλήθεια δεν το χα καταπιεί, αυτή η παραπληροφόρηση είναι καθεστώς, αλλά ήθελα να το επιβαιβεώσω γιατί το άγχος είναι κακός σύμβουλος και με το μπουρδέλο τον στρατό παίζει αρκετό άγχος.στο όμηροι πραγματικά είχα ψάξει αλλά μάλλον έξαχνα σε λάθος μέρος του φόρουμ.όσο για την διαδικασία για Ι5 αυτή νομίζω ότι την έχω κατανοήσει ήδη και πιστεύω μόνο να μην συναντήσω τίποτα απρόοπτο που θα παερκλίνει των συνηθισμένων, σε λίγο καιρό που θα ρθει η σειρά μου για να ξεκινήσω την διαδικασία για το χαρτί.

από Απορών 11/03/2007 1:53 πμ.


Τίποτα απρόοπτο δε θα συναντήσεις. Όλα θα πάνε καλά. Εσύ τη βρήκες την άκρη σου με τις πληροφορίες που χρειαζόσουν. Το πρόβλημα είναι άλλο: πώς θα ενημερωθούν οι χιλιάδες των μαθητών για τις δυνατότητες που έχουν να αποφύγουν τη σκλαβιά που λέγεται "στρατιωτική θητεία". Και, ακόμη περισσότερο, πώς θα αντιδράσουν συλλογικά και δυναμικά στα φασιστικά σχέδια της κυβέρνησης για υποχρεωτική στράτευση στα 18.

http://homepages.pathfinder.gr/zxcvbnm100/index%2Ehtml

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ι5 ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!

από oute mia wra sto strato 12/04/2008 8:50 πμ.


poses uperwries plhrw8hkes re malaka karavana gia na sthseis auto to geloio site me tis "apodeikseis" k na tromokrathseis kana pitsirika pou exei skopo na se steilei sto diaolo esena k th noshrh 8hteia?

gamw to xaki malaka karavana skata sto e8noshmo k sta moutra sou

από αντιρρησίας 12/04/2008 9:41 πμ.


Είναι λίγο συγκεχυμένα τα πράγματα για το Ι5. Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής Προστασίας δεν επιτρέπεται να αναγράφεται η αιτία απαλλαγής. Έχω ακούσει όμως από παιδιά που ήθελαν να διοριστούν ως εκπαιδευτικοί, ότι τους ζητήθηκε αναλυτικό πιστοποιητικό άλλου τύπου από αυτό. Βέβαια, σας είπα, είναι λίγο συγκεχυμένα τα πράγματα, μπορεί να είναι και ραδιο αρβύλα αυτά που λέω. Προσωπικά πάντως είμαι εναντίον του Ι5 καθώς αποτελεί υπεκφυγή να κάνεις τον τρελλό για να μην πας στο στρατό και στο κάτω κάτω, αυτό αποδυναμώνει και εκτονώνει μια πιθανή δυναμική του αντιμιλιταριστικού κινήματος. Εξυπηρετεί το σύστημα δηλαδή και τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης. Οι αντιρρησίες συνείδησης είναι αυτοί που είτε αποδέχονται να κάνουν εναλλακτική υπηρεσία (στο δημόσιο) 23 μηνών είτε κηρύσσονται ανυπότακτοι και διώκονται ποινικά. Αυτές τις μέρες δικάζεται στο ναυτοδικείο Πειραιά ο αντιρρησίας συνείδησης Μπάμπης Ακριβόπουλος. Πάντως, καθώς η ανυποταξία είναι πλέον πλημέλημα, κανένας ολικός αρνητής δεν πάει φυλακή. Απλά ταλαιπωρείται μέσω επαναλαμβανόμενων κλήσεών του να καταταγεί και επαναλαμβανόμενων δικών για ανυποταξία. Περισσότερα: www. antirrisies.gr . Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες για την αντίρρηση συνείδησης μπορεί να περάσει από τις συναντήσεις του Συνδέσμου Αντιρρησιών που γίνονται κάθε Τρίτη στις 9 στο Στέκι Μεταναστών στην Τσαμαδού. Επίσης αυτές τις μέρες γίνονται στην Αθήνα διάφορες εκδηλώσεις με αφορμή την ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Γραφείου για την Αντίρρηση Συνείδησης (δείτε ημερολόγιο).

Ι5

από γιοτας 15/09/2009 1:10 μμ.


γνοριζει κανεις ολοκλιρομενα τις συνεπειες τις απαλαγις με Ι5??? ξερο οτι δεν αναγραφετε και λογικα δεν υπαρχει προβλιμα για δουλεια εκτος ισως? απ το διμοσιο. Αλλα εχω ακουσει για δευτερευουσες κυροσεις οπος αποκλεισμο απο κρατικες και κοινοτικες επιδοτισεις οπος και απο κρατικα δανεια... ξερεις κανεις τιποτα για αυτα?? και επισις αλλαζουν οι επιπτοσεις μεταξυ τον διαφορετικον Ι5?? για παραδειγμα μεταξυ ιατρικου, ψιχολογικου, τοξικολογικου???

από ... 15/09/2009 2:16 μμ.


Σου είπαν πιο πάνω ότι το χαρτί δε γράφει το λόγο που πήρες απαλλαγή. Δεν έχει επίπτωση. Αν η επίπτωση είναι να μην μπορείς να πάρεις δάνειο, τότε είναι ευλογία. Φίλε, δε σε ξέρω, αλλά σου λέω: δάνειο μην πάρεις ποτέ. Ακόμα κι αν πεθαίνεις της πείνας, γιατί...πάλι θα πεθάνεις και από την πείνα και από το άγχος.

@

από @ 15/09/2009 2:49 μμ.


re sis kai tin pita olakeri kai tin skilo xortato? ntaksi an paris giota pente den tha mporis na voleftis kathigitis i se kamia thesoula sto dimosio kai na paris danio gia na ftiaksis epixirisi...alla tha exis sosi xrono apo tin zwi sou kai aksioprepia. to kalitero pou tha mporouse na gini tha itan mia kampania mazikis arnisis stratefsis na ginis proeretiki i thitia toulaxiston.

από Jonni 15/09/2009 4:13 μμ.


Ηθελα να ρωτήσω αν με Ι5 μπορείς να δώσεις ΑΣΕΠ για καθηγητήςστο λύκειο. Ρωτάω επειδή σκέφτομαι να δώσω, έχω ''νόμιμη απαλλαγη στράτευσης'', αλλά δεν ξέρω πού να ρωτήσω. Ευχαριστώ.

από Γιώτα Δεκαπέντε! 15/09/2009 4:21 μμ.


Φυσικά και μπορείς, ένας οικογενειακός φίλος με Ι5 ψυχολογικό το έκανε πρόσφατα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το υπουργείο άμυνας δεν έχει κανένα δικαίωμα από το νόμο να συνεργάζεται με τα υπόλοιπα υπουργεία για να τους προσφέρει πληροφορίες σε σχέση με οποιονδήποτε πολίτη. Τυχόν παραβίαση σε οποιοδήποτε βαθμό συνιστά πολύ σοβαρό αδίκημα με επιπτώσεις τόσο στην υπηρεσία που έκανε τη διαρροή, όσο και ονομαστικα σε αυτούς που συμμετείχαν.

Κοινώς, με το που σου αρνείται κάποιος κάτι λόγω Ι5, του ζητάς ΕΓΓΡΑΦΩΣ να σου διατυπώσει τους λόγους για τους οποίους σου αρνείται οτιδήποτε. Και μετά το λόγο έχει ο τρισευτυχισμένος δικηγόρος σου, που θα βγάλει πολλά λεφτά και για τους δυο σας...

από fonti 18/10/2009 3:11 μμ.


Ρε παιδιά μπορεί να απαντήσει κάποιος με αποδείξεις (αν γίνεται) τι παίζει με Ι5 ψυχολογικό και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ειμαι 22 χρονών και τελειώνω δικηγόρος ενώ ο άδερφος μου είναι 25 και (κάποια στιγμή) θα τελειώσει Μηχ. Μηχανικός. Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Ευχαριστώ.

από σεφ 18/10/2009 5:06 μμ.


Σαν μηχ και εγω (αν και δεν εχει καμια σημασια) θα σου πω οτι δεν εχει καμια επιπτωση το θεμα του στρατευσης γενικοτερα με τις αδειες ασκησης επαγγελματος. Αλλωστε οι περισσοτεροι τις αδειες αυτες τις παιρνουν πριν καν παρουσιαστουν για να "υπηρετησουν". Το μονο νομικο κωλυμα υπαρχει για αυτους καταδικαστει ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ για ορισμενα ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ και φυσικα δεν υπαρχει κανενας περιορισμος για οσους εχουν παρει απαλλαγη, οπως φαινεται και στο λινκ παρακατω για τους μηχανικους

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/mhtrwo/mitrwo/exetaseis/prokirixi

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιπτωση που θα εχεις στην επαγγελματικη σου ζωη, θα ειναι οτι δεν θα μπορεις να συμμετασχεις σε διαγωνισμους που αφορουν σε ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, καθως σε αυτες τις προκυρηξεις απαιτειται ρητα να εχεις ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις και μαλιστα ως Ι1. Σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΙΕΣ προκυρηξεις αναφερεται ρητα οτι πρεπει να εχεις ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Η' ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.

Ολα τα αλλα που λεγονται ειναι φημες απο ημιμαθεις ή παραπληροφορηση στρατιωτικων

από ούτε μια ώρα στο στρατό 18/10/2009 5:17 μμ.


Ακριβώς, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το Ι5, ούτε με τις επαγγελματικές άδειες ούτε με τις προκηρύξεις θέσεων του δημοσίου.

Αν κάποιος θέλει να γίνει μπάτσος ή στρατιωτικός φυσικά θα έχει κάποιο γραφειοκρατικό πρόβλημα με το Ι5, αλλά τότε έτσι κι αλλιώς κακώς θα έρθει να ζητήσει πληροφορίες εδώ μέσα. Πρέπει να απευθυνθεί στο "βύσμα" του, όπως αποκαλούν οι δημοκράτες και φιλήσυχοι πολίτες τους πολιτικούς και τους παπάδες συνθηματικά...

Όσο για αυτούς που ζητάνε "αποδείξεις": μιλήστε με ένα δικηγόρο, ζητήστε του να σας εξηγήσει τη νομοθεσία και τα δικαιώματά σας. Απλό, σίγουρο και ασφαλές. Δυο ώρες συζήτηση το πολύ και λύθηκαν οι απορίες σας.

από ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ 25/08/2010 6:59 μμ.


ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΑΡΧΟΝΤΟΦΛΩΡΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ Ι5.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ?

από ιδιώτες 25/08/2010 8:42 μμ.


που ζητάνε Ι1 έως Ι3 από τον υποψήφιο εργαζόμενο. Προσωπικά, μου έτυχε σε δύο αιτήσεις εργασίας.

από περήφανος που δε φόρεσα την κωλοστολή σας! 25/08/2010 9:33 μμ.


Μόνο οι εταιρείες security και VIP escort έχουν σαν προϋπόθεση να έχεις υπηρετήσει και αυτό όχι για λόγους πατριωτικούς, αλλά επειδή στη συντρηπτική τους πλειοψηφία διοικούνται από πρώην καραβανάδες, που λειτουργούν συντεχνιακά. Αν δε ζητούσαν ούτε αυτοί, θα έχανε και τα πλέον επιφανειακά προσχήματα η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα, αφού εκεί καταφεύγουν για να δουλέψουν όλα τα κοπρόσκυλα ΕΠΟΠ κ.τ.λ.

'Οποιος γράφει ότι αντιμετώπισε το οποιοδήποτε πρόβλημα στη ζωή του λόγω Ι5, είναι ψεύτης με περικεφαλαία και τον προκαλώ να μας πει από τι είδους δουλειά τον έδιωξαν επειδή...δεν είχε πάει να βάψει τα παγκάκια του κέντρου εκπαίδευσης.

Το χαρτί που παίρνει κάποιος ως απαλλαγή δε γράφει για ποιό λόγο απαλλάχθηκε. Μπορεί να ήταν γιατί είχε κάνει πρόσφατα μια εγχείρηση και όχι επειδή είχε αυτοκτονικό ιδεασμό.

Όσο για τον κομματοπατριώτη που παραπονιέται ότι οι αναρχικοί δεν πάνε στρατό και τι θα κάνουν αν οι...Τούρκοι θελήσουν να πάρουν τα σπίτια τους (λες και δεν τα παίρνουν οι τράπεζες ήδη τα σπίτια των ανθρώπων σήμερα!), έχω να τον ρωτήσω ο ίδιος τι εκπαίδευση έχει λάβει στη ζωή του και πόσο συχνά κάνει βολές με όπλο...

Κανονικά θα πρέπει να παρακαλάει και αυτός και η άθλια αμόρφωτη φάρα του να μην παίξει κανένα παιχνίδι για χάρη του Παπανδρέου ο Ερντογάν, γιατί τους βλέπω όλους μα όλους τους πατριώτες στοιβαγμένους στο Ελευθέριος Βενιζέλος με το διαβατήριο στα δόντια, με πρώτο και καλύτερο τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, Αϊβαλιώτη.

Κάθε φορά που πλησιάζει ΕΣΣΟ γεμίζουν τα φόρουμ με παπαγαλάκια, μήπως και ψήσουν κανένα άσχετο να καταταγεί.

Αν σας ένοιαζε στ'αλήθεια "η άμυνα της χώρας" δε θα ασχολιόσασταν με τον τακτικό στρατό του βύσματος και του δολοφονικού καψωνιού, αλλά με την εκπαίδευση στο αντάρτικο. Αλλά τόσο μυαλό έχετε, γελοίοι σημαιοφόροι των βολευτών σας...

από βεντουζακος 01/10/2010 10:49 μμ.


Εντάξει,παιδια.Το θεμα με το Δημοσιο λυθηκε,σε περίπτωση που νιώσω ποτε την ανάγκη να τα ξύσω μεχρι να ματωσουν...Με το δάνειο τι παίζει?Ισχύει αυτο που λένε οτι δεν μπορείς να πάρεις λόγω Ι5?ξέρει κανείς να μας πει?Ευχαριστώ

από Δανειοληπτης 02/10/2010 8:58 πμ.


Εχω παρει 2 δανεια και 3 πιστωτικες καρτες απο διαφορετικες τραπεζες. Καμια απο αυτες δε μου ζητησε ποτε απολυτηριο στρατου. Το λυσαμε κι αυτο?

από # 02/10/2010 8:50 μμ.


Για τη "σωματική ικανότητα" -

omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=NS-FAQ&file=index&myfaq=yes&id_cat=6

Για την απαλλαγή -

omhroi.gr/faq_22.htm

από μιχαλάκης 02/10/2010 9:04 μμ.


βέβαια υπάρχει κάτι στον ιδιωτικό τομέα, που αξίζει να αναφερθεί. Ζητουνε τα αφεντικά στις μικρές επιχειρήσεις, ή οι "διευθύνσεις προσωπικού" όταν σου κάνουν την πρόσληψη "απολυτήριο στρατού". Θεωρητικά το ζητούν για να δούν αν έχεις ξεμπλέξει με το στρατό... Δηλαδή δεν τους ενδιαφέρει η αιτία.

Αν τώρα έχεις "απαλλαγεί νόμιμα" σε ρωτούν σίγουρα το λόγο, ή σου ζητάνε κάτι να τον αναγράφει. Πιθανώς να κολλήσουν αν έχεις "απαλλαγεί για ψυχολογικους λόγους". Εκεί δεν εμπίπτει κανένας νόμος, δεν είναι Δημόσιο. Αφεντικά είναι ότι θέλουν κάνουν. Υπάρχει η περίπτωση να στραβώσουν, ή να τους δημιουργηθεί η αίσθηση ότι .... "κάτσε μην έχει τίποτα στ' αλήθεια και μπλέξουμε"

Σ' αυτές τις περιπτώσεις λέμε : "ε, εντάξει είχα τον τρόπο μου και τα μέσα και πήρα απαλλαγή φυσικά και δεν υφίσταται καμία ψυχική νόσος. Απλά χρειαζόμουν να εργαστώ και δεν είχα την πολυτέλεια να τρέχω στο στρατό" Και εκεί βέβαια μπορεί να σε θεωρήσουν λαμόγιο ή ότι τους δουλεύεις, αλλά γενικά το να χάσεις τη θέση λόγω του Ι5 ψυχολογικού είναι κάτι το σπάνιο.

Απλά καλό να αναγράφεται και αυτή η πτυχή. Στο Δημόσιο όπως προανέφεραν και οι προηγουμενοι, δεν υπάρχει πλέον θέμα.

από διάβασε και ενημερώσου 02/10/2010 11:27 μμ.


Το απολυτήριο δε γράφει για ποιό λόγο είσαι νόμιμα εκτός στρατού.

Μπορείς λοιπόν να πεις στο αφεντικό σου ότι δεν υπηρέτησες γιατί το διάστημα που σε κάλεσαν να καταταγείς είχες ένα πρόβλημα στο γόνατό σου και σου δώσανε κατευθείαν απαλλαγή ενώ εσύ ήθελες να υπηρετήσεις στις ειδικές δυνάμεις και να κάνεις 12 μήνες σκοπιά στο Λαγό Έβρου. Ανάλογα με το είδος της δουλειάς σου, βρες και το αντίστοιχο πρόβλημα υγείας, που να μη δίνει αφορμή για δικαιολογίες εκ μέρους του αφεντικού.

από Basilis 21/10/2012 12:38 μμ.


pedia 8elw na rotisw an mporo n vgalw adeia exaskisews epagkelmatos ws psiktikos me i-5 psixologiko..

8elw standar apantiseis (+oi gnwmes omws dektes)
Euxaristw!

από γιωτάς εν τη διαδικασία 21/10/2012 2:39 μμ.


το Ι5 όπως αναφέρανε και παραπάνω οι φίλοι δεν αναφέρεται πλέον στο χαρτί που παίρνεις απ' τον στρατό που γράφει απλά ότι έχεις "νομίμως απαλλαγεί" απ' τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις. Το αν αυτό έγινε επειδή είχες κάποιο ατύχημα, ήσουν τρελλούτσικος, θηλυπρεπής, βύσμα ή οτιδήποτε άλλο, δεν αναφέρεται κάπου, οπότε δε βλέπω για ποιόν λόγο να μην μπορείς να βγάλεις άδεια, προσωπικά πήρα την πρώτη αναβολή και σε 1 χρονάκι πάω για τη δεύτερη, για επάγγελμα που επίσης ζητάνε "απολυτήριο στρατού ή πιστοποιητικό νόμιμης απαλλαγής".

από Μη μασάτε. 21/10/2012 5:48 μμ.


Και όποιος αργόσχολος ή κουτσομπόλης ή τεμπελομαλάκας μας ρωτάει γιατί το χαρτί γράφει ότι πήραμε απαλλαγή, του λέμε ότι είχαμε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης και αναγκαστικά μας απάλλαξαν.

από Ψυγείο 22/10/2012 1:54 μμ.


Απαιτούμενα δικαιολογητικά για άδεια ψυκτικού/εγκαταστάτη:

1. αίτηση
2. δύο πρόσφατες φωτό
3. υπέυθυνη δήλωση κατοικίας (ν.1599/86)
4. κινητό παράβολο χαρτοσήμου αξίας 15 ευρώ
5. κατάθεση στην τράπεζα 23.48 ευρώ x 2 για το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις
6. αποδείξεις κατάθεσης στην τράπεζα
7. πτυχίο σπουδών ή επικυρωμένο αντίγραφο
8. βεβαιωτικά παρακολούθησης προγραμμάτων επιμόρφωσης (αν υπάρχουν)
9. πιστοποιητικά προϋπηρεσίας
10.άλλα αποδεικτικά στοιχεία προϋπηρεσίας
11.φωτοτυπία ταυτότητας
 


Απαιτούμενα δικαιολογητικά για άδεια ψυκτικού/τεχνίτη (που μάλλον είναι η περίπτωση σου):

1. αίτηση
2. δύο πρόσφατες φωτό
3. υπέυθυνη δήλωση κατοικίας (ν.1599/86)
4. κινητό παράβολο χαρτοσήμου αξίας 15 ευρώ
7. πτυχίο σπουδών ή επικυρωμένο αντίγραφο
8. φωτοτυπία ταυτότητας


Πουθενά δεν λέει κάτι για αποδεικτικό στρατού κλπ.


πηγή: Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος (hττp://www.opse.gr)

από Γιωτάς 22/10/2012 2:25 μμ.


Έχουν χεστεί πάντως που δεν έχουν κόσμο.

 

Αναδημοσίευση:

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αντανακλά στις Ενοπλες Δυνάμεις και δείχνει πως μέσα στην επόμενη δεκαετία ο αριθμός των στρατεύσιμων θα μειωθεί κατά 7.500, ενώ δραματική θα είναι στη συνέχεια η συρρίκνωση των κλάσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", οι στρατιωτικές αρχές, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν κάπως τις απώλειες αυστηροποιούν τον υγειονομικό κανονισμό προκειμένου να βγαίνουν λιγότεροι Ι-5 και να αυξηθούν οι φέροντες όπλο.
Τα μέτρα της προηγούμενης διετίας για τους ανυπότακτους έχουν αποδώσει καρπούς αν και ο αριθμός τους, εσωτερικού και εξωτερικού, αγγίζει τις 33.000.

Στην αύξηση του αριθμού των κατατασσόμενων, σύμφωνα με επιτελείς του Πενταγώνου, φαίνεται ότι συμβάλλει τα τελευταία δύο χρόνια η οικονομική κρίση. Ολοένα και περισσότεροι νέοι αδυνατούν να σπουδάσουν ή να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, εντός και εκτός της χώρας, καθώς οι οικογένειές τους δεν μπορούν πλέον να τους στηρίξουν οικονομικά.

Το στοιχείο αυτό, αναφέρει η εφημερίδα, πιθανώς χαροποιεί τους στρατιωτικούς που βλέπουν να αυξάνεται η δύναμη των μονάδων, αλλά είναι ανησυχητικό για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη μόρφωση των νέων Ελλήνων.

Μέχρι και πριν από δύο χρόνια το ποσοστό όσων ζητούσαν αναβολή στράτευσης για λόγους κυρίως σπουδών προσέγγιζε ή έφθανε το 25% της σειράς κατάταξης, ενώ τώρα έχει υποχωρήσει στο 22% με φθίνουσα πορεία.

Από τη σειρά κατάταξης, το 70% κρίνεται Ι-1 ή Ι-2 και υπηρετεί κανονικά, φέροντας όπλο, ενώ το 5% χαρακτηρίζεται λόγω κάποιων παθήσεων Ι-3 ή Ι-4.  Το υπόλοιπο 3% (αφού το 22% παίρνει αναβολή) απαλλάσσεται οριστικά από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Ι-5.

Τους λεγόμενους "γιωτάδες" οι στρατιωτικές αρχές επιχειρούν τώρα να περιορίσουν, τροποποιώντας τον υγειονομικό κανονισμό, που ισχύει τόσο για τα μόνιμα στελέχη όσο και για τους κληρωτούς, κάνοντάς τον πιο αυστηρό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιοι που μέχρι τώρα θα μπορούσαν να βγουν Ι-5 με παθολογικά αίτια, στο εξής θα καλούνται να υπηρετήσουν. Πολλοί δε που κρίνονταν Ι-4 και δεν μπορούσαν να έχουν όπλο, θα δύνανται να εκτελούν ένοπλες υπηρεσίες, αφού θα χαρακτηρίζονται Ι-2 ή Ι-3.


πηγή: hττp://news247.gr/eidiseis/koinonia/steneuei_o_kloios_gurw_apo_toys_i-ades_logw_elleipshs_strateusimwn.1978583.html

από .. ...η τρέλα παραμένει ίδια 30/10/2012 7:52 μμ.


Για να αναρωτιέσαι θα΄σαι μικρός σε ηλικία. Μια συμβουλή:

Μην λες οτι έχεις πάρει Ι5 ούτε στη σκιά σου. Μετά από 20 χρόνια κάποιοι που ξέρουν αυτή την πληροφορία για 'σένα πιθανόν να 'χουν περάσει στην αντίπερα όχθη και να είναι και εκδικητικοί τύποι. Τα νύχια των ρουφιάνων είναι πιο γαμψά απ' των αρπακτικών. Για την ιστορία ένας αριστερός μουσικοσυνθέτης έγινε έως και υπουργός, επίσης ένας άλλος έγινε πασίγνωστος κυνηγός σκανδάλων (που αφορούσαν όχι και τόσο αριστερούς μουσικοσυνθέτες με παιδεραστικές τάσεις). Απ' όσο γνωρίζω και οι δυο επικαλούνται ότι το πήραν επί Χούντας. (Ύποπτο κατά την ταπεινή μου γνώμη καθότι δυσκολότερο).

από το έχουν αναγάγει σε πρωτάθλημα! 31/10/2012 2:13 πμ.


Με λίγα λόγια τα σαϊνια του υπουργείου εθνικής μίζας μηχανεύονται τρόπους για να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι αυτοκτονίες νέων μέσω του στρατού.

από υποψηφιος γιωτας 08/07/2014 11:07 πμ.


Θελώ και γω με τη σειρά μου να ρωτήσω κάτι για το Ι5 ψυχολογικό. Έχω όπως και όλοι λίγο-πολύ θέμα με το στρατό. Έχω κάποια συμπτώματα αγοραφοβίας, ανθρωποφοβίας και νιώθω ότι σε ένα περιβάλλον στρατοπέδου είναι πιθανό να κάνω και να πάθω μεγάλο κακό. Φυσικά και αυτά δεν είναι αρκετά να με απαλλάξουν,αλλά νιώθω οτι ΠΡΕΠΕΙ να πάρω την απαλλαγή για το καλό όλων...(σας παρακαλω δεν θελω πανω σ αυτό απαντήσεις του τυπου "τραβα υπηρετησε μαλακισμενο κλπ). Ξέρω οτι ζητάω πολλά με αυτή μου την ερώτηση. Όταν πάω στον ψυχίατρο να είμαι ειλικρινής μαζί του ή να ξεδιπλώσω το όποιο υποκρητικό ταλέντο μπορεί να διαθέτω; Σε περίπτωση που χρειαστεί το 2ο, έχετε κάτι να προτείνετε να του πω; Σε περίπτωση που του πω ότι αν πάω μπορεί να γίνει κακό υπάρχει περίπτωση να μου πει "σηκω πηγαινε φλωρε δεν εχεις τιποτα"; Ευχαριστω εκ των προτερων για την κατανοηση και το χρονο σας.

από με το συμπάθειο 08/07/2014 7:10 μμ.


Φτιάξε ένα ωραιότατο καφεδάκι (ή χυμό ή ό,τι γουστάρεις) και κάτσε διάβασε όλο το thread από την αρχή.

Μετά πήγαινε στο site omhroi.gr και πέρνα κι εκεί 2-3 ώρες διαβάζοντας.

Σε μια βδομάδα το πολύ θα ξέρεις ό,τι ξέρουμε κι εμείς.

από @AAAAA 31/07/2015 11:09 μμ.


Guys kalisera - sorry gia ta Greeklish.

Pira i5 to telefteo 3mino tou 2014.
Oi kaloi kyrioi apo to strato den mou stioane kanena harti pou na leei oti eimai eleftheros, para mono ena kakomiro sms.

Etsi me anagasan na zitisw pistopiitiko A apo kep.

To harti afto anagrafi:

1 Imerominia "katatagis" (tin 1h fora eipa na perasw apo thiva gia liges wres prin paw pedeli)

2 imerominia anavolis 1

3 imerominia prosorinis apolisis

& sinehizi kat afto ton tropo, mehri pou ftani stin apalaxi stratefsis.

Sto telos grafi me perisotera logia "den pige strato alla simera den ehi kamia stratiotiki ypohreosi epidi ehi apalahti nomima. To paron ekdidete gia kathe nomimi hrisi"

Gnorizi kanis an bwrw na zitisw kapio allo egrafo pou na min anagrafi oli mou tin poria mehri tin apalago? Kati pou den tha ekane bam oti ine psihologiko?

Eidika an yparhi kanenas nomikps edw as mas dosi ta fwta tou exadlodas kathe nomiko perithorio.

Thanks

από @ 01/08/2015 6:03 μμ.


Ο άλλος είναι χρόνια ανυπότακτος και γενικός γραμματέας στην κυβέρνηση Τσίπρα και εσείς αγχώνεστε αν θα πάθετε κάτι αν πάρετε Ι5;

από Σαλονικιός 05/08/2015 3:13 μμ.


post image

Επισυνάπτω το χαρτί που πήρα μετά από Ι5ψ πριν ένα μήνα.

Αυτονόητο ότι έχω σβήσει αριθμούς, όνομα και ημερομηνίες.

Σύντροφοι, είναι πολύ εύκολο και άκοπο γενικά...

Εικόνες:


οντας λιγο μεγαλυτερος (εχω υπηρετησει για οσους τους ενδιαφερει), σαν πρωην εργοδοτης (με την κριση μειναμε 3), σας παραθετω μερικες πληροφοριες

καποτε δουλευα στη μαρφιν σαν προισταμενος προσωπικου στα γραφεια της κηφισιας και καποια στιγμη ενα παληκαρακι με διδακτορικο στα οικονομικα και αρκετα καλο βιογραφικο ζητησε θεση. ειχε και ι5 (πραγματικο). το συζητησαμε με τους ανωτερους μου και τελικα προσλαβαμε αυτον (σκεφτηκαμε μαλιστα "να του δωσουμε μια ευκαιρια του παιδιου, κριμα ειναι, εχει σπουδασει τοσο και εχει προβλημα"). το παιδι ομως ειχε πραγματικο ψυχολογικο προβλημα καποιου ειδους. μετα απο εναμιση χρονο στη δουλεια καποια στιγμη εγινε ενας χαμος και (παροτι ηταν 1.70 λεπτος) ειχε βαλει κατω 3 και τους κοπαναγε ασχημα. εννοειται οτι απολυθηκε κλπ... μετα εγινε ολοκληρη φασαρια γιατι διαλεξαμε αυτον με το ι5... ακολουθησαν καποιες μηνυσεις απο αυτους που τσακωθηκαν εκατερωθεν κλπ κλπ

λογικα σκεπτομενος, ενας εργοδοτης σημερα εν ετει 2015, που ειμαστε με ενα ποδι εκτος ευρω, θα προσεξει διπλα εαν προσλαβει καποιον με ι5. τι λεει ο νομος κλπ ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. βρισκεις μια δικαιολογια (π.χ. δεν πληρεις καποιες προυποθεσεις που θελουμε σε σχεση με τον αλλον υποψηφιο που εχει αυτο εκεινο και το αλλο και εμεις τα θεωρουμε πιο σοβαρα) και τον απορριπτεις. εκτος απο τα κολληματα του καθενος (π.χ. αυτος δεν υπηρετησε εμεις που υπηρετησαμε ειμαστε μ@λ@κες κλπ κλπ)... τουλαχιστον απο την προσωπικη μου εμπειρια διαπιστωσα οτι... αν αυτος με το ι5 εχει ΠΡΑΓΜΑΤΙ προβλημα?

οποτε μην το δενετε σχοινι κορδονι οτι σωνει και καλα δε γινεται τιποτα (οπως συνηθιζουμε να πιστευουμε στην πατριδα μας). μπορει οντως να μη συμβει κατι και να πανε ολα καλα... αλλες φορες ομως κατι γινεται και πανε ολα κατα δι@ολου. ναι μεν ολοι εχουμε προβληματα οικονομικης φυσεως και κανενας δεν ασχολειται με το που υπηρετησε ο αλλος (και ετσι πρεπει να ειναι). αλλα δεν υπαρχει "σιγουρακι" στις μερες μας, αυτο πρεπει να το καταλαβαινουμε ολοι

 

 

 

 

ι5

από @ 11/08/2015 8:38 μμ.


εγώ το έβγαλα το Ι5 (έχοντας 67% αναπηρία), απλά δηλώνεις την πάθησή σου στο χαρτί και αν είναι μια από αυτές https://panoramixxxblog.files.wordpress.com/2012/05/cf86ceb5ceba-cf83cf89cebcceb1cf84ceb9cebaceae-ceb9cebaceb1cebdcf8ccf84ceb7cf84ceb1.pdf σε καλούν στο στρατιωτικό νοσοκομείο και σε εξετάζει γιατρός, και βάζει υπογραφή ότι πρέπει να πάρεις απαλλαγή (δε σου τη δίνει εκείνη τη στιγμή, απλά πρέπει να παρουσιαστείς 1 φορά στην επιτροπή αναβολών και θα σου τη δώσουν αυτοί).

μέχρι στιγμής κανένα αφεντικό στον Ι.Τ. δε μου ζήτησε να έχω πάει φαντάρος για να δουλέψω.

από @Seventη Son 26/10/2015 3:55 μμ.


Ειχακουσει οτι αν καποιος βγει με ι5 δεν μπορει να ταξιδεψει εξωτερικο η να βγει εκτος ευρωπαικης ενωσης η καποια παρομοια μαλακια.

Ισχυει κατι τετοιο? ο.0

από @ 26/10/2015 4:52 μμ.


όχι, δεν ισχύει.

από .............. 26/10/2015 5:31 μμ.


Είμαι 44 ετών, έκανα θητεία 23 μήνες ναυτικό το απολυτήριο δεν μου το έχουν ζητήσεις πουθενά. Έχω δουλέψει 18 χρόνια ιδιωτικό τομέα, αλλά και ως συμβασιούχος στο δημόσιο κανείς δεν μου ζήτησε απολυτήριο στρατού. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με Ι5. Δηλαδή εγώ που είμαι Ι1 τι διαφορά έχω με κάποιον που πήρε Ι5? δεν έχω διαφορά αφού δεν το ζητάει κανείς. Επίσης σε τεχνική εταιρεία που δούλευα υπήρχαν τεχνίτες μάρτυρες του ιεχωβά πού άλλοι έκαναν 4 χρόνια φυλακή και άλλοι 2 χρόνια φυλακή ως αντιρρησίες συνείδησης λόγω θρησκείας(παλιά δεν υπήρχε η δυνατότητα εναλλακτικής θητείας και οι αντιρρησίες έκαναν φυλακή). Δεν είχαν κανένα πρόβλημα, το ήξεραν και οι διευθυντές τους και το τμήμα προσωπικού. Κανείς δεν ασχολείται με το απολυτήριο στρατού, ποτέ δεν μου το ζήτησαν.

i5

από @ 28/07/2016 1:11 μμ.


gia na doyme ti tha peite giayto.pante na bgalete diplwma odhghshs mporeitai me i5 ;;;

i6

από @ 28/07/2016 1:27 μμ.


διπλωμα οδήγησης βγάζεις κανονικά.

από @ 28/07/2016 2:49 μμ.


Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχει κάποιος αν πει όχι στο στρατό με Ι5 είναι ότι μετά δε θα μπορεί να προσληφθεί σε δυνάμεις ασφάλειας. Από τη στιγμή που είστε σε κινηματικό μέσο θεωρώ ότι δε σας ενδιαφέρει αυτή η...σταδιοδρομία, οπότε πρακτικά δε θα έχετε κανένα πρόβλημα στη ζωή σας.

από @νάρχας 29/07/2016 2:11 μμ.


(έχω πάρει Ι5 για ψυχιατρικούς λόγους) είναι ότι στο δημόσιο πχ θα πρέπει να ''έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις ή να έχεις απαλλαγεί νόμιμα απο αυτές''. Τώρα στον ιδιωτικό τομέα έγγυται στο αφεντικό αλλά απ'ότι έχω δει σε αγγελίες κτλ. συνήθως το γράφουν αν θέλουν να έχεις πάει φαντάρος ή όχι..Πιστεύω δε ότι πολλοί εργοδότες το βλέπουν ως δείγμα συνέπειας ή όχι το αν έχεις πάει στρατό ή το βλέπουν φασιστικά/μικροαστικά (όπως είπε κι ένας πάνω ''μαλάκες είμαστε εμείς που πήγαμε;;'' κτλ.

Πιστεύω πάντως μεγαλύτερο ρολο γι'αυτούς παίζουν οι πολιτικές πεποιθήσεις του εργάτη/εργαζόμενου παρά το Ι5 (εκτός απο ακραίες περιπτώσεις πχ χρόνια ψύχωση ή σχιζοφρένεια που αντικειμενικά έχεις δυσκολία στο να δουλέψεις) γιατί μην ξεχνάμε σε πόσες περιπτώσεις αφήνουν απλήρωτο κόσμο ή τον βάζουν να δουλέψει υπό άθλιες συνθήκες κτλ. Θέλουν απλά πειθήνια όργανα/ανθρωπάκια που δε θα διεκδικήσουν τίποτα όταν θα έρθει η στιγμή


Κανένας δεν ενδαιφέρεται αν πήγατε φαντάροι ή όχι, να σας ξεζουμίσουν θέλουν στη δουλειά, όχι να τους σφουγγαρίσετε το γραφείο και να μαζέψετε γόπες.

Απλά αν βρεθεί αργόσχολο αφεντικό που θέλει να μάθει αν υπηρετήσατε και που και πότε και πως περάσατε, απαντάτε ότι έχετε εκπληρώσει τις στρατιωτικές σας υποχρεώσεις, αλλά οι πληροφορίες είναι διαβαθμισμένες και δεν αισθάνεστε άνετα να τις συζητήσετε.

Δεν λέτε ψέματα, όντως είναι απόρρητο το αν έχετε πάρει Ι5, το ξέρει μόνο ο στρατός και κανένας άλλος. Το κωλοαφεντικό σας όμως μένει ευχαριστημένος με την απάντησ και δε σας πρήζει στο μέλλον με ανοησίες.

Το παράδειγμα αυτό είναι δοκιμασμένο με πάρα πολύ κόσμο και λειτουργεί άψογα.


...πλησιάζει κι εμένα η ώρα μου να με ζητήσουν, οι αναβολές έχουν χρησιμοποιηθεί όλες, και με έχει πάρει πραγματικά απο κάτω, δεν έχω διάθεση για τίποτα. Παρακαλώ να μου δώσετε 5-10-όσα χρειάζεται λινκς, πρόσφατα, που να ισχύουν 100% για το πως θα καταφέρω ι5 χωρίς κάποια πραγματική σχετική πάθηση. ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί!

από @νάρχας 30/07/2016 11:45 πμ.


να φαίνεται ότι παρακολουθείσαι για ένα διάστημα..να επικληθείς πανικούς και τέτοια..όποιος δε θέλει δεν πάει. στο λέω και στο υπογράφω

από @νάρχας 30/07/2016 2:33 μμ.


ότι έχεις πανικούς κτλ. δεν εννοώ να πας σαν παπάρας και να τους πεις ξέρετε έχω..διαταραχή πανικού να πας και να αναφέρεις συμπτώματα..τρέμουλα, στομάχια, ιδρώτες, φόβο, οτι δεν μπορείς να βγεις απ'το σπίτι κτλ. οτι όλα σου φαίνονται ανούσια κ.α.

αν πας με διάγνωση θα το πάρεις αμέσως το Ι5. Εγώ είχα διαταραχές προσωπικότητας και με το που το είδαν δε ρώτησαν τίποτα περαιτέρω


στο omhroi.gr

από @νάρχας 30/07/2016 8:35 μμ.


και θα φύγεις αέρα, ούτε στρατόπεδο δε θα πας..να κάνεις προεργασία όμως να πας απο τώρα να κινήσεις διαδικασίες, όχι τελευταία στιγμή. να φαίνεται ότι παρακολουθείσαι από ψυχιατρικό νοσοκομείο/ψυχίατρο κρατικού νοσοκομείου και να έχεις διάγνωση..Εγώ πάντως αν με ξαναζητούσαν τώρα θα έκανα ολική άρνηση. (το λέω γτ έχω κινηματικές τύψεις όχι ως συμβουλή για σένα)

από @ 01/08/2016 7:22 μμ.


Οι πληροφορίες στο omhroi είναι ένα χάος από παλίες προσωπικές απόψεις. Και πρόσεχε για την ολική άρνηση αν το σκεφτείς, μόνιμο 6χίλιαρο...

 

από @ 01/08/2016 8:53 μμ.


Πάνω δεξιά έχει φόρουμ για στρατολογικά θέματα.

http://omhroi.org/modules.php?op=modload&name=phpBB_14&file=index&action=viewforum&forum=2

από μμ 03/08/2016 10:04 πμ.


η μονη επίπτωση ειναι πως χάνεις την μοναδική ευκαιρία να κανεις στρατό. Φυσικά, υπάρχουν και αλλοι στρατοί στην ελλάδα, αλλά ο ΕΣ έχει το brand name. 

SoS

από @GIANNIS 13/09/2016 11:43 πμ.


PAIDIA NA RWTISW KATI EPEIGON...EGW APALAXTHIKA ALLA MESA TO XARTI LEEI OTI AALAXTHIKA GIA LOGOUS IGEIAS.....TI OR NA KANW NA MIN GRAFI TO GIA LOGOS IGEIAS..??

 

από μια ιδέα 13/09/2016 5:20 μμ.


...να απευθυνθείς στην, υποτίθεται "ανεξάρτητη", Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Κανονικά αυτή θα έπρεπε να σε προστατεύει από το να μην αναγράφεται (οπότε και είναι στην διάθεση του κάθε "εργοδότη" που μπορεί να προβεί σε διακρίσεις εις βάρος σου), το ότι έχεις προβλήματα υγείας ή ότι δεν υπηρέτησες "κανονικά".

Το αν έχει αυτή η Αρχή κάποια τέτοια θέση, ή αν έστω θα πάρει θέση μετά από συγκεκριμένη προσφυγή, δεν το γνωρίζω.

από @mike 14/09/2016 2:08 μμ.


Paidia kalispera! Ithela na kanw mia erwtisi oson afora tin apallagi. Eimai giatros k thelw na parw i5. Eimai idi anipotaktos.Stin fasi auti tis zwis mou den me pairnei na paw strato. Exw polles ypoxrewseis.. Erwtisi : an parw i5 px gia katathlipsi tha me epireasei meta sto na vrw douleia se dimosio nosokomeio san giatros? Euxaristw 

από @ 14/09/2016 3:12 μμ.


Γιατί η επιτροπή από την οποία θα περάσεις για το διορισμό θα δει ένα χαρτί ίδιο με αυτά που παίρνουν όλοι οι άλλοι.

από @καραφλας 20/09/2016 11:56 μμ.


 Με γιωτα πεντε ψυχολογικο, κατ επιφασιν βεβαια, το οποιο αναγραφεται ως νομιμη απαλλαγη εκδοσης 2011, εχω βγαλει διπλωμα οδηγησης, αδεια καθηγητη ξενων γλωσσων και αδεια σεκιουριτα παρακαλω, την οποια ευτυχως χρησιμοποιησα για μολις μια βδομαδα.

 Ειχε πλακα το γεγονος οτι για σεκιουριτας ηθελε κ χαρτι οτι ειμαι ψυχολογικα υγιης, το οποιο πηρα ευκολα, αλλα προεκυψε σε καποια φαση της ψυχιατρικης συνεντευξης η ερωτηση " Στο στρατο ολα καλα πηγαν "?. Και η αβιαστη απαντηση " φυσικα " ηταν περισσοτερο απο επαρκης! Παρομοιως τυπικη κ ανουσια ηταν κ η ερωτηση του ψυχιατρου οταν εβγαλα και τις αδειες ξενων γλωσσων.

 Λογικα σε συντομο διαστημα θα βγαλω και αδεια ξεναγου διοτι και εκει επαρκει η νομιμη απαλλαγη και δεν εχει κανεις το δικαιωμα να κοιταξει την αιτιολογια απαλλαγης. Μονο στον αδερφο μου που μπηκε πυροσβεστης ζητησανε να τους παει εκεινος αναλυτικο εγγραφο τυπου β απ τη στρατολογια διοτι δεν ειχε η πυροσβεστικη η αλλη υπηρεσια δικαιωμα να το ζητησει!

 Συμπερασμα? Τιμη κ δοξα σε αυτον που τη σκαπουλαρε απ τη στρατοσαχλαμαρα των 150νηντακιλων " στρατηγων " της ρουφιανιας κ της τεμπελιας!

από KAVELARIS_BILL@HOTMAIL.COM 30/11/2016 12:22 πμ.


ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΠΑΛΑΧΘΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ, ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ...(ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΙΞΕΤΕ ΧΑΡΤΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ) ΤΗΝ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 

ΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΩ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Η ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 

ΣΗΜΑΣΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΑΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΤΟ Ι5 ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ. ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.

 

Υ.Γ.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΑΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΘΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ.

από @ 16/12/2016 5:08 μμ.


Το κείμενο της απαλλαγής που μου χορηγήθηκε μετά από 3 αναβολές για ψυχολογικούς λόγους αναφέρει τα εξής:

«Σας χορηγήθηκε απαλλαγή από τη στράτευση επειδή κριθήκατε ακατάλληλος για αυτή (Ι/5) για λόγους υγείας.

Υποχρεώσεις απαλλαγέντων: υπέχετε στρατιωτικές υποχρεώσεις εφόσον πριν από τη συμπλήρωση του 45ου έτους της ηλικίας σας κριθείτε ικανός για στράτευση μετά από επανεξέταση της σωματικής σας ικανότητας.»

Έμπιστος στρατονόμος μου είπε ότι ο μόνος επαγγελματικός περιορισμός είναι αν θέλει κανείς να δουλέψει στις δυνάμεις ασφαλείας, δηλαδή στρατό, αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό.

I5

από @ 19/12/2016 10:19 μμ.


Ξερει κανεις αν μετα το  Ι5 μπορει να ανοιξει λογοθεραπευτηριο/φυσιοκοθεραπευτηριο ή εαν υπαρχουν επιπτωσεις σε αδειες?

i7

από ARNITIKILAS PETROS koinonikos kanivalos tis patision 21/12/2016 12:42 μμ.


oxi den iparxoun epiptoseis stis adeies ,kanenos eidous.opoios kanei ton kopo na diavasei tha antilifthei grigora, oti MONO STIN ASTINOMIA,TO LIMENIKO KAI TON STRATO DEN mporeis na <<doule..pseis>>

Osoi exete amfivolies gia ton eayto sas kai afinete anoixto to endexomeno na doulepsete se <<sovari>>eteria pou leei o allos...i security i ipaliloi sta jumbo kai se kathe logis galera ,tote pigente kai strato re mages..kala tha perasete kai ekei tha kanete kai filarakia...tsampa fai..kala einai...den tha perasete kai xeirotera apo oti meta ekso.

από @Γιώργος 08/01/2017 4:16 πμ.


Kalhspera,

Egw katarxas eimai apo Kupro kai tha parw I5 se 2 xronia. Me panikovalan oti xanw dikaiomata stin kupro(pou ontos xanw). Thelw na rotisw kati, stin ellada tha xanw dikaiomata? ennow grafiokratika? Dhladh na paw gia ena KRATIKO daneio kai na mou zitan xarti stratou.. Sthn kupro to kanoune gia auto rotaw..

Apo ton kairo p pira tin prosorini anavolh exw pesei se kathlipsi. To kratos me exei stin akrh ke den noiazetai katholou gia emena. Giati? Epeidh tha parw I5 kai den "ypiretw" thn dithen patrida tou. Opou, egw prosopika den imun ontos kala! Ta evlepa ola mavra. Ithela na paw na spoudasw, kai mou kopsan tin zwh m gia 14 mines thitia!!

Oi erwtisis mou einai sxetika me to AN tha mou zitisi pote kapio xarti stin ellada gia ton strato, efoson den exw ithagenia,upikothta ellinikh.. 

Euxaristw polh

από @kostis 10/01/2017 7:15 μμ.


Ειναι υποχρεωτικο να δηλωσω τα προβληματα υγειας μου?...Δηλαδη αν εχω καποιο προβλημα που να μου αποτρεπει την ενοπλη θητεια μπορω να μην το δηλωσω διοτι θελω να υπηρετησω ειδικες δυναμεις?

από Το`χεις το τρελόχαρτο πάντως 10/01/2017 9:12 μμ.


Είσαι σοβαρός ρε άνθρωπε τι είναι αυτά που ρωτάς (εδώ κιόλας) ; ΣΟ μήπως το έχουμε χάσει εντελώς; Στο τέλος θα ρωτάνε αν έχουμε κανένα βύσμα να τους φτιάξουμε

από @Πάνος 18/01/2017 4:19 πμ.


Καλημέρα, θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ρωτήσω αν υπάρχει κώλυμα διορισμού στον τομέα της υγείας εφόσον έχω λάβει Ι5 Παθολογικό. Βασικά, το χαρτί απαλλαγής δεν είναι ξεκάθαρο, αναφέροντας ότι ''υπέχω από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις εφόσον πριν από τη συμπλήρωση του 45ου έτους της ηλικίας σας κριθείτε ικανός για στράτευση, μετά από επανεξέταση της σωματικής σας ικανότητας''.  

Στα γενικά προσόντα διορισμού της προκήρυξης λέει: Οι άνδρες κατα το χρόνο διορισμού πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές (άρθρο 5 του Ν. 3528/2007 και άρθρο 29 του Ν. 4440/2016). Οι υποψήφιοι που θα περιληφθούν στον πίνακα διοριστέων υποχρεούνται να προσκομίσουν στην οικεία υπηρεσία τα απαιτούμενα για τον διορισμό διακαιολογητικά, αλλιώς δεν γίνεται ο διορισμός τους, διαγράφονται από τον οικείο πίνακα και καλούνται για αναπλήρωση οι αμέσως επόμενοι στη σειρά υποψήφιοι.

sossssssssssss!!!!!!!!!!!! Εχω πανικοβληθεί.... Θα υπάρξει κώλυμα αν παρουσιάσω αυτό το χαρτί;;;;

από @πατέρας 03/02/2017 10:50 πμ.


Παιδια καλησπέρα. Μια ερώτηση ήθελα να κάνω. Έχω απαλλαγή από το στρατό Ι5.. Πλέον είμαι παντρεμένος κ έχω τρία παιδιά κ σκεφτόμουν να αλλάξω το απαλλακτικό από Ι5 σε μόνιμη απαλλαγή λόγω τριών παιδιών. Το ερώτημα είναι με το Ι5 ξέρω σίγουρα ότι ούτε ως ΕΠΟΠ μπορώ να εργαστώ ουτε σε εταιρεία security. Με το απαλλακτικό λόγω τριών παιδιών μπορώ;;;;; 

από @ 03/02/2017 4:30 μμ.


ρε φιλε κοιτα,λογικη η απορια σου δε λεω εχεις και 3 παιδια να θρεψεις,αλλα μαλλον εισαι στο λαθος site για να ρωτησεις αμα θαχεις προβλημα για εποπ η security.μπορεις να απευθυνθεις αλλου να σου λυσουν τις αποριες σου.Για εποπ ρωτα τη σρατολογια,για το security ρωτα την εταιρια...τοσο απλα.Εμενα η απορια μου ειναι αφου στη ζωη σου πηρες μια τετοια επαγγελματικη κατευθυνση,για ποιο λογο πηρες i5 εξαρχης και τι κανεις εδω μεσα??

από intel i5 03/02/2017 8:43 μμ.


Λοιπόν παιδιά έχω ανάγκη για καθοδήγηση για το πως θα πάρω το ι5ψ.

Έχω αναβολή λόγω σπουδών η οποία λήγει σύντομα. Τη σχολή τη σταμάτησα οπότε δεν έχω κάποιο χαρτί να δικαιολογήσω την απουσία μου τόσα χρόνια.

Ξέροντας ότι η ώρα μου πλησιάζει έχω αγχωθεί τόσο έχω παρατήσει τα πάντα. Με οτιδήποτε σκεφτώ να ασχοληθώ, έρχεται η σκέψη του στρατού και μου καταστρέφει κάθε σχέδιο και κάθε ίχνος θετικής σκέψης. Θεωρώ τον στρατό κυριολεκτικά ως εμπόδιο στη ζωή μου και πρέπει να βρω τρόπο να το ξεπεράσω. Αυτή είναι μια γενική εικόνα της κατάστασής μου, δεν περιμένω ψυχολογική υποστήριξη από το μέσο.

Εχω περάσει πολλές ώρες στην οθονη διαβάζοντας πληροφορίες για το πως να πάρω το ι5, πχ στο omhroi, αλλά είναι κάπως μπερδεμένες και ασαφείς. Που μπορώ να απευθυνθώ, σχετικά σύντομα, για να με καθοδηγήσουν και να εκφράσω τις όποιες απορίες μου; Κάποιες ομάδες στην Αθήνα που δραστηριοποιούνται σχετικά με αυτό; Κάποιο άτομο που έχει περάσει την διαδικασία και διατίθεται να βοηθήσει;

gg

από @ 04/02/2017 12:07 πμ.


φιλε τα πραγματα ειναι απλα.εγω εχω παρει ι5 οποτε θα σου μιλησω εκ πειρας.Υποθετω οτι εισαι απο αθηνα,αλλα και αλλου να μενεις η ιδια διαδικασια ειναι αλλα σε αλλα μερη.Σημειωση:Σταματα να εχει αγχος,αν δεν θες να πας στρατο-δεν πας.-

1)Πας σενα ψυχιατρο (προσοχη ,οχι ψυχολογο) κανα μηνα εναμισυ πριν την καταταξη και του λες ξεκαθαρα οτι θες χαρτι για να παρεις ι5ψ. Καποιοι θα αρνηθουν αλλα θα βρεθει καποιος να σε φτιαξει.Εγω ημουν τυχερος και στον πρωτο που πηγα μου ειπε κανενα προβλημα.Τον βρηκα τυχαια στο ιντερνετ.Μου εφτιαξε το χαρτι μου, του πληρωσα μια επισκεψη για τον κοπο του (50 ευρω) και εφυγα.

2)Μεσα στο τελευταιο πενταημερο πριν την ημερομηνια καταταξης σου,παιρνεις το χαρτι του ψυχιατρου,το χαρτι καταταξης και ταυτοτητα και πας στο φρουραρχειο στην κατεχακη.Καλο ειναι να πας απο τις 5 το πρωι γιατι θα εχει τεραστια ουρα.Αν δεν το κανεις πολυ πιθανο να μην προλαβεις να τελιωσεις σε μια μερα.Εκει στο φρουραρχειο πανε ολες οι αναβολες  (ψυχ,σωματικες,ναρκωτικα,πολυτεκνοι ,ολοι) οποτε φαντασου γινεται χαμος.Κανενα αγχος εκει γιατι η διαδικασια ειναι εντελως γραφειοκρατικη.Απλα οταν ερθει η σειρα σου δηλωνεις τι ειδους αναβολη θες.Αφου θα τους πεις για ψυχολογικα,θα σου δωσουν ενα παραπεμπτικο για το στρατιωτικο νοσοκομειο 414 στην πεντελη.

3) παιρνεις το παραπεμπτικο σου και πας στο νοσοκομειο.Εκει περιμενεις σε αλλη μια τεραστια ουρα.μολις ερθει η σειρα σου μπαινεις σε ενα γραφειο για να σε εξετασει ο ψυχιατρος.θα σου πω τι εγινε οταν πηγα εγω και βγαλε συμπερασμα.Πηρε ο αλλος το χαρτι το κοιταξε 5 δευτερολεπτα (δεν πιστευω οτι το διαβασε) και μου ειπε προτεινω αναβολη ενα χρονο και μου σφραγησε το παραπεμπτικο.εγω ουτε καν μιλησα.

Γενικα τετοια σταση σου προτεινω να κρατησεις.Δεν θελει καραγκιοζιλικια.πηγαινε,φροντισε να δειχνεις ταλαιπωρημενος (απλα πλακωσου στα ξυδια και οτι αλλο θες το προηγουμενο βραδυ) και φυσικα πρεπει να ξερεις τι υποτιθεται οτι εχεις και τι φαρμακα υποτιθεται οτι παιρνεις,πραγαματα τα οποια γραφει μεσα το χαρτι που σου εδωσε ο ψυχιατρος,οποτε φροντισε να ταχεις μαθει ,μηπως και σε ρωτησουνε τιποτα.

4)παιρνεις το παραπεμπτικο με τη σφραγιδα που λεει πανω οτι προτεινε ο γιατρος 1 χρονο και γυρνας στο φρουραρχειο.Περιμενεις παλι σε μια ατελειωτη ουρα και τους δινεις το χαρτι και σου δινουν αυτοι ενα αλλο χαρτι με κατι σφραγιδες.Ξανα μονο γραφειοκρατεια.

5)Παιρνεις αυτο το χαρτι με τις σφραγιδες και πας στη στρατολογια στο ρουφ.Εκει τους δινεις το χαρτι με τις σφαγιδες και αυτοι σου δινουν να συμπληρωσεις κατι στοιχεια και τα αποστελουν αυτοι στο στρατοπεδο που ειναι να παρουσιαστεις ,για να μην σε κυρηξουν ανυποταχτο,οταν περασει η ημερομηνια καταταξης.Εκει υπογραφεις και το χαρτι που λεει οτι αν για οποιοδηποτε λογω δεν παρεις την αναβολη ,αλλα εσυ την κοπανησεις και δεν πας στο στρατο θα κυρηχθεις ανυποταχτος και θα διωχθεις ποινικα με το γνωστο 6000λιαρο που τρωνε και οι ολικοι αρνητες στρατευσης.

6)Μετα απολαυτα , θα σου ερθει γραμμα στο σπιτι το οποιο σε καλει να πας στο 401 νοσοκομειο στην κατεχακη μετα απο κανα μηνα.εκει πας,παλι με το χαρτι του ψυχιατρου (φροντισε να τοχεις βγαλει μερικες φωτοτυπιες απο πριν)  και ξαναπερνας επιτροπη γιατρων ,οι οποιοι επικυρωνουν στην ουσια την προταση για αναβολη που εκαναν οι γιατροι στο 414 στην πεντελη, που ειχες παει με το παραπεμπτικο.Η διαδικασια ειναι εντελως τυπικη.

ΥΓ: Αν εξαιρεσεις την πρωτη επιτροπη γιατρων στο νοσοκομειο στην πεντελη (βλεπε 3),οπου τα πραγματα ειναι σφιχτα, γιατι στην ουσια αυτοι σου δινουν την αναβολη ή μπορουν να σε στειλουν στο στρατοπεδο,σε ολες τις αλλες διαδικασιες επικρατει πολυ χαλαρο κλιμα και τσιτα γραφειοκρατεια.Επισης πρεπει να πω οτι οι στρατιωτικοι στο φρουραρχειο ηταν παρα πολυ βοηθητικοι για πληροφοριες και ειχαν πολυ χαλαρο στυλ..τιποτα που να θυμιζει σε στρατο δλδ..

 

Αυτα φιλε μου ειναι για να παρεις την πρωτη σου αναβολη.Η ιδια διαδικασια επαναλαμβανεται μερικες φορες ,το ποσες εξαρταται απο το ποση αναβολη σου δινουν καθε φορα.Μπορουν να σου δωσουν 6μηνη,1χρονο ή 2 χρονια.το συνηθες ειναι 1 χρονο τη φορα.Μολις κλεισεις 3 χρονια αναβολων για ψυχολογικους λογους σου δινουν την απαλαγτη και το χαιρετας το μπουρδελο το στρατο.Μην αγχωνεσαι,απλα ακολουθα τη διαδικασια οπως ειναι.Το μονο που χρειαζεται απο μερους σου ειναι ενα καλο χαρτι ψυχιατρου και υπομονη.

α και για ο,τι θες μην δυστασεις να παρεις στη στρατολογια και να ρωτησεις χωρις να δωσεις κανενα προσωπικο στοιχειο.Δουλεια τους ειναι να σου απαντησουν.Εγω οπως κεσυ δεν εβρισκα ακρη και τους πηρα και μου ειπαν τι πρεπει να κανω για ι5ψ με εξαιρεση το μουφα χαρτι απο ψυχιατρο...προφανως τους ειπα οτι οντως εχω θεμα..αλλα να σου πω την αληθεια δεν τους ενοιαζε κιολας.

από intel i5 04/02/2017 9:17 πμ.


Αρχικά σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις. Στο κείμενο μου πριν, αναφέρω ότι βρίσκομαι Αθήνα, όπως και ότι έχω περάσει πολλές ώρες διαβάζοντας πληροφορίες για την διαδικασία. Την διαδικασία, θεωρητικά τουλάχιστον, την έχω εμπεδώσει. Ωστόσο με αυτά που έγραψες επιβεβαίωσα κάποια πράγματα, αλλά για κάποια άλλα μου δημιούργησες απορίες. Θα τις διατυπώσω, μαζί με κάποιες άλλες που έχω, διαβάζοντας το αντίστοιχο ΦΕΚ και περιπτώσεις ατόμων στο omhroi. Δεν απευθύνονται όλες προσωπικά σε σένα, όποιος άλλος μπορεί και θέλει να βοηθήσει είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτος. Λοιπον:

1-Αναφέρεις πως μετά απο 3 έτη αναβολών πάω για την απαλλαγή. Παντού διαβάζω ότι είναι 2 έτη. Έκανες λάθος ή έχει αλλάξει κάτι;

2-Κάπου διάβασα ότι η διαδικασία έχει αλλάξει και μετά το ανώτατο όριο αναβολών, δεν μπορείς να πας για την απαλλαγή μέσω φρουραρχείου αλλά μόνο μέσω στρατοπέδου, όταν παρουσιαστείς. Ισχύει αυτό; (αυτό μπορώ να το εξακριβώσω και με ενα τηλέφωνο στην στρατολογία, αλλά θα το κάνω εφόσον έχω συλλέξει όλες τις απορίες για να ξεμπερδεύω)

3-Στην περίπτωση που το προηγούμενο ισχύει, διαβάζω πως είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη η παρουσία συνοδού εκεί που θα παρουσιαστείς. Ο συνοδός πρέπει να είναι υποχρεωτικά συγγενής; Στην περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο; Ο συνοδός, αν όλα πάνε καλά, έχει καμία υποχρέωση αργότερα στην -σχεδόν απίθανη- περίπτωση που κληθείς να επανεξεταστείς;

4-Εχω αναβολή λόγω φοίτησης σε ΑΕΙ, το οποίο παράτησα, οπότε δεν έχω το πτυχίο να δικαιλογήσω αυτή την αναβολή. Αυτό κανονικά τιμωρείται με εξτρα θυτεία ή χρηματικό ποσό. Μπορώ να το αποφύγω;

5-Οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως είναι προτιμότερο το χαρτί του ψυχιατρου να είναι από δημόσιο και οχι απο ιδιωτικό ιατρείο. Επιπλέον κάπου πήρε το μάτι μου ότι χαρτιά ιδιωτών δεν γίνονται πλέον δεκτά. Δεν έχω επισκευθεί ποτέ στο παρελθόν ψυχολόγο/ψυχίατρο και δεν έχω ιδέα ποια είναι η διαδικασία. Μπορώ να επισκευθώ κατευθείαν ψυχίατρο χωρίς να χρειάζεται να το κρίνει ψυχολόγος; Τον ψυχίατρο πρέπει να τον πείσω για την ψευδή[;] πάθησή μου ή του φανερώνω τον σκοπό μου και του περιγράφω τα προβλήματα που αυτό μου δημιουργεί; Το θέμα εύρεσης/επίσκεψης/διάγνωσης/γνωμάτευσης ψυχιάτρου είναι το πιο θολό για μένα. Πραγματικά δεν έχω ιδέα πως πρέπει να κινηθώ. Είναι το κομμάτι που χρειάζομαι την περισσότερη βοήθεια.

6-Στο ΦΕΚ (ΠΔ 11/2014, σελίδες 227-228) οι περιπτώσεις 343(παράνομες ουσίες, αλκοόλ) και 344(παραφιλίες, διαταραχή ταυτότητας φύλου) φαίνονται ίσως και ευκολότερες από την μέθοδο μέσω ψυχιάτρου. Κάποιος που να έχει εμπειρία σε αυτές τις περιπτώσεις; Απλά αντικαθιστώ το νερό με τσίπουρο και παίρνω το χαρτί; Κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να κάνω καθώς έχω κόψει το αλκοόλ κάμποσο καιρό τώρα και δεν πρόκειται να το αρχίσω για τον ΕΣ. Στην δεύτερη περίπτωση απλά ισχυρίζομαι ότι κάνω πράγματα στο κρεβάτι μου(και αλλού) που αυτοί δεν μπορούν να αποδεχθούν; Αν είναι τόσο απλό μου φαίνεται περίεργο που δεν το επιλέγουν οι περισσότεροι.

Αυτά είναι μερικά απο τα ερωτήματα που κάνουν το κεφάλι μου-καζάνι. Πιθανότατα θα προσθέσω κι άλλα από αύριο, ύστερα απο περισσότερο διάβασμα... Και η παραμικρή πληροφορία/λεπτομέρια με βοηθά. Ανυπομονώ να ζήσω την στιγμή που θα βγω από το κτίριό τους απελευθερωμένος από αυτή την ατυχή υποχρέωση, με ένα εμπόδιο λιγότερο! Καλημέρα!

από @ 05/02/2017 1:39 πμ.


που κατα τα αλλα τα λεει καλα! Πλεον πρεπει να συμπληρωσεις 2 χρονια αναβολων για να παρεις απαλλαγη και οχι 3, οπως παλαιοτερα!

Οσον αφορα τον συνοδο φιλε intel i5, δεν ειναι υποχρεωτικο, απλα σε περιπτωση που παρουσιαστεις απαλλασσεσαι απο τη διαμονη στο στρατοπεδο αν πας με καποιο συνοδο! Δε χρειαζεται να ειναι συγγενικο σου προσωπο, μπορει να ειναι ο οποιοσδηποτε, καποια παιδια πχ πηγαν με τις κοπελες τους…

Φυσικα και μπορεις να το αποφυγεις το προστιμο, δεν τιμωρειται τιποτα (καλα για εξτρα θητεια δεν το συζητω, για απαλλαγη πας δε σε νοιαζει)… Κανεις δεν εξεταζει τις αναβολες μεμονωμενα! Κι εγω διεκοψα σπουδες 2 χρονια πριν την ληξη της αναβολης μου και παρολα αυτα δεν εσπασα την αναβολη! Και δεν υπηρξε κανενα απολυτως προβλημα!

Οι παρανομες ουσιες ειναι πραγματι ευκολοτερη μεθοδος καθως τα παντα εξαρτονται απο τα αποτελεσματα των τοξικολογικων! Αν τα αποτελεσματα των εξετασεων βγουν θετικα τοτε οι γιατροι ειναι απλα αναρμοδιοι! Πηγαινεις κατευθειαν στην επιτροπη αναβολων/απαλλαγων και σου δινουν την αναβολη/απαλλαγη! Για το αλκοολ δεν γνωριζω, αλλα για το αλλο ξερω σιγουρα οτι και ενα τσιγαρο μια-δυο μερες πριν τις τοξικολογικες αρκει! Σε συμβουλευω ομως να παρεις Ι5ψ, δεν υπαρχει λογος να κανεις χρηση ουσιων μονο και μονο για την απαλλαγη! Αν τυχον πας να παρεις την αναβολη μεσω στρατοπεδου και θες το ι5ψ δηλωνεις ρητα στο ερωτηματολογιο αλλα και στις ερωτησεις των γιατρων που θα περασεις οτι δεν κανεις καμια απολυτως χρηση ουσιων! Διαφορετικα υπαρχει πολυ μεγαλη πιθανοτητα να σου γραψουν παραπεμπτικο για τοξικολογικες, ανεξαρτητα με το προβλημα που θα επικαλεστεις εσυ! Οσον αφορα τις παραφιλιες και την "διαταραχη" ταυτοτητας φυλλου ειναι απλα γεγονος οτι δινουν αναβολες γι αυτους τους λογους! Παρολα αυτα μπορεις να καταλαβεις γιατι ελαχιστοι τους επικαλουνται…

Ειναι αληθεια οτι το χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο μετραει περισσοτερο απο το χαρτι του ιδιωτη για ευνοητους λογους (στρατος=δημοσιο). Μεχρι και πριν 2 χρονια ξερω ατομα που πηραν κανονικα αναβολες με χαρτι ιδιωτη, τωρα αν αλλαξε κατι δεν το γνωριζω… Κατα την εξεταση του ψυχιατρου μπορεις να ισχυριστεις οτι πασχεις απο χρονια καταθλιψη, οτι εχεις οικογενειακα και οικονομικα προβληματα, οτι σε αγχωνει και σε πανικοβαλλει η ιδεα της θητειας βαλε και μερικες σαλτσες ακομα και εγινες… Αν δεν γινει η δουλεια με την μια μην πτοεισαι, αιτησου εκ νεου παραπεμπτικο μεχρι που να γινει ;) Συνηθως γινεται απευθειας, αλλα μερικες φορες ειναι και που θα πεσεις…

Οσον αφορα το 2 δεν γνωριζω να σου πω την αληθεια…

Κατα τα αλλα φιλε μου δεν υπαρχει λογος αγχους, πανικου, στεναχωριας! Παρ'το χαλαρα, την αναβολη την εχεις στο τσεπακι! Εγω δεν αγχωθηκα για τιποτα, δεν προετοιμαστηκα καθολου και πηρα μια διετη αναβολη αρχικα απο το κεντρο και στη συνεχεια -παλι απο το κεντρο- την απαλλαγη μου! Κατι που αφενος με εβαλε στην ταλαιπωρια του ταξιδιου και της διαμονης 2 ημερων στο κεντρο, αφετερου με γλιτωσε απο το προηγουμενο τρεξιμο μιας και στο κεντρο η γραφειοκρατια γινεται νερακι, τις μετακινησεις τις αναλαμβανουν αυτοι και οι διαδικασιες που περιγραφει ο gg και ακουγονται βουνο ειναι απειρως ευκολοτερες !

Υπαρχει πληθος κοσμου που παιρνει απαλλαγη, προφανως δεν ειναι κατι δυσκολο! Εχε υπόψην σου οτι το ι5 ειναι το παραθυρακι του στρατου για να μην καταργηθει η υποχρεωτικη θητεια! Επομενως και το δινουν σχετικα ευκολα!

Ελπιζω να βοηθησα! Καλη συνεχεια!

gg

από @ 05/02/2017 2:05 πμ.


1) εγω εγραψα λαθος φιλε ,ειναι 2 χρονια.απλα ειχα στο μυαλο μου οτι πρεπει να πας 3 φορες.Για παραδειγμα πας πρωτη παιρνεις 1 χρονο,πας δευτερη παιρνεις αλλο 1 και στη διετια λοιπον επανω πας τριτη φορα για την απαλλαγη.

2)Δεν ξερω τι εννοεις ανωτατο οριο αναβολων. Προσωπικα εγω ειχα παρει 10 χρονια αναβολη γιατι ειχα περασει σε ΑΕΙ.(Μετα νομιζω το μειωσανε και αυτο).Οταν εληξε λοιπον η αναβολη μου για σπουδες,ηρθε το χαρτι καταταξης και ξεκινησα ολη τη διαδικασια που περιεγραψα παραπανω.Και εννοω οτι πηγα στο φρουραρχειο,οχι στο στρατοπεδο και ουτε κανεις μου ανεφερε κατι.Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι παντως εγω ξεκινησα για τη διαδικασια για το ι5 το 2013.

3)Δεν γνωριζω,αν πας μεσω στρατοπεδου τι παιζει με το συνοδο.Θα σου πω ομως για να το ξερεις οτι αν πας μεσω φρουραρχειου σιγουρα δεν ειναι υποχρεωτικο και επισης δεν θα σου χρειαστει και πουθενα,αφου οταν μπεις στην επιτροπη γιατρων,μπαινεις μονος σου ή μαζι με αλλους εξεταζομενους (ανα 3 ας πουμε), αλλα ο συνοδος απαγορευται αυστηρα να μπει μεσα και υπαρχει και στρατονομος στην πορτα που το διεσφαλιζει αυτο.Αρα στο μονο που μπορει να φανει χρησιμος ο συνοδος ειναι να σου κανει παρεα ολη μερα σαυτον το κικεωνα γραφεικρατειας.Βεβαια να σου πω οτι αφου εισαι Αθηνα και ισως συχναζεις εξαρχεια ΣΙΓΟΥΡΑ θα πετυχεις γνωστους σου χαχαχα ,και το χαβαλε σου θα κανεις στην αναμονη και ολα μια χαρα.

4)Εισαι τυχερος φιλαρακι..κεγω παρατησα τη σχολη ,οποτε σου λεω με απολυτη σιγουρια οτι το μονο που χρειαζεται ειναι να εχεις μαζι σου μια φρεσκια βεβαιωση σπουδων απο τη γραματεια της σχολης σου.Επρεπε να στο εχω αναφερει εξαρχης αλλα το ξεχασα.

 

5)Το χαρτι απο δημοσιο καταρχην δεν εισαι σιγουρος οτι αμα πας θα στο δωσουν κιολλας ή οτι θα γραφει μεσα αυτα που θες.Τα χαρτια ιδιωτων ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΟΧΙ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ,γινονται δεκτα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.Προσωπικη μου αποψη, την οποια και εφαρμοσα ειναι να πεις καθαρα στον ψυχιατρο τον σκοπο σου.Οτι δηλαδη δεν θες να πας στρατο για δικους σου λογους,δεν χρειαζεται να του αναλυσεις γιατι δεν τον αφορα κιολλας και οτι θες ι5ψ.Αυτο στο λεω για 2 λογους.

Πρωτον οτι δεν θα χρειαστει να κανεις θεατρα και καραγκιοζιλικια με οτι αγχος εμπεριεχει ολο αυτο(ασε που ο ψυχιατος δεν ειναι μαλακας,θα σε καταλαβει) και δευτερον οτι αν του πεις οτι θες ι5ψ αυτος δεν θα γραψει στο χαρτι κατι γενικο και αοριστο,αλλα ακριβως οτι χρειαζεται για να πετυχεις το σκοπο σου.

Δηλαδη μια καταθλιψη δε λεει πολλα...εμενα μου ειχε βαλει κρισεις πανικου,αυτοκτονικες τασεις,ενα τονο χαπια τη μερα και  οτι επισης με παρακολουθουσε για χρονια.Θυμισου οτι μεσα σου δινουν οπλο ετσι.Τουτεστιν αυτα που θα γραψει ο γιατρος πρεπει να ειναι στοχευμενα.Αμα θες και μου το πεις μπορω κιολλας να βρω το χαρτι (κραταω τα παντα και να που χρειαζονται και να σου πω ακριβως τι ειχε γραψει σε μενα,για να παρεις μια ιδεα.

Και σου λεω αν πρωτος που θα πας δεν θελει...μη σκας ,πας στον επομενο.Γιαυτο για νασαι σιγουρος ,μην ταφησεις ολα τελευταια στιγμη.Μακαρι να μπορουσα να σου πω και αλλα αλλα καταλαβαινεις δεν γινεται εδω μεσα να εκθεσω ανθρωπους..

6)Δεν γνωριζω γιατι δεν ασχοληθηκα ποτε με αυτα.Θα σου πω ομως οτι οταν πηρα στη στρατολογια τηλ ,πριν απολη τη διαδικασια,μου ειπαν μονοι τους οτι ο ΜΟΝΟΣ τροπος για ΣΙΓΟΥΡΗ αναβολη ειναι το ι5ψ.Συγκεκριμενα μου ειπαν οτι ακομη και για ακραιες περιπτωσεις οικονομικων λογων (υπαρχει τετοια κατηγορια) με φουλ δικαιολογιτικα,οι τυποι δεν τις δινουν τις αναβολες ,αλλλα για ι5ψ τις δινουν.Το γιατι ειναι αλλη κουβεντα.

Φιλε αισιοδοξια και μην τρελενεσαι.Εγω σε καταλαβαινω γιατι ημουν στη θεση σου και ενοιωθα ετσι ακριβως αλλα πιστεψε με,ετσι οπως εχουν τα πραγματα μεχρι σημερα,το να παρεις το ι5ψ ειναι πανευκολο,αρκει να εισαι σωστα ενημερωμενος και σωστα προετοιμασμενος.Οταν θα παρεις την πρωτη αναβολη και θα γυρνας σπιτακι σου,πρωτον θα σου φυγουν 10 κιλα βαρος απτο στηθος και δευτερον θα με θυμηθεις.

από @αρχη_τελος 06/02/2017 1:27 πμ.


Εγω έχω βρει το μοναδικό μειονέκτημα του να πάρεις i5: όσο κρατάει η διαδικασία δεν θα μπορείς εύκολα να εργαστείς.

Τι εννοώ:

Έστω ότι έχουμε κάποιον που δεν εχει κάποιο τρελό ψυχολογικό/σωματικό πρόβλημα δηλαδή που δεν θα πάρει αναβολή απευθείας. Η διαδικασία είναι 4 εξάμηνες ή 2 ετίεσιες ή μία 2ετής. Στην πρώτη περίπτωση δεν περιμένεις απλά 4χ6= 24 μηνές αλλά επειδή μεταξύ των ΕΣΣΟ που καλείσαι να πας να δηλώσεις "τρελος" παιρνούν μερικοί μήνες, συνήθως κρατάει περίπου 4 χρονια η όλη διαδικασία.

 

Αυτά τα 4 χρονιά επαγγελματικά τι κάνεις;

Επιλογή 1) Κάνεις δουλείες """"του ποδαριού"""" να βγαλεις κανα φραγκο που δεν τους νοιάζουν οι στρατιωτικές υποχρεώσεις. Πχ σερβιτορος, ντελιβερας κτλπ κτλπ

Επιλογή 2) Αν έχεις κάποιο πτυχίο και ψάχνεις μια, ας πούμε """"σοβαρή"""" δουλειά. Πχ έχεις τελειώσει μαθηματικό και θες να πας σε μια εταιρεία που θα σε απασχολεί ως μαθηματικό. Εκεί ζητάνε εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρέωσεις. Εσύ εκεί έχεις μόνο μια επιλογή: "Να πεις ναι ναι έχω πάει στρατό, όλα κομπλε". *Έστω οτι τα καταφέρνεις και δεν σου ζητάει χαρτί (ή έστω σου ζητήσει και δεν το δείξεις και αυτός δεν στραβώνει - υποψιάζεται κάτι).

Μετά αν γίνει το κακό και δεν το πάρεις το ι5 τι κάνεις; Παραιτήσε από την δουλεία σου και πας στρατό; Νομικά ο άλλος μπορεί να σε τρέξει για ψευδή δήλωση; Επίσης νομικά είσαι ελεύθερος να παραιτηθείς όποτε θέλεις εσύ;

 

*Ρεαλιστικά όμως καμια εταιρεία δεν θα πειστεί έτσι απλά. Θα θέλει να δει μια στρατολογική βεβαίωση τύπου Α ή Β για να ξέρει ότι ο εργαζόμενος που παίρνει δεν θα της φύγει σε 6 μήνες. Οπότε καταλήγουμε ότι μπορεί 4 χρόνια να μην εργάζεσαι σε κάτι σχετικό με το πτυχίο σου.

Τι ιδέες υπάρχουν πάνω σε αυτό;;

από @απαλαγμένος 11/02/2017 4:45 μμ.


Αυτό που λες είναι η κυριότερη επίπτωση. Γενικά, με Ι5 δεν έχεις πρόβλημα για δουλειά (με εξαίρεση ίσως κάποιες κατηγορίες όπως γιατρός, φαρμακοποιός, νοσηλευτής, σεκιουριτάς κτλ). Σε όλες τις 'σοβαρές' εταιρίες, θα σου ζητηθεί χαρτί που να αποδεικνύει ότι δεν έχεις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Αυτό το παίρνεις από τη στρατολογία. Είτε έχεις υπηρετήσει, είτε έχεις πάρει Ι5 (άρα παρουσιάστηκες κ σε κρίνανε ακατάλληλο για στράτευση), θεωρείσαι ότι δεν έχεις άλλες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Δε γράφει όμως για ποιο λόγο δεν έχεις (εκτός κ αν σου ζητηθεί αν πας να διοριστείς γιατρός σε νοσοκομείο). Αλλά παίζει ένα θεματάκι εδώ. Στη συνέντευξή σου στη δουλειά, το αφεντικό/προιστάμενος ή όποιος σου πάρει τη συνέντευξη, μάλλον θα σε ρωτήσει κάτι του στυλ "με στρατό έχεις ξεμπερδέψει έτσι?". Εκεί του απαντάς "προφανώς, πριν κάτι χρόνια όταν πήρα πτυχίο". Αλλά μετά μπορεί να συνεχίσει στο στυλ της χαλαρής κουβέντας για να γνωρίσει την προσωπικότητά σου κτλ "πουύ υπηρέτησες? σε ποια μονάδα? κτλ" Για να μην πετάξεις κάτι του στυλ "εεε, πήρα Ι5" κ αρχίσει κ σε κοιτάει περίεργα κ μάλλον σε κόψει, έχε υπόψιν σου μια ιστοριούλα να του πεις, κάτι εντελώς γενικό για να ξεμπερδεύεις. Πχ. "διαβιβαστής" ήμουνα, κ έξινα σε μια υπηρεσία στην κατεχάκη. Κάτι εντελώς γενικό για να μην τύχει κ σου ζαλίζει εκεί.

 

Τώρα, το θέμα με το τι κάνεις με δουλειά για όσο χρόνο διαρκεί η ταλαιπωρία με το Ι5, αυτό είναι κάτι που δε γίνεται να το αποφύγεις. Κοινώς, δε μπορείς να εργαστείς σε εταιρία που θα σου ζητήσει χαρτί απαλλαγής από στρατιωτικές υποχρεώσεις. Κ αυτό θα σε καταστήσει επαγγελματικά ανενεργό για 2μιση χρόνια (αν υποθέσουμε ότι παίρνεις τις 2 ετήσιες στάνταρ αναβολές λόγω υγείας). Εκεί τα ζυγίζεις κ αποφασίζειςς αν αξίζει να τραβιέσαι για τόσο διάστημα, ή τελικά πας κ υπηρετείς για να ξεμπερδεύεις στο 9μηνο. Είναι κάτι εντελώς προσωπικό κ εξαρτάται κ από τι έχεις σπουδάσει, τι δουλειά κάνεις κτλ. Αν είσαι προγραμματιστής πχ, μπορείς να την παλέψεις με δουλειές δεξιά κ αριστερά, ώστε να χτίζεις βιογραφικό, να μη φαίνεται ότι ήσουν άνεργος για τόσο διάστημα κτλ. Αν είσαι λογιστής, που πιο δύσκολα θα μπορέσεις να αποφύγεις τη δουλειά σε εταιρία ή λογιστικό γραφείο, πιο δύσκολα κάθεσαι 2μιση χρόνια. Αν είσαι υδραυλικός, στη μουνάρα σου όλα

από @ 11/02/2017 10:54 μμ.


ειμαι αυτος που εκανα το σχολιο 1:39 πμ.!
Τιποτα δεν ειναι απολυτο, εγω χρονια καταθλιψη επικαλεστηκα σε συνδιασμο με αλλους παραγοντες και δε δυσκολευτηκα να παρω αναβολη και εν τελει απαλλαγη! Οπως δε δυσκολευτηκε και η πλειοψηφια των παιδιων που παρουσιαστηκαμε μαζι και πηγαν για αναβολη/απαλλαγη! Ειναι βεβαια και που θα πεσεις - γι αυτο αναφερω οτι στην περιπτωση που δεν γινει η δουλεια με την μια ζητας εκ νεου παραπεμπτικο μεχρι που να γινει…
Παντως οι στρατοψυχιατροι το ξερουν ετσι κι αλλιως οτι το 90% των περιπτεωσεων δεν εχει στ'αληθεια καποιο προβλημα και απλως θελει να αποφυγει τη θητεια! Συνηθως γραφουν ευκολα τις αναβολες για το λογο που ανεφερα (συντηρουν την υποχρεωτικη θητεια διατηρωντας το παραθυρακι του Ι5) και δευτερευοντως για λογους ευθυνοφοβιας!

από @κανένας φαντάρος ποτέ και πουθενα 07/03/2017 3:45 μμ.


Καλησπέρα και από εμένα, εγώ τώρα τελείωσα με το ι5 και ήθελα να πω κάποια πράγματα που βλέπω.  Αρχικά δυο χρόνια άντε και κάνα 2 μήνες παραπάνω κράτησε όλη η φάση και όχι 4 που είδα πιο πάνω, είχα ψάξει φουλ τις επιπτώσεις και είναι μόνο για σώματα ασφαλείας πουθενά αλλού.  Εγώ υπηρέτησα ένα μήνα μετά στράβωσα με την όλη φάση και δεν μπορούσα άλλο να ανεχτώ τα βίτσια του κάθε στρατοκαυλου και σηκώθηκα και έφυγα, πολύ απλά πήγα στον ψυχολόγο της μονάδας και του λέω θέλω να φύγω δεν την παλεύω άλλο και μετά από 15 μέρες με έδιωξαν.    Πήρα μια εξάμηνη αναβολή και μετά παρουσιαστικα στο στρατόπεδο με σύνοδο με ένα απλό χαρτί ιδιώτη ψυχολόγου που λέει ότι έχω αγοραφοβία με κρίσεις πανικού, μου έδωσαν 1 χρόνο και 6 μήνες ακόμα αναβολή.   Αφού ήρθε το χαρτί πάλι να παρουσιαστώ σε δέκα μέρες , βρήκα έναν ψυχίατρο ιδιώτη στο ιντερνέτ πήγα και είπα του ανθρώπου ότι δεν μπορώ να πάω στρατό μου έγραψε ένα χαρτί ότι έχω κρίσεις πανικού και ότι παίρνω κάποια φάρμακα και ξανά πήγα στρατόπεδο με σύνοδο, δεν με ρώτησε κανείς τίποτα με έστειλαν την ίδια μέρα στην επιτροπή του 401 μπήκα μέσα χωρίς σύνοδο έδωσα τα χαρτιά μου δεν με ρώτησαν τίποτα ευχαριστούμε φεύγετε, μετά από κάποιες μέρες πήγα στο στρατόπεδο και πήρα ταυτότητα και απολυτήριο. Αν πας με διαδικασία με ουρά πρέπει να είσαι στο 401 πριν τις 11 άκουσα οπότε θα σου πάρει δύο μέρες λογικα.  Δεν χρειάζεται να αγχώνεται κανένας πιστεύω ούτε να κλαίγεται στην επιτροπή, αν σου πει κανένας τίποτα του δηλώνεις ότι εγώ δεν μπορώ να μπω μέσα, κανείς δεν μπορεί να σε βάλει με το ζόρι και δεν έχει γίνει ποτέ από όσο ξέρω. Αυτά από εμένα μην χάνετε τον χρόνο σας σε αυτό το βόθρο υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα να κάνετε, ελπίζω να βοήθησα. 

από @ 13/03/2017 3:38 μμ.


Ρε παιδιά δίπλωμα οδήγησης με αν έχει κάποιος Ι5 μπορει να βγάλει? κανονικό όχι επαγγελματικό


φυσικα μπορεις να βγαλεις διπλωμα. Κανονικο και επαγγελματικο.

 

από ΥΟ 14/03/2017 12:53 μμ.


Για όσους ψάχνονται ακόμα, να ξέρετε ότι αν αντί για ψυχολογικό, πάτε και το παίξετε κωφοί/βαρήκοοι παίρνετε απευθείας αναβολή επ αόριστον, χωρίς να περιμένετε τα 2+ χρόνια αναβολών. 

Δημόσιο νοσοκομείο (δεν ξέρω αν δέχονται από ιδιωτικό), κάνετε ακοογραμμα στα ποσοστά που λέει το ΦΕΚ ότι δίνουν Ι5, Φρουραρχείο, δε μιλάτε σε κανέναν (καλύτερα να έχετε συνοδό μαζί να τα κάνει αυτά) και η επιτροπή δεν ασχολείται καν με το που δει την πάθηση. Και παίρνετε Ι5 ΜΗ ΙΑΣΙΜΟ που αντιστοιχεί σε απευθείας αναβολή επ αόριστον του στρατού.

Συγκεντρωτικό έχω δει εδώ https://narcohypnosis.wordpress.com/2015/03/16/%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8e-%ce%b4%ce%b5-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%89/

από @ 16/04/2017 6:50 πμ.


Αφού τελειώσουν οι αναβολές έως 2 έτη για ψυχολογικά μπορείς να πάρεις Ι5 αφού παρουσιαστείς ή κατά τη διάρκεια της θητείας.  Κέντρο εκπαίδευσης πας αξύριστος/ακούρευτος κατά προτίμηση άκυρο χρώμα βαμμένο μαλλί αρνείσαι να υπακούσεις στις εντολές, συμπεριφέρεσαι και λίγο αλλοπρόσαλλα αλλά όχι ακραία πράγματα και σε στέλνουν κατευθείαν σ/ν για εξέταση.  Γενικά οι καραβανάδες φοβούνται πως η ανυπακοή μπορεί να εξαπλωθεί και στους υπόλοιπους νεοσύλλεκτους και δεν παίρνουν ρίσκο. Κατά τη διάρκεια της θητείας μπορείς, ζήτα να σου αφαιρεθεί το όπλο γιατί δεν αντέχεις, ότι το σκέπτεσαι να κάνεις κακό στον εαυτό σου, δεν χρειάζεται να  προσποιηθείς απόπειρα, συνήθως τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν στα αλήθεια, δεν είναι μούφα και οι αξιωματικοί δεν παίρνουν ρίσκα. Εκεί πάει κατά περίπτωση, ποικίλει από αναρρωτικές άδειες, μεταθέσεις, μέχρι απαλλαγή αλλά είναι στην κρίση του γιατρού.


Στο εξωτερικό, αντί για στρατό με τα κομπλεξάκια και τις χαμένες ώρες, πας ένα ωραίο ταξιδάκι σε χώρα της επιλογής σου και κάνεις εθελοντική δραστηριότητα εκεί, κάτι με το οποίο εμπλέκεται η χώρα σου και χρειάζεται ανθρώπους, τίποτα βαρύ ή τρομερό, απλώς αποκτάς εμπειρίες και βλέπεις πράγματα και δεν έχεις τον κάθε αλήτη να σου το παίζει ανώτερος.

Είναι καιρός να το κάνουμε αυτό και εδώ, η μοναδική απειλή (δεν) είναι η Τουρκία, η Τουρκία είναι απλά για να παίζουν Ίμια τα λαμόγια και να τρέμουνε μην κουνηθεί κανένας Τούρκος, ε, τότε δε χρειαζόμαστε στρατό, να τον κόψουμε να ησυχάσουμε να μην παίζουνε.

Πόσους άεργους βαριεστημένους καταπιεζόμενους νέους και μη μπορεί να χρειάζεται μια χώρα στον στρατό της; Να πηγαίνουν ελάχιστοι ή καθόλου, μόνο οι μόνιμοι και όσοι το θέλουν για λόγους επαγγελματικούς, να μείνουν εκεί κλπ.

Είναι καιρός να το προτείνουμε, τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και με τον ακροδεξιό Καμμένο στο εθνικής άμυνας, που κάνει τη μόστρα του και επιδεικνύει τη λόξα του με τα λεφτά και τα όπλα μας.

από @van 18/04/2017 3:02 πμ.


Λες    "Αφού τελειώσουν οι αναβολές έως 2 έτη για ψυχολογικά μπορείς να πάρεις Ι5 αφού παρουσιαστείς ή κατά τη διάρκεια της θητείας. "

Εγω εχω παρει 2 χρονια αναβολη με χαρτι απο ψυχιατρο και εκανα την διαδικασια του φρουραρχειου χωρις να πατησω το ποδι μου στα κωλο στρατοπεδα τους , απο οσο ξερω και στην τριτη και τελευταια αναβολη γινεται παλι μεσο φρουραρχειου ετσι εγινε τουλαχιστον με κατι γνωστους πριν λιγο καιρο . Αλλαξε κατι η απλα προτεινεις και μια αλλη μεθοδο εκτος φρουραρχειου ;

 

από ουτε1ωρα 04/09/2017 8:21 μμ.


Παιδια, θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει για το πως μπορεί κάποιος ανασφάλιστος να κανονίσει επίσκεψη σε ψυχίατρο του δημοσίου. Δεν έχω καμία σχετική εμπειρία και όλη η διαδικασία για μένα κολλάει σε αυτό το βασικό στάδιο.

Ευχαριστώ όσους ενδιαφερθούν να απαντήσουν.


Πήγαινε στα εξωτερικά του Αιγινήτειου σε μέρα που εφημερεύει, θα σε βοηθήσουν μια χαρά οι άνθρωποι εκεί, σοβαροί επιστήμονες είναι, κι αυτοί αναγκαστικά υπηρέτησαν λόγω ιατρικής ειδικότητας...

aiginiteio.gr/communication/

από Νίκος 27/10/2017 9:38 μμ.


Άκουσα από γιατρό στο ΙΚΑ ότι εάν βγείς Ι5 παθολογικο έχεις περισσότερα μόρια στο δημόσιο

από Δημήτρης 06/01/2018 11:10 μμ.


Τελευταίο έτος στην ακαδημία εμπορικού ναυτικού Μακεδονίας είμαι και πρέπει να μπω στρατό σε κανένα χρόνο αν πάρω Ι 5 θα έχω κάποιο πρόβλημα ξέρετε ?? Κάτι άκουσα ότι πρέπει να καταθέσω το πτυχίο για να το κάνω δίπλωμα γ και μαζί με τα δικαιολογητικά είναι και το τύπου Α επίσης περνάω και εξετάσεις ΑΝΥΕ ? Ξέρετε αν βγάλω Ι 5 θα έχω κάποιο πρόβλημα στο εμπορικό ναυτικό ????

από Παντελης 12/01/2018 2:19 πμ.


Θελω να ρωτησω για να παρεις Ι5 πρεπει υποχρεωτικα να παρεις 2 αναβολες και μετα να σου δωσουν την οριστικη απαλαγη; Εγω εχω υπηρετησει 3,5 μηνες και ειχα παρει ευησια αναβολη και τωρα που τελειωσε με ξανα καλεσαν και θα θελω να παρω κατευθειαν Ι5!γινεται;
Επισης λογικα αν παρω θα παρω Ι5 ψυχολογικο!!εχω διαβασει απο αλλους οτι πρεπει να πας σε ψυχοατρο πρωτα και να εχεις χαρτι για να το πας στην επιτροπη απαλαγων!! Εγω δεν εχω κανενα προβλημα υγειας και δεν εχω παει και δεν θελω να παω σε ψυχιατρο για να μου δωσει χαρτι οτι και καλα εχω κατι!!θελω να παω απλα στην επιτροπη και να παρω εκεινη την ωρα ψυχολογικο Ι5 χωρις κανενα χαρτι! ΓΙΝΕΤΑΙ;; Και επισης αν παρω το Ι5 οι λογοι που θα γραφει ο ψυχιατρος ειναι παντα σοβαροι; τυπου (εχει ψυχολογικα ή κρισεις πανικου) ή μπορει να γραψει και για σχετικα πιο ασημαντους λογους! Και κατι τελευταιο υπαρχει περιπτωση να θελω να παρω Ι5 και να μου πουν απο την επιτροπη οτι εισαι οκ δεν σου δινουμε και πανε να υπηρετησεις; Ευχαριστω εκ των προτερων!

από Ενας 28/02/2018 11:23 πμ.


Παιδες θελω να ρωτησω αν ξερετε καποιον που πηρε Ι5 και παραλληλα εργαζεται ως γιατρος (ειδικευομενος, αγροτικος, οτοδηποτε).

από Κώστας 22/05/2018 4:22 πμ.


Λοιπόν κατ'αρχάς καλό θα ήταν να μην απαντάνε άτομα τα όποια δεν γνωρίζουν καθώς βοηθούν στην παραπληροφόρηση. Κανένας δεν ζήτησε προσωπικές απόψεις κτλ για το ι5 (όσων αφόρα τα παλαιά post που ωστόσο βλέπουν και πολλοί που ψάχνουν πληροφορίες.)

Από το 2000 σύμφωνα με την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι παράνομο να αναφέρεται πάνω στο χαρτί απόλυσεις ο λόγος. Το χαρτί θα αναφέρει ότι η απαλλαγή ήταν νόμιμη.
Περί εργασιακά, το μόνο πρόβλημα δημιουργήτε στα σώματα ασφαλείας (αστυνομία, στρατός, λιμενικό κτλ) όπου θέλουν να έχεις συμπληρώσει την θητεία. Από εκεί και πέρα σε καμία δημόσια υπηρεσία δεν ζητήται, και ναι, υπάρχουν και καθηγητές με ι5 ψυχολογικό. Στον ιδιωτικό τόμεα, είναι στα χέρια του κάθε εργοδότη αν θα σε προσλάβει ή όχι. Αυτό ισχύει για τα πάντα πχ μπορεί να μην σε προσλάβει επειδή είσαι άσχημος, χοντρός, κοντός, ή ακόμη και επειδή τον ενοχλεί το οτιδήποτε επάνω σου. Από εκεί και πέρα αν σε ρωτίσει γτ πήρες ι5 κτλ τότε μπορείς να πεις ότι θέλεις, όπως για παράδειγμα ότι είχες ατύχημα, ήσουν χοντρός, είχες προβλημα με γόνατο ή καρδιά. Δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κανείς πως αυτά που λες δεν είναι αλήθεια.

Όσων αφορά διπλώματα, δάνεια κτλ είναι παράλογο να ακούτε πράγματα του τύπου δεν μπορείς να βγάλεις από την στιγμή που δεν είναι απαραίτητο έγραφο το χαρτί απόλυσης. Μην ακούτε μπούρδες και παπαρολογίες καραβανάδων που θεωρούν τον στρατό ιερό. Είναι δικιά σας η άποψη που έχετε για κάτι και όχι των άλλων.

από ΟΥΤΕ ΚΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ 04/09/2018 11:10 πμ.


καμια απολυτως επιπτωση εκτος αμα θες να κανεις τα αντιδραστικα επαγγελματα του μπατσου,νερομπατσου,καραβανα....οποτε πας στρατο γιατι ουτως η' αλλως αντιδραστικος ησουν εξ αρχης και εχθρος του κινηματος για να θες να πας στρατο για να μπορεις μετεπειτα να ασκεις ενα απ τα προαναφερθεντα επαγγελματα ....τα εχουμε πει 1000000 φορες,οσο για το οτι δεν θα μπορεις να βγαλεις πχ διπλωμα οδηγησης η' να παρεις δανειο κτλ κτλ ρε παιδια για σκεφτειτε λιγο απλο ειναι...δηλαδη πειτε οτι τα ειχατε κανει ολα αυτα πριν πατε φανταροι(τουλαχιστον οσον αφορα το διπλωμα οδηγησης φανταζομαι)δηλαδη τι θα γινει μετα?θα σας παρουν το διπλωμα πισω?η' δεν θα μπορειτε να βγαλετε αμα παρετε ι5?η' μηπως εχετε δει τραπεζα να ζηταει απολυτηριο στρατου για να δωσει δανειο?μποουυχαχαχαχαχαα ελεος πια με τις παπαριες του καθε αντιδραστικου η' παραπληροφορημενου....ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΡΕ!!!!ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ 1000000000000000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΑΜΙΖΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ....ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΠΧ....ΒΓΕΙΤΕ,ΜΙΛΗΣΤΕ,ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ,ΑΓΑΠΗΣΤΕ...ενα σωρο ποσο ομορφα πραματα

 

ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ

από Σουπερμελονς 05/09/2018 3:55 μμ.


Χαιρετώ την παρέα

Έχω πάρει 2 χρόνια αναβολή για ψυχολογικούς λόγους . Σε λίγους μήνες πρέπει να κάνω την ίδια διαδικασία αν θέλω ι5 ψυχολογικό. 

Γνωρίζει κανείς αν με το ι5 ψυχολογικό μπορώ να ασκήσω το επάγγελμα του φαρμακοποιού? 

Συγκεκριμένα το πρόβλημα δεν είναι ο κάθε ιδιοκτήτης φαρμακείου αλλά ο φαρμακευτικός σύλλογος,  αν θα δεχτεί το χαρτί αυτό. Κ αν το δεχτεί, έχει το δικαίωμα να το ψάξει ώστε να δει το λόγω της απαλλαγής στράτευσης?   

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης στην επιλογή του πτυχίου μάθημα την άσκηση επαγγέλματος που χρειάζεσαι 6 χρόνια κ μια θητεια 9 μήνες.

από Μπορίδης 05/09/2018 11:07 μμ.


Την ώρα που ολικός αρνητής έχει φάει το 4ο πρόστιμο και σέρνεται για πολλοστή φορά στα δικαστήρια, οι προσκυνημένοι παρτάκηδες συνεχίζουν να ψάχνουν τρόπο να καβατζωθούν, χρησιμοποιώντας κινηματικό μέσο.


Μπουμπουρίδη σκέφτηκες ποτέ οτι μπορεί να μην είναι όλοι σε θέση να κάθονται να παλεύουν μια ζωή (για το χψ λόγο) με τον τρόπο που λες εσύ; θέλει ελεύθερο χρόνο, αντοχή, στήριξη και χρήμα. μπράβο σε όποιους το καταφέρνουν αλλά μην περιμένεις και βραβείο επειδή το έκανες (ή θέλεις να βάλεις άλλους να το κάνουν). ο καθένας το παλεύει όπως μπορεί και μπράβο στους χιλιάδες που ξεμπερδεύουν με τον πιο απλό τρόπο και συνεχίζουν τη ζωή τους που δεν περιμένει. Εσύ που είσαι τόσο μάγκας γιατί δε μας λες πότε έγινε τελυταία ένα μαζικό κάλεσμα για διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτική στράτευση; όταν μπορούν να οργανώνονται μεγάλες πορείες για άλλα και άλλα θέματα, πως γίνεται για αυτό να το παίζουμε όλοι κότες; σημασία έχει το αποτέλεσμα φιλαράκο, μην κολλάς σε ταμπέλες. εγώ μπορεί να πιστεύω σε κάτι, αλλά για όποιο λόγο και να παίρνει απαλλαγή ο καθένας, ακόμα και ο χρυσαυγίτης που βαριέται, νίκη είναι, αφού αποδυναμώνεται αυτός ο θεσμός. εκτός κι αν είσαι κάποιο troll καραβανάς που θέλει να αποθαρύνει αυτούς που αναγκάζονται να επιλέξουν τον πιο εύκολο τρόπο και να ασχολήθουν με τα σημαντικά όπως το πως θα επιβιώσουν

από φιλος 10/02/2019 10:04 μμ.


Όπως προκύπτει από τη σχετικη βεβαίωση της στρατολογίας, αν κάποιος κριθεί Ι5

δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, παρότι έχει νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.

Αυτό προφανώς αναφέρεται στο γεγονός, που γράφει το πιστοποιητικό που σου δίνουν, πως αν πριν από τα 45   κριθείς ικανός έχεις υποχρεώσεις. Αν περάσεις τα 45

τότε τι ισχύει , θέλω να πω δεν μπορεί να έχεις πλέον υποχρεώσεις...

Αυτό το γράφω για την περίπτωση που κάπου αναφέρεται μόνο "εκπλήρωση στατιωτικών υποχρεώσεων" χωρίς την προσθήκη "ή νόμιμη απαλλαγή"

από bill 07/04/2019 2:31 μμ.


Παιδιά έχω μια απορία,αν κάποιος πάρει ι5ψ έχει δικαίωμα μετα να γίνει μονιμος κατοικος των Η.Π.Α η δεν θα του εγκρινουν την βιζα λόγο αυτου?

από Πατρα25 24/04/2019 2:26 μμ.


Μαγκες μπενω στησ 9 -5 και ειμαι χαλια δεν γουσταρα ποτε τον στρατο δεν εχω ουτε χαρτι απο ψυχιατρα ουτε τπτ θελω να παρω ι5 ειναι ευκολο?

από i5 24/04/2019 11:48 μμ.


Φίλε δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας στον στρατό εφόσον δεν το θες.

Υπάρχουν χιλιάδες δημοσιεύσεις στο ιντερνετ για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις.

Σου παραθέτω απλώς μια, συνοπτική: https://panoramix.espivblogs.net/2012/05/19/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF/#comments

 

Αφότου διαβάσεις τις "οδηγίες" θα καταλάβεις ότι είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Απλώς πρέπει να επισπεύσεις λίγο την επίσκεψη σε κάποιον ψυχίατρο (δημοσίου ή ιδιώτη) που θα είναι το κλειδί για να πάρεις την πρώτη αναβολή.

Μην αγχώνεσαι, δεν θα σε αναγκάσει κανείς να μπεις.


Σωστά είναι όλα αυτά που γράφετε και σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου αλλά για τον διορισμό στο δημόσιο χρειάζονται πιστοποιητικό υγείας το οποίο για να βγει θα ζητηθούν διάφορες ιατρικές βεβαιώσεις από κάποιες ειδικότητες γιατρών μεταξύ των οποίων και από ψυχίατρο.΄Οταν πήγε φίλος, τον ρώτησε αν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και αν όχι για ποιον λόγο και επιφυλάχθηκε να του το δώσει. Βέβαια πήγε σε κάποιον άλλο και με το αζημίωτο του έδωσε την βεβαίωση. Θέλω να πω ότι αν πρόκειται για κάποιες πολύ σοβαρές παθήσεις πιθανόν να αντιμετωπίσει κάποιος δυσκολίες μέρι να καταφέρει να τις πάρει.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License