It was just confirmed that the police used for the first time, in both Athens and Thessaloniki, used RUBBER BULLETS against the students!  They also used a new kind of asphyxiating rockets, shot with a special weapon. Both weapons are meant to be lethal.

.

από . 09/03/2007 2:29 πμ.


Στον 1431 μόλις ανακοίνωσαν ότι πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες μέσα στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, είχαν μάλιστα και μια σφαίρα από αυτές που έπεσαν μέσα στο στούντιο (μπράβο, παιδιά!! είστε τελείως τρελοί), σε συνδυασμό με τις πλαστικές  σφαίρες και τις εμπρηστικές κροτίδες που έπεσαν στη χθεσινή πορεία, την παραβίαση του ασύλου, τους πυροβολισμούς στον αέρα και τις επιθέσεις τραμπούκων στις καταλήψεις νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε προς τα πού πάει το πράγμα, ιδιαίτερη προσοχή στη σημερινή πορεία, αλληλεγγύη στους συλληφθέντες.

από δεν 09/03/2007 10:27 πμ.


θ α έβλαπτε.

από πολυτεχνίτης 09/03/2007 12:37 μμ.


δεν μπορώ να βάλω φωτό αλλά μπορώ να σας πω ακριβώς τί έγινε. Ήταν 2 διμοιρίες που προκαλούσαν τον κόσμο απέναντι από την πύλη της ΔΕΘ επί της Εγνατίας. Θέλανε να βγούνε για να κόψουν όσους ήταν στη Θεολογική. Ήταν όμως καμιά 150 άτομα ΑΚ, α/α, ανένταχτοι κι αριστεροί απέναντί τους στο οδόστρωμα της Εγνατίας με μάσκες, κράνη και σημαίες. Τελικά βγήκαν προκλητικά τρέχοντας προς τον κόσμο για να τους διώξουν αλλά αντίθετα ο κόσμος τους κυνήγησε προς τη ΔΕΘ και τότε άρχισαν όλα. Αλλη μια διμοιρία βγήκε μαζί με όπλο από την έξοδο της ΔΕΘ κι άρχισε να πυροβολεί αυτούς που κυνηγούσαν τα ΜΑΤ. Με το που γίνεται γνωστό ότι πέσανε πλαστικές 50-60 άτομα βγήκαμε με πέτρες προς τη διμοιρία που πυροβόλησε κι έβρεξε κυριολεκτικά πέτρες πάνω τους. Εκεί τραυματίστηκε ένας ΜΑΤατζής κι άρχισε η παρατεταμένη χημεία. Επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν όλοι κι επειδή δεν υπήρχε λόγος να σκοτωθούμε από τις πλαστικές γυρίσαμε στο Πολυτεχνείο. Εκεί κάποια παιδιά είδαν άλλη διμοιρία στο στενάκι που κατεβαίνει στο Παλαί ντε Σπορ κι από αγανάκτηση για την αστυνομική τρομοκρατία άρχισαν κυρίως να βρίζουν συνοδεία 2-3 πετρών. Ε, τότε έγινε το σώσε. Τα ΜΑΤ τρέξανε κυριολεκτικά σχεδόν μέσα στο Πολυτεχνείο. Ο κόσμος από τα δεκάδες χημικά που ρίχνανε τρέχοντας ανέβηκε τα σκαλιά και στριμώχθηκε πολύ άσχημα στην είσοδο του Πολυτεχενίου. Ευτυχώς δεν έπεσε κανείς να ποδοπατηθεί ή να σπάσει καμιά τζαμαρία και να χουμε άλλα. Εκείνη την ώρα είδα 10-12 παιδιά από α.κ. και κάποιους φοιτητές επίσης με μάσκες και κράνη να τρέχουν στην είσοδο του Πολυτεχνείου και να μπαίνουν μπροστά στα ΜΑΤ που από ότι κατάλαβα θα είχαν μπει μέσα λίγο ακόμα. Άκουσα ότι πέσανε μερικές παλουκιές αλλά δεν το είδα. Είδα όμως τα ΜΑΤ να τρέχουν πάλι πίσω. Με το που μπήκε ο κόσμος εντός Πολυτεχνείου τα παιδιά στην είσοδο μεταφέραν πολλά κλαδιά δέντρων που υπήρχαν από τα δέντρα που έκοψε το ΑΠΘ και φράξανε την είσοδο για να μην γίνει ξανά ντου των ΜΑΤ στην είσοδο, και βάλανε φωτιές σε κλαδιά σε πολλά σημεία για τα δακρυγόνα. Επειδή δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα ΜΑΤ φωνάξανε από την άλλη διμοιρία το όπλο με τις πλαστικές σφαίρες κι έγινε Φαρ Ουέστ. Χτύπησαν από πλαστικές σφαίρες αρκετά παιδιά από α.κ. που φύλαγαν την είσοδο αλλά και κάποιοι φοιτητές που κοιτούσαν από τα σκαλιά. Σε απάντηση των χημικών και των σφαιρών πετάχθηκαν πολλές πέτρες και κάποιες μολότωφ ενώ στήθηκαν μεγάλες φωτιές. Τα ΜΑΤ πρέπει να πήραν εντολή να ανοίξουν την κυκλοφορία και φύγανε προς τα πίσω. Πολύς κόσμος άρχισε τότε να φεύγει σε μεγάλες ομάδες. Η ώρα ήταν περίπου 2.30 κι έφυγα κι εγώ με φίλους προς τη Λέσχη. Όποιος είδε κάτι παραπάνω ή κάτι που έγραψα λάθος ή ελλιπές συμπληρώνει.

από ........ 09/03/2007 10:41 μμ.


Ε ιδα χθες στις ειδησεις της νετ(νομιζω) ρεπορταζ που εδιχνε τα μπατσοσκυλα να ριχνουν πλαστικες σφαιρες μεσα στη θεολογικη.Αλλα ενοειται οτι ειπαν οτι ηταν κροτιδες...Αμα καποιος ψαξει θα βρεθει

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License