Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

 

Το καινούριο προσχέδιο του νέου νόμου πλαισίου δεν αποτελεί μία πιο light εκδοχή του παλιού προσχεδίου. Είναι ακόμα πιο αντιδραστικό! Είναι ακόμα πιο μαύρο! Είναι ακόμα πιο ταξικό! Είναι πολύ πιο επικίνδυνο για τα δικαιώματά μας στις σπουδές, την δουλειά και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες! Είναι ένα τερατούργημα που μία - μία φράση του επιχειρεί να σαρώσει οτιδήποτε κατακτήθηκε με αγώνες του φοιτητικού-σπουδαστικού κινήματος, με τον μόχθο και τους αγώνες των οικογενειών μας.

 

Λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ γιατί:

·        Βάζει ΑΕΙ και ΤΕΙ στη μέγγενη των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων του «γραμματέα», του κυβερνητικού εντεταλμένου της επίθεσης στη δημόσια εκπαίδευση. Τα 4ετή «συμβόλαια», είναι η πράξη κατάργησης του δημόσιου Πανεπιστημίου, είναι η επιβολή της πολιτικής της Ε.Ε. που καταργεί τις σπουδές και τα πτυχία για τα παιδιά του εργαζόμενου λαού.

·        Θάβει και καταργεί τα δικαιώματα φοιτητών- σπουδαστών σε δωρεάν σίτιση – στέγαση - συγγράμματα για να επιβεβαιώσει και με αυτό τον τρόπο ότι οι σπουδές είναι προνόμιο των λίγων και εκλεκτών, ότι ο λαός πρέπει να πνιγεί στα δάνεια, να υποθηκεύσει τη ζωή του στην «ανταποδοτικότητα» που επιβάλλει το κεφάλαιο.

·        Επιβάλλει την εξουθένωση-πολιτική υποταγή της νεολαίας με μαζικές διαγραφές, «στρατιωτικούς» εσωτερικούς κανονισμούς και ανάλογους ρυθμούς σπουδών. Έτσι οικοδομεί  όχι μόνο την κατάργηση της αμφισβήτησης-αντίστασης της σπουδάζουσας νεολαίας, αλλά και την ετοιμάζει-με «βεβαιώσεις» αντί για πτυχία- για το απασχολήσιμο και χωρίς δικαιώματα μέλλον της.

·        Φέρνει το χέρι του κράτους μέσα στο φοιτητικό συνδικαλισμό, ορίζοντας τους «νόμιμους φοιτητικούς συλλόγους»! Απλώνει τη «δημοκρατία της συνδιοίκησης» (!) για να  στήσει τους «συλλόγους» της ΔΑΠ , του κράτους και της πολιτικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε., και να απωθήσει στο περιθώριο της πολιτικής «παρανομίας» και «παραβατικότητας» τους συλλόγους των μαζικών αγώνων και της πάλης της νεολαίας.

·        Ανοίγει το δρόμο για μια νέα αντιδραστική ανατροπή  στο σύστημα εισαγωγής των μαθητών, που πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της κατάργησης των σχολών και πτυχίων για την πλειοψηφία της νεολαίας και να συμπληρώσει τα μέτρα για τη βάση του «10», τα ΕΠΑΛ, και ΕΠΑΣ. Φέρνει τον αντιδραστικό άνεμο της αξιολόγησης σε όλη την εκπαίδευση ενάντια σε μαθητές, καθηγητές, δασκάλους.

·        Καταργεί το άσυλο και ποινικοποιεί την υπεράσπιση του και τους αγώνες της νεολαίας και του εργαζόμενου λαού! Μετατρέπει τους πανεπιστημιακούς χώρους σε χώρους περιπολίας της «δημόσιας δύναμης», και η ελευθερία διακίνησης ιδεών γίνεται αποκλειστική κυριαρχία και επιβολή των ιδεών των Βερέμηδων και των Πάγκαλων.

 

Πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά συνεχίζουμε για την τελική νίκη! Δεν υποτασσόμαστε, όπως τον Μάη-Ιούνη έτσι και σήμερα θα καταφέρουμε να μποκάρουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.

Η πολιτική των ταξικών φραγμών, η πολιτική της παιδείας των λίγων και εκλεκτών, η πολιτική των διαγραφών, της εντατικοποίησης, της κατάργησης της δωρεάν παιδείας ανατρέπεται στους δρόμους! Στις καταλήψεις και διαδηλώσεις!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

·        Μαζικός, ενιαίος, παρατεταμένος αγώνας μέχρι την νίκη! ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ.

·        Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

·        Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό.

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License